Categorieën
informatie lezersvraag
10 veelgestelde vragen over katten

10 veelgestelde vragen aan Kattenvoorlichting.nl

sproeien-kat-buiten-struik-kattenherplaatsing-voorlichting-10-veelgestelde-vragen


 1. Mijn kat plast of sproeit in huis. Wat moet ik doen? Klik hier voor het handige en informatieve artikel ‘Eerste Hulp bij plassen en sproeien’, door gediplomeerd kattengedragsdeskundige Liesbeth Puts.


 2. Ik verheug me op de komst van een kitten. Hoe laat ik een kitten het beste kennismaken met mijn kat of hond?

  verhuizen-kat-kattenherplaatsing-voorlichting-chloe-10-veelgestelde-vragen

 3. Hoe lang moet mijn kat binnenblijven na de verhuizing? Dat vind je hier.

 4. Mijn vriendin is zwanger. Moet de kat nu weg? Gelukkig niet! Lees hier hoe je vriendin de zwangerschap veilig doorkomt, samen met de kat in huis. 🙂

 5. Het blijkt dat ik allergisch ben voor katten. Is hier nog iets aan te doen of moet ik mijn kat herplaatsen? Hier vind je een uitgebreid document met heel erg veel tips. In het verlengde hiervan een heel vaak gestelde vraag over zogenaamde “hypoallergene katten”. Bestaan die? Je leest het hier.

 6. Waar vind ik een goede lijst van giftige planten voor katten? De lijst op de website van de ASPCA (Amerikaanse Dierenbescherming) wordt internationaal beschouwd als de meest uitgebreide en betrouwbare. Op de Latijnse naam van de plant kun je er alle planten vinden!
  Wat zijn de gevaren rond de feestdagen voor katten, waar moet ik op letten? Dat lees je hier.
  Wat zijn veilige planten voor katten? Die vind je hier! Daar voegen wij nog graag aan toe: Chlorophytum en Peperomia. Die twee leuke, katveilige planten ontbreken op de lijst en hebben we ook voorgesteld aan Plantsome zodat ze die kunnen toevoegen.
  Welke planten in de tuin zijn veilig voor katten? Dat vind je hier.


  chloe-tuin-kat-poes-kattenherplaatsing-voorlichting

 7. Ik heb erg veel overlast van katten uit de buurt die poepen in mijn tuin. Wat kan ik daartegen doen? Klik hier voor alle tips!

 8. Moet ik mijn kat insmeren tegen zonnebrand? Lees het hier.

 9. Mijn kat is vermist. Is ze bij jullie binnengebracht? Nee, wij hebben geen opvang voor vermiste katten en wij houden ook geen registraties bij van vermiste katten. We kunnen je wel goede tips geven, klik daarvoor op deze link.

 10. Ik wist niet dat Dettol giftig is voor katten. Welke schoonmaakmiddelen kan ik veilig gebruiken met katten in huis? Klik hier voor informatie.

Heb je andere vragen? Blader door ons rijkgevulde archief of gebruik de zoekfunctie bovenaan de pagina. Stuur ons gerust een bericht als je advies nodig hebt of het antwoord op je vraag niet kunt vinden.

chloe-kat-marieke-van-de-weijer-fotograaf-nienke-flipsen-10-veelgestelde-vragen