Jonge Maine Coon Tommy heeft een thuis

Jonge Maine Coon Tommy heeft een thuis


Update 23 september 2019: Tommy heeft een thuis!

In eerste instantie liep het niet storm met de reacties op Tommy en de eigenaren werden wanhopig. Tommy moest strikt gescheiden gehouden worden van de andere poes, opnieuw introduceren leidde helaas weer tot gevechten. De aandacht verdelen tussen de katten op verschillende verdiepingen van het huis kostten de baasjes veel tijd en ze voelden zich tekort schieten naar lieve Tommy. Toen bekenden dan ook aanboden het te proberen, ook al hebben ze al 2 grote honden en meerdere katten, hebben ze dat aanbod met beide handen aangegrepen. Op 18 september verhuisde Tommy. We lieten hem hem bij ons in de bemiddeling staan om geen geschikte geïnteresseerden mis te lopen, voor het geval het niet goed zou gaan in zijn nieuwe thuis. En toen kwamen er ineens veel reacties! We hebben iedereen uitleg gegeven en beloofd contact op te nemen als Tommy weer beschikbaar zou zijn. Maar gelukkig is dat niet nodig! 🙂

We kregen vandaag een fijne update:

“We zijn op bezoek geweest waar Tommy heen gegaan is en het gaat daar erg goed! Ze hebben ook aangegeven dat ze Tommy willen houden en hebben er ook al voor betaald. Dus ik kan je mededelen dat Tommy een goed huisje gevonden heeft!

Ik merk het nu aan de andere (huiskat-)kitten die we nog hebben wel heel goed dat Tommy weg is, ze was al heel lief en aanhankelijk en dat is nu alleen maar meer aan het worden

We willen je ondanks dat we hem toch zelf hebben kunnen plaatsen toch bedankt voor alle moeite die je voor ons gedaan hebt!”


Oss, 28 augustus 2019

Deze beeldschone jonge Maine Coon heet Tommy! Deze knappe vent van 7 maanden oud is gecastreerd en gechipt. Hij heeft een klik met een van de katten in huis, maar met de chihuahua’s en met de andere kat die er ook woont, gaat het helemaal niet goed. We zoeken voor Tommy een ervaren kattenbaasje dat goed kattengedrag kan lezen en zijn opvoeding verder kan vormgeven.

Tommy

Maine Coon Tommy heeft geen stamboom. Toch hebben de baasjes maar liefst € 550,- voor hem betaald. In april kwam hij in het gezellige thuis van zijn nieuwe baasjes wonen. Qua gezondheid was alles tiptop in orde, maar hij bleek niet zo goed gesocialiseerd. Na overleg met een gediplomeerde kattengedragsdeskundige hebben de baasjes er een poezenvriendinnetje voor Tommy bij genomen, een jonge dame. Ook hebben ze het advies opgevolgd om het ventje te laten castreren, omdat katers daar ook rustiger van worden.

Helaas heeft het niet geholpen. Tommy zit een beetje met zichzelf in de knoop. Hij is nu dan ook een puber! Aan de ene kant weet hij heel goed wat hij wil en laat hij zich de kaas niet van het brood eten. Maar soms denkt hij terug aan zijn kindertijd en dan is hij toch weer het bange, tere mannetje dat de baasjes hebben leren kennen.

Andere dieren?

De andere dieren in huis vindt hij niet leuk. Met één kat gaat het onderling wel goed en we denken dan ook dat hij het best leuk zou vinden om bij een kattenvriendje van zijn eigen leeftijd te wonen, dat een soortgelijk temperament heeft en hem begrijpt. Want hij moet gewoon nog heel veel leren in het leven en omdat hij nog zo jong is, zal dat met een ervaren kattenbaasje zeker gaan lukken. Honden of andere huisdieren zijn aan hem niet besteed. De baasjes zijn nu genoodzaakt alle dieren strikt gescheiden te houden van het knappe mannetje en dat is natuurlijk een onwerkbare situatie. Tommy verdient een fijn thuis waar hij aandacht en opvoeding krijgt, zonder honden en misschien met 1 andere kat met wie hij het goed kan vinden. Dat kost natuurlijk tijd en het is dan ook belangrijk dat je de introductie met jouw eigen jonge kat op de juiste manier aanpakt. Hoe je dat doet, lees je hier.

Volwassen

De Maine Coon ontwikkelt zich traag en pas op een leeftijd van 4 jaar zijn ze volwassen. We zoeken om die reden ook een baasje dat verstand heeft van katten en ervaring heeft met de opvoeding van jonge katten.

Tommy in het wit

 • 7 maanden oud (geboren op 28-01-2019)
 • gecastreerde en gechipte Maine Coon zonder stamboom
 • geheel witte vacht
 • hij gebruikt netjes de kattenbak
 • Tommy is niet gewend aan kinderen en gezien zijn onvoorspelbare gedrag op dit moment, zoeken we dan ook een thuis zonder kinderen of met kinderen ouder dan 16 jaar
 • de hondjes thuis vindt hij niet leuk, dus we zoeken een thuis zonder honden
 • hij gaat niet met alle katten thuis goed om, maar met 1 kat wel. We zoeken dan ook een thuis zonder of misschien met 1 jonge kat met hetzelfde temperament en de wil om te spelen. Het is dan wel heel belangrijk dat je de introductie op de juiste manier aanpakt, zodat de katten vriendjes kunnen worden.
 • aaien en knuffelen is niks voor pubers. Misschien dat Tommy dat op lange termijn, als hij volwassen wordt, nog wel gaat waarderen, maar dat getut is nu niets voor hem
 • hij kan niet zo goed tegen drukte en wordt dan heel wild. Een rustig thuis waar visite niet de deur plat loopt, zou voor Tommy fijn zijn
 • Tommy is erg speels en het zou dan ook fijn zijn als zijn nieuwe baasje of vrouwtje ook van spelen houdt!
 • hij is gezond en gebruikt geen medicijnen of dieetvoer
 • in april 2020 hoeft hij pas weer te worden gevaccineerd
 • hij is netjes preventief behandeld tegen wormen en vlooien
 • hij komt op dit moment niet buiten. Een veilig afgezet balkon of een goed omheinde tuin is natuurlijk voor iedere kat fijn, maar voor Tommy is het geen must als er binnen genoeg te beleven is (klik hier voor tips!)
 • we zoeken een baasje met kattenervaring dat Tommy verder op de juiste en positieve manier kan opvoeden
 • zoals voor alle katten die via ons worden geplaatst geldt een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook bij jou thuis niet goed gaat, dan gaat Tommy terug naar zijn baasjes en dan zoeken wij opnieuw naar een thuis. Natuurlijk hopen we dat dat niet nodig is!
 • omdat er veel geld is besteed aan de aanschaf van Tommy en we alléén serieuze reacties willen ontvangen op deze schitterende kater, wordt een overnamebedrag van € 250,- gevraagd, te voldoen aan de baasjes.
 • Tommy woont in Oss

herplaatsing-maine-coon-tommy-kattenherplaatsing

Interesse?

Heb jij interesse in deze spectaculair uitziende kater? Heb je geen honden, geen kinderen (of al oudere kinderen boven de 16 jaar), geen katten of misschien 1 jonge, robuuste, speelse kat? Heb jij ervaring met de opvoeding van katten en kun je omgaan met het wisselende pubergedrag van deze prachtige jongen? Laat ons dan gauw in een berichtje weten waarom het gouden mandje van Tommy bij jou thuis staat! We zien uitleg over je thuissituatie en je motivatie heel graag tegemoet en dan brengen we je in contact met zijn baasjes!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!