Een terugblik op het eerste half jaar

Een korte terugblik op het eerste half jaar

kattenherplaatsing-kattenvoorlichting-kattengedrag-kattenvoeding-kat-kitten-kittens-adopteren-een-terugblik-op-het-eerste-half-jaar

Zojuist hebben we de nieuwste editie van de Kattenkrant verstuurd naar een groot aantal dierenartsen, dierenwinkels en sympathisanten van Kattenherplaatsing.nl in een straal van 50 kilometer rondom Nijmegen.

Marieke woont in Cuijk en Karin woont in Nijmegen en dat is de reden dat we enigszins gefocust zijn op dit gebied, hoewel wij natuurlijk onze diensten aanbieden in heel Nederland.

We horen van verschillende mensen dat de Kattenkrant wordt uitgeprint en wordt opgehangen en daar zijn we erg blij mee! Iedere kat die een fijn thuis vindt, is er weer één zeggen wij altijd maar.

Ook de baasjes van de katten in de bemiddeling krijgen de Kattenkrant met het verzoek die op te hangen bij supermarkten, dierenwinkels en dierenartsen in hun eigen woonplaats, waardoor ook onze Kattenkrant een landelijk bereik krijgt. En daarmee een grotere kans op een nieuw thuis voor de katten die een baasje zoeken!

We hebben alle lezers die de Kattenkrant ontvangen een korte terugblik gegeven op het eerste half jaar dat Kattenherplaatsing.nl bestaat.

kattenkrant-maart-2019-kat-zoekt-thuis-kattenherplaatsing-een-terugblik-op-het-eerste-half-jaar
Onze Kattenkrant. Wil je er ook een ontvangen om deze katten te helpen een nieuw thuis te vinden? Stuur ons een e-mail en we sturen ‘m gratis naar je toe!

Het gaat goed bij Kattenherplaatsing.nl

Het gaat heel erg goed met Kattenherplaatsing.nl We bestaan pas een half jaar en we hebben al 13 katten (!) succesvol herplaatst naar een nieuw thuis. Marieke kan natuurlijk terugvallen op de 15 jaar ervaring en successen die zij al eerder had opgedaan bij haar werk voor een kattenstichting. We zijn ontzettend blij dat mensen ons zijn gevolgd en onze activiteiten een warm hart toedragen. Onze website is ook vindbaar onder de naam Kattenvoorlichting.nl. De site wordt erg goed bezocht en onze informatieve artikelen – die voor iedereen gratis toegankelijk zijn – worden goed gelezen. Ook voor gratis persoonlijk advies op maat weten kattenbaasjes ons te vinden.kattenherplaatsing-kattenvoorlichting-kattengedrag-kattenvoeding-kat-kitten-kittens-adopteren-een-terugblik-op-het-eerste-half-jaar

Gratis advies voor mensen die een kat of kitten zoeken

Verder nog interessant om te vermelden dat we vanaf januari oproepen hebben geplaatst op Marktplaats. Dit is ieder jaar weer de tijd dat mensen massaal op zoek gaan naar kittens, die nog nergens te krijgen zijn. Ook lopen mensen ertegenaan dat de asiels in heel Nederland nu zo goed als leeg zijn en ook het vinden van een volwassen kat blijkt een groot probleem.

Handelaren maken hier goed gebruik van door (soms veel te jonge) kittens aan te bieden op Marktplaats. Deze kittens zijn vaak niet eens voorzien van de basiszorg die je mag verwachten (vaccinaties, ontvlooien en ontwormen). De schrijnende verhalen van mensen die 300-600 euro hebben betaald voor een rasloos kitten komen ons iedere keer weer ter ore, van mensen die zich tot ons wenden. In sommige gevallen is het kitten doodziek of in de eerste week na de verhuizing naar zijn nieuwe baasje al overleden. Verschrikkelijke praktijken!

Om die reden hebben we onze hulp aangeboden op Marktplaats: iedereen kan ons benaderen voor gratis tips over dierenasiels en opvangorganisaties in hun eigen buurt. Het is verrassend hoe weinig mensen de weg weten te vinden en er is massaal gereageerd op onze oproep op Marktplaats, die al duizenden keren is bekeken! Inmiddels hebben we sinds januari honderden mailtjes met persoonlijke tips de deur uit gedaan, op maat gemaakt voor iedereen die ons een mail heeft gestuurd. Iedere kat van een dierenasiel of dierenhulporganisatie die daardoor wordt herplaatst, zien wij weer als een succes! Deze actie gaan we ieder jaar vanaf januari herhalen, tot de asiels en opvangorganisaties in de zomer weer vol zitten en er weer genoeg keus is voor iedereen die een leuke kat zoekt.

kattenherplaatsing-kattenvoorlichting-kattengedrag-kattenvoeding-kat-kitten-kittens-adopteren-een-terugblik-op-het-eerste-half-jaarWachtlijst

Daarnaast hebben we een wachtlijst van mensen die een kat zoeken. Via onze website kunnen mensen een zoekprofiel ingeven en na betaling van een kleine bijdrage is het zoekprofiel actief. We matchen de nieuwe aanmeldingen van katten zorgvuldig met het zoekprofiel van mensen op de wachtlijst. Ook dit blijkt een groot succes en er staan nu al 70 mensen op de wachtlijst voor een kat. Zóveel katten hebben we nog niet in de bemiddeling, maar het is voor de baasjes heel fijn als er snel een match kan worden gemaakt en voor de “wachtenden” is het heel prettig dat zij als eerste worden benaderd als er een nieuwe kat is aangemeld. Alle informatie en het aanmeldformulier voor onze wachtlijst vind je hier.

Visitekaartjes

Mocht je visitekaartjes willen ontvangen van Kattenherplaatsing.nl, laat het ons gerust weten onder vermelding van het postadres waar het naartoe mag. We sturen ze gratis naar je op.

Bedankt voor je steun aan de katten die een thuis zoeken!

Marieke van de Weijer & Karin Everraert
Kattenherplaatsing & Kattenvoorlichting.nl
Volg ons op Facebook voor leuke winacties!


paypal-marieke-vandeweijer-kattenherplaatsing-nl-een-terugblik-op-het-eerste-half-jaar

Ben je tevreden over onze gratis voorlichting en persoonlijke adviezen over katten? Je kunt een donatie naar keuze overmaken via PayPal. Een overboeking per bank kan natuurlijk ook: NL25RABO 0103 3100 37 t.n.v. M. van de Weijer.

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!