Cleo uit Gouda heeft een rustig thuis

Cleo uit Gouda heeft een rustig thuis


Update 30 mei 2020: Cleo gaat verhuizen!

Een superfijne ontmoeting heeft plaatsgevonden tussen Cleo en een serieuze geïnteresseerde. ♥ Er is een klik en 2 juni gaat Cleo verhuizen naar haar nieuwe vrouwtje!


Gouda, 18 mei 2020

Dit mooie meisje van net 6 jaar oud heet Cleo. Ze woont in Gouda en ze zoekt een thuis omdat de poes die er al woont haar helaas niet accepteert en angstig blijft voor Cleo. 🙁

Cleo

 • zwart-witte gesteriliseerde poes
 • net 6 jaar oud
 • geboren op 2 april 2014
 • gechipt
 • Cleo komt oorspronkelijk van Stichting True Colors (misschien ken je de organisatie nog – net als wij – als Stichting Dierenhulp Boskoop). We hebben toestemming gekregen om Cleo via ons te herplaatsen
 • deze poes komt nu niet buiten, maar zou dat heel graag willen in een veilige, catproof omheinde tuin of een veilige omgeving zonder verkeer waar ze los kan buitenspelen
 • ze gebruikt netjes de kattenbak
 • Cleo gebruikt ook goed de krabpaal en krabt zowel verticaal als horizontaal (het is dus belangrijk dat je haar beide mogelijkheden geeft om haar nagels aan uit te krabben)
 • ze is niet gewend aan kinderen en honden en gezien haar gevoelige karakter plaatsen we haar dan ook alleen in een thuis zonder honden en zonder kinderen
 • dit poesje is erg lief
 • ze houdt ervan om geaaid en geknuffeld te worden, als ze het zat is, dan loopt ze gewoon weg
 • Cleo komt soms op schoot, ze ligt ook graag tegen je aan op de bank of op bed
 • ze laat zich wel optillen maar fijn vindt ze het niet. Ze is te zachtaardig om haar grenzen aan te geven
 • bij vreemde mensen is ze wat verlegen. Bij rustige mensen ontdooit ze snel en vindt ze de aandacht heel fijn 🙂
 • spelen met een balletje of de hengel vindt ze leuk, ze speelt graag, na een paar minuten is ze dan wel klaar 🙂
 • Cleo is gezond
 • preventief krijgt ze 1x per week Laxatract-vloeistof over haar eten, i.v.m. haarballen. Dit is ook verkrijgbaar als huismerk onder de naam Laxulon. Het is niet duur en je doet lang met een fles
 • ze gebruikt geen speciaal dieet, maar doet het heel erg goed op Gastro-Intestinal voer
 • ze hoeft pas in februari 2021 weer gevaccineerd te worden
 • Cleo is regelmatig preventief behandeld tegen vlooien en wormen
 • deze poes woont in Gouda bij haar baasjes en daar kun je met haar gaan kennismaken
 • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing, geldt ook voor Cleo een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat Cleo terug naar haar baasjes en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis voor haar
 • aan de overname van Cleo zijn kosten verbonden (€ 75,-), te voldoen aan de eigenaar
 • we vinden het fijn als je de baasjes gedurende de proeftijd op de hoogte houdt van hoe het gaat met Cleo. Sommige baasjes maken een groepsapp aan, anderen doen het via e-mail of telefonisch.

Karakter en gedrag

Wij denken dat – zolang ze de ruimte krijgt en haar grenzen goed worden gerespecteerd – dit de liefste en makkelijkste kat is die je je kunt voorstellen. ♥ Wel is ze heel erg gevoelig en verlegen. Bijna té zachtaardig, waardoor er snel over haar grenzen heen wordt gegaan. Hier moet de eigenaar dus oog voor hebben. Drukte in huis en bijv. stemverheffingen of harde geluiden, daar reageert ze direct op. Ze komt zelf heerlijk kroelen en rolt dan spinnend op haar rug, maar het is geen enorme schootkat die houdt van langdurige aai-sessies. Wel geniet ze enorm van menselijke aandacht en als je gewoon even bij haar zit en tegen haar kletst. Spelen met een hengel of muisje is het einde!

Dat ze Laxatract krijgt, is preventief, omdat ze wel eens vastgelopen haarballen in haar darmen had. Nu staat ze op 1x per week Laxatract en dat gaat perfect. Ze laat zich door haar vrouwtje ook borstelen dus dat scheelt ook in de “inname” van haren natuurlijk. 😉 De baasjes hebben het kammen getraind en inmiddels rolt ze genietend op haar zij als haar vrouwtje de borstel pakt. 🙂 Ook kent ze het commando “zit” nu al en geeft ze een pootje. Slim is ze zeker!

Ze staat op lichtverteerbaar voer (gastro-intestinal), en daar doet ze het ontzettend goed op, dat is iets om rekening mee te houden.

cleo-gouda-herplaatsing-poes-kattenherplaatsing

Reden van herplaatsing

We hebben van de baasjes van Cleo uitgebreide informatie gekregen over de reden van herplaatsing. We hebben er diep respect voor wat ze allemaal hebben geprobeerd om het tussen Cleo en hun andere poes te laten werken. Het is heel erg verdrietig dat de poezen niet gelukkig met elkaar zijn.

Lees hier hun verhaal:

“In januari van dit jaar hebben wij Cleo geadopteerd via Stichting True Colors, om onze andere kat gezelschap te houden (in de hoop dat het zou klikken).

Onze andere poes van 10 jaar is ook een adoptiekat, die al bijna 9 jaar bij ons is. Zij heeft een aardige rugzak en heeft in haar 1e levensjaar veel mishandeling meegemaakt, eveneens een socialisatie gemist naar zowel dier als mens. Die poes kwam bij ons toen ze 1 jaar oud was, en wij hadden toen al 3 volwassen katten in huis. Deze poes is hierdoor enorm opgebloeid en keek alles af van de aanwezige katten. Helaas zijn alle 3 de katten in de afgelopen 2 jaar overleden (aan ouderdom, hartfalen, nierziekte), met als laatste onze kater eind vorig jaar. We merkten aan de poes dat haar grote katervriend enorm miste, en in de hoop haar een kattenmaatje te kunnen geven hebben we toen begin dit jaar Cleo geadopteerd (gelet op leeftijd, karakter etc.).”

cleo-gouda-herplaatsing-poes-kattenherplaatsing

Het vrouwtje van Cleo is paraveterinair (geweest) en ook via een oud-collega die kattengedragstherapeut is, hebben ze de introductie zo voorzichtig mogelijk laten verlopen. Ook hebben ze bij Liesbeth Puts van Praktijk voor Kattengedrag 2x een consult geboekt, om advies te vragen.

“Nu zijn we ruim 5 maanden verder en helaas hebben we samen met Liesbeth moeten constateren dat er geen vooruitgang zit in de introductie (onze andere poes blijft te angstig en gestresst) en een match er dus helaas niet inzit. Ontzettend verdrietig want we zien Cleo met de dag opbloeien hier. Ook zij heeft een rugzakje en is al meerdere malen verhuisd, wat het des te verdrietiger maakt.”

cleo-gouda-herplaatsing-poes-kattenherplaatsing

Spulletjes

Spulletjes die Cleo mee kan krijgen naar haar nieuwe thuis:

 • voer
 • speciale snoepjes
 • XL krabpaal (voor de krabpaal vragen de baasjes een bijdrage)

cleo-gouda-herplaatsing-poes-kattenherplaatsing (8)

Wat zoeken wij voor Cleo?

Het lijkt ons het beste wanneer ze bij een rustig persoon of stel wordt geplaatst (zonder kinderen), die alle tijd voor haar hebben en waar ze ook een frisse neus kan halen in een veilige, afgezette tuin. Ze is enorm geïnteresseerd in buiten en zit het liefst in de vensterbank naar alle vogeltjes te kijken in de tuin, dus we denken dat ze het fijn zal vinden om naar buiten te kunnen. Omdat ze zo gevoelig is en snel schrikt, moet dit natuurlijk wel in een veilige omgeving kunnen. Dit kan een catproof omheinde tuin zijn, of een veilige omgeving zonder verkeer. Op dit moment komt ze nog niet buiten. Rekening houdend met haar karakter is het wel goed om hier voorzichtig mee te zijn. Druk verkeer is in elk geval zeker een “no go“.

Een veilige, verkeersluwe wijk zou een optie zijn, mits de nieuwe baasjes ruim de tijd nemen haar te laten wennen aan alles.

Verder heeft Cleo weinig eisen, behalve het dieetvoer en lieve, geduldige mensen die haar een beetje kunnen lezen met haar gevoeligheid. 🙂 Dan heb je een gouden katje!

cleo-gouda-herplaatsing-poes-kattenherplaatsing

Interesse?

Heb je interesse in lieve Cleo? Stuur ons dan een mailtje en vertel ons meer over jezelf en je evt. partner, je huis en tuin. Wat maakt jouw thuis het forever gouden mandje voor Cleo? We horen het heel graag!

cleo-gouda-herplaatsing-poes-kattenherplaatsing (8)

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!