Cleo uit Gouda heeft een rustig thuis

Cleo uit Gouda heeft een rustig thuis


Update 3 juli 2020: de proeftijd is voorbij!

De proeftijd van Cleo zit erop! We hebben aan de oorspronkelijke eigenaresse en aan haar nieuwe vrouwtje gevraagd hoe het met haar gaat.

Dit bericht stuurde het nieuwe vrouwtje aan ons:

“Enige tijd geleden was voor mij de tijd rijp om op zoek te gaan naar een kat. Ik wilde graag een volwassen dier. Ik vind cyperse en lapjeskatten prachtig, en vind witte en zwarte katten niet mooi, en ik heb eerder 17 jaar lang een zwart-witte kat gehad die je nog wel eens aanviel.

Eerst gekeken wat er door de asiels aangeboden werd, maar daar kon ik niets vinden. Toen stuitte ik op Verhuisdieren, waar Kattenherplaatsing met een professioneel/betaald account de katten op plaatst. De eerste katten waar ik op reageerde waren al weg. Ik had Cleo wel gezien, maar ja, zwart/wit…. Toen realiseerde ik me dat haar profielverhaal wel heel erg bij mij past. Ze heeft een rustig huisje nodig, en dat kan ik haar bieden, samen met de rustige studente die bij mij op kamers woont. Verder is ze superlief en heeft geen rare trekjes.

Ik heb gebeld met de eigenaresse. Toen kreeg ik door wat ze over Cleo vertelde al een erg goed gevoel. Een paar dagen later afgesproken op een moment dat we allebei de tijd konden nemen. Eerst gezellig wat gekletst, en toen kennis gemaakt met Cleo.

Dat ging heel rustig, ze vond t eerst nogal spannend, maar gaandeweg ontdooide ze. Toen was er een moment waarop ik voelde hoe ze m’n hart binnenwandelde. Het was haar zachtaardige maar ook wat ondeugende blik, een blik waarin we echt contact hadden. Het was heel duidelijk dat het klikte. De vorige eigenaar zag dit denk ik al wel eerder, maar ik wilde het zelf kunnen voelen.

Een paar dagen later werd Cleo gebracht. Volgens verwachting was ze erg verlegen in het begin, maar daar is nu weinig meer van te merken, alleen nog als er bezoek komt. Maar als mijn poetshulp komt een keer in de twee weken kruipt ze zelfs bij haar op schoot.

Bijzonder hoe goed ze het doet, nadat ze vóór haar laatste eigenaar zoveel stress-huisjes heeft gehad. Ze is echt een kanjer!

Als ze de kans krijgt zit ze best veel op schoot. Soms wil ze lekker geaaid worden, andere momenten wil ze gewoon lekker op je schoot, verder niets. Dat is een kwestie van aanvoelen. Ze gaat weer weg als het genoeg voor haar is, dan trekt ze zich vaak terug in een mandje van de krabpaal.

We spelen ook, maar dat wil ze niet erg lang. Ze is gek van vitamine-snoep van je vinger likken. Hier maak ik vaak een zoekspelletje van, dan smeer ik het steeds op een andere plek, dat is wel een uitdaging voor haar.

Nu ruim een maand later is ze niet meer weg te denken in mijn leven. Ik ben stapeldol op haar. Ze is de LIEFSTE, MOOISTE en LEUKSTE, beter had ik me niet kunnen wensen. Ik zal nooit meer zeggen dat ik zwart-witte katten niet mooi vindt! Cleo is prachtig. Ze is klein maar superfijn.

Ik ben superblij dat we zó’n geweldige klik hebben, en ben heel blij hoe het gelopen is. Nu maar hopen dat ze nog heel lang bij me zal zijn!”

Wat mooi en ontroerend om dit over Cleo te lezen! ♥

We kregen ook een heerlijke berg foto’s van Cleo in haar nieuwe thuis. 🙂 Klik op de foto voor een vergroting.

Dit zei haar oorspronkelijke eigenaresse:

“Hoi Marieke,

Het gaat zo snel!

Ik denk dat de proeftijd niet verlengd hoeft te worden, en dat Cleo haar plekje wel heeft gevonden.

Voor mij is het fijn om te zien dat ze zo welkom en geliefd is 🙂

Ik ben van plan eind deze maand nog even op nazorgbezoek te gaan, maar wat mij betreft kan de adoptie gewoon officieel worden al.

True Colors moet dit ook even weten want zij zet de chip over. Ik zal haar op de hoogte brengen.

Nogmaals dank voor jullie hulp 🙂

Groet”


Update 30 mei 2020: Cleo gaat verhuizen!

Een superfijne ontmoeting heeft plaatsgevonden tussen Cleo en een serieuze geïnteresseerde. ♥ Er is een klik en 2 juni gaat Cleo verhuizen naar haar nieuwe vrouwtje!

Dit is het berichtje dat we kregen van de mevrouw die haar interesse in Cleo kenbaar wilde maken. 🙂

“Hallo,

Ik heb interesse om kennis te maken met Cleo om te kijken of het klikt. Ik zal wat over mijzelf vertellen: ik ben vrouw, 53 jaar, en heb een rustige studente van 20 jaar in huis die veel ervaring met katten heeft en er ook dol op is, maar ook de grenzen weet te respecteren. Ik heb zelf 17 jaar lang een kat gehad. Ik ben dol op dieren, geef ze graag aandacht, en kan ze ook met rust laten wanneer dat nodig is. Ik werk 4 dagen per week als gespecialiseerd verpleegkundige. Ik ben een rustig persoon. Ik woon in een autoluw woonerf. Heb een tuin van 14×5 meter waar ook een paar krielkippen hun eigen plek hebben. Wat mij betreft kan Cleo als ze gewend is naar buiten en krijgt ze een kattenluikje. Natuurlijk onderhoud ik graag contact met de huidige eigenaars via whats app als we inderdaad de juiste klik hebben en Cleo bij mij wil komen wonen.

Ik hoor graag van u.

Vriendelijke groeten,”


Gouda, 18 mei 2020

Dit mooie meisje van net 6 jaar oud heet Cleo. Ze woont in Gouda en ze zoekt een thuis omdat de poes die er al woont haar helaas niet accepteert en angstig blijft voor Cleo. 🙁

Cleo

 • zwart-witte gesteriliseerde poes
 • net 6 jaar oud
 • geboren op 2 april 2014
 • gechipt
 • Cleo komt oorspronkelijk van Stichting True Colors (misschien ken je de organisatie nog – net als wij – als Stichting Dierenhulp Boskoop). We hebben toestemming gekregen om Cleo via ons te herplaatsen
 • deze poes komt nu niet buiten, maar zou dat heel graag willen in een veilige, catproof omheinde tuin of een veilige omgeving zonder verkeer waar ze los kan buitenspelen
 • ze gebruikt netjes de kattenbak
 • Cleo gebruikt ook goed de krabpaal en krabt zowel verticaal als horizontaal (het is dus belangrijk dat je haar beide mogelijkheden geeft om haar nagels aan uit te krabben)
 • ze is niet gewend aan kinderen en honden en gezien haar gevoelige karakter plaatsen we haar dan ook alleen in een thuis zonder honden en zonder kinderen
 • dit poesje is erg lief
 • ze houdt ervan om geaaid en geknuffeld te worden, als ze het zat is, dan loopt ze gewoon weg
 • Cleo komt soms op schoot, ze ligt ook graag tegen je aan op de bank of op bed
 • ze laat zich wel optillen maar fijn vindt ze het niet. Ze is te zachtaardig om haar grenzen aan te geven
 • bij vreemde mensen is ze wat verlegen. Bij rustige mensen ontdooit ze snel en vindt ze de aandacht heel fijn 🙂
 • spelen met een balletje of de hengel vindt ze leuk, ze speelt graag, na een paar minuten is ze dan wel klaar 🙂
 • Cleo is gezond
 • preventief krijgt ze 1x per week Laxatract-vloeistof over haar eten, i.v.m. haarballen. Dit is ook verkrijgbaar als huismerk onder de naam Laxulon. Het is niet duur en je doet lang met een fles
 • ze gebruikt geen speciaal dieet, maar doet het heel erg goed op Gastro-Intestinal voer
 • ze hoeft pas in februari 2021 weer gevaccineerd te worden
 • Cleo is regelmatig preventief behandeld tegen vlooien en wormen
 • deze poes woont in Gouda bij haar baasjes en daar kun je met haar gaan kennismaken
 • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing, geldt ook voor Cleo een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat Cleo terug naar haar baasjes en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis voor haar
 • aan de overname van Cleo zijn kosten verbonden (€ 75,-), te voldoen aan de eigenaar
 • we vinden het fijn als je de baasjes gedurende de proeftijd op de hoogte houdt van hoe het gaat met Cleo. Sommige baasjes maken een groepsapp aan, anderen doen het via e-mail of telefonisch.

Karakter en gedrag

Wij denken dat – zolang ze de ruimte krijgt en haar grenzen goed worden gerespecteerd – dit de liefste en makkelijkste kat is die je je kunt voorstellen. ♥ Wel is ze heel erg gevoelig en verlegen. Bijna té zachtaardig, waardoor er snel over haar grenzen heen wordt gegaan. Hier moet de eigenaar dus oog voor hebben. Drukte in huis en bijv. stemverheffingen of harde geluiden, daar reageert ze direct op. Ze komt zelf heerlijk kroelen en rolt dan spinnend op haar rug, maar het is geen enorme schootkat die houdt van langdurige aai-sessies. Wel geniet ze enorm van menselijke aandacht en als je gewoon even bij haar zit en tegen haar kletst. Spelen met een hengel of muisje is het einde!

Dat ze Laxatract krijgt, is preventief, omdat ze wel eens vastgelopen haarballen in haar darmen had. Nu staat ze op 1x per week Laxatract en dat gaat perfect. Ze laat zich door haar vrouwtje ook borstelen dus dat scheelt ook in de “inname” van haren natuurlijk. 😉 De baasjes hebben het kammen getraind en inmiddels rolt ze genietend op haar zij als haar vrouwtje de borstel pakt. 🙂 Ook kent ze het commando “zit” nu al en geeft ze een pootje. Slim is ze zeker!

Ze staat op lichtverteerbaar voer (gastro-intestinal), en daar doet ze het ontzettend goed op, dat is iets om rekening mee te houden.

cleo-gouda-herplaatsing-poes-kattenherplaatsing

Reden van herplaatsing

We hebben van de baasjes van Cleo uitgebreide informatie gekregen over de reden van herplaatsing. We hebben er diep respect voor wat ze allemaal hebben geprobeerd om het tussen Cleo en hun andere poes te laten werken. Het is heel erg verdrietig dat de poezen niet gelukkig met elkaar zijn.

Lees hier hun verhaal:

“In januari van dit jaar hebben wij Cleo geadopteerd via Stichting True Colors, om onze andere kat gezelschap te houden (in de hoop dat het zou klikken).

Onze andere poes van 10 jaar is ook een adoptiekat, die al bijna 9 jaar bij ons is. Zij heeft een aardige rugzak en heeft in haar 1e levensjaar veel mishandeling meegemaakt, eveneens een socialisatie gemist naar zowel dier als mens. Die poes kwam bij ons toen ze 1 jaar oud was, en wij hadden toen al 3 volwassen katten in huis. Deze poes is hierdoor enorm opgebloeid en keek alles af van de aanwezige katten. Helaas zijn alle 3 de katten in de afgelopen 2 jaar overleden (aan ouderdom, hartfalen, nierziekte), met als laatste onze kater eind vorig jaar. We merkten aan de poes dat haar grote katervriend enorm miste, en in de hoop haar een kattenmaatje te kunnen geven hebben we toen begin dit jaar Cleo geadopteerd (gelet op leeftijd, karakter etc.).”

cleo-gouda-herplaatsing-poes-kattenherplaatsing

Het vrouwtje van Cleo is paraveterinair (geweest) en ook via een oud-collega die kattengedragstherapeut is, hebben ze de introductie zo voorzichtig mogelijk laten verlopen. Ook hebben ze bij Liesbeth Puts van Praktijk voor Kattengedrag 2x een consult geboekt, om advies te vragen.

“Nu zijn we ruim 5 maanden verder en helaas hebben we samen met Liesbeth moeten constateren dat er geen vooruitgang zit in de introductie (onze andere poes blijft te angstig en gestresst) en een match er dus helaas niet inzit. Ontzettend verdrietig want we zien Cleo met de dag opbloeien hier. Ook zij heeft een rugzakje en is al meerdere malen verhuisd, wat het des te verdrietiger maakt.”

cleo-gouda-herplaatsing-poes-kattenherplaatsing

Spulletjes

Spulletjes die Cleo mee kan krijgen naar haar nieuwe thuis:

 • voer
 • speciale snoepjes
 • XL krabpaal (voor de krabpaal vragen de baasjes een bijdrage)

cleo-gouda-herplaatsing-poes-kattenherplaatsing (8)

Wat zoeken wij voor Cleo?

Het lijkt ons het beste wanneer ze bij een rustig persoon of stel wordt geplaatst (zonder kinderen), die alle tijd voor haar hebben en waar ze ook een frisse neus kan halen in een veilige, afgezette tuin. Ze is enorm geïnteresseerd in buiten en zit het liefst in de vensterbank naar alle vogeltjes te kijken in de tuin, dus we denken dat ze het fijn zal vinden om naar buiten te kunnen. Omdat ze zo gevoelig is en snel schrikt, moet dit natuurlijk wel in een veilige omgeving kunnen. Dit kan een catproof omheinde tuin zijn, of een veilige omgeving zonder verkeer. Op dit moment komt ze nog niet buiten. Rekening houdend met haar karakter is het wel goed om hier voorzichtig mee te zijn. Druk verkeer is in elk geval zeker een “no go“.

Een veilige, verkeersluwe wijk zou een optie zijn, mits de nieuwe baasjes ruim de tijd nemen haar te laten wennen aan alles.

Verder heeft Cleo weinig eisen, behalve het dieetvoer en lieve, geduldige mensen die haar een beetje kunnen lezen met haar gevoeligheid. 🙂 Dan heb je een gouden katje!

cleo-gouda-herplaatsing-poes-kattenherplaatsing

Interesse?

Heb je interesse in lieve Cleo? Stuur ons dan een mailtje en vertel ons meer over jezelf en je evt. partner, je huis en tuin. Wat maakt jouw thuis het forever gouden mandje voor Cleo? We horen het heel graag!

cleo-gouda-herplaatsing-poes-kattenherplaatsing (8)

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!