Chica uit Naarden heeft een fijne plek

Chica uit Naarden heeft een fijne plek

herplaatsing-chica-naarden-kattenherplaatsing


Update 5 februari 2020

We krijgen nog steeds af en toe updates van Chica en deze is zo fijn dat we die hier ook even willen delen!

“Dag Marieke en [naam eigenaresse],

Hierbij weer een update hoe het met Chica gaat. Wij genieten volop van haar, ze is lief, mega eigenwijs, soms ondeugend, knuffelt erg graag en is dol op eten en snoepjes. Ze zit/ ligt graag bij ons allebei met spinnertje op orkaankracht. Vooral als we telefoon, Ipad of computer op schoot hebben.

Begin januari is ze in het NDG overgeschreven op onze naam en we hebben inmiddels de papieren ontvangen. We hebben een toast uitgebracht op Chica en zij kreeg een snoepje.

Ze geeft ons wel elke keer verrassingen en de grootste verrassing was dat ze zelf speeltjes uit haar speelgoedmandje haalt. Dit mandje staat onder de tafel, ze trekt het naar zich toe, haalt er een speeltje uit en gaat daarmee op het kleed liggen spelen.  Eerst dachten we dat het een vergissing was maar ze heeft het nu al een aantal keren gedaan.

Ze speelt graag met elastiekjes maar dat vinden we eng dus nu krijgt ze grote brede elastieken en natuurlijk is spelen met de hengel en de laserpointer met ons ook erg leuk.

Ze is heel verdraagzaam voor onze kleinkinderen, ze gaat zelfs op schoot bij onze oudste kleinzoon liggen. Spelen met onze kleindochter gaat ook erg goed en het is leuk om die 2 samen te zien. Onze jongste kleinzoon van 3 is gek op haar, maar hij moet voorzichtig met haar zijn en als hij rustig is, geeft ze een likje op zijn hand.

Ik voeg hierbij wat foto’s zodat jullie een impressie hebben hoe Chica in haar velletje zit.”


Update 8 december 2019: Chica is verhuisd!

Deze update kregen we van de eigenaar:

“Hallo Marieke,

Vanmiddag is Chica uit Naarden opgehaald door haar nieuwe baasjes. Alles verliep heel soepel en ik hoorde, dat ze thuis goed zijn aangekomen. Verder hebben we afgesproken, dat we na de eerste maand elkaar contacten of alles goed gaat.

Wanneer dat zo is, zal Chica bij de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren worden overgezet op hun naam en adres. In de bijlagen het door ons beiden ondertekende verhuisformulier. Hoop, dat het zo in orde is. Tot slot nogmaals veel dank voor de prettige bemiddeling.

Hartelijke groet,”

En ook van de nieuwe baasjes van Chica kregen we al snel een fijne update:

“Goedemorgen Marieke, we hebben zondag Chica opgehaald, ze moest even wennen maar inmiddels kent ze het huis, speelt, worden wij uitgedaagd om te spelen, kopjes geven en knuffelen. En ze ligt languit tussen ons in met spinnertje op orkaankracht. Heel gezellig. Gisteren ook 5 uur alleen geweest ivm afspraken. Nu heeft ze een elastiek gevonden waar ze de hele kamer mee doorgaat. Ze is heel actief voor haar 13 jaar. Ik heb de eigenaresse inmiddels 2 updates gestuurd hoe het gaat en dat zal ik af en toe blijven doen.”

Heel fijn om te horen dat de mooie dame op haar plek is! Aan het eind van de proeftijd zullen we nog een update plaatsen over hoe het met haar gaat. 🙂


Update 15 november 2019

Wauw, wat was er veel interesse voor 13-jarige Chica, geweldig! Inmiddels heeft een zeer succesvolle kennismaking plaatsgevonden en op 9 december 2019 gaat Chica verhuizen naar haar gouden mandje! Dit schreef haar toekomstige vrouwtje. 🙂

“Hoi Marieke, vandaag kennis gemaakt met Chica, wat een schat van een beest met hele leuke baasjes. We gaan haar 9-12 ophalen, na onze weekenden weg. Het vrouwtje moet er echt aan wennen maar door haar hevige allergie kan het niet anders.

Chica lag veel bij mij, ik kon knuffelen, aaien en ze begon lekker te spinnen en kopjes te geven. Was voor de baasjes ook apart dat ze zo ontspannen bij me lag.”


Naarden, 10 november 2019

Deze prachtige vitale dame van 13 jaar heet Chica. Ze woont in Naarden en ze zoekt een thuis omdat de jarenlange allergie van de eigenaresse inmiddels dermate ernstige vormen heeft aangenomen, dat het voor haar gezondheid niet meer verantwoord is om nog katten thuis te hebben.

Chica

 • gesteriliseerde poes
 • 13 jaar oud
 • gechipt
 • ze komt graag buiten en dit is heel erg belangrijk voor haar. In de winter is ze een gezellige huispoes, maar in de lente en zomer wil ze erg graag fijn kunnen buitenspelen en we zoeken een thuis met tuin waar dat ook kan
 • Chica gebruikt netjes de kattenbak
 • deze poes is gewend aan kinderen, ook aan jonge kinderen (4 jaar en jonger)
 • tijdens herhaaldelijke logeerpartijen in het pension ging ze erg goed om met andere katten en we denken dan ook dat dit met de juiste introductie met jouw kat (of katten) goed zal gaan
 • Chica is niet gewend aan honden of aan andere huisdieren en gezien haar leeftijd denken we ook niet dat ze hier nog aan kan wennen
 • ze is erg lief
 • knuffelen en aaien vindt ze fijn
 • op schoot liggen doet ze heel erg graag
 • soms moet je natuurlijk even opstaan als ze op schoot ligt en dat vindt Chica echt niet leuk! Ze zal soms een klein beetje geven in je hand, maar als je gewoon opstaat, springt ze van schoot en zo is dat makkelijk opgelost
 • opgetild worden laat ze wel toe, onder wat miauwend protest. Echt fijn vindt ze het niet
 • Chica is absoluut niet eenkennig
 • ze is niet bang voor vreemde mensen, nieuwsgierig juist
 • spelen vindt ze leuk
 • Chica is gezond
 • ze gebruikt geen dieetvoer of medicatie
 • in mei 2020 hoeft Chica pas weer te worden gevaccineerd
 • onlangs is ze netjes preventief behandeld tegen vlooien en wormen
 • incidenteel eet ze te snel en dan geeft ze het eten over. Dit is geen reden tot zorg, veel katten hebben dit onschuldige gedrag
 • Chica woont in Naarden
 • aan de overname van deze poes zijn kosten verbonden (€ 50,-), te voldoen aan Kattenherplaatsing.nl Omdat wij het grootste deel van onze werkzaamheden gratis doen, is deze donatie heel erg welkom!
 • zoals voor alle katten die via ons een thuis zoeken, geldt ook voor deze mooie poes een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat Chica terug naar haar vrouwtje en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis. We hopen natuurlijk dat er een meteen een perfecte match is, want de gezondheid van de eigenaresse van Chica is er niet bij gebaat als ze weer thuis zou moeten komen wonen.

Persoonlijk woord

Van de eigenaresse van Chica kregen we ook een persoonlijk woord dat we graag hier plaatsen:

“Chica is heel eigengereid en eigenwijs (in die zin dat ze een beetje dwingend is als ze bij je is, dan wil ze niet bij je weg).

Ze is oorspronkelijk de kat van mijn dochter. Chica heeft acht jaar bij haar gewoond in een appartement. Toen het niet goed met mijn dochter ging, is zij bij mij komen wonen. Bijna drie jaar is ze heerlijk veel buiten geweest. Wij hadden een grote tuin en woonden bij het bos.

Nu, in Naarden-Vesting, komt ze ook buiten, maar ze gaat niet zo heel veel, omdat het wat ‘stadser’ hier is. Ze kan zich wat minder verstoppen.

Ik denk dat Chica zich vrij makkelijk aanpast aan haar omgeving, mits ze maar goed en liefdevol wordt verzorgd.

Ze kan goed een tijdje alleen zijn overdag en met vakantie verblijft ze in een prima kattenpension in Hilversum.”

Wat zoeken wij voor Chica?

Voor deze makkelijke en gezonde poes is veel goed en dat is heel erg fijn, dat maakt haar plaatsing makkelijker. Maar als ze het zelf voor het zeggen heeft, dan wil ze heel graag een warme schoot (of meerdere) 🙂 waar ze lekker veel aandacht en knuffels krijgt. Kleine kindjes zijn geen enkel probleem voor haar en andere katten ook niet, hoewel het natuurlijk heel erg belangrijk is om de introductie op een rustige manier aan te pakken, zodat ze ook vriendjes kan worden met de kat(ten) die jij zelf al hebt. Naar buiten kunnen gaan, met name in de lente en zomer, vindt ze heel erg fijn en dit zoeken we voor haar ook in haar nieuwe thuis. Een tuin is dus een must!

Meer foto’s van de mooie dame – klik op de foto voor een vergroting

Interesse?

Heb je interesse in deze knappe poes en zou je graag met haar willen gaan kennismaken in Naarden? Stuur ons dan een berichtje en vertel ons meer over je gezin en thuissituatie, en natuurlijk waarom de beste plek voor Chica bij jou thuis is! 🙂 We horen heel graag je zodat we je in contact kunnen brengen met de eigenaresse van Chica.

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!