Boekentips voor kattenliefhebbers

Boekentips voor kattenliefhebbers

Bij Kattenherplaatsing.nl houden wij van lezen! In dit bericht geven we praktische, nuttige en fijne boekentips.


Kattig of poeslief? van gediplomeerde kattengedragsdeskundige Liesbeth Puts: wat ons betreft op nummer één. Omdat het niet alleen de belangrijkste informatie bevat over kittens; alle tips zijn ook toe te passen op volwassen katten! Een prachtig vormgegeven boek, boordevol informatie en vooral veel uitleg en hulp om een kitten op de beste manier op te voeden – of een volwassen kat ander gedrag te leren!

boekpromotie-kattig-of-poeslief-liesbeth-puts-boekentip-kattenherplaatsing


In maart 2019 verschijnt het tweede boek van Liesbeth Puts, een gediplomeerd en zeer ervaren kattengedragsdeskundige, die ook een internationale accreditatie heeft. Dagelijks helpt Liesbeth mensen bij problemen met kattengedrag. Daarnaast geeft zij trainingen aan professionals en particulieren. De weblog van Praktijk voor Kattengedrag wordt maandelijks door duizenden mensen gelezen. Haar eerste boek hierboven is intussen al aan de vierde druk toe! Haar nieuwe boek heet “Als de kat het voor het zeggen had…“. Bestel het via onderstaande link!

97989021570952-boekentips-Als-de-kat-het-voor-het-zeggen-had-kattenvoorlichting


Een boekentip van Karin!

I love happy cats van Anneleen Bru

Karin schreef: dit is echt een aanrader, alles wordt duidelijk uitgelegd. Van stresssignalen herkennen, kattenbak, eten en drinken en krabben. Communicatie met geuren, vocale communicatie, een heel interessant boek dat niet mag ontbreken in de boekenkast van een kattenliefhebber!

Anneleen Bru van Felinova neemt je mee op een heerlijke pragmatische, maar nuchtere reis doorheen de intieme wereld van de huiskat in onze woonkamer, met al zijn natuurlijke instincten en mysterieuze gedragingen. Dit boek biedt inzichten in gedragingen en eveneens vaak voorkomende misverstanden, en staat vol tips en tricks om van je geliefde huisdier een gelukkige kat te maken. Die schat aan informatie kan je onmiddellijk toepassen in de omgeving van je kat, je eigen gedrag, jullie communicatie onderling en de manier waarop je elkaar benadert.

Anneleen Bru (1985) studeerde af als Master in Animal Behaviour (Universiteit van Southampton, UK), specialiseerde zich jarenlang in huiskatten en bundelde nu eindelijk al haar ‘gouden’ tips voor een gelukkige kat in een heerlijk nuchter en praktisch boek. Het boek is een fijn helder samenspel van grondige en wetenschappelijk onderbouwde uitleg over kattengedrag, foto’s, illustraties en quotes.

Het boek is hier te bestellen.


Voer voor Carnivoren – Tannetje Koning

Het grootste deel van onze honden en katten leeft van brokken, omdat het door dierenartsen en dierenspeciaalzaken zo geadviseerd wordt. Toch zijn er steeds meer mensen die daarvan terugkomen en zelf eten gaan samenstellen voor hun huisdieren. In ‘Voer voor carnivoren’ wordt uitgelegd waarom ze dat doen, wat de resultaten daarvan zijn en ook hoe je dat veilig kunt doen. Zelf eten samenstellen is niet moeilijk, we doen het ook dagelijks voor onszelf, maar er zijn wel een paar richtlijnen die in de gaten gehouden moeten worden om tekorten te voorkomen. Het is een helder en praktisch boekje geïllustreerd met vrolijke cartoons. Tannetje Koning is in 1994 afgestudeerd als dierenarts en heeft zich toegelegd op alternatieve geneeswijzen. Klik op onderstaand plaatje om direct naar de website van Bol.com te gaan om dit boek te bekijken en te bestellen!


Rauw voer, natuurlijk in de voerbak – Dr. ing. Joeke Nijboer

Het voeren van rauw voer, ook wel vers vlees genoemd, aan honden en katten is de laatste jaren flnk toegenomen. Steeds meer mensen willen hun huisdier op een zo natuurlijk mogelijke manier voeren.

Klik op onderstaand plaatje om direct naar de website van Bol.com te gaan om dit boek te bekijken en te bestellen!


Work Wonders, feed Your Dog Raw Meaty Bones – Tom Lonsdale

Als honden konden praten, wat zouden dan het beste dieet vinden om ze in topconditie te houden? Zouden ze een blikjes en pakjes aanbevelen of zouden ze een vers konijn en een halve kip aanraden? Dit werk stelt ons in staat de voedingsbehoeften van een hond te bekijken vanuit het perspectief van een hond, rekening houdend met de wetenschap en het gezond verstand van de natuur. Alle informatie en tips zijn ook toe te passen op baasjes die hun kat of fret rauw willen voeren!

Dit boek is in het Engels. Vind je het niet prettig om boeken in het Engels te lezen? Marieke heeft dit boek vertaald in het Nederlands en het is gratis te lezen via deze link.

Klik op onderstaand plaatje om direct naar de website van Bol.com te gaan om dit boek te bekijken en te bestellen!


Doe en denk als een kat

In het boek ‘Doe en denk als een kat’ laat Stéphane Garnier op een vrolijke manier zien wat wij van katten kunnen leren; maakt een kat zich druk om haar pensioen? Of doet zij werk dat ze eigenlijk niet leuk vindt? Nee! Poezen zijn vrij, kalm, wijs, elegant, trots en onafhankelijk. 🙂 In dit boek lees je hoe wij ons die bewonderenswaardige katten-kwaliteiten eigen kunnen maken. Hoe je stress de kop kunt indrukken, je charisma kunt vergroten en belangrijke zaken naar je hand kunnen zetten. Stéphane Garnier noemt veertig kwaliteiten die onlosmakelijk met katten verbonden zijn en die heel goed toe te passen in het dagelijks leven van mensen.

Klik op onderstaand plaatje om direct naar de website van Bol.com te gaan om dit boek te bekijken en te bestellen!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!