Jonge Billie uit Houten heeft een thuis

Jonge Billie uit Houten heeft een thuis

jonge-billie-houten-kattenherplaatsing


Update 22 mei 2020: Billie heeft een thuis!

Al snel kwamen er meerdere reacties van geschikte geinteresseerden op Billie. De meneer die het eerst reageerde, is na een succesvolle kennismaking het nieuwe baasje geworden! Dit gunnen we hem enorm na het verdriet van het verlies van zijn geliefde kat. Heel veel geluk in je nieuwe huis, lieve Billie!

“Geachte LS,

Vanaf mijn jeugd hebben we altijd dieren in huis gehad, van marmotten, parkieten, cavia’s en katten. Kortom, ik ben niet anders gewend een kat in mijn leven te hebben.

Recentelijk heb ik mijn maatje, mijn kat helaas verloren. Ik mis mijn maatje enorm, het huis is leeg, stil en het verdriet slaat mij regelmatig om het hart.

Mijn kat was ook een enorme knuffel, altijd in mijn buurt (ik werk vanuit huis) en liep af-en-toe de tuin in, at wat gras, ging lekker in de tuin liggen, mekkerde naar de vogels, en kwam na verloop van tijd weer binnen. En uiteraard vele plekjes in huis (uitgebreide collectie aan manden, dozen, grote vloertegel, zachte boodschappentas om in of op te kruipen (uiteraard met de stoffen hengels doorgeknipt zodat er geen verstikkingsgevaar kan ontstaan) krabpalen op elke verdieping) waar Meneer zich dan lekker slapen, in/mee spelen etc. Maar ook een bank met heerlijk kleed, ik zit wel op de stoel, dat had ik er altijd wel voor over. En lekker op schoot als de kat dat aangeeft(!) en wilt, tonnen vol met speeltjes, sommige met katnip, veren er aan, kan volgens mij zo onderhand elke dag een ander speeltje geven een jaar lang.

Ik woon in een 1-gezins woning (3 verdiepingen, dus met een zolder) met een zeer ruimte tuin aan de achterkant. Waarbij de tuin aan de achterkant omringt is met een schutting, schuur annex garage.

Kortom, uw kat zal bij mij heel veel aandacht krijgen, heel veel liefde en veel kunnen spelen, ontdekken en lekker een kat kunnen zijn, lees, personeel hebben haha, die om hem geeft. Ik heb geen andere dieren, ook geen hond (en zeker ook geen plannen naar) en hoop dat Billie mijn maatje mag worden.

Dit is de 1e keer voor mij, dus als er vragen zijn, hoor ik uiteraard graag!

Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet,”


Houten, 20 mei 2020

Dit leuke jonge knulletje heet Billie en hij woont in Houten. Hij zoekt een thuis omdat hij heel graag wil spelen met een kattenvriend. De oudere kat die er al woont, wil dat niet en dit leidt bij beide katten tot frustraties.

Billie

 • 8 maanden oud
 • geboren op 14 september 2019
 • gecastreerde kater
 • gechipt
 • hij komt nog niet buiten, maar dat zou hij heel graag willen
 • dit mannetje gebruikt netjes de kattenbak
 • de krabpaal gebruikt hij goed. Hij krabt ook horizontaal dus het is ook belangrijk dat hij die mogelijkheid krijgt om dat te doen bij jou thuis
 • Billie is gewend aan kinderen van alle leeftijden
 • in zijn nieuwe thuis zou hij heel graag een (of meer) kattenvrienden willen (kater), tot 3 jaar oud, met wie hij na een zorgvuldige introductie fijn kan spelen. Maar dat is geen must als je zelf veel tijd en aandacht voor hem hebt (ook na de Coronacrisis natuurlijk!)
 • hij is niet gewend aan honden of andere dieren, maar hij is nog zo jong, dat hij zeker wel zou kunnen wennen aan een “katvriendelijke” hond
 • dit katertje is erg lief
 • hij wordt graag geaaid en geknuffeld
 • op schoot komen doet hij niet
 • hij is niet eenkennig of op zichzelf en ook niet bang voor vreemde mensen
 • dit kereltje is nergens bang voor!
 • hij is erg speels
 • Billie is gezond en gebruikt geen dieetvoer of medicatie
 • op 27 mei staat zijn volgende vaccinatie gepland, daarna hoeft hij pas in mei 2021 weer ingeënt te worden
 • hij is preventief behandeld tegen wormen en vlooien
 • aan de overname van Billie zijn kosten verbonden (€ 150,-), te voldoen aan de eigenaresse. Dit zijn de kosten die de eigenaresse heeft gemaakt voor hem voor vaccinaties, chippen en castratie. Wat ze zelf betaald heeft toen ze hem kocht, zit hier niet eens bij in. 😉
 • dit katertje woont in Houten bij zijn vrouwtje en daar kun je met hem gaan kennismaken
 • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing, geldt ook voor deze kat een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat hij terug naar zijn baasjes en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis voor hem
 • we vinden het fijn als je de eigenaar gedurende de proeftijd op de hoogte houdt van hoe het gaat met Billie. Sommige baasjes maken een groepsapp aan, anderen doen het via e-mail of telefonisch

jonge-billie-houten-kattenherplaatsing

Reden van herplaatsing

Ontzettend verdrietig dit! De eigenaresse had altijd twee katten, maar één is er een half jaar geleden vermist geraakt. In de hoop haar andere kat een maatje te geven om het verdriet te verzachten, is Billie erbij gekomen. Maar dit is helaas geen match. De kat die er al woont is al wat ouder en kan niet goed omgaan met dit energiebommetje. Het vrouwtje van Billie heeft contact opgenomen met kattengedragsdeskundige Liesbeth Puts en na overleg hebben ze samen helaas de conclusie moeten trekken dat de kans héél klein is dat het nog goedkomt tussen deze twee katten. Voor dit katertje is het belangrijk dat hij een jong speelkameraadje heeft bij wie hij zijn energie kwijt kan, en ook buiten spelen is een wens voor hem in zijn nieuwe thuis. Het is natuurlijk heel belangrijk om de introductie goed aan te pakken zodat Billie vriendjes kan worden met jouw kat(ten).

jonge-billie-houten-kattenherplaatsing

Spulletjes

Spulletjes die Billie meekrijgt naar het nieuwe huis: de krabpaal, mandje, kattenbak en voerbakjes en speeltjes (mogen gratis mee).

Heb jij een heerlijk thuis voor dit jonge knaapje?

Heb jij een fijn thuis (met of zonder kinderen), waar hij fijn en veilig kan buitenspelen? Heb je misschien een of meer jonge katers thuis die ook speels en energiek zijn? Neem dan gauw contact met ons op! We horen graag meer over je gezin en je huis en natuurlijk over de kat(ten) die je al hebt!

jonge-billie-houten-kattenherplaatsing

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!