Dove kater Lexie heeft een thuis

Dove kater Lexie heeft een thuis


Update 7 februari 2020

Zo fijn om na langere tijd updates te krijgen over de herplaatste katten en zeker als ze zo positief zijn! <3 Ook weer heerlijke nieuwe foto’s erbij (klik op de foto voor een vergroting).

“Hierbij wil ik jullie graag een update over Lexie sturen, want het is alweer even geleden dat we contact hadden.

Onze Lex doet het super! Het is een grote knuffelkont en wil eigenlijk de hele dag door aandacht, maar aan dat spelletje doen we graag mee. In kopjes geven is hij een kei en ’s avonds ligt hij heerlijk op schoot, mits hij niet op zijn avond inspectie in de tuin is.

Verder hebben we gemerkt dat  hij dol op snoepjes is. Daar moet hij van ons wel iets voor doen, zo gebruiken we zijn slimheid en energie op een goede manier.

Energie heeft hij voor 10! Die kan hij o.a. kwijt in de grote tuin en daar vinden we hem regelmatig terug boven in een boom of we zien hem een sprintje trekken over het gras. De tuin hebben we nog wat verder aan moeten passen, want die slimme Lex had nog een plekje gevonden waar hij de tuin uit kon komen.

Onze grote witte tijger zoals we hem liefkozend noemen is echt een toevoeging op/binnen ons gezin. Onze dochter van 3 kan echt alles met hem doen en wordt het hem te gortig loopt hij gewoon weg. ’s Nachts zoekt hij standaard haar bed op en ligt lekker tegen haar aan.

Je kunt in zijn doen en laten bijna niks merken van het feit dat hij doof is. Alleen in de communicatie naar hem toe, moet je hier wat rekening mee houden, want roepen heeft natuurlijk niet zoveel zin. 

Lex en onze andere poes Faye doen het samen eigenlijk gewoon goed. Wel houden we goed rekening met Lex zijn energie niveau, want hij moet wel zijn ei kwijt kunnen anders gaat hij rottigheid uithalen.

Kortom Lex kent ons en onze routine en is een hele tevreden grote witte tijger. Hij heeft zijn gouden mandje gevonden en wij hebben in hem gevonden wat we zo misten na het overlijden van onze andere poes.

Groetjes,”


Update 1 november 2019: Lexie heeft een thuis!

De afgelopen maanden hebben we intensief contact gehouden met de oorspronkelijke eigenaren van Lexie en met zijn nieuwe baasjes. Het ging in eerste instantie niet goed samen met hun bange poes Faye. Omdat we niet wisten of het goed zou komen met Faye, hebben we Lexie op onze website gezet zodat we geen serieuze geïnteresseerden zouden mislopen. Mensen stonden nu eenmaal niet bepaald in de rij voor deze fantastische kat. 🙁 Het is heel jammer dat we op dit moment iemand moeten teleurstellen die serieuze interesse heeft, maar wat fijn voor Lexie dat het goed gaat met hem en dat iedereen nu gelukkig is! De baasjes hebben er alles aan gedaan om Lexie te geven wat hij nodig heeft en daar hebben we diep respect voor. Dank je wel dat jullie Lexie een diamanten mand hebben gegeven!

“Hallo Marieke,

Het gaat hier hartstikke goed! Onze Faye krijgt iedere dag een klein beetje meer vertrouwen in Lex. Die heeft haar tijd daarvoor nodig, net als ik dacht en ook hoopte.

Lex is Lex . Hij heeft gewoon veel energie en die moet hij kwijt. Kan dit, is hij compleet tevreden en een grote kroelkat. Hij vind het heerlijk om hier overdag in de struiken te zitten en op de vogels te loeren. Ook gebruikt hij de volledige 40 meter tuin om heel hard van achter naar voor te sprinten en weer terug. Ik kan daar zó van genieten.

Hij heeft nog wel de gps-tracker om, maar hij is de afgelopen dagen niet meer uit de tuin geweest. Wel heeft hij bovenin een boom gezeten op 3 meter hoogte! Daar heeft m’n partner hem uit vandaan moeten halen.

Kortom; hij voelt zich in z’n element! Aangezien hij s avonds bijna niet van m’n schoot af te krijgen is, ben ik ook een gelukkig mens.

Dat maakt dat we hebben besloten dat hij lekker bij ons blijft. Hij gaat hier niet meer weg.

We hebben er een avonturier bij,  maar kunnen daar de humor wel van inzien.

Jullie missie is dus geslaagd! Hij kan van alle sites worden verwijderd.

Heel, heel erg bedankt voor al jullie hulp. We hebben er echt een maatje bij.”

Foto’s van Lexie in zijn nieuwe thuis:


15 september 2019

Dit is Lexie! Een dove kater van 6 jaar oud.

We zoeken voor Lexie een thuis met een volledig catproof omheinde tuin, of een plek in het buitengebied, waar het qua verkeer 100% veilig is voor een dove kat. Lexie is erg ondernemend en zal iedere mogelijkheid benutten om uit de tuin te ontsnappen. De tuin moet dus echt volledig catproof zijn! Hij wil het liefst vrij loslopen en het is ook heel erg belangrijk voor hem dat hij vrije toegang heeft naar binnen en naar buiten, wanneer hij dat zelf wil.

Hij kan in principe omgaan met andere katten, want hij geeft er niets om. Maar als hij gefrustreerd raakt doordat hij niet kan buitenspelen, reageert hij zich af op andere katten. Een thuis zonder andere katten zou dus perfect voor hem zijn, maar we snappen dat dat heel lastig wordt om zo’n thuis te vinden. Mochten er al een of meerdere katten bij jou wonen, dan zou dat mogelijk zijn als maar aan Lexie’s buitenwens wordt voldaan.

Lexie gaat erg goed om met kinderen van alle leeftijden en dat is een dikke plus voor hem.

lexie-witte-kat-doof-kattenherplaatsing (4)

Lexie

 • beeldschone witte kat
 • 6 jaar
 • gecastreerde en gechipte kater
 • hij is doof
 • hij komt erg graag buiten en we geven de voorkeur aan een veilige, afgezette tuin. Hij vindt dat heerlijk en heeft ook zeker buitenruimte nodig in zijn nieuwe thuis. Mocht je nou in het buitengebied wonen of in een veilige wijk zonder autoverkeer, waar Lexie goed los kan buitenspelen, neem dan ook zeker contact met ons op!
 • groot pluspunt voor Lexie: hij is gewend aan kinderen van alle leeftijden!
 • Lexie kan worden geplaatst bij andere katten, maar alleen als hij 24 uur per dag vrije toegang heeft tot buiten. Anders reageert hij zijn frustratie over het binnen zitten af op andere katten. Het liefst plaatsen we hem dus zonder andere katten, maar we snappen dat dat heel moeilijk is. Als je al een of meerdere katten hebt, dan is het belangrijk te kiezen voor de juiste, rustige introductie, zodat het goed gaat tussen de katten onderling. Hoe je dat aanpakt kun je hier lezen.
 • dit kereltje is ook gewend aan konijnen 🙂
 • het is een lieve jongen die graag wordt geaaid en geknuffeld. Soms komt hij op schoot.
 • opgetild worden voor hem geen probleem
 • hij is erg speels
 • Lexie is gezond, gevaccineerd, ontwormd en ontvlooid

lexie-witte-kat-doof-kattenherplaatsing (1)

Informatie van de baasjes

De baasjes van Lexie hebben ons nog meer informatie gegeven:

“Lexie is een hele lieve sociale kater. Hij vindt aandacht van mensen eigenlijk altijd heel erg fijn en als je contact met hem maakt komt hij enthousiast aangewandeld. Ook is hij heel enthousiast naar de kinderen toe. Hij zoekt zelf ook toenadering naar onze kinderen (4 en 5 jaar zijn ze), hij geniet van de aandacht. Als hij er geen zin in heeft, loopt hij weg. Krabben of bijten heeft hij nog nooit bij iemand gedaan.

Ondanks dat hij doof is, is hij totaal niet schrikkerig. Hij hoort zichzelf natuurlijk ook niet, hierdoor kan hij wel af en toe wat harder mauwen. Verder is hij helemaal gezond en hij vindt het heerlijk om buiten te zijn!”

lexie-witte-kat-doof-kattenherplaatsing (2)

Tips voor de omgang met een dove kat

Marieke heeft haar eigen honden (volwassen herplaatsers) klassiek getraind maar daarnaast ook een aantal gebaren geleerd zodat ze geluidloos met haar honden kon communiceren. Dit werkte heel erg goed, de honden pikten het snel op! Haar eigen ervaringen en de tips in dit artikel heeft Marieke verwerkt in onderstaande tekst: tips voor de omgang met een dove kat.

Uiteraard is geen enkele dove kat hetzelfde en de baasjes kunnen je tips en trucs geven. Twijfel je of Lexie bij jou zou passen? Neem gerust contact op met de baasjes voor meer uitleg over zijn doofheid!

lexie-witte-kat-doof-kattenherplaatsing (4)

Geen handicap

In Lexie’s geval is zijn doofheid geen handicap te noemen! Deze stressloze kat gaat zo zorgeloos en stoer door het leven, dat de meeste adviezen voor dove katten voor hem niet nodig zijn. Hij is absoluut niet schrikkerig. Zelfs niet als hij “onverwacht” geaaid wordt omdat hij dat niet aan “hoort” komen.

Aandacht trekken

Wil je de aandacht van een dove kat? Klop of stamp dan op de grond.

Gebarentaal

Dieren kijken naar lichaamstaal en communiceren onderling ook via die weg. Dat ‘nadoen’ door gebarentaal te gebruiken bij honden en katten werkt heel erg goed. Vraag gerust aan de eigenaar welke gebaren Lexie op dit moment al kent, of bedenk nieuwe gebaren om duidelijk te maken wat je wil of wat je aan Lexie aanbiedt. Sommige dingen gaan van nature, zoals op je schoot kloppen als je een hond, kat of kind duidelijk wil maken dat ze op schoot mogen komen. Wijzen naar eten of een handgebaar maken voor “kom hier”, werkt ook goed.

lexie-witte-kat-doof-kattenherplaatsing (3)

Net als bij mensen

Net als bij dove en slechthorende mensen is het belangrijk je gezicht naar het dove dier toe te keren als je praat. Je gezicht en lichaamstaal drukt (onbewust) van alles uit en een kat leert die signalen herkennen.

Met de lamp knipperen

Als je thuiskomt en het is donker binnen, knipper dan even met de lamp. Een dove kat zal het zeker opmerken en waarderen.

Slapende katten niet storen

Een kat die slaapt moet je niet storen. Maar soms moet hij eventjes aan de kant, of je moet stofzuigen, of wat dan ook. Lexie is door zijn goede socialisatie met mens en dier erg makkelijk in de omgang. Je hoeft geen speciale rekening met hem te houden omdat hij doof is. Dit makkelijke mannetje is nergens van onder de indruk.

Mocht je het willen, dan kun je van een slapende dove kat de aandacht trekken door in zijn richting te blazen. Blaas een kat nooit in het gezicht, dit is erg onaangenaam!

Ruiken

Dove katten ruiken vaak beter dan katten die kunnen horen. Naast de kat gaan staan zodat hij ruikt dat je er bent, werkt ook goed om hem rustig te laten wakker worden.

lexie-witte-kat-doof-kattenherplaatsing (4)

Kosten verbonden aan de overname van Lexie

Omdat we natuurlijk alleen serieuze reacties willen, wordt voor de overname van Lexie een bedrag gevraagd van € 35,-, te voldoen aan de eigenaar.

Heb jij het perfecte thuis voor Lexie?

Heb jij een (grote) tuin waar hij kan ravotten en rennen? Of woon je in een veilige wijk of in het buitengebied, waar geen verkeer is en waar hij met een gerust hart kan buitenspelen, ook al is hij doof? Neem dan gauw contact met ons op en vertel ons over je thuissituatie en wat je Lexie kunt bieden!

lexie-witte-kat-doof-kattenherplaatsing (4)


We kregen een fantastisch compliment van de eerste eigenaar. ♥

We zijn ontzettend blij dat zijn nieuwe vrouwtje op alle mogelijke manieren meewerkt aan het zoeken naar het perfecte thuis voor Lexie en we hopen dat iedereen uiteindelijk blij is straks en natuurlijk vooral Lexie zelf!

“Nogmaals ontzettend bedankt! Heel erg goed dat jullie dit doen voor alle lieve katjes en hun baasjes.. en ook de manier waarop je dit aanpakt heb ik als heel erg prettig ervaren en het advies vragen voelde als erg laagdrempelig, dat was erg fijn!”

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!