Jimi en Dexter hebben samen een thuis

jimi-dexter-herplaatsing-katten-kattenherplaatsing

Jimi en Dexter hebben samen een thuis


Update 17 oktober 2019

De proeftijd van Jimi en Dexter is voorbij! Hoe zou het met ze gaan?

Van de oorspronkelijke eigenaar kregen we meteen een fijne reactie. 🙂

“Ik heb tussentijds nog een aantal keer contact gehad. En volgens de laatste berichten gaat het goed met ze 🙂 Daar ben ik erg blij om! Het voelde sowieso al goed vanaf het eerste moment dat ze naar Jimi en Dexter kwam kijken. Ik ben ontzettend blij dat ze een nieuw lief baasje hebben en een fijn thuis waar ze zich een stuk prettiger voelen. Dus ja, wat mij betreft zeker een geslaagde herplaatsing!

Jullie heel erg bedankt voor de bemiddeling!”


Update 11 september 2019

Heerlijk nieuws! Jimi en Dexter hebben samen een thuis gevonden! We kregen een mailtje van een sympathieke jonge vrouw die onlangs op zichzelf is gaan wonen. Thuis zijn er altijd katten geweest en zij heeft veel ervaring met katten opgedaan. Ze woont in Breda in een fijn appartement met een balkon dat ze heeft laten omheinen voor Jimi en Dexter. Omdat ze echt héél erg geïnteresseerd was in de katten, belde en mailde haar moeder ook nog voor de zekerheid om uitleg te geven over wat deze dame de katten te bieden heeft. Fantastisch dat mensen zo gemotiveerd zijn om ons knappe stel een gouden mandje te geven. ♥ We zijn heel erg blij dat ze goed op hun plek terecht zijn gekomen en we wensen ze heel veel geluk voor de toekomst!


Tilburg, 5 augustus 2019

Dit zijn Jimi en Dexter! Deze schitterende zwarte kereltjes van 4 jaar oud wonen in Tilburg en zoeken samen een thuis. ♥

Dexter

Dexter is 4 jaar (geboren op 28 februari 2015), een schitterende, geheel zwarte (gecastreerde) kater. Hij gebruikt netjes de kattenbak. Dexter is een erg lieve kater die graag wordt geknuffeld. Hij laat zich zonder problemen optillen en vindt het fijn bij je op schoot te liggen. ♥ Dexter is niet eenkennig en ook niet bang voor vreemde mensen.

jimi-dexter-herplaatsing-katten-kattenherplaatsing

Jimi

Jimi is het broertje van Dexter met dezelfde geboortedatum. 🙂 Voor ons is het moeilijk de jongens uit elkaar te houden, want ook Jimi heeft een prachtig, gitzwart velletje! Twee van die zwarte parels, wie zou ze niet graag in huis hebben? Jimi is ook erg aanhankelijk en hij wordt graag geaaid. Ook hij vindt optillen geen enkel probleem en op schoot liggen vindt hij ook fijn. Mensen die hij niet kent zijn niet eng en eenkennig is hij ook niet.

jimi-dexter-herplaatsing-katten-kattenherplaatsing

Ze zoeken samen een thuis

Hoewel deze broertjes – net als iedereen – wel eens kibbelen, zijn ze erg aan elkaar gehecht en ze zoeken dan ook samen een thuis.

Konijn

De broertjes hebben lange tijd samengeleefd met een een konijn en dat ging heel goed!

Geen andere katten, geen honden, geen kinderen

De mooie jongens zoeken een thuis zonder andere katten. Ook honden en kinderen zijn ze niet gewend en ze zoeken dan ook een thuis zonder honden en kinderen.

jimi-dexter-herplaatsing-katten-kattenherplaatsing

Gezondheid en voeding

Beide broers zijn gezond en ontwormd en ontvlooid. Ze hoeven pas weer in augustus 2020 te worden gevaccineerd. Ze gebruiken geen medicijnen. De broertjes eten brokjes van Royal Canin.

jimi-dexter-herplaatsing-katten-kattenherplaatsing

Reden van herplaatsing

De reden van herplaatsing van Jimi en Dexter is niet in het kort uit te leggen. Er is zoveel gebeurd. 🙁 In februari 2019 ging het vrouwtje verhuizen. De broertjes hadden eerst een appartement met een balkon en ze hadden ook nog een mooie, eigen kattenkamer waar ze graag verbleven. Dan dénk je dat een huis met drie verdiepingen nóg gaver voor ze is, lekker veel ruimte! Maar de poezen werden hier helemaal niet gelukkig van. Meer ruimte in huis was er natuurlijk wel, maar in het nieuwe huis was geen buitenruimte voor ze. Het balkon misten ze toch wel heel erg… Ook zijn er in dit huis geen ramen waar door ze lekker naar buiten kunnen kijken en de ramen die er zijn, zijn van matglas. Het grote keukenraam grenst ook nog aan een pad waar veel mensen langslopen en waar auto’s langsrijden. Allemaal prikkels en geluiden dus, die je als kat wil controleren, maar dat gaat niet! Jimi en Dexter horen het allemaal, maar kunnen niet kijken wat er gebeurt. Dit maakt ze onrustig. Dit alles reageerden de mannetjes af op elkaar. Er ontstonden hevige gevechten, tot groot verdriet van hun vrouwtje. Dit hadden ze nog nooit gedaan!

jimi-dexter-herplaatsing-katten-kattenherplaatsing

Geen medische oorzaak

Als katten ineens gaan vechten, moet je eerst denken aan een medische oorzaak. Een van de katten kan pijn hebben en zich daarom anders gedragen. Hun vrouwtje is dan ook naar de dierenarts gegaan en ze zijn allebei grondig gecheckt door de dierenarts, tot en met bloedonderzoek aan toe. Er was geen lichamelijke oorzaak of verklaring voor hun gedrag. De dierenarts heeft Zylkène voorgeschreven tegen de stress, een middel dat wij ook al jaren van harte aanbevelen.

Gevoelig voor stress

Jimi is erg gevoelig voor stress en vindt veranderingen niet leuk. De meeste katten zijn stresskipjes, maar Jimi is vooral erg gevoelig. Hij heeft veel behoefte aan regelmaat, voorspelbaarheid en controleerbaarheid van zijn omgeving.

jimi-dexter-herplaatsing-katten-kattenherplaatsing

Rust, ritme en regelmaat

Toen het vrouwtje met vakantie was, is er een betrouwbare, gediplomeerde kattengedragsdeskundige in huis gekomen die ook werkt als kattenoppas. De broertjes wisten precies waar ze aan toe waren, er werd op gezette tijden gevoerd, verzorgd, gespeeld en de kattenbakken werden op vaste momenten verschoond. Ze bloeiden helemaal op! Zo willen ze het graag! Ze werden weer dikke vrienden en maakten geen ruzie meer. 🙂

jimi-dexter-herplaatsing-katten-kattenherplaatsing

Wat zou Jimi en Dexter gelukkig maken?

Rust, ritme en regelmaat zijn wat de kattengedragsdeskundige betreft dé sleutelwoorden om de stress van Jimi te reduceren. Iemand die daarvoor kan zorgen maar óók de energie en tijd heeft om te investeren in Jimi en Dexter.

jimi-dexter-herplaatsing-katten-kattenherplaatsing

Een balkon of een huis met een tuin?

Een huis met een omheinde/afgezette tuin zou ideaal zijn voor deze mooie kereltjes. Het avontuur dat Jimi buitenshuis heeft gehad heeft hem enorm veel stress opgeleverd en bovendien zijn ze niet gewend aan buiten. Maar overall zijn het ‘binnenkatten’ dus ze kunnen ook prima geplaatst worden in een flat of appartement met een balkon, al zou een tuin een enorme verrijking voor ze zijn. ♥

jimi-dexter-herplaatsing-katten-kattenherplaatsing

Kosten verbonden aan de overname

Geen enkele kat gaat bij ons gratis weg, omdat we alleen serieuze reacties willen krijgen voor deze knappe ventjes. Voor de overname van de katers worden dan ook de bemiddelingskosten teruggevraagd (€ 75,-).

Proeftijd

Zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing, geldt er een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaan Jimi en Dexter terug naar hun eigen huis en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis voor ze.

jimi-dexter-herplaatsing-katten-kattenherplaatsing

Jimi en Dexter in één penseelstreekje

 • broertjes van 4 jaar oud met een prachtig zwart pelsje
 • ze wonen in Tilburg
 • ze gebruiken netjes de kattenbak
 • de broers zijn gezond, ontwormd en ontvlooid
 • ze hoeven pas in augustus 2020 weer voor hun vaccinatie
 • ze gebruiken geen medicatie
 • ze eten kwaliteitsbrokken van Royal Canin
 • aanhankelijk, komen graag op schoot liggen en knuffelen
 • Jimi en Dexter vinden het geen probleem om te worden opgetild
 • ze zijn niet eenkennig en niet bang voor vreemde mensen
 • de broertjes zijn erg aan elkaar gehecht en zoeken samen een thuis
 • ze willen graag een thuis zonder honden, katten en kinderen
 • een thuis met rust, regelmaat en ritme is belangrijk voor ze
 • Jimi en Dexter zouden graag een huis willen met een veilig omheinde tuin
 • maar ze zijn gewend aan een thuis met een balkon en dat is ook prima!
 • er zijn kosten verbonden aan de overname (€ 75,- voor beide katten samen), te voldoen aan de eigenaar
 • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing, geldt er een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaan Jimi en Dexter terug naar hun eigen huis en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis voor ze.

Wil je graag kennismaken met Jimi en Dexter?

Heb jij een fijn thuis met een veilig omheinde tuin waar ze niet uit kunnen of heb je een thuis met een afgezet balkon waar ze niet af kunnen vallen? Heb je geen kinderen (en kinderwens) en kun jij deze lieve broertjes een rustige en stabiele omgeving bieden? Heb je zelf geen honden en katten? Stuur ons dan gauw een berichtje met je motivatie en informatie over je thuissituatie. Dan brengen we je in contact met de eigenaar in Tilburg zodat je kunt gaan kennismaken met de lieve mannetjes!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!