herplaatsing

Informatie over bemiddeling bij herplaatsing

Aanmelden van een of meer katten

Voor het aanmelden van een of meer katten voor bemiddeling bij herplaatsing kun je ons e-mailen. Je krijgt dan informatie en formulieren over het herplaatsen van je kat. Je kunt ook het online formulier invullen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Het invullen van het aanmeldingsformulier is vrijblijvend en verplicht je tot niets! Vul gerust het aanmeldingsformulier in als je graag zou willen weten hoe ik de kans op herplaatsing inschat voor jouw kat.

Heb je geen e-mailadres? Geen probleem. Als je ons belt (06 – 3352 0374), dan zenden we je informatie en formulieren per post toe.


Geef je kat nooit gratis weg

Geef je kat of kitten nooit gratis weg! Zelfs niet als je je kat herplaatst via Kattenherplaatsing.nl. Veel mensen denken dat ze moeilijker een thuis voor hun kat zullen vinden als ze geld vragen voor hun kat. Onze jarenlange ervaring is juist dat het vragen van een overnamebedrag alleen maar serieuze reacties oplevert van mensen, die goed hebben nagedacht over de aanschaf van een kat. De kans op een succesvolle herplaatsing is aanzienlijk groter als er een kostenplaatje aan de overname hangt. Mensen met kwade bedoelingen worden daardoor geweerd en zoeken zelf wel verder op internet naar gratis katten en kittens. Er zijn alleen maar voordelen aan het vragen van een overnamebedrag voor je kat. Vind je het moeilijk een bedrag vast te stellen? Vraag aan de nieuwe eigenaar minimaal het door jou betaalde bemiddelingsbedrag terug. Voor raskatten is het gebruikelijk een (fors) hoger bedrag te vragen. Als je het lastig vindt om geld te vragen voor jouw kat, kies er dan voor om een donatie te vragen aan de nieuwe eigenaar, die zij voldoen aan Kattenherplaatsing.nl. Deze optie kun je aanklikken op het aanmeldingsformulier.


De duur van de bemiddelingstermijn is 3 maanden. Na betaling gaan we actief met de bemiddeling van jouw kat aan de slag. Kijk hier voor alle betaalmogelijkheden.


Wat betaalt de nieuwe eigenaar bij het overnemen van een kat via Kattenherplaatsing.nl?

We adviseren kattenbaasjes een geldbedrag te vragen aan de nieuwe eigenaar, minimaal het bemiddelingsbedrag. Dit zorgt ervoor dat alleen serieuze mensen reageren en dat mensen geen katten aanschaffen in een opwelling. Met de bemiddelingstarieven is het overnemen van een kat via Kattenherplaatsing.nl nog steeds aanzienlijk goedkoper dan het aanschaffen van een kat bij een dierenasiel.


Voorwaarden voor herplaatsing

 • de kat blijft bij de eigenaar totdat een nieuw thuis gevonden is;
 • katten uit één gezin die aan elkaar gehecht zijn, worden samen herplaatst;
 • de kat is gecastreerd of gesteriliseerd;
 • je kat is behandeld tegen wormen en vlooien;
 • katten zijn ingeënt tegen kattenziekte en niesziekte (jaarlijks, of je laat je kat direct na aanmelding vaccineren);
 • je kat heeft geen schimmel, oormijt, vlooien en wormen
 • je vraagt het medisch dossier van jouw kat op bij de behandelend dierenarts en stuurt het aan ons via e-mail
 • als je met jouw kat een traject hebt gevolgd bij een kattengedragstherapeut, dan ontvangen we ook graag het rapport van de kattengedragsdeskundige

Geen garanties

Wij geven geen garanties over de slagingskans van de herplaatsing. Op basis van onze jarenlange ervaring kunnen we wel een goede inschatting maken over de kans om een thuis te vinden voor je kat. Vraag ons er gerust naar hoe we de kansen van jouw kat inschatten!

We doen alles wat in ons vermogen ligt om je kat te herplaatsen en dat is erg veel. Zowel de baasjes als de geïnteresseerden krijgen persoonlijke begeleiding en advies. Persoonlijk advies is voor iedereen gratis!

Herplaatsingstraject

Hoewel het misschien niet altijd zichtbaar is voor jou, zitten er veel uren in een herplaatsingstraject en dat is waar je bij ons voor betaalt. Je betaalt dus niet om een nieuw baasje te vinden, maar voor het werk dat wij voor je doen om een nieuw thuis te vinden. Dit is ook de reden dat het door jou betaalde bemiddelingsbedrag niet aan jou wordt teruggestort als er geen thuis wordt gevonden of als je onverwacht toch nog zelf een oplossing vindt voor je kat.

Zelf een thuis gevonden voor je kat?

Een enkele keer komt het voor dat kattenbaasjes zelf onverwacht toch nog een thuis vinden voor hun kat. Laat het ons dan zo snel mogelijk weten zodat we niemand die op jouw kat reageert hoeven te teleurstellen.


Tekst en foto’s

Wij ontvangen graag zoveel mogelijk informatie over je kat (karakter, gedrag, etc.). Jij kent je eigen kat natuurlijk het beste! Wij schrijven een leuke, wervende tekst om je kat zo goed mogelijk aan te prijzen. We ontvangen graag minimaal 3 foto’s, maar het liefst nog meer. Een foto zegt meer dan 1000 woorden!


Wat doet ons team om jouw kat onder de aandacht te brengen?

Nadat je het bemiddelingsbedrag hebt betaald, staat je kat drie maanden in ons bestand.

We hebben een wachtlijst met mensen die een (specifieke) kat zoeken. Deze mensen benaderen we actief op het moment dat er een match is tussen de door jou aangemelde kat en het zoekprofiel van mensen op onze wachtlijst.

Je kat wordt gedurende de gehele bemiddelingsperiode onder de aandacht gebracht:

 • op onze website in het overzicht van katten die een thuis zoeken
 • op onze website in een nieuwsbericht
 • als je daarvoor toestemming geeft plaatsen we een oproep voor jouw kat op onze Facebookpagina
 • wij mogen tegen betaling adverteren op verschillende websites waar particulieren niet op mogen adverteren, zoals Dierenasiels.com en Wamiz
 • als het langer duurt voordat er reacties komen, dan maken we een A4-overzicht van de katten in de bemiddeling en deze Kattenkrant sturen we naar een groot aantal dierenartsen. Jij krijgt als eigenaar ook altijd een exemplaar om op te hangen bij de dierenarts, dierenwinkel, supermarkt en andere locaties in jouw eigen buurt.

Herplaatsing van raskatten

Let op! Als je een raskat met stamboom wil herplaatsen, dan adviseren wij je eerst contact op te nemen met de fokker van wie je de kat hebt gekocht. Sommige fokkers willen hun “eigen kittens” terug of weten er zelf een goed thuis voor. Als je het lastig vindt om contact op te nemen met je fokker, dan willen we dat met alle plezier voor je doen. We hebben hier veel ervaring mee.

Iedere kat die bij ons wordt aangemeld moet gecastreerd zijn, en voor raskatten is dat vóór herplaatsing extra belangrijk, om handel in raskatten te voorkómen. Uiteraard kun je je raskat bij ons aanmelden voor bemiddeling bij herplaatsing, Marieke heeft sinds 2003 meerdere raskatten succesvol herplaatst naar een nieuw thuis.


Gratis nazorg

Zowel voor jou als baasje als voor de nieuwe eigenaar bieden wij gratis nazorg. Je kunt bij ons terecht voor persoonlijk advies op maat over de kat die je hebt herplaatst, of over de kat(ten) die je nog hebt. Ook het nieuwe baasje kan ons gerust alles vragen zodat we kunnen adviseren bij vragen of problemen.


Laat het ons gerust weten als je nog vragen hebt. Onze contactgegevens vind je hier.


Succesvolle herplaatsingen via Kattenherplaatsing.nl

In dit rijtje vind je een aantal van de succesvolle herplaatsingen via Kattenherplaatsing.nl! Hier vind je ze allemaal.

Naast foto’s van alle succesvol geplaatste katten, vind je daar ook links naar de verhalen van alle katten die via onze bemiddeling werden geadopteerd.