Heilige Birmanen hebben samen een thuis

Heilige Birmanen hebben samen een thuis gevonden!

Heilige_Birmanen_hebben_samen_een_thuis_Kattenherplaatsing.nl


Update 23 maart 2019

De proeftijd van Noa en George is voorbij, hoe zou het met ze zijn?

Hoi Marieke,

Het gaat erg goed met Noa en George. Wij zijn ontzettend blij met de nieuwe baasjes. We hebben zelfs een groepsapp waar we foto’s krijgen en updates. George was heel snel gewend eigenlijk, die vindt het gewoon heerlijk als hij aandacht krijgt en Noa bleef eerst boven, maar is nu eigenlijk al heel veel beneden. Ze speelt natuurlijk wel de diva daar, want zij bepaalt hoelang en wanneer er geaaid mag worden en met borstelen net zo. Wij zijn erg blij dat ze in zo een liefdevol huisje zijn opgenomen en ze de aandacht en rust krijgen die ze verdienen. Wij vinden het wel erg stil zonder ze en missen ze nog steeds heel erg. Maar om dan foto’s en filmpjes te zien, geeft het ons ook rust en weten we dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Ik heb het verhuisformulier toegevoegd aan de mail en wat foto’s.

Marieke heel erg bedankt voor je inzet en je hulp om een goed huisje te vinden. Ben zo blij dat we jou hebben laten bemiddelen. Echt heel erg bedankt!

Foto’s van Noa en George in hun nieuwe thuis. ♥ Klik  op de foto’s voor een vergroting!


Update 18 februari 2019

De Heilige Birmanen Noa en George hebben samen een thuis gevonden! We kregen een heel fijne update van hun baasjes.

“Wij hebben bezoek gehad van een leuk stel en dat klikte erg goed. Ze zijn erg serieus en waren al lang op zoek. Denk dat voor Noa en George dit een perfect mandje gaat worden. Ze hebben al van alles opgezocht heel veel aan ons gevraagd en willen alles in het belang van de katten doen. George en zelfs Noa reageerde al verrassend goed op ze. Wij gaan ze volgende week zaterdag naar hun nieuwe thuis brengen en hebben afgesproken dat mocht er iets zijn of in de toekomst iets gebeuren dat ze altijd eerst met ons contact opnemen. Het voelt allemaal erg goed en ook heel dubbel, maar denk dat ze het daar heel fijn gaan krijgen.”


Diever (Drenthe), 21 januari 2019

Dit zijn Noa en George! Twee prachtige Heilige Birmanen. Ze zoeken een thuis omdat Noa extreem bang is voor kinderen. Ze houdt sowieso niet van drukte en het is haar allemaal teveel. Ze trekt zich – tot groot verdriet van haar baasjes – steeds vaker terug op zolder en ze is niet gelukkig. Dit stelletje is erg aan elkaar gehecht. Om Noa weer gelukkig te maken zoeken we een thuis zonder kinderen voor deze twee mooie katten.

Ook raskatten gaan natuurlijk niet “voor niks” weg. We adviseren de baasjes die bij ons hun kat aanmelden altijd om een bedrag te vragen voor hun kat, zodat er alleen serieuze mensen reageren die het ervoor over hebben. En geen handelaren en ander ‘vervelend volk’ dat het niet best voor heeft met katten… Voor George en Noa wordt een bijdrage gevraagd van € 200,- (honderd euro per kat) en dit is voor een raskat met stamboom natuurlijk buitengewoon redelijk.

Laten we gauw alles over deze Heilige Birmanen vertellen!


Noa

Noa-heilige-birmaan-herplaatsing-jonge-kater-kattenherplaatsing-raskat (3)
Noa
  • Noa
  • gesteriliseerde poes
  • Seal Point Heilige Birmaan met stamboom
  • 8 jaar oud
  • gechipt
  • ze komt graag in de omheinde tuin
  • Noa gebruikt netjes de kattenbak
  • ze is erg bang van kinderen
  • ze is erg gehecht aan haar jongere vriend George
  • Noa is best wel nieuwsgierig, maar als je haar wil aaien, dan loopt ze weg
  • ze komt niet op schoot, het is geen knuffelkat
  • deze poes laat zich wel optillen maar dat ze het nou fijn vindt? Niet echt…
  • ze houdt van spelen, zowel met speelgoed als met insectjes in de tuin

Noa-heilige-birmaan-herplaatsing-jonge-kater-kattenherplaatsing-raskat (6)

Karakter en gedrag van Noa

Noa is een erg lieve poes. Maar zoals veel katten is ze een control freak en ze wil graag dat de dingen op haar eigen manier gebeuren. Ze houdt niet van drukte en zeker niet van kleine kinderen. Andere katten vindt ze 3x niks, ze houdt alleen maar van haar jongere vriend George. ♥ Het gekke is dat ze sinds haar sterilisatie niet meer op schoot komt liggen bij de baasjes. Wel bij je in de buurt op de bank, dat vindt ze wel gezellig, maar niet te klef dus allemaal! 🙂

Noa-heilige-birmaan-herplaatsing-jonge-kater-kattenherplaatsing-raskat (4)

Gezondheid

Noa is gezond en heeft geen bekende afwijkingen of aandoeningen. Ze gebruikt geen medicijnen en ook geen dieet. In februari is ze weer aan de beurt voor een inenting. Ze is onlangs preventief behandeld tegen vlooien en wormen.


George

George-heilige-birmaan-herplaatsing-jonge-kater-kattenherplaatsing-raskat (3)
George
  • George
  • gecastreerde kater
  • Seal Tabby Point Heilige Birmaan met stamboom
  • 2 jaar (hij is binnenkort jarig, op 24 maart wordt hij 3 jaar)
  • gechipt
  • hij komt graag in de omheinde tuin
  • George gebruikt netjes de kattenbak
  • hij is gewend aan kinderen van alle leeftijden en gaat daar goed mee om
  • George valt op oudere ‘vrouwen’ en hij is dan ook dol op zijn vriendin Noa
  • dit kereltje is erg lief
  • hij wordt graag geaaid en geknuffeld en komt op schoot
  • optillen vindt hij geen probleem
  • hij is niet eenkennig en ook niet bang voor vreemde mensen
  • George doet ook graag een spelletje

George-heilige-birmaan-herplaatsing-jonge-kater-kattenherplaatsing-raskat (6)

Karakter en gedrag van George

George is een lieve goedzak. Hij speelt graag, hij knuffelt met je en wil op schoot. Hij is erg aanhankelijk en hij laat eigenlijk alles toe wat de kleine kinderen doen (en dat is soms ook wel weer een beetje sneu dat hij met zich laat sollen, hoe goed je daar als ouders ook op let!).

George-heilige-birmaan-herplaatsing-jonge-kater-kattenherplaatsing-raskat (1)
George

Gezondheid

George is gezond en heeft geen bekende afwijkingen of aandoeningen. Hij gebruikt geen medicijnen en ook geen dieet. In februari is hij ook weer aan de beurt voor een vaccinatie. George is onlangs preventief behandeld tegen vlooien en wormen.


Handig om te weten

George en Noa krijgen voer tegen haarballen, daar doen ze het goed op. Natuurlijk wordt hun vacht goed verzorgd, ze worden regelmatig gekamd en dat is bij dit ras ook nodig.

Een persoonlijk woord van de baasjes

De baasjes van deze mooie Birmanen schreven zo’n mooi en liefdevol stukje over de katten en de situatie thuis, dat we dat hier graag delen.

Wij hebben heel erg lang nagedacht of dit de beste optie was, ook in overleg met de dierenarts.

We hebben een zoontje van bijna 5 jaar en vorig jaar november een tweede zoontje mogen krijgen. Voor Noa is dat eigenlijk teveel, alle drukte, het enthousiasme van de kinderen kan zij gewoon niet aan. Toen wij haar als kitten in huis namen, waren er nog geen kinderen. 5 jaar later kwam onze eerste zoon dus voor haar was dat erg wennen en moest ze er al niet veel van hebben. Nu met de tweede erbij is het een gezellige drukte, en maar voor haar niet leuk meer. Als wij dan oude foto’s terugzien van haar, hoe ze lekker ontspannen languit op de bank lag of op andere meubels, dan is dat toch wel pijnlijk en gun je haar zo hard die rust weer. Het is een echte dame en wordt zo ook graag behandeld. Als ze bij de kraan miauwt, moeten wij die openzetten. Nu hebben we een drinkfontein en dat vindt ze geweldig.

Ja en George is zo’n lieverd, dat voelt ook ontzettend naar om hem ergens anders te plaatsen, maar ze zijn zo gehecht aan elkaar. Noa is een beetje het moedertje en hij de speelse kater. Af en toe krijgt hij ook een tik van haar als hij te wild doet.

Misschien ook fijn om te weten is dat ze wel regelmatig geborsteld moeten worden, vooral George heeft een erg dikke vacht en er ontstaan snel klitten. Daar moeten mensen wel de tijd voor willen nemen.

Noa-heilige-birmaan-herplaatsing-jonge-kater-kattenherplaatsing-raskat (2)
Noa

Advies over vachtverzorging

Voor meer informatie over de juiste vachtverzorging van de Heilige Birmaan verwijzen we je graag naar de katsalon van Cats Only. Hier kun je ook terecht voor vachtverzorging en een trimbeurt, als dat nodig mocht zijn.

Omheinde tuin

George en Noa spelen graag in de tuin en dit willen ze ook in hun nieuwe thuis. Het is belangrijk dat de tuin afgezet is, zodat ze geen gevaar lopen of straat of kunnen worden meegenomen door vreemde mensen. Een schutting is niet voldoende, kijk hier voor ideeën om je tuin katveilig te omheinen.

Thuis zonder kinderen

Omdat Noa erg, erg bang is voor kinderen (en George dan weer helemaal niet…) zoeken we een thuis zonder kinderen voor deze twee schoonheden. We hopen dat er mensen reageren die Noa accepteren zoals ze is, haar goed verzorgen en van haar houden, en haar gewoon d’r lekker eigenzinnige zelf kunnen laten zijn. Wat je van Noa niet krijgt aan knuffels, krijg je van George ruimschoots gecompenseerd. 🙂

Kosten verbonden aan de overname van deze Heilige Birmanen

De eigenaresse vraagt een bedrag van € 200,- voor de overname van deze twee mooie Birmanen (100 euro per kat). We zoeken serieuze mensen die verder kijken dan hun prachtige uiterlijk en dit bedrag voor ze over hebben.

Proeftijd

Zoals voor al onze katten in de bemiddeling geldt er een proeftijd van 1 maand. Mocht het om wat voor reden niet goed gaan bij jou thuis, dan gaan ze terug naar hun baasjes en dan gaan we opnieuw op zoek naar een gouden mandje.


Het karakter van de Heilige Birmaan

Kijk dit interessante, korte filmpje over het karakter van de Heilige Birmaan van Cats 101.


To the point!

  • Heilige Birmanen met stamboom
  • George (2 jaar)
  • Noa (8 jaar)
  • ze zoeken samen een thuis want ze zijn erg aan elkaar gehecht
  • gechipt
  • gecastreerd/gesteriliseerd
  • in februari is het weer tijd voor hun enting
  • ze zijn preventief behandeld tegen vlooien en wormen
  • ze zijn gezond, gebruiken geen dieet en medicijnen
  • ze krijgen voer tegen haarballen
  • vachtverzorging en regelmatig kammen is een aandachtspunt bij dit ras
  • ze wonen in Diever (Drenthe)
  • George en Noa zoeken een thuis zonder kinderen en zonder andere katten
  • het is belangrijk dat je beschikt over een afgezette tuin
  • voor de overname van deze twee beeldige katten wordt € 200,- gevraagd
  • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld, geldt een proeftijd van 1 maand

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over Noa en George? Bel of mail ons voor de contactgegevens van hun eigenaar zodat je kunt gaan kennismaken met deze twee schoonheden!

Fotogalerij van George & Noa – klik op de foto voor een vergroting!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!