petsecur huisdierverzekering

De huisdierverzekering van Petsecur

Discussies over het nut en de noodzaak van een huisdierenverzekering lopen vaak hoog op. In het algemeen adviseren wij een spaarpotje te maken voor de dierenartskosten van je huisdier, en iedere maand een bedrag apart te leggen voor geplande én voor onvoorziene dierenartskosten. Als je kat echter een ongeval krijgt of ziek wordt, dan blijkt helaas toch maar al te vaak dat er niet voldoende budget is om alle dierenartskosten te dekken.

Wij zijn warm voorstander van een huisdierenverzekering. Dit geeft jou als kattenbaasje ontzettend veel rust! Wist je dat in Zweden maar liefst 80% van de huisdieren verzekerd is? Zweedse baasjes hebben er nooit zorgen over of ze wel met hun dier naar de dierenarts kunnen!

Een huisdierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor je huisdier. Voor een relatief laag bedrag per maand ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten van je huisdier.

Voorkomen is beter dan genezen

Diergeneeskunde wordt steeds beter en in Nederland is het niveau van dierenzorg al heel erg hoog. Voorkomen is beter dan genezen! Het is belangrijk minimaal een keer per jaar je dierenarts te bezoeken. Niet alleen voor vaccinatie en controle van het gebit, maar omdat de dierenarts nog veel meer controleert bij een consult. Als er een gezondheidsprobleem wordt gevonden dat je zelf niet had opgemerkt, dan is de kans veel groter dat je er op tijd bij bent. Voor oudere katten is het goed jaarlijks een seniorencheck te doen.

Welke huisdierenverzekering?

Er is inmiddels een groot aantal aanbieders van dierenverzekeringen op de markt. Helaas heeft het verleden uitgewezen dat niet elke aanbieder even betrouwbaar is. Welke huisdierenverzekering moet je nu kiezen?

Marieke kiest voor voor de Huisdierenverzekering van Petsecur

Ik heb na grondig onderzoek gekozen voor de Huisdierverzekering van Petsecur voor mijn opvangkatten. Overweeg je een verzekering af te sluiten? Je krijgt via Kattenherplaatsing.nl gedurende het eerste jaar van jouw huisdierverzekering 5% korting per maand! Stuur een e-mail of een appje naar 06-33520374 om jouw speciale kortingscode te ontvangen. Geen zin om te wachten op antwoord? Geen probleem! De kortingscode kun je ook gratis en zonder enige verplichting bestellen via onze winkel. Klik daarvoor hier.

Klik op onderstaand plaatje voor meer informatie of om direct een huisdierenverzekering af te sluiten bij Petsecur.

PetSecur-Banner-kattenherplaatsing


Waarom Petsecur?

 1. Petsecur is een vereniging, met leden en zonder winstoogmerk. Dat vinden wij heel sympathiek!
 2. Het is een kleinschalige organisatie met korte lijntjes. Geen log orgaan met een ellenlang telefonisch keuzemenu om antwoord te kunnen krijgen op je vraag. Dat is fijn!
 3. Altijd gratis inbegrepen:
  • vrije dierenartskeuze
  • verzekerd binnen heel Europa
  • preventieve zorg, zoals bijvoorbeeld vaccinaties, is verzekerd tot maximaal € 60,- per jaar en dat vinden wij super!

Het eigen risico bepaal je zelf; € 0,-, € 50,-, € 100,- of € 150,- per verzekeringsjaar.

Aanvullende verzekeringen zijn ook voor een klein bedrag extra per maand af te sluiten:

 • gebitsverzorging
 • uitvaartverzorging (crematie)
 • castratie en sterilisatie is gratis meeverzekerd als je kiest voor een looptijd van 60 maanden

Ook een groot voordeel dat zeker niet iedere huisdierenverzekering heeft: de verzekering voor de kat kan worden overgenomen door een nieuwe eigenaar.


Verzekerde opvangkatten

Marieke vangt op heel kleine schaal afstandskatten op bij haar thuis. Dat zijn een of meerdere katten van hetzelfde gezin, voor wie de eigenaar niet meer kan zorgen en van wie (soms acuut of in nood) afstand is gedaan aan Kattenherplaatsing.nl

Ik kan dan in alle rust vanuit mijn thuis verder zoeken naar een fijn nieuw en passend thuis. De opvangkat krijgt toegang tot het hele huis en als hij/zij lang in de opvang is, ook toegang tot buiten.

De meeste afstandskatten zijn weken- of maandenlang in de opvang, waardoor de afstandskosten die de eigenaar heeft betaald, doorgaans niet kostendekkend zijn om de kat te voorzien van voer, kattengrit en uitstekende verzorging. Ik zet alles in om een opvangkat zich veilig en prettig te laten voelen en daar hoort kwaliteitsvoeding, het beste kattengrit en gezonde voedingssupplementen zeker bij.

En dan is er de zorg voor de dierenarts…Als een opvangkat ziek wordt, dan wil ik naar de dierenarts kunnen en niet bang hoeven zijn voor een torenhoge rekening. Ik moet er niet aan denken dat ik een opvangkat noodzakelijke zorg moet onthouden omdat er geen geld meer in zijn potje zit!

Opvangers worden optioneel geplaatst met huisdierenverzekering

Ik verzeker mijn opvangkatten met een gerust hart bij Petsecur, zodat ik ze de beste zorg kan bieden. De katten die bij mij vanuit de opvang worden herplaatst, kunnen de huisdierenverzekering met ze meenemen. De opvangers hebben hier de allerbeste zorg gehad en ik wil dat ze dat ook kunnen blijven krijgen. Als je een kat in huis hebt gehad, dan heb je hem ook in je hart gesloten en het geeft mij een gerust gevoel dat ze verzekerd de deur uit kunnen gaan.

En heel fijn: als jij de verzekering van Kattenherplaatsing.nl overneemt, is er voor jou géén wachttijd. Mocht er binnen korte tijd na de adoptie iets gebeuren, dan hoef je niet bezorgd te zijn dat je declaratie niet wordt uitgekeerd. Aandoeningen die al bestaand of bekend waren tijdens het afsluiten van de verzekering, zijn uiteraard uitgesloten van vergoeding, dat is bij iedere huisdierenverzekering zo. 😉 Maar misschien volg je ons al langer en dan weet je dat wij altijd heel eerlijk en transparant zijn, over iedere kat die bij ons in de opvang is!

Ik hoop natuurlijk dat jij net zo enthousiast blijkt te zijn over Petsecur als ik en de verzekering overneemt bij de adoptie van een opvanger. Mocht je dat hebben gedaan en de verzekering later toch niet willen voortzetten, dan kun je de verzekering na 1 jaar opzeggen en dan zit je nergens meer aan vast.

Ik kies zelf voor de meest uitgebreide verzekering voor de opvangers, maar het mooiste is dat jij zélf je pakket mag samenstellen als je een opvanger van Kattenherplaatsing.nl adopteert!

Heb je vragen over de huisdierenverzekering van Petsecur? Neem gerust contact met ons op of stel je vraag direct aan het team van Petsecure.