Brits Kortharen zijn verhuisd!

Brits Kortharen Joep en Lola zijn verhuisd!

joep-lola-herplaatsing-britse-kortharen-kattenherplaatsing-britse-kortharen-zoeken-een-nieuw-thuis


Update 26 mei 2019

Goed nieuws, wie houdt er niet van? 🙂 We hebben de baasjes een kaartje gestuurd en de nieuwe baasjes van Joep en Lola kregen een kaart met een proefzakje kattenkruid van Paws & Pearls erbij. Deze biologische, gifvrije speelkussentjes zijn een echte aanrader en worden verkocht via Karin’s Kattenwinkel in een prachtig en uniek design.

Daarna kregen we weer een superleuke update met foto’s! ♥

“De post is goed ontvangen (heel goed). Lola stormde op tafel want die rook het speeltje al

joep-lola-nieuwe-huis-brits-britse-kortharen-kattenherplaatsing

Joep en Lola zijn al helemaal thuis. Joep zit niet meer achter de bank en zoekt uit zichzelf gezelschap. Lola is gek op de wasbak en kraan dus die grijpt elke kans om in de wasbak van de badkamer te kruipen!”


Update 15 mei 2019

En een heel fijne update van het nieuwe thuis! ♥

Joep begint nu los te komen! Heel erg fijn Vandaag heeft hij bijna niet achter de bank gezeten en heeft zelfs geknuffeld met visite!


Update 12 mei 2019

We waren even benieuwd: hoe gaat het nu met Joep en Lola in hun nieuwe thuis? We kregen van de “oude eigenaar” een update en van de nieuwe baasjes kregen we naast een update ook foto’s en een filmpje! Hartstikke fijn. ♥

Het wennen gaat best goed. Lola was direct al op onderzoek uitgegaan en ligt nu al bij ze op schoot. Joep heeft de eerste dag in het reismandje gezeten en wilde er niet uit. De 2e dag zat hij achter de bank. De 3e dag liep hij voorzichtig rond in de woonkamer. Joep heeft zoals verwacht meer tijd nodig maar dat gaat elke dag een klein stapje vooruit. Ze nemen de tijd met hem dus dat is fijn! Wij krijgen elke dag een update. Voor ons is het een stuk stiller in huis en wij hadden er het weekend echt last van. Nu begint ook dat voor ons meer te wennen. Wij hebben in ieder geval nog steeds een goed gevoel bij de nieuwe baasjes dus daar ligt het zeker niet aan. Er is nu een wenperiode van 1 maand afgesproken maar we hebben ook aangegeven dat als er ook maar iets is dat wij het graag als eerste willen weten omdat ze toch onderdeel van ons gezin waren en voor ons gevoel ook zullen blijven. Die maand is dus geen strikte maand.  Hopelijk went Joep ook snel en kunnen ze vooral genieten van veel rust en extra veel knuffels


Update 22 april 2019: Joep en Lola zijn gereserveerd om te gaan verhuizen

Als je je zo intensief met herplaatsing bezighoudt en zoveel contact hebt met de baasjes als wij, dan lijkt het soms alsof de katten in de bemiddeling al heeeeel lang op zoek zijn naar een thuis. 🙂 Toch is het maar één maand geweest dat Joep en Lola een thuis zochten! We kregen een ontzettend fijne update van de baasjes, Joep en Lola zijn gereserveerd om te gaan verhuizen! ♥

Deze maandagavond is een leuk stel (via jullie) bij ons op visite geweest om kennis te maken met Joep en Lola. Zij hebben geen huisdieren. Beide katten reageerden goed op ze en zelfs Joep zocht ze allebei op. Wij zijn enthousiast over deze enorme dierenliefhebbers die uitgebreid de tijd willen nemen om beide katten te leren kennen. Gezien de ervaring die ze hebben met dieren die wat “ingewikkelder” zijn denken wij dat zij Joep en Lola een mooi/liefdevol/rustig huis kunnen bieden. Na even beraad (het blijft toch moeilijk) hebben we besloten om beide katten te laten wennen bij hen. De afspraak staat nog niet gepland maar wij en zij hebben aangegeven hier positief tegenover te staan.


Arnhem, 20 maart 2019

Dit zijn de Brits Kortharen Joep en Lola. Hun baasjes hebben zelf een heel liefdevolle tekst geschreven over hun katten die we hier zullen plaatsen.

Met pijn in ons hart bieden wij onze 2 lieve/prachtige katten Joep en Lola aan voor herplaatsing. Ons gezin is de afgelopen jaren gegroeid en bestaat inmiddels uit 5 personen. Joep heeft hier moeite mee, hij krijgt stress van ons drukke gezin met kinderen en wij gunnen hem en Lola een liefdevol en rustig huis. Lola heeft geen probleem met ons drukke huis maar omdat ze al ruim 8 jaar samen leven willen wij ze absoluut niet uit elkaar halen.  Een nieuw, gezellig liefdevol en met name rustig huis zonder kinderen en zonder andere huisdieren waar beide katten terecht kunnen is daarom een absoluut vereiste!

Lola

lola-herplaatsing-britse-korthaar-kattenherplaatsing-britse-kortharen-zoeken-een-nieuw-thuis

 • Brits Korthaar Silver Tabby
 • zonder stamboom
 • gechipt
 • gesteriliseerd,
 • geboren omstreeks oktober 2010

Lola grijs (een Brits Korthaar Silver Tabby) heeft geen stamboom, zij is al vrij jong gesteriliseerd. Wij hebben haar als kitten eind 2010 bij destijds onze 1-jarige kat Joep gekocht. Lola heeft een chip.

joep-lola-herplaatsing-britse-kortharen-kattenherplaatsing-britse-kortharen-zoeken-een-nieuw-thuis

Joep en Lola samen

Joep en Lola leven, slapen en spelen samen maar gaan ook beiden hun eigen weg. Beide katten zijn sociaal op hun eigen manier. Lola is makkelijk te benaderen, ook door vreemden (ook kinderen!). Zij is makkelijk op te pakken en is nieuwsgierig van aard. Ze laat zich graag aaien en begint dan direct speels te bijten. Lola ligt graag bij je op de bank maar ze is geen schootkat.

joep-lola-buiten-herplaatsing-britse-kortharen-kattenherplaatsing-britse-kortharen-zoeken-een-nieuw-thuis

Karakter en gedrag van Lola

Lola is een echte spring-in-het-veld. Ze zit graag uren voor het raam, gaat graag op onderzoek uit, geeft veel kopjes met name in de ochtend bij het opstaan, speelt met druppels water uit de kraan en ze komt graag buiten in onze tuin om achter vlinders en andere insecten aan te gaan.

Omheinde tuin

Wij hebben een omheinde tuin. Soms komt Lola buiten de tuin maar ver van huis gaat ze niet. Ze loopt ook graag een stukje mee als wij buiten gaan wandelen. Komen wij buiten haar grenzen dan rent ze alvast terug naar huis om ons op te wachten. Lola is geen kat die je binnen kan/moet houden. Ze gaat (met name in het voorjaar) graag op onderzoek uit buiten. Wil ze weer naar binnen dan tikt ze met haar pootje op het raam, wij hebben geen kattenluik maar daar weten zij wel raad mee. Een huis met een grotere tuin is een must voor beide katten!

In de winter slaapt Lola graag veel binnen en wil zij af en toe naar buiten. In de avond komt ze altijd thuis en slaapt zij in haar mandje. Lola vindt het verder heerlijk om op een zacht kleedje te liggen met haar pootjes te melktrappelen of te kneden met haar voorpootjes.

joep-lola-buiten-herplaatsing-britse-kortharen-kattenherplaatsing-britse-kortharen-zoeken-een-nieuw-thuis

Joep

 • Brits Korthaar Lilac Point met stamboom
 • gechipt
 • gecastreerd
 • geboren op 6 november 2009
 • wij hebben schriftelijke toestemming van de fokker gekregen om Joep te herplaatsen

Joep (een Brits Korthaar Lilac Point) heeft een stamboom en is  op jonge leeftijd gecastreerd. Wij hebben Joep eind 2009 bij de fokker in België opgehaald. Een lieve speelse kater die graag elke avond spinnend op schoot komt zitten.

joep-lola-herplaatsing-britse-kortharen-kattenherplaatsing-britse-kortharen-zoeken-een-nieuw-thuis

Reden van herplaatsing

Overdag is het voor Joep te druk in ons huis wat voor ons reden is om een ander huis voor beide katten te zoeken.  Wij kunnen deze rust met ons gezin (en geen aparte poezenkamer) jammer genoeg niet bieden. Om die reden zijn wij op zoek naar een huis zonder kinderen en zonder andere huisdieren. Joep heeft een rustige omgeving nodig waar hij niet bang of op zijn hoede hoeft te zijn voor kinderen of andere dieren en de ruimte heeft zich te bewegen zowel binnen als buiten.

joep-herplaatsing-britse-korthaar-kattenherplaatsing-britse-kortharen-zoeken-een-nieuw-thuis

Karakter en gedrag van Joep

Joep is als kitten gechipt. Dit is niet geheel soepel verlopen waardoor Joep direct reageert op onverwachte bewegingen. Daarna heeft hij ook nog de pech gehad met een allergische reactie op een vlooienmiddel (van het merk Exil). Joep wil graag geaaid worden maar dan rustig, komt graag op schoot zitten maar blijft altijd alert voor onverwachte bewegingen want hij is altijd bang een pipet in zijn nek te krijgen.

Joep slaapt graag op de bank of in zijn mandje, maar stoeit ook graag met Lola. Hij slaapt veel maar vindt het ook heerlijk om buiten in het zonnetje een frisse neus te halen. Joep komt in onze omheinde tuin. In het voorjaar is hij graag meer/veel buiten. In de winter is hij liever niet buiten. Joep gaat bij de deur zitten als hij naar buiten wil. Soms slaapt Joep buiten in onze tuin (alleen in de zomer bij mooi weer) als hij geen zin heeft om naar binnen te komen. Buiten de tuin komt hij zelden. Joep zit graag in zijn eigen omgeving op een plekje waar hij overzicht heeft.

joep-lola-herplaatsing-britse-kortharen-kattenherplaatsing-britse-kortharen-zoeken-een-nieuw-thuis

Voeding

Joep heeft speciale voeding. Eerder heeft Joep blaasgruis gehad. Om het gruis niet terug te laten komen moet hij dieetvoer hebben. Verder heeft hij grotere brokken om zijn tanden schoon te houden. Joep heeft in 2018 nog een reiniging van zijn tanden gehad bij de dierenarts. Zijn tanden zijn verder uitstekend. Joep vindt eten enorm lekker! Hij krijgt 2x per dag brokjes. Omdat hij zo gefocust is op eten schrokt hij vrij snel de kleinere brokken op (en kauwt die onvoldoende, vandaar de grote brokken voor zijn tanden. Die móet hij wel doorbijten).

Beide katten krijgen 2x per dag brokjes (in de ochtend en rond etenstijd). Omdat Joep andere voeding krijgt, geven wij ze apart eten (Lola eet graag de speciale voeding van Joep op en Joep laat dat ook toe)

Lola krijgt kattenbrokjes van de supermarkt (Felix, Beyond) merk maakt niet erg veel uit. Lola laat wel merken welke zij lekkerder vindt

Joep heeft een strikt dieet i.v.m. het weghouden van blaasgruis en om zijn gebit goed schoon te houden:

 • 50% dieetbrokken i.v.m. urinewegen Joep: Hills C/D of Royal Canin Urinary voor zijn blaas
 • 50% dieetbrokken i.v.m. tanden Joep: Hills T/D of Royal Canin Dentil voor zijn tanden

joep-lola-herplaatsing-britse-kortharen-kattenherplaatsing-britse-kortharen-zoeken-een-nieuw-thuis

Een kattenoppas aan huis tijdens de vakanties?

Omdat Joep een dieet heeft is onze ervaring dat dit lastig kan gaan met een pension voor opvang tijdens de vakanties. Joep werd bij het pension bij ons in de buurt gedurende deze hele vakantieperiode in een bench gedaan, zonder dat wij hiervan wisten. 🙁 Zijn dieet zou lastig gaan met voeding van andere katten. Later, toen wij hiervan op de hoogte werden gebracht hebben wij gekozen voor opvang van de katten bij ons thuis gedurende onze vakanties. Dit gaf beide katten veel meer rust dan een druk hok met meerdere katten. Als je zelf een goed pension weet dat wel goed om weet te gaan met katten die dieetvoeding moeten gebruiken (Kattenherplaatsing.nl kan je goede pensions aanbevelen!) dan vinden wij het uiteraard geen probleem als Joep en Lola tijdens jouw vakantie naar een pension gaan. Maar katten wekenlang in een bench stoppen in een pension, dat vinden wij geen goede oplossing voor vakanties. 😉

Geen honden

De katten zijn geen honden gewend en vinden ze ook niet geschikt om met een hond samen te leven.

Joep is zeer sociaal naar zijn eigen baasjes, soms ook bij de kinderen mits ze rustig doen. Joep komt als hij op zijn gemak is lekker op schoot liggen (standaard ’s avonds al de kinderen op bed liggen en het rustig is in huis) en geniet hier enorm van. Joep heeft wel echt de tijd nodig om nieuwe mensen te leren kennen. Hij blijft ook echt speels. Als je bijv. van een lege chocoladewikkel een prop maakt, wordt Joep helemaal gek! Hij rent er als een dolle achteraan en loopt er mee in z’n bek door het huis alsof het een prooi is!

joep-lola-herplaatsing-britse-kortharen-kattenherplaatsing-britse-kortharen-zoeken-een-nieuw-thuis

Gezondheid

Maandelijks worden ze ontvlooid, Joep is allergisch voor het merk Exil vlooienmiddel. Wij gebruiken voor beide katten Advantage. Dit werkt goed!

Jaarlijkse controle bij de dierarts voor beide katten (meestal rond februari/maart). In maart 2019 worden beide katten nog gecontroleerd en krijgen zij vaccinaties.

Per kwartaal worden beide katten ontwormd (Milbemax-pilletjes zijn online te bestellen en kan gemakkelijk via maaltijden worden gegeven).

Joep en Lola zijn kattenbakzindelijk, wij gebruiken Catsan en hebben 2 kattenbakken in huis.

In maart 2019 zijn de katten naar de dierenarts geweest voor vaccinatie en een volledige check-up.

joep-lola-buiten-herplaatsing-britse-kortharen-kattenherplaatsing-britse-kortharen-zoeken-een-nieuw-thuis

Niet met lege handen naar huis 🙂

Uiteraard ga je niet met lege handen naar huis als je deze twee beeldschone Britjes overneemt! Wij willen het voor geïnteresseerden zo netjes mogelijk doen (ook in het belang van beide katten). Je krijgt met de katten dan ook mee:

 • een ruime hoeveelheid dieetvoeding
 • kattenbak
 • kattenmandjes

In het begin zul je dus niets hoeven aanschaffen. En dat ze ontwormd en ontvlooid zijn voordat ze bij jou komen wonen, daar zorgen de baasjes natuurlijk ook voor. 🙂

Overnamebedrag

Voor deze twee katten wordt een overnamebedrag gevraagd van € 300,-. Over dit bedrag kan niet worden onderhandeld.

Over het ras: de Brits Korthaar

Onderstaand een filmpje over het ras.

Kennismaken met Joep en Lola

Wil je meer informatie of gaan kennismaken met Joep en Lola? Heb je een omheinde tuin waar de katten veilig kunnen spelen en kun je voorzien in hun voeding en verzorging? Stuur ons dan een e-mail wat jij deze katten te bieden hebt en dan brengen we je in contact met hun baasjes! 🙂

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!