Amie zoekt niet meer!

Amie zoekt niet meer

amie-stichting-beertje-kattenherplaatsing


Update 13 september 2019

Amie, onze lieve suikerpatiënt van 10 jaar, staat alweer een tijd bij ons op de website omdat ze zó graag een nieuw vrouwtje helemaal voor zichzelf alleen wil(de).

Amie kan bij Stichting Beertje blijven wonen. ♥

Er heeft zich niemand gemeld voor haar. We waren er al een beetje bang voor, want Stichting Beertje weet uit ervaring hoe moeilijk er baasjes te vinden zijn voor suikerkatten. Wel heel erg jammer, want suikerkatten (katten met diabetes) zijn toch echt ook gewoon heel leuk, net als alle andere katten!

En dat blijkt maar weer. 🙂 Amie is haar wilde haren een beetje kwijtgeraakt en lag laatst zelfs samen met Bommel, ook een van onze suikerkatten, pootjes over elkaar heen, te dutten. ♥ Dus we hebben besloten deze dame, als jongste van het stel, in de opvang te houden. Met een beetje begeleiding van onze kant zien ze haar nog wel eens dikke maatjes worden met de oudjes hier!

Helaas betekent een vast plekje bij Stichting Beertje voor Amie wél dat ze langere tijd een plek bezet hebben en dus de komende jaren minder (senior) diabeteskatten kunnen opvangen. Ondertussen zijn ze gewoon (weer) reuze boffers dat we zo een leuke poezendame mogen (blijven) verzorgen in onze opvang 😉

Marieke, dank je wel voor je hulp en je ontzettend lieve meedenken en -zoeken!

Wil je deze fantastische stichting helpen om de seniorkatten de beste zorg te geven?
Word dan Bijzonder Baasje!
Hier lees je hoe je de katten kunt steunen.


Maarn, 13 mei 2019

Wie o wie is dat lieve bazinnetje voor voorzichtige Amie? Ze is rond de 10 jaar, een eindeloze knuffel en heeft suikerziekte.

Amie fluisterde na ruim een half jaar bij Stichting Beertje toe dat ze het daar niet zo leuk vindt. Te veel oude katten en te weinig aandacht van haar mens.

Een vrouw!

Aangezien Amie mannen écht niet leuk vindt (er bang voor is), zoekt ze een vrouw, met een huis en een mogelijkheid om naar buiten te gaan. Niet te veel drukte en veel aandacht (spelen!) is voor haar een must. Een rustige man die niets van haar wil mag daar ook wel bij horen. 🙂 Jonge kinderen en andere huisdieren zijn haar waarschijnlijk te druk.

amie-stichting-beertje-kattenherplaatsing

Suikerziekte

Ja, dat is misschien een dingetje. Als je er niet mee bekend bent, dan is het heel goed te leren hoe je omgaat met een kat met suikerziekte. En je staat er natuurlijk niet alleen voor! Stichting Beertje is er altijd voor je als je vragen hebt of hulp nodig hebt. Die 2 prikjes insuline (om de 12 uur) per dag die ze nodig heeft, vindt Amie helemaal niet erg. Zij knuffelen haar dan altijd heel uitgebreid, en daar doet ze alles voor!

Stichting Beertje

logo-stichting-beertje-kattenherplaatsing2

Stichting Beertje verzorgt katten in de laatste levensfase en senior diabeteskatten. Amie verblijft daar in de opvang sinds september 2018. Haar laatste eigenaar kon haar suikerziekte niet behandelen. Bij een eerdere eigenaar was zij niet op haar plek. De pechvogel. 🙁

Een baasje in de buurt van Maarn?

Het mooist (en ook praktisch) zou zijn als deze lieve poes in de buurt van Maarn blijft wonen. Maar dat wordt misschien lastig en dat is zéker geen harde eis. Advies over suikerziekte bij een poes geeft deze stichting aan baasjes in het hele land. 😉

Amie is echt een superlief meisje dat echt veel aandacht en liefde verdient. Ze is heel blij met de tuin. Daar wordt ze weer een jong kitten dat aan het spelen is. ♥ Heel mooi om te zien die transformatie. Dus een tuin is echt een must voor deze meid.

Alles over Amie op een rijtje

 • prachtige poes in modieuze 3-kleur, ze past bij ieder bankstel
 • geschatte leeftijd 10 jaar
 • gesteriliseerd
 • ze komt nu buiten in een afgezette tuin
 • ze gebruikt netjes de kattenbak
 • andere katten vindt ze niet zo leuk
 • ze is niet gewend aan kinderen en honden
 • ze is erg lief
 • Amie is bang voor mannen, na een half jaar was de partner van de mevrouw in de opvang niet meer eng 🙂
 • ze wil heeeeel graag worden geaaid en geknuffeld ♥
 • optillen vindt ze dan niet zo leuk
 • vreemde mensen: mannen en drukke vrouwen zijn spannend, rustige dames mogen meteen aaien 🙂
 • ze is heel speels!
 • Amie heeft  wat pech gehad in haar verleden. Daardoor is ze wat voorzichtig. Soms ook ineens naar haar opvangmama. Dat gaat gelukkig altijd snel weer over
 • ze gebruikt dieetvoer (Hill’s M/D en Diabetic)
 • Amie krijgt insuline voor suikerziekte
 • ze hoeft pas in oktober 2019 weer te worden geënt
 • in april is ze nog preventief ontwormd
 • Amie is uitgebreid onderzocht en gescreend door een dierenarts toen ze mee kon doen aan onderzoek voor een nieuw middel tegen diabetes en ze is verder helemaal gezond!

amie-stichting-beertje-kattenherplaatsing

Reden van herplaatsing

Amie wil graag wat meer aandacht die alleen voor haar is. Het delen van een baasje vindt ze niet fijn. Ze blaast veel naar andere katten en als het spitsuur is, dan moeten ze ook niet in haar weg lopen!

Kosten verbonden aan de overname van deze prachtige poes

stichting-beertje-opvang-oude-zieke-katten-kattenvoorlichting-kattenherplaatsing

Voor deze prachtige poes wordt een overnamebedrag van € 45,- gevraagd. De opbrengst komt geheel ten goede aan het goede werk dat Stichting Beertje doet. ♥

Kennismaken?

Lijkt het je leuk te gaan kennismaken? Dat kan! Amie verblijft in de opvang in Maarn. Neem gerust contact op met Stichting Beertjeinfo@stichtingbeertje.com

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!