In geval van nood

kaartje-portemonee-geval-van-nood-verzorging-katten-kattenherplaatsing

In geval van nood

In 2015 stond er een akelig bericht in de krant. Een foto van het gezicht van een overleden meneer. Deze persoon was gaan hardlopen, is onwel geworden en overleden en hij had geen enkel identificatiemiddel bij zich. De politie moest zich wenden tot (social) media om zijn identiteit te achterhalen. Verschrikkelijk voor de nabestaanden om op die manier kennis te nemen van het overlijden van een geliefde.

Dit heeft Marieke aan het denken gezet. Zij gaat regelmatig wandelen en heeft dan vaak niets anders bij zich dan haar sleutelbos. Haar zou in theorie hetzelfde kunnen overkomen. En ook belangrijk: haar katten zijn dan alleen thuis! Hoe weten hulpverleners in geval van nood dat de katten voeding en verzorging moeten krijgen?

Marieke knutselde dit kaartje in elkaar. Op de achterkant van het kaartje staan 3 contactpersonen met hun (mobiele) telefoonnummers. Zij heeft dit kaartje aan haar sleutelbos gehangen voor wandeltochten, en in het omslaghoesje van haar portemonnee zit er ook een. Zo valt het direct op voor hulpverleners.

In de meterkast ligt een uitgebreide beschrijving voor de contactpersonen, met alle informatie over de katten. Wat ze eten, wat voor medicatie ze iedere dag krijgen en hoeveel, etc. Het geeft een gerust gevoel dat er voor je katten gezorgd kan worden als jou iets overkomt!

Dierenartsenpraktijk Purmerend heeft er een mooi en gratis model voor gemaakt dat je hier kunt downloaden (PDF).


Ben je niet goed in knutselen of werkt je printer niet naar behoren?
Bij Goede Dierenarts.nl kun je kant-en-klare kaartjes bestellen die je zelf met pen kunt invullen.


Misschien heb je ook interesse in het boekje van dierenarts Hugo van Duijn, uitgegeven door AST Farma, over het laten inslapen van je dier: ‘Zijn we niet te vroeg?’ Dit boekje kunnen we naar je toesturen via post of e-mail. Stuur ons daarvoor een berichtje!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!