Heilige Birmaan heeft een thuis

gusto-herplaatsing-heilige-birmaan2-kattenherplaatsing

Heilige Birmaan Gusto heeft een thuis


Update 23 november 2018: het gaat heel erg goed met Gusto!

Gusto’s vrouwtje heeft al heel wat updates en foto’s van hem gekregen, in de eerste dagen lag Gusto al heerlijk bij zijn nieuwe baasje op schoot, helpen bij het werk aan de laptop! We zijn zo blij dat we een fantastisch huis hebben gevonden voor deze lieve jongen. Een geslaagde herplaatsing!


Update 9 november 2018:
Gusto heeft een heel fijn thuis!

Eindelijk was het zover: Gusto ging kennismaken met zijn nieuwe baasjes! Er was een klik en hij kon al gauw verhuizen. Deze mensen hebben een groot erf dat ze hebben afgezet, precies zoals Gusto gewend is. Een waar paradijs. De eerste berichten uit het nieuwe thuis zijn heel erg goed, hij voelde zich al snel op zijn gemak. We hopen nog een keertje foto’s en een update te krijgen om aan jullie te laten zien! Ontzettend bedankt voor het vele, vele delen van de berichten over onze mooie Gusto, dankzij jullie is het gelukt het allerbeste thuis voor hem te vinden. ♥


Update 27 oktober 2018:
Gusto is besproken tot nadere kennismaking! ♥

GEWELDIG NIEUWS! We hebben in korte tijd meerdere serieuze reacties gekregen op Gusto! Inmiddels is er contact geweest met geïnteresseerden die hem een fantastisch thuis kunnen geven waar hij 100% past. Nu is het natuurlijk tot het laatste moment altijd even spannend of er ook “in het echt” een match zal zijn tussen een kat en zijn mogelijke nieuwe baasjes. 🙂 Een kennismaking is gepland na de vakantie van deze lieve mensen. Gusto is dus besproken tot nadere kennismaking! En nu maar duimen dat dit zijn gouden mandje mag worden! 🙂 We zijn heel erg blij en we hopen in november met meer goed nieuws te komen over de herplaatsing van Gusto.


Winterswijk, 6 september 2018

Heilige Birmaan Gusto was in de bemiddeling voor herplaatsing bij een andere organisatie. Op 23 augustus besloot zijn vrouwtje dat ze het traject wilde staken. Ze wilde het nog zo graag proberen, om het te laten werken met de andere katten thuis, ze vond de beslissing om hem te herplaatsen zo moeilijk. En dat is het ook! Maar het gaat gewoon niet. Gusto gaat niet goed om met de andere katten en er is geen verbetering in zijn gedrag, ondanks alles wat zijn vrouwtje heeft geprobeerd. Ze stuurde een mailtje dat ze mijn hulp erg had gewaardeerd en het graag via Kattenherplaatsing.nl wil proberen om een gouden mandje te vinden. Dat doe ik natuurlijk ontzettend graag, want ik zou het zo fijn vinden als dit kereltje op zijn plek terecht komt.

gusto-tuin-herplaatsing-heilige-birmaan-kattenherplaatsing


Winterswijk, 6 september 2018

Gusto is een beeldschone jongen, geboren op 29 augustus 2010. Van kitten af aan woont hij bij zijn baasjes. Deze Heilige Birmaan (seal tabby point) heeft geen stamboom. De eerste zes weken van zijn leven waren zwaar. Hij is ter wereld gekomen bij iemand die niet goed voor de katten zorgde. Op de leeftijd van zes weken is hij samen met zijn moeder naar een goede fokker gegaan die geprobeerd heeft hem goed te socialiseren. Helaas hebben de eerste 6 slechte weken hun sporen achtergelaten en dit blijkt uit het feit dat Gusto absoluut niet kan omgaan met andere katten.

heilige-birmaan-zoekt-thuis-kattenherplaatsing2


Het karakter van de Heilige Birmaan

Kijk dit interessante korte filmpje over het karakter van de Heilige Birmaan van Cats 101.


Honden en paarden

gusto-herplaatsing-heilige-birmaan-kattenherplaatsing
Gusto kan het goed vinden met de grote herdershonden thuis ♥

Gusto is gewend aan honden (Duitse Herders) en aan paarden. Hij kan geplaatst worden in een thuis met honden, maar dat is geen must.

Kinderen

Gusto is niet gewend kinderen.

Een thuis met veel aandacht

Zijn vrouwtje heeft het er ontzettend moeilijk mee. Ze zoekt dan ook iemand voor Gusto die hem heel veel liefde, aandacht en verzorging geeft. En iemand die niet hele dagen weg is!

heilige-birmaan-zoekt-thuis-kattenherplaatsing

Buiten spelen

Het kereltje loopt graag en veel buiten. Hij wordt daar heel gelukkig van en een nieuwe veilige woonomgeving is voor hem dan ook echt een vereiste. Een afgezette tuin waar hij niet uit kan ontsnappen, zou nog veel mooier zijn. Op dit moment leeft hij op een erf/terrein met een onzichtbare omheining.  Dat werkt super voor hem, hij heeft er totaal geen problemen mee.

gusto-buiten-herplaatsing-heilige-birmaan-kattenherplaatsing

Karakter en gedrag

Hij is ontzettend knuffelig en loopt als een hond achter je aan. Hij laat zich optillen maar echt geweldig vindt hij het niet en hij wil niet lang in je armen blijven, hoe liefhebbend ze ook zijn. 🙂 Aaien vindt hij heerlijk. Hij komt heel graag tegen je aan liggen. ♥ Hij is absoluut niet eenkennig, maar zoals de meeste katten bepaalt hij zelf wel wanneer hij komt. Bang voor vreemde mensen is hij ook niet, maar er zelf op af gaan doet hij niet vaak.

heilige-birmaan-zoekt-thuis-kattenherplaatsing3

Gezondheid

Gusto doet alles netjes op de kattenbak, maar hij vindt het ook heel fijn om buiten te poepen en te plassen. Hij is gezond, ontwormd (met Panacur), ontvlooid (met Seresto) en binnenkort is het weer tijd voor de herhaling van zijn vaccinatie, wat zijn vrouwtje uiteraard regelt. In de kritieke socialisatiefasen is Gusto ondervoed geweest. Hierdoor schrokte hij heel erg. Het gaat goed als er altijd eten voor hem staat, dan voelt hij zijn overlevingsdrang niet meer en propt hij zich niet snel vol. Maar hij neemt het er dan wel lekker van en hij is dus een beetje te dik! Dat is natuurlijk niet zo goed voor hem. De eerste tijd dat hij bij jou woont moet hij wennen en moeten de dingen die hij wél kent zoveel mogelijk hetzelfde blijven. Vraag gerust aan zijn vrouwtje wat hij allemaal eet en lekker vindt (ook de merken), dan kun je na de proeftijd kijken of je hem kunt laten afvallen. Dit kan door het kiezen van ander voer en bijvoorbeeld ook door het aanbieden van een voerpuzzel, activity board of snackbal, als hij dat leuk vindt en er niet gefrustreerd van wordt.

gusto-erf-herplaatsing-heilige-birmaan-kattenherplaatsing

Kosten verbonden aan de overname van Gusto

De eigenaresse vraagt een bedrag van € 75,- voor de overname van deze mooie Birmaan. We zoeken serieuze mensen die verder kijken dan zijn prachtige uiterlijk, die dit bedrag voor hem over hebben en een 100% match zijn voor het mooie kereltje.

gusto-spelen-herplaatsing-heilige-birmaan-kattenherplaatsing

Proeftijd

Zoals voor al onze katten in de bemiddeling geldt er een proeftijd van 1 maand. Mocht het om wat voor reden niet goed gaan bij jou thuis, dan gaat hij terug naar zijn vrouwtje en dan gaan we opnieuw op zoek naar een gouden mandje.

To the point!

 • seal tabby point Heilige Birmaan (geen stamboom)
 • op 29 augustus is hij 8 jaar geworden
 • gezonde gecastreerde kater
 • gechipt
 • gevaccineerd
 • ontwormd en ontvlooid
 • komt graag los buiten (nu op een groot erf met omheining)
 • Gusto doet het netjes op de kattenbak maar ook graag buiten
 • hij is gewend aan grote honden en paarden
 • hij is niet gewend aan kinderen
 • andere katten vindt hij niet fijn en hij zoekt een thuis zonder katten
 • lieve knuffelkat
 • hij laat zich optillen maar blijft niet lang
 • voor de meeste vreemde mensen is hij niet bang, maar hij gaat er niet naartoe
 • Gusto is een beetje te dik
 • voor de overname van deze knappe vent wordt € 75,- gevraagd
 • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld, geldt een proeftijd van 1 maand

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over Gusto? Bel of mail ons voor de contactgegevens van zijn baasje!

gusto-herplaatsing-heilige-birmaan-kattenherplaatsing

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!