Even voorstellen: Marieke van de Weijer

Even voorstellen: Marieke van de Weijer

jinn-even-voorstellen-marieke-van-de-weijer-kattenherplaatsing

Marieke van de Weijer (1975) kreeg haar eerste kat toen ze 11 jaar was. KITT werd door familie gered uit de handen van een boer die een nestje kittens stond te verzuipen. Het katje had ernstige gedragsproblemen doordat ze veel te jong werd gescheiden van haar moeder. Het katje was onhandelbaar en Marieke was de enige in het gezin die iets met het katje kon. Door het afwijkende gedrag en moeilijke karakter van KITT, ontwikkelde Marieke een enorme fascinatie voor katten en las ieder boek over katten dat ze te pakken kon krijgen. Toen Marieke 15 jaar was, ging ze al met KITT naar de dierenarts en het katje ging met haar mee toen ze op zichzelf ging wonen.

kitt-even-voorstellen-marieke-van-de-weijer-kattenherplaatsing
Katje KITT in 1986 met hond Daisy

Kittens en oudere katten

Er kwamen door de jaren heen katten en kittens bij. Haar oudste katten hebben leeftijden tot 20 jaar bereikt en ook de oudere kat is een dankbaar onderwerp van de voorlichting die ze geeft.


Jarenlange ervaring met het herplaatsen van katten

Marieke heeft 15 jaar voor een bekende Nijmeegse kattenstichting gewerkt, waarbij ze ongelofelijk veel klanten heeft voorzien van voorlichting en persoonlijk advies. Daarnaast heeft ze jarenlange ervaring met het succesvol herplaatsen van katten via de stichting. Door haar sterk geschreven, wervende teksten waarin geen enkel stukje informatie over de katten ontbrak, was iedere kat die naar een nieuw baasje verhuisde, de juiste match!

Eigen onderneming: Kattenherplaatsing.nl

In 2018 is Marieke deze activiteiten gaan doen vanuit haar eigen onderneming: Kattenherplaatsing.nl

De prettige wijze van samenwerking met Karin Everraert wordt bij deze nieuwe onderneming voortgezet. Samen vormen ze een krachtig team dat het welzijn van katten op de eerste plaats heeft staan en het leuk vindt om kattenbaasjes te helpen. Karin en Marieke geven allebei gratis persoonlijk advies over katten. Marieke schrijft daarnaast informatieve artikelen over kattengedrag, verzorging, voeding, huisvesting en kattenwelzijn voor websites en niet-digitale media. Zo schrijft zij over kattenonderwerpen in o.a. de wijkkrant van Padbroek in haar woonplaats Cuijk.


Aantoonbare kattenkennis

In november 2018 heeft Marieke het diploma behaald van module 1 van de opleiding kattengedragstherapie aan de Tinley Academie. Met dit diploma kan zij de klanten van haar bedrijf Kattenherplaatsing.nl nóg beter adviseren! Na jarenlange ervaring met katten in theorie én in de praktijk, beschikt zij met dit diploma dan ook over aantoonbare kattenkennis.

Onderwerpen van module 1 kat – basiskennis kattengedrag Tinley Academie

 • normaal kattengedrag
 • kattentaal
 • zintuigen
 • territorium
 • leefgebied
 • gedragsmatige behoeften van katten
 • gedragskenmerken van de populaire kattenrassen
 • introductie van de kat bij soortgenoten en andere dieren
 • de ontwikkeling en socialisatie van de kat
 • leerprincipes: hoe leert een kat?
 • onzindelijkheid; de feiten en eerste hulp
 • agressie
 • krabben aan meubilair
 • handling van katten
 • problemen rond het vervoer van katten

Hondenhonden-even-voorstellen-marieke-van-de-weijer-kattenherplaatsing

Honden waren ook in Marieke’s leven en met name herdershonden laten haar hart nog steeds sneller kloppen. Haar affiniteit met honden en haar wens om iets te betekenen voor mensen die in armoede leven, kan ze kwijt in haar vrijwilligerswerk voor N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes. Ze is webmaster en ondersteunt N’Djoy bij evenementen en activiteiten. Daarnaast geeft ze tijdens de voerrondes gratis advies aan minima-kattenbaasjes.


tonick-eendagskuiken-rauw-voeren-kattenherplaatsing-voorlichting
Tonick met een rauw eendagskuiken

Hondenvoeding en kattenvoer

Ook kattenvoer is een dankbaar onderwerp waar Marieke veel aandacht aan besteedt. Na zich 2 jaar te hebben ingelezen in de materie, was in 2002 de tijd daar en stapte Marieke over op rauwe voeding voor haar honden en katten. Maar zoals de meeste kattenbaasjes wel weten, kun je een kat niet zomaar altijd alles laten eten dat jij wil! En dat gold ook zeker voor Marieke’s katten. Zij was dan ook blij dat een deel van haar katten dagelijks en een ander deel in ieder geval regelmatig rauw voer at.

nrv-rauwe-voeding-kat-kattenvoorlichting-kattenherplaatsing
Het verwilderde kittentje Chloe (2007) werd gered op de leeftijd van 10 weken. Marieke leerde haar toen met alles in en om het huis kennismaken en daar hoorden alle soorten voeding ook bij. Chloe eet na al die jaren nog iedere dag trouw 1 eendagskuiken. Ook eet ze een aantal andere soorten rauw vlees.

In 2005 richtte Marieke een internetforum op en met haar team bedacht zij de naam NRV (Natuurlijke Rauwe Voeding), het Nederlandse equivalent van het prooidiermodel van dierenarts Tom Lonsdale.

In 2006 verzorgde ze de Nederlandse boekvertaling van het boek Work Wonders.

10 jaar lang hield Marieke zich intensief bezig met rauwe voeding voor honden en katten. Haar honden aten allemaal raw meaty bones. Nadat ze al die jaren gratis, belangeloos en met veel passie voorlichting had gegeven over rauw voer, werd het tijd om het stokje over te dragen aan anderen. Helaas bestaan de rauwvoer-forums die Marieke heeft opgericht inmiddels niet meer. Hoewel haar eigen standpunten niet overeenkomen met de BARF-methode van voeren, verwijst zij geïnteresseerden toch graag naar het forum van Barfplaats omdat de meeste kennis daar wel in huis is.

nrv-rauwe-voeding-hond-kattenvoorlichting-kattenherplaatsing
Marieke’s honden aten volledig rauw volgens het prooidiermodel (RMB). Hele prooidieren, zoals deze makreel, of een nabootsing daarvan.

Samenwerking

Karin en Marieke werken beiden als zelfstandige. De samenwerking bestaat uit de activiteiten op onze Facebookpagina. De verkoop van leuke kattenartikelen is in handen van Karin.


Marieke woont met haar ex-zwerfkitten Chloe o’Brian (2007) in Cuijk.

chloe-even-voorstellen-marieke-van-de-weijer-kattenherplaatsing


Tevreden over onze adviezen?

Voorlichting over katten en persoonlijk advies op maat is gratis en dit doen Karin en Marieke vrijwillig. Ben je tevreden over onze adviezen? Je kunt vrijwillig een donatie overmaken om ons goede werk te steunen! Maak eenvoudig een bedrag naar keuze over met PayPal. Een overboeking per bank kan natuurlijk ook: NL25RABO 0103 3100 37 t.n.v. M. van de Weijer. Bedankt voor je steun om ons goede werk voort te zetten!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!