Cooper-Abas uit Oss heeft een thuis

Cooper-Abas uit Oss heeft een thuis

cooper-abas-herplaatsing-kat-kattenherplaatsing-oss


Update 7 februari 2020

Op 31 januari is Cooper-Abas naar zijn nieuwe thuis gebracht en we kregen een heel fijne update met foto’s en filmpjes!

“We hebben Cooper naar zijn nieuwe thuis gebracht met zijn eigen spulletjes waar zijn vertrouwde geur aan zit en zijn eigen, schone kattenbak. Hij maakt het geweldig goed daar bij deze jongeman en zijn oma. Hij heeft een oude verbouwde hooizolder gekregen als nieuw thuis (100 m2!) en beneden zijn stallen met muizen en insecten. 🙂 Wanneer hij gewend is, mag hij ook naar buiten, spelen in de weilanden en het bos. Zo’n paradijs wenst iedere kattenbaas voor een kat.

Binnen 30 minuten nadat we er waren, zat Cooper al op de kattenbak en was hij aan het eten en drinken. En rausen! Bij binnenkomst was hij direct ontspannen en ondernemend en totaal niet bang, en ging meteen klimmen op de spanten. Zijn nieuwe baasje was al direct aan het zagen gegaan om trapjes voor hem te maken. Zo leuk!

Marieke, jij heeeeeeeeel erg bedankt, ik ben zooooo blij. Mijn andere kat Evita eet beter en speelt en rent weer. Ik mis Cooper natuurlijk ontzettend, maar hij heeft het daar heerlijk. En wat er ook nog zou gebeuren in de toekomst, afspraak is dat hij altijd eerst bij mij terugkomt.”

Een paar foto’s/screenshots van de video’s, klik op de foto voor een vergroting.


Update 28 januari 2020: Cooper-Abas heeft een thuis!

We kregen fijne mails van geïnteresseerden voor Cooper. Dit was er een van. 🙂

“Hoi,

Ik ben een student woonachtig bij mijn oma op een oude boerderij. Beiden zouden we een huisdier heel gezellig vinden. Mijn oma heeft haar hele leven katten gehad, maar een paar jaar terug besloten er geen meer te nemen. Nu ik bij haar woon is het een ander verhaal, wij kunnen de verantwoordelijkheid delen.

Zelf woon ik in de oude hooizolder van de koeienstal, opgeknapt tot woonhuis, ik zie hem al in de oude spanten klimmen en in de gordijnen hangen! Bij mij mag alles!

Heel graag hoor ik van jullie!”

Gisteren vond de kennismaking plaats en daar kregen we een fijn bericht over van de eigenaresse:

“Hi Marieke;wat een dag gisteren. We hebben zitten kwebbelen en we zijn zelfs de tijd vergeten. Wat was het super gezellig! Cooper en deze spontante, jonge student waren weg van elkaar. So…as.vrijdagmiddag ga ik samen met mijn dochter Cooper brengen naar zijn nieuwe thuis. Tot zover heb ik een zeer bijzonder goed gevoel bij de woonboerderij/muizen/stallen/weiland/bos/oma en deze jongeman.

Het andere leuke, serieuze stel dat heeft gereageerd, heb ik geïnformeerd en ik heb aangegeven dat ik ze ook graag opnieuw zou benaderen, mocht het om wat voor reden dan ook geen succesvolle herplaatsing worden.”


Oss, 21 januari 2020

Deze prachtige jonge kater met de sjieke naam Cooper-Abas woont in Oss en hij zoekt tot groot verdriet van zijn eigenaresse een nieuw thuis.

Cooper-Abas

 • 8 maanden oud
 • geboren op 9 mei 2019
 • gecastreerde kater
 • gechipt
 • Cooper-Abas komt graag buiten, op dit moment in een kleine volledig omheinde achtertuin en dat is prima voor hem. Hij zou het heel erg fijn vinden als hij ergens veilig los buiten kan lopen, hij geniet er intens van!
 • het was de bedoeling van de eigenaresse om hem mee te nemen met de camper en daarom leert zij hem aan een tuigje lopen. Het leren ervan gaat heel erg goed en hij vindt het geweldig!
 • deze knappe jongen gebruikt heel netjes de kattenbak
 • hij kan worden geplaatst bij oudere, verantwoordelijke kinderen vanaf ongeveer 12 jaar oud. Hij is nog jong en moet nog veel leren, op dit moment leert zijn vrouwtje hem om te spelen zonder nagels 😉
 • Cooper-Abas is gewend aan andere katten en hij wil heel erg graag spelen met een andere kat. We zoeken voor hem dan ook een thuis waar al een jonge kater woont (tot 3 jaar oud). Als je al een kater hebt, dan is het belangrijk de introductie goed aan te pakken, zodat ze vriendjes kunnen worden. Hoe je dat doet, lees je hier
 • hij is gewend aan honden en ook met “katvriendelijke honden” wil hij heel graag spelen
 • aan andere huisdieren is hij niet gewend
 • Cooper-Abas is een ontzettend lieve kat en hij wordt graag geknuffeld en geaaid
 • hij ligt graag bij je in de buurt of aan je voeten, hij komt niet op schoot. Als je hem op schoot tilt, dan gaat hij weg
 • opgetild worden vindt hij geen probleem als het even is, als het te lang duurt wil hij dat niet meer
 • hij is niet eenkennig of op zichzelf
 • Coopertje is absoluut niet bang voor vreemde mensen, hij is sociaal en nieuwsgierig
 • hij is ontzettend speels en krijgt er geen genoeg van, het vrouwtje verzint steeds nieuwe spelletjes voor zijn niet-aflatende energie
 • het knaapje is kerngezond
 • hij hoeft pas in augustus 2021 weer gevaccineerd te worden
 • in november 2019 is hij nog preventief behandeld tegen wormen en vlooien
 • aan de overname van deze leuke jonge kater zijn kosten verbonden (€ 50,-), te voldoen aan de eigenaar
 • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld geldt ook voor Cooper een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat hij terug naar zijn vrouwtje en dan zoeken wij opnieuw naar een thuis

cooper-abas-uit-oss-zoekt-een-thuis

Leuke details

Leuke details over Cooper-Abas die we kregen van zijn vrouwtje:

“hij is zo gek als een deur. Hij is erg brutaal en heeft duidelijke leiding nodig van een vriendelijk, maar consequent baasje/vrouwtje/gezin. Hij heeft al langere autoritten gemaakt en dat ging heel erg goed. Cooper praat veel, echt een gezellig katje is het. Hij is verzot op eten en je moet echt een beetje uitkijken dat hij niet te dik wordt. Daarnaast is hij gek op bananen. 🙂 Hij krijgt zijn eigen vertrouwde dekentje en speelgoed mee.”

Reden van herplaatsing

Het vrouwtje van Cooper-Abas heeft al haar hele leven dieren en dat het niet goed gaat onderling, heeft ze nog nooit meegemaakt. Het doet haar ontzettend veel verdriet dat haar 8 jaar oude poes Vita niet gelukkig wordt van drukke Coopertje. Ze heeft zichtbaar stress van zijn tomeloze energie en wil om met haar te spelen. Zij wil rust aan haar hoofd! En Cooper-Abas op zijn beurt, verdient een thuis waar hij heerlijk kan spelen met een kattenvriendje van ongeveer dezelfde leeftijd (kater tot 3 jaar oud ongeveer).

Filmpjes

We hebben van deze leuke jonge kater ook filmpjes gekregen! Je vindt ze allemaal op ons YouTube-kanaal en vast eentje hier!

Zwijmelen bij kittenfoto’s

Kittenfoto’s, wie houdt er niet van om erbij te zwijmelen? 🙂 Omdat Coopertje nog zo jong is, zijn er foto’s genoeg van hem als jong mannetje! Hieronder nog een leuke collectie, klik op de foto’s voor een vergroting.

Op slag verliefd geworden?

Ben je op slag verliefd geworden op Cooper-Abas? We snappen het volkomen! 🙂 Heb je een leuke jonge kater tot ongeveer 3 jaar oud die heel graag wil spelen met een kattenvriend? Heb je een fijne tuin of kan Coopertje bij jou veilig los buiten lopen? Heb je geen kinderen of zijn jouw kinderen al wat ouder en kunnen ze verantwoordelijk met katten omgaan? Dan is Cooper misschien jouw nieuwe vriendje! Neem gauw contact met ons op en vertel ons wat over jezelf, je thuis- en woonsituatie, je andere kat en je gezinssamenstelling. We zien je berichtje graag tegemoet!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!