Je kat is vermist

thomas-pootje-nagels-kattenvoorlichting

Je kat is vermist of je hebt een kat gevonden

Je kat is vermist of je hebt een kat gevonden en zo ben je bij ons terecht gekomen. Allereerst is het van belang te weten dat Kattenherplaatsing.nl geen opvang heeft voor katten, er worden geen katten binnengebracht en wij houden geen registraties bij van vermissingen. Wel kunnen wij je onderstaande tips geven.


Tips bij een vermiste kat

  • Zet een (gebruikte!) kattenbak buiten, als het mogelijk is, op een hoge plaats. Door de eigen geur zal een verdwaalde kat de weg naar huis makkelijker terugvinden;
  • Ga pas ‘s avonds of ‘s nachts zoeken en roepen. Een angstige kat zal zich overdag niet laten zien. Rammel eventueel met brokjes of tik tegen een etensbakje waarvan je kat het geluid kent.

Als je dier gechipt is of een tatoeage heeft, dan heb je die waarschijnlijk laten registreren bij de Nederlandse Dabatabank Gezelschapsdieren (NDG) of bij Backhome Club (of bij allebei). Ga naar de website www.chipnummer.nl, toets het chipnummer in om te achterhalen bij welke databank je kat geregistreerd is. Geef vervolgens je kat hier vermist op bij de betreffende databank(en). Je kunt hier ook meteen controleren of je geregistreerde contactgegevens nog kloppen.

Neem altijd contact op met Amivedi voor het doorgeven van de vermissing! Je kunt op de website ook een gratis poster maken om de vermissing van je kat overal onder de aandacht te brengen. Klik daarvoor hier.


Plaats een advertentie in de speciale Facebookgroep Dier Kwijt in Nijmegen

Dier Kwijt in Nijmegen, een goedbezochte Facebookgroep waar je een oproep kunt plaatsen. Als je niet in Nijmegen woont, dan staan er ook tips voor andere Facebookgroepen in de regio, waar je je kat als vermist kunt opgeven.


Kat gevonden?

Heb je een kat gevonden? Is de kat overleden of opgevangen bij jou thuis en wil het baasje hierover informeren? Bij Amivedi kun je ook een gevonden-poster maken. Klik daarvoor hier.


Zelf berichten plaatsen om de vermissing onder de aandacht te brengen

Nextdoor, de app en website voor jouw buurt

Marktplaats heeft een groot bereik onder de bezoekers

Global Pet Alert is ook actief op Twitter en heeft een handige smartphone-app

Mijn dier is zoek is een initiatief van de Dierenbescherming voor vermiste en gevonden huisdieren. Hier kun je je dier als vermist opgeven.

De Hereniging, een stichting die zeer actief is op social media. Er is een afdeling voor iedere provincie.


Briefjes ophangen in de supermarkt en bij de dierenarts

Briefjes of een poster ophangen werkt ook nog steeds goed. Die kun je naar dierenartsen in je woonplaats mailen of in de dierenartsenpraktijk op het prikbord hangen. Vergeet ook de supermarkten niet!


Nog zoveel andere mogelijkheden

Er zijn nog honderden (landelijk opererende) andere mogelijkheden om je vermiste online kat onder de aandacht te brengen. Er zijn websites, particuliere initiatieven en Facebookpagina’s waar je de vermissing kunt melden. Je kunt dit natuurlijk doen. Houd wel goed bij waar je de oproepen geplaatst hebt, want je moet ze ook allemaal weer weghalen op het moment dat je dier teruggevonden is.


Instanties in de regio

Voor de regio Nijmegen kun je bellen naar: Dierenbescherming: 088-8113000 en de Dierenambulance: 0900-0245. De Dierenambulance in Nijmegen heeft een eigen, speciale website met vermiste en gevonden huisdieren. Hier vind je het overzicht.

In de regio Uden worden gevonden dieren naar Dierenopvangcentrum Hokazo gebracht. Het gaat om deze woonplaatsen: Uden, Veghel, Schijndel, Bernheze, Sint Oedenrode, Sint Michielsgestel, Boxmeer, Cuijk, Boekel, Grave, Mill & Sint Hubert en Sint Anthonis. Je kunt op deze speciale website kijken of je vermiste dier hier is binnengebracht.


Tips van een kattengedragstherapeut om je kat terug te vinden

Goede tips van een kattengedragstherapeut om je kat terug te vinden vind je hier.


Wetgeving vermiste en gevonden huisdieren

Tot slot: hoe zit het met de wetgeving omtrent vermiste dieren? Wat moet je doen als de vinder je kat niet wil teruggeven? Of wat kun je doen als je dier gestolen is en daarna is doorverkocht? Lees er hier meer over.

Ben je tevreden Marieke’s voorlichting? Steun mij GRATIS en shop bij Zooplus!