herplaatsing

Informatie over bemiddeling bij herplaatsing

Aanmelden van een of meer katten

Voor het aanmelden van een of meer katten voor bemiddeling bij herplaatsing kun je ons e-mailen. Je krijgt dan informatie en formulieren over het herplaatsen van je kat. Je kunt ook het online formulier invullen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je geen e-mailadres? Geen probleem. Als je ons belt (06 – 3352 0374), dan zenden we je informatie en formulieren per post toe.


Geef je kat niet gratis weg

Geef je kat niet gratis weg, zelfs niet als een bemiddeling bij herplaatsing via ons verloopt. Veel mensen denken dat het de kans op een nieuw thuis kleiner maakt als je geldt vraagt voor een herplaatser. Onze jarenlange ervaring is dat dit juist alleen maar serieuze reacties oplevert van mensen die goed hebben nagedacht over de aanschaf van een (nieuwe) kat. Vraag aan de nieuwe eigenaar bijvoorbeeld het bemiddelingsbedrag terug.


De duur van de bemiddelingstermijn is 3 maanden. Na betaling gaan we actief met de bemiddeling van jouw kat aan de slag. Het bankrekeningnummer voor het overmaken van de kosten voor herplaatsing van katten is: NL25RABO 0103 3100 37 t.n.v. M. van de Weijer.


Wat betaalt de nieuwe eigenaar bij het overnemen van een kat via Kattenherplaatsing.nl?

We adviseren kattenbaasjes een geldbedrag te vragen aan de nieuwe eigenaar. Bijvoorbeeld het bemiddelingsbedrag. Dit zorgt ervoor dat alleen serieuze mensen reageren en dat mensen geen katten aanschaffen in een opwelling. Met de bemiddelingstarieven is Kattenherplaatsing.nl nog steeds aanzienlijk goedkoper dan een dierenasiel.


Voorwaarden voor herplaatsing

 • de kat blijft bij de eigenaar totdat een nieuw thuis gevonden is;
 • katten uit één gezin die aan elkaar gehecht zijn, worden samen herplaatst;
 • de kat is gecastreerd of gesteriliseerd;
 • je kat is behandeld tegen wormen en vlooien;
 • katten zijn ingeënt tegen kattenziekte en niesziekte (jaarlijks, of je laat je kat direct na aanmelding vaccineren);
 • gezond; je kat heeft geen schimmel, oormijt, vlooien en wormen.

Tekst en foto’s

Wij ontvangen graag zoveel mogelijk informatie over je kat (karakter, gedrag, etc.). Jij kent je eigen kat natuurlijk het beste! Wij schrijven een leuke, wervende tekst om je kat zo goed mogelijk aan te prijzen. We ontvangen graag minimaal 3 foto’s, maar het liefst nog meer. Een foto zegt meer dan 1000 woorden!


Wat doet ons team om jouw kat onder de aandacht te brengen?

Nadat je het bemiddelingsbedrag hebt betaald, staat je kat drie maanden in ons bestand.

We hebben een wachtlijst met mensen die een (specifieke) kat zoeken. Deze mensen benaderen we actief op het moment dat er een match is tussen de door jou aangemelde kat en het zoekprofiel van mensen op onze wachtlijst.

Je kat wordt gedurende de gehele bemiddelingsperiode onder de aandacht gebracht:

 • op onze website in het overzicht van katten die een thuis zoeken
 • op onze website in een nieuwsbericht (de recente nieuwsberichten staan in de rechterkolom op onze website)
 • via het herhaaldelijk delen van de aangeboden kat op onze Facebookpagina
 • door het bericht regelmatig te posten op Twitter
 • we maken een A4-overzicht van de katten in de bemiddeling en deze Kattenkrant sturen we naar een groot aantal dierenartsen. Jij krijgt als eigenaar ook altijd een exemplaar om op te hangen bij de dierenarts, dierenwinkel, supermarkt en andere locaties in jouw buurt.

Herplaatsing van raskatten

Wil je je raskat herplaatsen? Neem dan eerst contact op met de fokker van wie je de kat hebt gekocht. Daarnaast kun je ook contact opnemen met jouw rasvereniging en/of met onderstaande organisaties voor het herplaatsen van raskatten.

Natuurlijk is het mogelijk je raskat aan te bieden bij Kattenherplaatsing.nl. Voor raskatten wordt vaak een hoger bedrag gevraagd. Daarnaast moet iedere kat die bij ons wordt aangemeld gecastreerd zijn en voor raskatten is dat extra belangrijk.

Websites van raskattenverenigingen:

Felikat
Herplaatsing.nl

Volwassen raskatten (herplaatsing)
Kittenpagina.com

Neocat
Rasclubs van Neocat

Herplaatsing van volwassen raskatten
Kittentekoop.nl


Gratis nazorg

Zowel voor jou als baasje als voor de nieuwe eigenaar bieden wij gratis nazorg. Je kunt bij ons terecht voor persoonlijk advies op maat over de kat die je hebt herplaats, of over de kat(ten) die je nog hebt. Ook het nieuwe baasje kan ons gerust alles vragen zodat we kunnen adviseren bij vragen of problemen.


Laat het ons gerust weten als je nog vragen hebt. Onze contactgegevens vind je hier.


Succesvolle herplaatsingen via Kattenherplaatsing.nl

In dit rijtje een paar foto’s van de succesvolle herplaatsingen via Kattenherplaatsing.nl!

Klik hier voor het overzicht van alle herplaatsingen die we met succes hebben gedaan. Naast foto’s van alle succesvol geplaatste katten, vind je daar ook links naar de verhalen van alle katten die via onze bemiddeling werden geadopteerd.