Bazooka is verhuisd!

Bazooka is verhuisd!

bazooka-kruising-heilige-birmaan-kattenherplaatsing (1)

 


Update 4 juni 2019

We waren benieuwd hoe het met Bazooka gaat en we kregen weer goed nieuws! 🙂

Hoi Marieke,

Ja, ik krijg regelmatig updates en hij doet het nog steeds supergoed! Ze hebben een tuigje voor hem gekocht zodat hij ook naar buiten kan en dat gaat wonderwel goed! Ik krijg foto’s dat hij heerlijk relaxed op de bank ligt en ‘s avonds fungeert ie als voetenwarmer voor zn nieuwe vrouwtje 😉
Ik geloof dat hij z’n plekje al heeft gevonden daar.


Update 27 mei 2019

We hebben contact gehouden met de eigenaresse van Bazooka. In februari was hij gereserveerd om te gaan verhuizen na de vakantie van zijn nieuwe baasjes in mei! Niet makkelijk voor een eigenaar om zo lang al te weten dat je kat gaat verhuizen en ook het moment dat het zover is, valt niet mee. Maar we hebben twee heel fijne updates gekregen in de tussentijd en het gaat goed met deze knappe vent! ♥ Heel veel geluk lieve Bazooka!

Ik heb Bazooka zaterdagavond naar zijn nieuwe huis gebracht. Het viel me erg zwaar om hem daar achter te laten, pfff wat moeilijk!

Gelukkig kreeg ik dezelfde avond al een berichtje dat hij languit op de bank lag. De volgende ochtend bericht dat hij wel onder de bank zat toen 1 van de kindjes beneden was. Vond ie toch wat eng. Maar niet veel later kreeg ik een filmpje waarop te zien was dat het kindje brokjes van het voerbord haalde en aan Bazooka gaf 🙂 En vanochtend kreeg ik felicitaties (Bazooka is vandaag jarig! 11 alweer) en het bericht dat hij zich door de twee kinderen laat knuffelen, moe was van het spelen en ‘s nachts in de kledingkast had geslapen 🙂 Plus een foto van Bazooka waarop hij speelt met de jongste. Het gaat dus boven verwachting erg goed!

Het is nog wel wat dubbel, maar mijn hart is een stuk lichter nu ik zie dat hij zich in ieder geval niet verstopt en schijnbaar toch net zo flexibel is als ik had verwacht (hoewel het eigenlijk zelfs boven mijn verwachting is!!)

Ik verwacht dus dat bemiddeling niet meer nodig zal zijn 😉

Hij is trouwens ‘gevonden’ via zijn hashtag op Instagram 😉 Maakt trouwens ook niets uit hoe, wat, waar. Hij heeft een mooi huis gevonden en dat is het belangrijkste 🙂

“Zo blij! Vanmiddag zat hij vogeltjes en eendjes te kijken voor het raam en dit weekend mag hij aan een tuigje mee naar buiten”


Update 21 mei 2019

Even een update over Bazooka.

De mensen waar hij het mag proberen zijn terug van vakantie en aanstaande zaterdag ga ik hem weg brengen. Met een auto vol spulletjes waar zijn geur aan zit 🙂

Het is een gezin met 2 kleine kinderen, dus ik hoop dat mijn oudere man dat leuk gaat vinden.

De vrouw des huizes is dierenartsassistente en dat vind ik wel een erg fijn gevoel.

Hij mag overal in huis komen, dus hij kan de kinderen in principe ontlopen. Maar ik hoop natuurlijk dat hij zich straks zo op zijn gemak voelt, dat dat niet nodig zal zijn 😉

Ik hoop dus dat dit de goede beslissing zal zijn.

Mocht blijken dat Bazooka op termijn toch niet gelukkig kan worden daar (en dat kunnen we eigenlijk pas weten wanneer hij ook naar buiten kan), dan zou ik graag jullie weer willen inschakelen.

Maar ik hoop natuurlijk dat dat niet nodig zal zijn.


Update 18 februari 2019

Bazooka is besproken tot nadere kennismaking! We kregen een fijne update van zijn vrouwtje:

Ik heb een reactie gehad voor Bazooka van iemand die wellicht interesse in hem heeft. Dit lijkt in theorie een superhuisje te zijn voor Bazooka. Echter zou hij daar i.v.m. vakantieplannen pas vanaf 21 mei terecht kunnen. Ook moeten ze nog komen kennismaken met Bazooka. We hebben nog geen concrete datum afgesproken hiervoor. Ik weet nu niet zo goed wat verstandig is. De zoektocht naar een nieuw baasje even on hold zetten? (Kan dat?)

Dat is voor ons uiteraard geen enkel probleem! Mocht er geen klik zijn tussen Bazooka en dit fijne gezin, dan gaan we in mei gewoon weer opnieuw voor hem op zoek naar een thuis. Allemaal duimen dat Bazooka zijn nieuwe baasjes erg leuk vindt! 🙂


Assen, 23 januari 2019

Deze schone heer heet Bazooka, hij is 10 jaar oud en hij woont in Assen. Je zou het niet zeggen, maar hij is een kruising Heilige Birmaan! Hij zoekt een thuis omdat hij zijn vrouwelijke huisgenootje nogal graag pest. De arme poes is erg bang voor hem en zijn vrouwtje houdt ze strikt gescheiden van elkaar als ze van huis weg is. Dat is onbegonnen werk natuurlijk. 🙁 Laat je niet afschrikken door de reisafstand als je ver weg woont van Assen. Zijn vrouwtje is bereid een stuk te rijden als haar lieve ventje een heel fijn thuis krijgt. ♥

bazooka-kruising-heilige-birmaan-kattenherplaatsing (10)

Fire away

Fire away! Hier vind je alle informatie over Bazooka! 🙂

 • kruising Heilige Birmaan
 • zwart met een beetje wit
 • gecastreerde kater van 10 jaar oud (geboren op 27 mei 2008)
 • gechipt
 • zijn laatste vaccinatie heeft hij gehad op 13 september 2018, dus hij kan er nog even tegenaan
 • onlangs preventief ontwormd en ontvlooid

bazooka-kruising-heilige-birmaan-kattenherplaatsing (8)

Karakter en gedrag

Dit is een erg lieve kater die de meeste mensen leuk vindt. Als hij geaaid of geknuffeld wil worden, dan laat hij het wel weten. Hij praat graag met je. Echt een gezellige kerel. ♥ Hij laat zich optillen als het moet, dat hij het nou echt geweldig vindt…nee, hij stribbelt wat tegen maar zal zeker niet uithalen. Bazooka is sociaal naar vreemde mensen en nog erg speels voor zijn leeftijd! Hij heeft door de jaren heen zijn jachttechnieken verfijnd en hij is ontzettend snel als hij met je speelt. Ook dan zal hij je nooit opzettelijk krabben. Deze vitale knappe heer maakt graag gebruik van zijn kattenluikje om zelf naar binnen en naar buiten te gaan. Hij houdt natuurlijk ook van een dutje op zijn tijd. Hij is gek op zijn fijne krabpaal en leeft zich daar lekker op uit. Hartstikke goed, want zo laat hij de mooie meubels met rust!

Voeding en gezondheid

Hij eet brokken om blaasgruis te voorkómen (Virbac en Hill’s vindt hij lekker). Deze jongen is compleet zindelijk en doet alles netjes op de kattenbak. Hij is nogal een eigenzinnige eter en je doet hem maar met weinig plezier. Hij houdt wel van de anti-haarbal snoepjes en vleessticks van de Lidl. Omdat het belangrijk is dat katten goed drinken, probeert zijn vrouwtje hem verschillende soorten blikvoeding te laten eten.

Half september is hij nog preventief ontwormd en ontvlooid. Hij is gezond en heeft maar één klein aandachtspuntje. Hij heeft ooit een abces gehad aan zijn rechter bil. Af en toe speelt dat een beetje op en krijgt hij een klein open wondje. Je merkt het aan hem als hij veel gaat wassen aan zijn billen, dan heeft hij daar last van. Met antibiotica geneest dit snel weer goed. De laatste keer dat hij dit had was begin september.

bazooka-kruising-heilige-birmaan-kattenherplaatsing (11)

Heerlijk buiten spelen

Bazooka zou zijn kattenluikje niet willen missen en hij hoopt dat hij dit in zijn nieuwe thuis ook krijgt. Hij houdt ervan om in de tuin te struinen en op het schuurtje (bereikbaar via een speciaal gemaakte kattenladder) te zitten om de buurt te overzien.

bazooka-kruising-heilige-birmaan-kattenherplaatsing2

Bijzonder aan Bazooka

Het is een kopjes-man. 🙂 Hij smeert het heerlijke geurtje van zijn wangen af aan de meubels en muren en natuurlijk ook aan de krabpaal. Kopstootjes geven aan zijn vrouwtje doet hij ook graag, voor wie het niet kent: dat is echt een uiting van liefde van katten!

bazooka-kruising-heilige-birmaan-kattenherplaatsing3

Deze jongen is niet ouderwets, hij gaat met zijn tijd mee! Op Instagram heeft hij zijn eigen hashtag, #bazookadekat, daar kan je zien wat voor een knappe kerel het is en hoe raar hij vaak ligt. 🙂

Niet bij andere katten

Bazooka is een assertieve kat. Hij was al nooit de beste vrienden met de poes in huis, maar de laatste jaren gaat het al helemaal niet goed. De poes is angstig is en daar maakt Bazooka dankbaar gebruik haar op te jagen. Het is erg zielig voor de kat dat ze zo bang is en als het vrouwtje van huis weg is, houdt ze ze strikt gescheiden zodat er niets kan voorvallen. Dit is natuurlijk geen doen en constant politieagentje spelen, de katten in de gaten houden en te proberen ze allebei evenveel aandacht te geven, is onderhand een dagtaak.

bazooka-kruising-heilige-birmaan-kattenherplaatsing (9)

Oudere kinderen

Deze kat is op dit moment niet gewend aan kinderen, maar gezien zijn karakter en gedrag denkt zijn eigenaresse dat hij wel geplaatst kan worden bij wat oudere kinderen.

bazooka-kruising-heilige-birmaan-kattenherplaatsing

Extraatjes die je erbij krijgt

Als je kiest voor deze prachtige kater, dan krijg je niet alleen dit leuke kereltje, maar ook speelgoed, mandjes, matatabi-stokjes en een kattenluik dat werkt op zijn microchip erbij. Zijn vrouwtje is bereid om Bazooka ‘ver’ weg te brengen, als hij maar een fijn huis krijgt.

Kosten verbonden aan de overname

Voor de overname van deze kat wordt een bedrag gevraagd van € 30,-.

Proeftijd

Zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing, geldt een proeftijd van één maand. Mocht het om wat voor reden dan ook niet goed gaan bij jou thuis, dan kan hij binnen de proeftijd terug naar zijn vrouwtje, waarna wij opnieuw op zoek gaan naar een thuis voor hem.

Als een raket:

 • kruising Heilige Birmaan
 • zwart met een beetje wit
 • gecastreerde kater van 10 jaar oud (geboren op 27 mei 2008)
 • gechipt
 • laatste vaccinatie gehad op 13 september 2018
 • onlangs preventief ontwormd en ontvlooid
 • gebruikt netjes de kattenbak
 • hij gebruikt brokken voor een gezonde blaas (Hill’s of Virbac)
 • hij is gezond, klein aandachtspuntje is een wondje op zijn bil dat soms even opspeelt maar makkelijk te behandelen is
 • komt graag buiten (een thuis met een kattenluik zou hij fijn vinden)
 • hij zoekt een thuis zonder andere katten
 • kan eventueel worden geplaatst bij oudere kinderen
 • het is een lieve kater die niet bang is voor vreemde mensen
 • van aandacht en knuffels kan hij echt genieten
 • hij woont in Assen
 • er geldt een proeftijd van één maand
 • het overnamebedrag is € 30,-

Meer mooie foto’s (klik op de foto voor een vergroting)

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!