Interview met PerfecteKat.nl

Interview met PerfecteKat.nl

logo-perfectekat-nl-kattenvoorlichting-interview-desiree

Via een gesprek op de Facebookpagina van PerfecteKat.nl maakten we kennis met Desiree de Rue. Een bevlogen kattentrimmer die werkt volgens de vacht-, huid- en katvriendelijke trimmethode. Een methode waar wij volledig achterstaan en ook graag promoten!

Desiree vervulde een langgekoesterde wens van ons: een lijst met katvriendelijke trimsalons in heel Nederland. Ben je op zoek naar een trimmer die de vacht van jouw kat met respect behandelt? Kijk hier voor de volledige lijst. Al dit interessants was voor ons reden om te denken: tijd voor een interview met Desiree!

Wie is Desiree?

desiree-trimsalon

Mijn naam is Desiree de Rue en ik ben sinds 2016 trotse eigenaar van mijn bedrijf PerfecteKat.nl. Samen met mijn katten Jip en Teddy woon ik in Almere. Ik ben kattentrimster aan huis en werk in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Ik werk volgens de vacht- huid en katvriendelijke trimmethode. Dit betekent dat ik zo stressvrij mogelijk probeer te werken, geen gebruik maak van scherpe ontwollers en ook niet van waskooien. Daarnaast spaar ik de goede vacht en de vervilte of klittende vacht kam ik uit, of scheer ik voorzichtig weg.

Keihard werken

desiree-de-rue-perfectekat-nl-kattenvoorlichting (1)

Na jaren in de sales te hebben gewerkt, kwam ik er achter dat daar mijn hart niet lag. Ik kwam bij toeval in contact met Wendy van kattenhotel en trimsalon Cats Only en ik werd uitermate enthousiast over het beroep van kattentrimmen. Naast een fulltime job ben ik toen met mijn bedrijf PerfecteKat.nl begonnen. Na een tijdje keihard werken met twee banen tegelijkertijd, merkte ik dat PerfecteKat.nl een steeds groter succes begon te worden. In september 2018 heb ik mijn andere baan (waar ik steeds minder ging werken) opgezegd. De beste keuze van mijn leven!

Mijn bedrijf heeft sindsdien een onvoorstelbare groei doorgemaakt en ik help nu gemiddeld 100 tot 120 katten per maand met vachtverzorging.

Inmiddels heb ik ook drie vaste samenwerkingen met dierenartsen waar ik regelmatig aanwezig ben om katten te trimmen. Kattenkliniek Felicare in Soest, Sterkliniek Naarden-Bussum en Sterkliniek Almere behoren tot mijn vaste standplaatsen. Ook met andere dierenartsen heb ik fijn contact.

Bloggenperfectekat

Naast mijn trimwerkzaamheden ben ik zeer actief aan het bloggen. Niet alleen op mijn eigen website, maar ook voor Cattish.nl en ik schrijf regelmatig artikelen voor Het Trimmagazine. Je kunt op mijn website informatie vinden over vachtverzorging, reviews over producten en interviews. Sinds 2018 ben ik ook actief op YouTube, hier zie je vermakelijke video’s over alles dat met katten te maken heeft.

De juiste kammen

desiree-kattentrimmer

Er is veel vraag naar wat de juiste kammen zijn voor katten. Daarom kun je in mijn webshop onder andere een vachtvriendelijke verzorgingsset, kammen en borstels aanschaffen. Vooral de verzorgingssets zijn erg populair en worden door heel Nederland verkocht.

Het leed dat plukken en ontwollen heet

Een heel interessant blog van Desiree vonden wij deze: het leed dat plukken en ontwollen heet. Helaas gebeurt het plukken en ontwollen van katten nog steeds. Elke dag worden er door gediplomeerde trimsalons en door kattenbaasjes bergen vacht uit de kat getrokken met harkjes met messen, Furminators, speciale handschoenen en zelfs stofzuigsystemen.

Steeds meer kattentrimmers gooien het roer om en aspirant-trimmers laten zich opleiden tot vacht- huid- en katvriendelijk trimmer. Desiree werkt ook via de vachtbesparende methode. Kortgezegd betekent vachtbesparend trimmen: de kat zo stressvrij mogelijk behandelen, geen scherpe materialen gebruiken en gezonde, niet-klittende vacht sparen. Lees hier meer.


Contactdesiree-de-rue

PerfecteKat.nl
website: www.perfectekat.nl
e-mailadres: info@perfectekat.nl
telefoonnummer: 06-51691752
Like PerfecteKat.nl ook op Facebook!


Wil jij ook met een interview op onze website?

Wil jij ook met een interview op onze website? Ben je een gediplomeerde kattenprofessional? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!