Huisdierenverzekering voor je kat

Overweeg je een huisdierenverzekering?

chloe-o-brian-geboren-augustus-2007-gastblog-tips-stress-traumeel-rouwproces

De discussies over het nut van een huisdierenverzekering lopen vaak hoog op. In het algemeen adviseren wij een spaarpotje te maken voor de dierenartskosten van je huisdier, en iedere maand een bedrag apart te leggen voor geplande en onvoorziene dierenartskosten.

Het is natuurlijk zo dat dierenartskosten, vooral na een ongeval of als je kat ineens (ernstig) ziek wordt, behoorlijk oplopen. Een huisdierenverzekering kan een goed idee zijn. Een huisdierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor je huisdier. Voor een relatief laag bedrag per maand ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten van je huisdier. De online dierenarts Jacker.nl heeft een goed artikel geschreven om je te helpen de keus te maken om je dier wel of niet te verzekeren. Je kunt het hier lezen.

Voorkomen is beter dan genezen

Diergeneeskunde wordt steeds beter. Voorkomen is beter dan genezen! Het is belangrijk minimaal een keer per jaar je dierenarts te bezoeken. Niet alleen voor vaccinatie en controle van het gebit, maar omdat de dierenarts nog veel meer controleert bij een consult. Als er een gezondheidsprobleem wordt gevonden dat je zelf niet had opgemerkt, dan is de kans groter dat je er op tijd bij bent. Voor oudere katten is het goed jaarlijks een seniorencheck te doen.

verzekerjehuisdier-logo-kattenherplaatsing-huisdierenverzekering

Welke huisdierenverzekering?

Er is een aantal aanbieders van dierenverzekeringen op de markt. Helaas heeft het verleden uitgewezen dat niet elke aanbieder even betrouwbaar is. Welke huisdierenverzekering moet je nu kiezen? De website verzeker je huisdier helpt bij het maken van een goede keus, die past bij jouw persoonlijke situatie.

Marieke kiest voor voor de Huisdierenverzekering van OHRA

Marieke heeft na grondig onderzoek gekozen voor de Huisdierverzekering van OHRA voor haar jonge(re) katten. Klik op onderstaand plaatje voor meer informatie of om direct een huisdierenverzekering af te sluiten bij OHRA.

ohra-huisdierenverzekering-kattenherplaatsing


Een oudere kat verzekeren?

Vaak wordt gezegd dat het niet mogelijk is een oudere kat te verzekeren. Reaal is daarop gelukkig een uitzondering! Marieke’s katje Chloe (2007 – 2019) werd ouder en de jaarlijkse seniorencheck en haar behandelingen bij de dierenarts werden ieder jaar duurder. Om die reden heeft Marieke Chloe verzekerd bij Reaal en dat is goed bevallen


Jaarlijkse kortingsacties bij dierenartsen

Informeer bij je dierenarts of hij/zij deelneemt aan deze jaarlijkse kortingsacties.

Februari: maand van het gebit. Bij veel dierenartsen gratis gebitscontrole en/of korting op de behandeling
Maart: bij veel dierenartsen zijn er acties waarbij je korting krijgt op de castratie/sterilisatie van je kat
Juni: Chipmaand. Bij veel dierenartsen kun je deze maand tegen gereduceerd tarief laten chippen
Hele jaar: het hele jaar door zijn er bij Dierenartsencentrum De Peelhorst acties om je hond of kat voor een klein prijsje te laten enten of chippen! Kijk op de nieuwspagina voor de data van Enten voor een Prikkie in Cuijk, Mill en Uden.


Lees ook dit interessante artikel in NRC Daglad over de voors en tegens van een huisdierenverzekering.

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!