Dondertje heeft een rustig thuis

Dondertje heeft een rustig thuis


Update 21 januari 2020: de aanhouder wint!

WOOHOO! De aanhouder wint! Een fijn stel met een boerderij heeft gereageerd op Dondertje en na een fijne kennismaking zal hij binnenkort naar zijn paradijsje worden gebracht. Heel veel geluk, Dondertje!


Vught, 13 augustus 2019

Dit is Dondertje! Dit prachtige katertje van 4 jaar woont in Vught en zoekt een nieuw thuis omdat hij het helemaal niet kan vinden met de andere katten in huis. Hij ervaart hierdoor veel stress.

Dondertje kwam als kitten bij zijn huidige baasjes wonen. Vanaf het begin was het al een dondersteen die niet wilde tutten met zijn baasjes. Hij was een onafhankelijke jongen en dat kleffe gedoe was allemaal niks voor hem. Nou vooruit, de oudste dochter van het gezin mocht hem wel knuffelen, maar zij was dan stiekem ook wel een beetje speciaal voor hem. De laatste tijd mag zij dat ook niet meer. 🙁 Hij is zo overspannen van het gedoe thuis met de andere katten dat hij niet veel meer kan hebben.

Het mooie buitenleven

Dondertje komt graag buiten. Hij neemt erg vaak muizen, ratten en kikkers mee. Daar hebben de baasjes helemaal geen problemen mee…alleen verstopt hij ze wel eens in huis! 🙂 De baasjes dachten dat het misschien een goed idee was om de tuin vakkundig te omheinen. Dan bleven de katten veilig in de tuin. Nou, toen begon het gedonder! Dat pikte Dondertje niet, hoor! Hij is jong en ondernemend en hij moest en hij zou de ruimte hebben en als de baasjes dat niet snapten, dan zou hij dat wel even duidelijk maken. 🙂 Hij brak het huis af!

baasje-gezocht-dondertje

Gezondheid

Dondertje is een gezonde jonge knaap en uitgebreid gezien door de dierenarts om een medische oorzaak uit te sluiten voor zijn gedrag naar de andere katten. Hij vecht vaak met zijn broertje en zijn baasjes horen hem vaker grommend door het huis lopen dan dat ze hem horen spinnen. 🙁 Er is uitgebreid met de dierenarts gesproken over zijn problemen en ook wij denken hetzelfde: Dondertje is beter af in een thuis zonder andere katten. De eigenaren van Dondertje hebben het hier erg moeilijk mee. Hij is dan wel een zelfstandige, onafhankelijke jongen die alleen komt knuffelen als hij er zelf zin in heeft en maar heel soms op schoot komt, maar ze houden wel van dit ventje dat ze al van kitten af aan hebben natuurlijk.

dondertje-herplaatsing-kat

Eigenaardigheidje

Iedere kat heeft wel een eigenaardigheidje. Bij Dondertje is dat zijn angst voor plastic. Donder is niet gauw bang, maar voor plastic is ‘ie echt heel bang. Dus als hij plastic zakken of verpakkingen hoort, schiet hij meteen weg. Hoe dit komt weten de baasjes niet, hij heeft dit al vanaf kleins af aan.

Daar kun je de donder op zeggen 🙂

 • naam: Dondertje
 • gecastreerde kater
 • 4 jaar oud (geboren op 4 mei 2015)
 • gechipt
 • gezond en uitgebreid gecheckt door de dierenarts
 • Dondertje gebruikt geen medicatie of dieetvoer
 • hij hoeft pas weer in augustus 2020 ingeënt te worden
 • omdat hij zoveel buiten speelt, draagt hij op dit moment een vlooienbandje. Als je dat eng of gevaarlijk vindt, dan kun je hem natuurlijk ook behandelen met een totaalmiddel tegen vlooien, wormen en teken, zoals bijv. Broadline (vraag advies aan je eigen dierenarts)
 • hij komt graag los buiten en heeft de ruimte en vrijheid nodig
 • hij is een goede jager (een nieuw thuis in het buitengebied of op een boerderij zou ook echt iets voor hem zijn!)
 • Dondertje gebruikt netjes de kattenbak
 • hij is gewend aan kinderen maar hij is bang voor kleine kinderen
 • Dondertje zou wel kunnen worden geplaatst in een thuis met oudere kinderen. Hij houdt niet van drukte, maar als je rustig met hem omgaat dan is hij écht een lieve kat
 • hij zoekt een thuis zonder andere katten
 • Dondertje is niet gewend aan honden of aan andere dieren
 • het is een lief katertje, maar hij geeft zelf wel aan wanneer hij aandacht wil of wil knuffelen
 • soms komt hij op schoot
 • optillen vindt hij echt niet fijn
 • vreemde mensen zijn eng en hij is ook wel wat eenkennig in het gezin
 • aan de overname van dit mooie katertje zijn kosten verbonden: € 75,-, te voldoen aan de eigenaar
 • zoals voor alle katten die via ons een thuis zoeken, geldt een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat Dondertje terug naar zijn thuis in Vught en dan zoeken wij opnieuw naar een baasje. We hopen voor het ventje dat het zover niet hoeft te komen, want hij vindt het echt niet leuk thuis met de andere katten.

Wat zoeken wij voor Dondertje?

We zoeken voor Dondertje een thuis waar zijn zelfstandige inborst wordt gerespecteerd. Een rustig thuis zonder andere dieren, met eventueel oudere kinderen. Hij houdt niet van drukte, maar als je rustig met hem omgaat dan is hij écht een lieve kat. Een plek waar hij heerlijk kan buitenspelen en waar zijn nieuwe baasjes er geen problemen mee hebben dat hij allerlei prooitjes mee naar huis neemt. In een rustig thuis zal hij tot rust komen en naar inschatting van de baasjes zal hij dan waarschijnlijk ook aanhankelijker worden.

katertje-kater

Hou jij van katten met een eigen wil?

Mag een kat bij jou kat zijn? Respecteer jij de eigen wil van een kat en vind je heerlijk om een zelfstandige kat te hebben, van wie iedere knuffel voelt als een bijzonder cadeau? Mag Dondertje bij jou lekker buiten spelen en jagen en jou prooitjes brengen? Heb je geen kinderwens en ook geen kleine kinderen? Is jouw huis katloos en heb je ook geen andere huisdieren? Dan is deze knappe kater echt wat voor jou! Stuur ons gauw een berichtje en vertel ons waarom het gouden mandje voor Dondertje bij jou thuis staat. 🙂 Dan brengen we je in contact met zijn baasjes!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!