Heilige Birmaan uit Lelystad heeft een thuis

Heilige Birmaan uit Lelystad heeft een thuis


Update 22 maart 2020: de proeftijd is voorbij!

We hebben gedurende de proeftijd meerdere keren contact gehad met het nieuwe vrouwtje van Banjer.

Op 12 maart schreef ze:

“Banjer is nog een beetje onwennig/schrikkerig maar lijkt zich steeds meer te ontspannen. Hij eet goed en gaat steeds meer op onderzoek uit. Wij vinden hem erg leuk en zijn blij met hem.”

Er is vooral in het begin contact geweest met de oorspronkelijke eigenaar, die blij was met de foto’s, filmpjes en updates die hij kreeg over Banjer.

Later kregen we van zijn nieuwe vrouwtje ook nog een mooie foto van Banjer, die heerlijk geniet in de tuin!

banjer-nieuwe-thuis-kattenherplaatsing


Update 22 februari 2020: Banjer is verhuisd!

Banjer is verhuisd! We hopen aan het eind van de proeftijd een update te plaatsen over hoe het met hem gaat in zijn nieuwe huisje.


Lelystad, 26 november 2019

Deze prachtige heer heet Banjer en hij woont in Lelystad. De eigenaresse van Banjer is helaas overleden en hij verblijft bij familie. Er is dus geen super-spoed bij zijn herplaatsing en we willen ook niet dat dat de reden is dat mensen reageren (uit medelijden). We zoeken een ‘op en top’ baasje/vrouwtje dat van Banjer zal houden zoals hij is, en naast alle normale zorg ook zal zorgdragen voor regelmatige, goede vachtverzorging, door een gediplomeerde kattentrimmer.

Banjer

Dankzij de dierenarts waar hij zijn hele leven onder behandeling is geweest, hebben we gelukkig veel feitelijke informatie kunnen achterhalen over Banjer. Het vaccinatieboekje en een eventuele stamboom is namelijk niet gevonden, dus we wisten in het geheel niets van zijn historie!

 • Naam: Banjer
 • Heilige Birmaan (mogelijk Ragdoll) zonder stamboom of met ontbrekende stamboomgegevens
 • we kregen in februari een tip van een lezer (waarvoor dank!): zij heeft een kat van dezelfde leeftijd die erg veel lijkt op Banjer en dat is een kruising Pers en Siamees. Destijds fokte iemand meermaals met deze combinatie. Dit zou ook Banjer’s uiterlijk kunnen verklaren!
 • 10 jaar
 • geboren op 23 april 2009
 • gechipt
 • gecastreerd
 • hij woont in Lelystad
 • hij is zijn hele leven bij dezelfde dierenarts onder behandeling geweest
 • Banjer kwam daar ook regelmatig voor vakkundige trimbeurten aan zijn vacht, hij was altijd erg braaf bij de trimsalon
 • hij is altijd netjes gevaccineerd, tot en met 2016
 • deze mooie heer is gezond en de dierenarts had geen bijzonderheden te melden over zijn gezondheid of medische historie
 • hij gebruikt geen medicatie en ook geen dieetvoer
 • Banjer gebruikt netjes de kattenbak
 • hij is niet gewend aan kinderen en aan andere huisdieren (honden, katten, etc.) en gezien zijn leeftijd vinden we de stap te groot om hem daar nog aan te laten wennen
 • deze mooie jongen is erg lief
 • geaaid worden vindt hij fijn
 • hij laat zich zonder problemen optillen
 • Banjer is wat eenkennig en op zichzelf
 • hij is bang voor vreemde mensen, dit is ontstaan toen er vreemde mensen in huis kwamen terwijl er niemand thuis was
 • in de zomer kwam hij buiten aan een lijntje en dat vond hij heel erg fijn
 • een veilig afgezet balkon of een tuin met een kattenren (of een veilig omheinde tuin) zou erg fijn zijn voor Banjer
 • aan de overname van Banjer zijn kosten verbonden (€ 100,-) en de nabestaanden hebben ervoor gekozen dit te doneren aan Kattenherplaatsing.nl Daar zijn wij heel erg blij mee, want het grootste deel van onze werkzaamheden doen we gratis, voor iedereen!

Wat zoeken wij voor Banjer?

Voor deze knappe heer zoeken we een rustig thuis waar niet al te vaak vreemde mensen over de vloer komen. Het is fijn als je geen (klein-)kinderen hebt en ook geen “kinder-plannen” hebt. Andere huisdieren zijn ook niet geschikt voor Banjer. Een veilig omheind balkon zou fijn voor hem zijn, maar een afgezette tuin of een tuin met een kattenren zal hij ook zeker waarderen.

Interesse in Banjer?

Heb je interesse in deze prachtige kat en kun jij hem geven wat hij nodig heeft? Neem dan gauw contact met ons op en vertel ons wat meer over je thuissituatie en gezinssamenstelling. We brengen je dan in contact met de familie waar hij verblijft, zodat je met hem kunt gaan kennismaken!

Banjer is een (kruising) Heilige Birmaan of een Ragdoll met onbekende stamboom

De grote zoektocht

Voordat hij bij ons op de website kwam te staan, was er al een grote zoektocht aan de gang. Tientallen fokkers, geïnteresseerden en betrokken Facebookvolgers zijn bezig geweest om te achterhalen wie de fokker geweest is van Banjer. Ook keurmeesters kennen hem niet. Dus hij heeft ofwel geen stamboom, of er is nooit met hem geshowd. De zoektocht is helaas zonder resultaat gebleven. We hebben hier zoveel moeite voor gedaan, omdat we altijd de fokker in kennis willen stellen dat we een herplaatsingsverzoek gekregen hebben van een van hun kittens. Dat zijn we ook wettelijk verplicht volgens het contract dat met de meeste stamboom-katten wordt meegegeven, maar ook is het natuurlijk een fatsoensnorm waar we graag aan voldoen. De meeste fokkers zijn erg betrokken bij hun katten en willen het graag weten als een eigenaar afstand moet doen van zijn geliefde kat. Soms kent de fokker zelf een betrouwbaar persoon die graag een volwassen rasherplaatser zou willen en dan heeft de fokker natuurlijk eerste keus en zeggenschap hierin.

Ook via deze weg willen we iedereen die zich heeft ingespannen om informatie over Banjer te achterhalen, heel erg bedanken voor alle moeite en inzet!

Banjer Heilige Birmaan met onbekende stamboom

Heilige Birmaan of toch Ragdoll?

De beste informatie die we gekregen hebben over het ras van Banjer is dit:

“In die tijd was chippen nog in het nest helemaal niet gebruikelijk, ik heb mijn eerste aanschaffen ook zelf moeten chippen. Gekke is, dat ik hem inderdaad wel een Birmaan-gezicht vind hebben, helemaal voor 10 jaar terug. Maar met zulke zwarte voetjes vraag ik mij af of er wel een echt officiële fokker van hem te vinden gaat zijn, je ziet vaak dat de ‘neppe’ Birmanen geen voetjes hebben omdat ze bijv. gemixt zijn met point Ragdolls. Maar goed, het komt af en toe voor dat er een birmaan is met weinig/geen wit. dus uitgesloten is het daardoor niet.”

Ben jij de fokker van Banjer?

Ben jij de fokker van Banjer en heb je geen mail van ons gehad, ondanks dat we zoveel fokkers hebben aangeschreven ? Onze oprechte excuses daarvoor. We zouden graag van je horen en we zouden het heel leuk vinden om meer te weten over de achtergrond, ouders en stamboom van Banjer. Neem dan ook gerust contact met ons op!

kruising Heilige Birmaan of Birmaan zonder stamboom

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!