Bayley uit Enschede zoekt een thuis – UPDATE

Bayley uit Enschede zoekt een thuis

bayley-enschede-adoptiekat-kattenherplaatsing (5)


Update 15 oktober 2020

In overleg met de eigenaresse van Bayley hebben we besloten de bemiddeling te stoppen. We hebben er álles aan gedaan om een thuis voor haar te vinden, maar om voor ons onverklaarbare redenen lukt het niet haar gouden mandje te vinden. Mocht je dit bericht lezen, al is het over langere tijd, en denken: joh, ik woon in de directe omgeving van Enschede en ik zie het helemaal zitten met Bayley, stuur ons dan zeker een berichtje zodat we je in contact kunnen brengen met haar eigenaresse!


Enschede, 28 september 2020

Misschien kom je wel vaker op onze website en denk je iedere keer: nou, zeg, wat raar! Bayley staat er nog steeds op! Waarom heeft zij nog geen thuis?

In eerste instantie hebben we gezocht naar het droomhuis van Bayley, een thuis waar ze naar buiten kan. Dat is helaas niet gelukt. 🙁 Omdat het nu een binnenkat is, hebben we het zoekprofiel aangepast en zijn we verder gaan zoeken naar een thuis met een balkon of dakterras.

We hebben door de maanden heen zeker wel verschillende serieuze reacties gekregen op Bayley. Het is dan ook een geweldige kat natuurlijk. ♥ Alleen vindt ze autorijden echt VERSCHRIKKELIJK en daarom zoeken we een thuis, zo dicht mogelijk in de buurt van Enschede. En daar zit nou precies het probleem… Je zou zeggen dat ook mensen in Enschede en directe omgeving op zoek zijn naar een leuke kat. Maar wij hebben ze helaas nog niet gevonden! Bayley is dus nog steeds op zoek naar haar gouden mandje.


Bayley is een poes van 7 jaar en ze woont in Enschede. Ze zoekt een thuis omdat ze van jongs af aan al niet goed kan omgaan met de andere katten in huis. Laten we gauw alles vertellen over deze mooie poes!

bayley-enschede-adoptiekat-kattenherplaatsing (7)

Bayley

 • zwart-witte poes met een mooi zwart “ooglapje” 🙂
 • 7 jaar oud
 • geboren in april 2012
 • gesteriliseerde poes
 • ze komt nu alleen op een omheind balkon
 • Bayley gebruikt netjes de kattenbak
 • ze is niet gewend aan kinderen en met oudere kinderen blijkt er ook geen match te zijn met haar. We zoeken een thuis zonder kinderen
 • Bayley woont nu samen met andere katten en dat gaat helemaal niet goed. We zoeken dan ook een thuis zonder andere katten
 • ze is niet gewend aan honden, maar ze is niet bang en zelfs nieuwsgierig als er een hond op visite komt. Met de juiste introductie zou ze misschien ook wel kunnen wennen aan een “katvriendelijke hond”
 • het is een erg lieve poes die erg graag wordt geaaid en geknuffeld
 • op schoot liggen vindt ze fijn
 • opgetild worden vindt ze niet prettig, dat had ze al van kitten af aan
 • ze is een beetje bang voor vreemde mensen
 • Bayley is wat eenkennig
 • spelen doet ze graag en ook jagen vindt ze leuk
 • over haar gezondheid zijn geen bijzonderheden te melden. Ze gebruikt geen medicatie en geen dieetvoer
 • ze heeft alleen haar kitten-inentingen gehad en daarna niet meer. Het is een goed idee om Bayley 2 weken nadat ze bij jou is komen te wonen even te laten controleren door de dierenarts en haar te laten vaccineren
 • Bayley is op dit moment vrij van wormen en vlooien
 • aan de overname van Bayley zijn kosten verbonden (€ 65,-), te voldoen aan de eigenaresse
 • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing, geldt ook voor deze poes een proeftijd en wel van 2 maanden. We zoeken iemand die ruim de tijd neemt om haar te laten wennen, hoewel we denken dat ze echt geen 2 maanden nodig zal hebben als ze in een rustig thuis komt te wonen. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat Bayley terug naar haar vrouwtje en dan zoeken wij opnieuw naar een thuis. Maar dat zou voor Bayley en voor de andere poezen in huis erg stressvol zijn, dus we hopen in één keer de goede match te maken voor een forever home voor deze mooie meid! ♥
 • Bayley woont in Enschede en het zou fijn en praktisch zijn als je zelf ook (een beetje) in de buurt woont

bayley-enschede-adoptiekat-kattenherplaatsing (4)

Persoonlijk woord

Het vrouwtje van Bayley heeft ook een persoonlijk woord toegevoegd aan haar aanmelding:

“’t is belangrijk dat ze bij iemand komt die geen katten heeft en die veel tijd en aandacht aan haar kan besteden want Bayley is een echte knuffelaar en wil ook erg graag met je spelen. Ze is nooit buiten geweest maar zou voor haar wel een goede optie zijn in mijn ogen want ze heeft veel energie en is een jager. Woon zelf boven in een flat dus is het bij mij nooit een optie geweest om haar buiten te laten helaas. Aangezien ze alleen aan mij gewend is, weet ik niet hoe ze op mannen zal reageren, dus ’t liefst een vrouw of een rustig stel. Maak deze keus met pijn in mijn hart maar dit is voor mijn andere katjes ook niet eerlijk. Hoop door deze keus te maken dat ’t voor hun alle 3 beter wordt.”

bayley-enschede-adoptiekat-kattenherplaatsing (6)

Binnen of buiten?

We hebben lange tijd gezocht naar een thuis voor Bayley waar ze lekker kan buiten spelen, dat zouden we haar echt gunnen. Helaas is dat niet gelukt om zo’n thuis te vinden. 🙁 Ze is het nooit gewend geweest om naar buiten te kunnen en kan zeker uitstekend worden geplaatst in een thuis met een veilig omheind balkon. Ze speelt en jaagt heel graag en heeft veel energie.

Interesse?

Heb je interesse in Bayley? Is jouw balkon al veilig afgezet? Heb je genoeg tijd voor haar om haar aandacht te geven en met haar te knuffelen? Dan zien we jouw berichtje heel graag tegemoet! Vertel ons wat meer over jezelf, je huis en je thuissituatie/gezinssamenstelling, en dan brengen we je in contact met haar vrouwtje!

Meer foto’s van Bayley, klik op de foto voor een vergroting

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!