Dove kater Lexie heeft een nieuw thuis!

lexie-witte-kat-doof-kattenherplaatsing (4)

Dove kater Lexie heeft een nieuw thuis!


*Karin en Marieke maken een vreugdedansje* 🙂

Update 15 augustus 2019: Lexie heeft een nieuw thuis!

“Ik wil je laten weten dat we vandaag Lexie naar zijn nieuwe huisje hebben gebracht. De geïnteresseerde mevrouw is afgelopen zaterdag komen kennismaken en zowel zij als wij hadden er een goed gevoel over. Wij hebben Lexie vanochtend naar haar huis toegebracht om ook te kijken/voelen hoe het daar is. We zijn er tevreden over en hebben er een goed gevoel bij. Wat natuurlijk niet wegneemt dat het lastig blijft. Het nieuwe vrouwtje van Lexie heeft laten weten dat ze ons op de hoogte houdt hoe het gaat met hem en ook samen met haar andere katten. Ook hebben we afgesproken dat ze, wanneer dat dan ook is, contact opneemt met ons als het om wat voor reden dan ook niet gaat.

We hopen heel erg op een fijne toekomst voor onze lieve Lexie!

In ieder geval heel erg bedankt voor alle hulp, adviezen en bemiddeling.”


Met de ontvangst van door beide partijen ondertekende verhuisformulier kregen we nogmaals een fantastisch compliment van de eigenaar. ♥

“Nogmaals ontzettend bedankt! Heel erg goed dat jullie dit doen voor alle lieve katjes en hun baasjes.. en ook de manier waarop je dit aanpakt heb ik als heel erg prettig ervaren en het advies vragen voelde als erg laagdrempelig, dat was erg fijn! Heel veel succes met de andere katten en wie weet tot spreeks!”


Nijmegen, 28 juni 2019

Lexie is een 6-jarige witte dove kater die oorspronkelijk uit een dierenasiel komt. We hebben dan ook toestemming gevraagd (en gekregen) om hem via ons te herplaatsen.

De baasjes hebben het erg moeilijk met deze beslissing en hebben er lang over getwijfeld. Ook hebben ze advies ingewonnen bij een Tinley-kattengedragstherapeut om te kijken of er nog mogelijkheden waren het leven voor Lexie leuker te maken, zodat hij thuis kan blijven wonen. Maar tot groot verdriet van de eigenaren zijn er thuis geen opties en de andere poezen worden niet vrolijk van Lexie. Dat ligt niet aan hem! Deze jonge kerel heeft energie voor 10, hij wil veel spelen. Uitdaging heeft hij nodig en hij zou zo graag een kattenvriendje willen dat dat ook leuk vindt. De andere poezen worden bang van zijn wilde spelletjes en ervaren daar veel stress van.

Dat was de minder leuke kant van het verhaal die we natuurlijk met je moeten delen. Nu op naar al het leuks dat Lexie te bieden heeft, in de hoop dat we een perfect thuis voor hem vinden waar hij zijn heerlijke gekke zelf kan zijn!

lexie-witte-kat-doof-kattenherplaatsing (1)

Lexie

 • beeldschone witte kat
 • gecastreerde en gechipte kater
 • hij is doof
 • hij komt erg graag buiten in de veilige, afgezette tuin. Hij vindt dat heerlijk en heeft ook zeker ruimte nodig in zijn nieuwe thuis. Mocht je nou in een veilige wijk wonen zonder autoverkeer of bijv. in het buitengebied wonen waar Lexie veilig kan buitenspelen, neem dan ook zeker contact met ons op!
 • groot pluspunt voor Lexie: hij is gewend aan kinderen van alle leeftijden!
 • hij is ook gewend aan andere katten en vindt katten erg leuk. Hij zoekt wel een maatje (of meerdere) die ook speels zijn en zijn tomeloze energie kunnen waarderen. Met de juiste, rustige introductie is de kans het grootst dat Lexie nieuwe vrienden maakt. Hoe je dat aanpakt kun je hier lezen.
 • dit kereltje is ook gewend aan konijnen 🙂
 • het is een lieve jongen die graag wordt geaaid en geknuffeld. Soms komt hij op schoot.
 • optillen is voor hem geen probleem
 • hij is erg speels en hij zoekt niet alleen een energieke kattenvriend, maar ook een baasje dat graag met hem wil spelen
 • Lexie is gezond, ontwormd en ontvlooid. Wanneer hij weer toe is aan een inenting wordt door de baasjes nog even teruggezocht in zijn boekje.

lexie-witte-kat-doof-kattenherplaatsing (1)

Informatie van de baasjes

De baasjes van Lexie hebben ons nog meer informatie gegeven:

“Lexie is een hele lieve sociale kater. Hij vindt aandacht van mensen eigenlijk altijd heel erg fijn en als je contact met hem maakt komt hij enthousiast aangewandeld. Ook is hij heel enthousiast naar de kinderen toe. Hij zoekt zelf ook toenadering naar onze kinderen (4 en 5 jaar zijn ze), hij geniet van de aandacht. Als hij er geen zin in heeft, loopt hij weg. Krabben of bijten heeft hij nog nooit bij iemand gedaan.

Ondanks dat hij doof is, is hij totaal niet schrikkerig. Hij hoort zichzelf natuurlijk ook niet, hierdoor kan hij wel af en toe wat harder mauwen. Verder is hij helemaal gezond en hij vindt het heerlijk om buiten te zijn!”

lexie-witte-kat-doof-kattenherplaatsing (2)Speels

Lexie is snel verveeld. De baasjes doen wat ze kunnen, maar zij kunnen hem qua vermaak niet bieden wat hij nodig heeft. Hij rent dan ook vaak achter de andere katten aan omdat hij wil spelen. De andere katten krijgen daar veel stress van en ze zijn al gespannen als hij zelfs maar in de buurt komt. Het is een lief ventje en het is absoluut niet zijn bedoeling de andere katten kwaad te doen, maar die zijn gewoon niet zo speels en energiek als hij.

lexie-witte-kat-doof-kattenherplaatsing (3)

Tips voor de omgang met een dove kat

Marieke heeft haar eigen honden (volwassen herplaatsers) klassiek getraind maar daarnaast ook een aantal gebaren geleerd zodat ze geluidloos met haar honden kon communiceren. Dit werkte heel erg goed, de honden pikten het snel op! Haar eigen ervaringen en de tips in dit artikel heeft Marieke verwerkt in onderstaande tekst: tips voor de omgang met een dove kat.

Uiteraard is geen enkele dove kat hetzelfde en de baasjes kunnen je tips en trucs geven. Twijfel je of Lexie bij jou zou passen? Neem gerust contact op met de baasjes voor meer uitleg over zijn doofheid!

lexie-witte-kat-doof-kattenherplaatsing (4)

Geen handicap

In Lexie’s geval is zijn doofheid geen handicap te noemen! Deze stressloze kat gaat zo zorgeloos en stoer door het leven, dat de meeste adviezen voor dove katten voor hem niet nodig zijn. Hij is absoluut niet schrikkerig. Zelfs niet als hij “onverwacht” geaaid wordt omdat hij dat niet aan “hoort” komen.

Aandacht trekken

Wil je de aandacht van een dove kat? Klop of stamp dan op de grond.

Gebarentaal

Dieren kijken naar lichaamstaal en communiceren onderling ook via die weg. Dat ‘nadoen’ door gebarentaal te gebruiken bij honden en katten werkt heel erg goed. Vraag gerust aan de eigenaar welke gebaren Lexie op dit moment al kent, of bedenk nieuwe gebaren om duidelijk te maken wat je wil of wat je aan Lexie aanbiedt. Sommige dingen gaan van nature, zoals op je schoot kloppen als je een hond, kat of kind duidelijk wil maken dat ze op schoot mogen komen. Wijzen naar eten of een handgebaar maken voor “kom hier”, werkt ook goed.

lexie-witte-kat-doof-kattenherplaatsing (4)

Net als bij mensen

Net als bij dove en slechthorende mensen is het belangrijk je gezicht naar het dove dier toe te keren als je praat. Je gezicht en lichaamstaal drukt (onbewust) van alles uit en een kat leert die signalen herkennen.

Met de lamp knipperen

Als je thuiskomt en het is donker binnen, knipper dan even met de lamp. Een dove kat zal het zeker opmerken en waarderen.

Slapende katten niet storen

Een kat die slaapt moet je niet storen. Maar soms moet hij eventjes aan de kant, of je moet stofzuigen, of wat dan ook. Lexie is door zijn goede socialisatie met mens en dier erg makkelijk in de omgang. Je hoeft geen speciale rekening met hem te houden omdat hij doof is. Dit makkelijke mannetje is nergens van onder de indruk.

Mocht je het willen, dan kun je van een slapende dove kat de aandacht trekken door in zijn richting te blazen. Blaas een kat nooit in het gezicht, dit is erg onaangenaam!

Ruiken

Dove katten ruiken vaak beter dan katten die kunnen horen. Naast de kat gaan staan zodat hij ruikt dat je er bent, werkt ook goed om hem rustig te laten wakker worden.

lexie-witte-kat-doof-kattenherplaatsing (4)

Kosten verbonden aan de overname van Lexie

Omdat we natuurlijk alleen serieuze reacties willen, wordt voor de overname van Lexie een bedrag gevraagd van € 35,-, te voldoen aan de baasjes.

Proeftijd

Zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing, geldt een proeftijd van 1 maand. Mocht het om wat voor reden dan ook niet goed gaan bij jou thuis, dan gaat Lexie terug naar zijn liefhebbende baasjes en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis voor hem.

Heb jij het perfecte thuis voor Lexie?

Heb jij een of meer jonge of speelse/energieke katten bij wie Lexie goed zou passen? Ben je bereid de kennismaking tussen de katten rustig aan te pakken zodat ze vriendjes kunnen worden? Heb je een (grote) tuin waar hij kan ravotten en rennen? Of woon je in een veilige wijk of in het buitengebied, waar geen verkeer is en waar hij met een gerust hart kan buitenspelen? Neem dan gauw contact met ons op en vertel ons over je thuissituatie en wat je Lexie kunt bieden!

lexie-witte-kat-doof-kattenherplaatsing (4)

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!