Jonge Luna uit Vlaardingen heeft een thuis

Jonge Luna uit Vlaardingen heeft een thuis

jonge-luna-uit-vlaardingen-zoekt-een-thuis


Update 16 januari 2021

Van de oorspronkelijke eigenaresse en het nieuwe vrouwtje van Luna kregen we een fijne update!

“Hallo Marieke,

Met Luna gaat t goed. Ik krijg leuke berichtjes van [x]. Ik vind echt dat ze een kattenfluisteraar is en Luna ziet er erg goed uit. Op de foto ziet ze er ontspannen uit!

Met de puppy gaat t heel goed. We hebben onze handen er vol aan. Boy is superlief. Het zindelijk maken gaat goed. En s avonds ligt de puppy voldaan te slapen.

Ik weet natuurlijk niet hoe t voor [x] is maar voor mij kan de plaatsing definitief worden.”

En haar nieuwe vrouwtje stuurde (met weer leuke foto’s!):

“Hoi Marieke en [x],

Het gaat goed met Luna! Ze klimt in de krabpaal, ze speelt met mij en soms hoor ik haar ook zelf spelen. Ik heb ontdekt dat ze niet alleen achter snoepjes aanrent maar ook achter stokjes en balletjes en dat ze dat heel leuk vindt. Ik zou ook niet meer weten wat ik zonder haar moet dus ik wil zeker laten weten dat de plaatsing definitief wordt!”


Update 22 december 2020

Vandaag kregen we een fijne update van Luna van haar nieuwe vrouwtje met leuke foto’s!

“Hoi Marieke!

Ik wilde je even updaten hoe het gaat nu dat Luna hier al meer dan een week is! Ik had al eerder willen mailen maar ben ook heel erg aan het uitrusten op het moment dus was er even niet aan toegekomen.

Het gaat eigenlijk best wel goed volgens mij! De eerste dag heeft ze eigenlijk de hele middag en avond onder mijn bed verstopt gezeten🙈, tot ik op mijn bed ging zitten, toen vluchtte ze terug naar het stukje wat ik voor haar afgezet had met dekentjes (daar had ze eten, drinken en de kattenbak). Ze maakte gelukkig vanaf het begin gebruik van de kattenbak en ik heb haar op de tweede dag ook zien eten en drinken dus dat ging ook snel goed.

Ik mocht haar op de eerste dag in ruil voor wat snoepjes al een beetje aaien, en vrij snel ging ze ook verder op onderzoek uit dan alleen het afgezette stuk en onder mijn bed.

Vaak was ze gelijk weer verstopt zodra ze iets hoorde, maar dat wordt nu steeds en steeds minder. Bepaalde dingen (zoals het geluid vanaf de gang als de deur dichtvalt en er dan iemand pratend door heen loopt) vindt ze nog steeds eng maar het verstoppen wordt echt steeds minder, dus ik hoop dat ze gauw echt helemaal relaxed kan zijn.

Tussen mij en Luna gaat het echt heel goed, in het begin heb ik wel gebruik gemaakt van snoepjes om haar bij me te krijgen maar meestal als ik haar dan begon te aaien bleef ze na het snoepje uit zichzelf bij me omdat ze het aaien heel lekker leek te vinden. Ze spint veel en ze doet ook dat melken met haar pootjes vaak. En… ze heeft al minstens 4 keer op mijn schoot gelegen🙈.

Ik heb het niet geprobeerd te forceren, ze gaat echt uit zichzelf liggen. Ik heb echt een lastige tijd achter de rug en ik voel me zo ontzettend getroost door haar aanwezigheid. Ze ligt vaak ook een deel van de nacht op mijn bed te slapen, maar ik hoor haar nu ook steeds vaker spelen ‘s nachts, en ook overdag wordt spelen steeds makkelijker. Al moet ik er zelf nog een beetje mee oefenen geloof ik, maar dat komt snel genoeg is mijn hoop.

Ik heb nog wel een vraag aan jou, over voer. Ze eet nu namelijk alleen Felix brokjes, en dat wil ik gaan veranderen. Het lijkt me verstandig om in ieder geval te wachten tot ze ongeveer 4 weken hier is voor ik haar eten ga veranderen, zodat niet tijdens het wennen er ook nog een extra verandering is. Lijkt jou dat ook het beste of kan ik beter korter of langer wachten?

Mijn plan is om een combinatie te geven van goeie brokken met veel vlees en geen granen en natvoer, omdat ze nu gewend is aan alleen brokken, en dan kan ik later misschien haar nog helemaal van de brokken afkrijgen, maar dat bekijk ik dan even tegen die tijd. Lijkt het jou verstandig om eerst de brokken (stukje voor stukje, niet in 1 keer natuurlijk) naar iets anders te veranderen of om eerst natvoer te introduceren?

Ontzettend bedankt voor je hulp de afgelopen tijd, Luna is echt een zonnestraal in mijn 2020.

Groetjes(en als je dit op tijd leest, fijne dagen!)”

Mijn reactie:

“Hoi [x],

Wat ben ik ontzettend blij met je update en lieve foto’s! Je doet het echt super en ik ben ook blij dat het resultaat al merkbaar is. 😊

Ik vind het heel verdrietig om te horen dat je een moeilijke tijd hebt gehad en ik ben blij dat je troost vindt bij Luna. Heel herkenbaar voor mij!

Je zou al direct kunnen proberen met 1 of 2x per dag kwaliteitsblikvoer. Dat zal misschien een enorme traktatie voor haar zijn en doorgaans beschouwen katten dit zeker niet als een negatieve verandering. Hier staan nog meer interessante tips in.

Goed dat je van de Felix af wil, het is kwalitatief niet best…

De nieuwe brokjes kun je het beste mixen met de Felix (Purizon is verkrijgbaar bij Zooplus en daarom geef ik het, er zijn nog betere merken). Op deze manier zal de verandering waarschijnlijk niet heftig voor haar zijn, er is toch nog herkenbaar voer en op deze manier (geleidelijk afbouwen) voorkom je ook dat ze misschien diarree krijgt omdat ze niet aan de nieuwe brokken gewend is (graanvrije brokken zijn moeilijker te verteren en sommige katten krijgen er een paar dagen diarree van. Is niet erg, maar wel een beetje vervelend).

Ik hoop dat je hier iets aan hebt en als je nog vragen hebt hoor ik het natuurlijk graag!

Fijne en rustige jaarwisseling gewenst voor jullie allebei. 😊

Groetjes Marieke”


Update 13 december 2020

“Hoi Marieke,

Vandaag heeft [x] Luna opgehaald. Luna heb ik rustig in de reismand kunnen doen. Alle spulletjes meegegeven .

Wat ik heel fijn vond was dat Luna zelf weer [x] gedag kwam zeggen.

Ik vind t lastig maar ik weet dat Luna en [x] een goede match zijn.

Ik wil je ook bedanken voor je hulp. [x] en ik houden even contact.

Mocht het onverhoopt niet lukken in de proefmaand dan zijn de kosten voor plaatsing bij jou voor mij.

Maar ik heb t gevoel dat t wel lukt met [x] en Luna.

Geen beter baasje dan [x] voor Luna.

Groeten”


Update 5 december 2020: Luna gaat verhuizen!

Superleuk dat we Luna hebben kunnen matchen aan een serieuze geïnteresseerde van onze wachtlijst. Op 13 december a.s. staat de verhuizing gepland en we hopen na de proeftijd nog een fijne update te plaatsen over hoe het met Luna gaat!


Update 24 november 2020: kennismaking gepland

We hebben dit mooie meisje kunnen matchen aan een serieuze geïnteresseerde van onze wachtlijst en a.s. woensdag 25 november vindt een kennismaking plaats. We weten natuurlijk nog niet of het een match zal zijn, dus reageer gerust als je het ook wel ziet zitten met Luna! Dan brengen we je in contact met de familie waar ze verblijft.


Vlaardingen, 20 november 2020

Dit prachtige jonge meisje heet Luna en ze is opgevangen in Vlaardingen. Haar baasje is dakloos geworden en daardoor kon Luna niet bij hem blijven. We zoeken een fantastisch thuis voor deze lieve binnenkat!

jonge-luna-uit-vlaardingen-zoekt-een-thuis

Luna

 • leeftijd: 3 jaar
 • geboortedatum: april 2017
 • gesteriliseerde poes
 • gechipt: ja
 • kleur: cypers grijs met wit
 • raskat: nee
 • binnen of buiten: Luna is niet gewend om naar buiten te gaan en kan prima worden geplaatst in een thuis met alleen een veilig afgezet balkon of dakterras
 • gewend aan kattenluikje: nee
 • maakt goed gebruik van de kattenbak: ja
 • gebruikt een krabpaal: ja, ze krabt graag verticaal dus een krabpaal is in haar nieuwe thuis belangrijk voor haar
 • gewend aan kinderen: nee, en we zoeken bij voorkeur een thuis zonder kinderen, zodat de kans het grootst is dat ze daar voor altijd kan blijven wonen. Het is dus ook heel belangrijk dat je géén kinderwens hebt!
 • eventueel kan ze in overleg worden geplaatst bij oudere, rustige kinderen vanaf ongeveer 10 jaar, als ze natuurlijk dan wel een eigen, aparte ruimte in huis heeft waar ze zich kan terugtrekken als ze bang is of alleen wil zijn
 • gewend aan andere katten: nee en we zoeken een thuis zonder andere katten
 • gewend aan honden: nee en we zoeken een thuis zonder honden
 • lief naar mensen in het gezin: ja
 • wordt graag geaaid of geknuffeld: aaien en kriebelen vindt ze fijn en daar vraagt ze zelf om
 • komt op schoot: heel kort, maar ze komt wel naast je liggen op de bank
 • laat zich optillen: dat laat ze wel toe, maar dat vindt ze niet prettig, dus het kan even heel kort
 • eenkennig of op zichzelf: ja, beiden (kijk voor meer informatie bij karakter en gedrag)
 • bang voor vreemde mensen: nee, maar ze kijkt wel de kat uit de boom
 • speels: jazeker!
 • dieetvoer: nee, ze eet brokjes
 • medicijnen: nee
 • laatste datum van vaccinatie/inenting: 17 november 2020, herhalingsvaccinatie/gezondheidsbooster is gepland op 09-12-2020
 • in bezit van vaccinatieboekje of dierenpaspoort: ja
 • voor het laatst behandeld tegen vlooien en wormen: november 2020
 • bijzonderheden of aandachtspunten over de gezondheid: nee, ze is op 17 november bij het bezoek volledig gecontroleerd, ze is netjes op gewicht en er zijn geen bijzonderheden
 • reden van herplaatsing: haar baasje is dakloos geworden
 • te betalen door de nieuwe eigenaar: € 50,-
 • het overnamebedrag is bedoeld voor: donatie aan Kattenherplaatsing.nl ♥
 • spulletjes die de nieuwe eigenaar mee krijgt of kan overkopen (alles is nieuw en eind augustus aangeschaft):
  • slaapmandje
  • reismand
  • kattenbak
  • voer
  • speelgoed
 • woonplaats: Luna verblijft in Vlaardingen en daar kun je met haar gaan kennismaken
 • er is géén sprake van een proeftijd, want Luna kan niet terug naar het tijdelijke opvangadres waar ze nu verblijft. Als het bij jou thuis écht niet goed zou gaan, dan kan ze bij Kattenherplaatsing.nl in de opvang komen in Nijmegen of Cuijk (in overleg). We hopen natuurlijk in één keer de perfecte match te maken voor Luna!
 • we vinden het fijn als je de familie waar Luna verblijft gedurende de eerste maand na de verhuizing op de hoogte houdt van hoe het gaat met haar. Sommige baasjes maken een groepsapp aan, anderen doen het via e-mail of telefonisch

jonge-luna-uit-vlaardingen-zoekt-een-thuis

Karakter en gedrag

Wat een prachtig meisje, en dan ook nog een binnenkat! We zullen zeker weer heel erg veel reacties op haar krijgen als haar artikel online staat. Maar eerst gaan we haar natuurlijk matchen aan de serieuze geïnteresseerden op onze wachtlijst en misschien zit het perfecte thuis daar al bij.

Wat kunnen we nog meer vertellen over Luna? Ze is wel een beetje eenkennig en op zichzelf. Ze houdt zelf regie. Als je wakker bent, komt ze gedag zeggen en dan wil ze graag worden aangehaald worden. Ze komt naast je op de bank zitten als zij dat wil.

Ze is erg speels! Luna is dol op speelmuizen en zo’n stokje met een pluizige slinger eraan. Ze gaat ook kattensnoepjes halen als je die weggooit. Ze is gek op haar kattenfontein en die krijgt ze mee naar haar nieuwe thuis, net als haar slaapmandje waar ze dol op is en haar speelgoed.

Interesse?

We zijn het best en het snelst bereikbaar via e-mail. Liever niet bellen als je interesse hebt in deze kat, stuur ons in plaats daarvan een gemotiveerd mailtje met uitleg over je thuissituatie en wat je deze leuke herplaatser kunt bieden. Door de drukte kan het een aantal dagen duren voordat we kunnen reageren, maar we geven de reacties op de katten in de bemiddeling natuurlijk voorrang op de vele andere mails die we iedere dag krijgen.

jonge-luna-uit-vlaardingen-zoekt-een-thuis

Ben je tevreden Marieke’s voorlichting? Steun mij GRATIS en shop bij Zooplus!