Jonge Noorse Boskat uit Amsterdam heeft een thuis

Jonge Noorse Boskat uit Amsterdam heeft een thuis

jonge-noorse-boskat-uit-amsterdam-zoekt-een-thuis-gijsje


Update 8 januari 2020

We kregen een fijne update over Gijsje!

“hi Marieke,

Wilde je even laten weten dat het super gaat met het Gijs. Ze is heel gelukkig in haar nieuwe huis en haar nieuwe baasjes love her!

Goed nieuws!

Nogmaals dank voor de goede zorgen.”


Update 9 oktober 2019

Gijsje heeft een gezellige kennismaking gehad en gaat 20 december 2019 verhuizen! We hopen daarna een update over haar te kunnen plaatsen hoe het met haar gaat. ♥


Amsterdam, 2 oktober 2019

Deze jonge Noorse Boskat uit Amsterdam heet Gijsje! Dit mooie meisje van 2 jaar is niet gelukkig in onze hoofdstad. Er wonen erg veel assertieve katten in de buurt, waar ze bang voor is. Daardoor durft ze niet meer naar buiten en binnen verveelt ze zich. Haar baasjes hebben alles uit de kast getrokken om dit mooie poesje blij te maken, maar zij kunnen haar niet geven wat ze nodig heeft. Met heel veel verdriet zoeken ze een thuis voor hun meisje Gijsje, waarbij ze hopen dat ze haar nog een keer mogen opzoeken.

Gijsje

 • Noorse Boskat met stamboom
 • net 2 jaar oud geworden (geboren op 30 september 2017)
 • de baasjes hebben schriftelijk akkoord gekregen van de fokker om Gijsje te herplaatsen
 • gesteriliseerde poes van 2 jaar oud
 • gechipt
 • Gijs gebruikt netjes de kattenbak
 • ze is gewend aan kinderen van alle leeftijden
 • Gijsje is gewend aan andere katten en dit gaat goed onderling. Gezien haar leeftijd zou het leuk zijn om bij een soortgenootje van dezelfde leeftijd geplaatst te worden
 • ze is niet gewend aan honden of andere huisdieren
 • Gijs is ontzettend lief, knuffelt veel en graag en wil heel graag worden geaaid
 • het liefst zit ze de hele dag op schoot 🙂
 • ook opgetild worden vindt ze geen enkel probleem en als je dat ook de hele dag zou willen doen, zou fijn zijn 🙂 🙂
 • deze mooie Noor is niet eenkennig en ook niet bang voor vreemde mensen
 • Gijsje is gezond, ze heeft één keer een bacteriële blaasontsteking gehad. Een bacteriële blaasontsteking komt bij katten weinig voor en ze is hiervoor uitgebreid onderzocht en adequaat behandeld door de dierenarts (met antibiotica). Om haar blaas en de zuurgraad van de urine weer in optimale conditie te krijgen, krijgt ze nu nog even Royal Canin Urinary voer om er zeker van te zijn dat de bacterie die haar te pakken heeft gehad, volledig is uitgeroeid. De verwachting is dat ze straks weer normale voeding zal kunnen eten.
 • dit meisje is uiteraard netjes preventief behandeld tegen wormen en vlooien
 • ze hoeft pas in februari 2020 weer te worden gevaccineerd
 • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing geldt een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed zou gaan bij jou thuis, dan gaat Gijs terug naar haar baasjes en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis.
 • aan de overname van Gijsje zijn kosten verbonden; € 200,-, te voldoen aan de eigenaren

Reden van herplaatsing

Gijs baalt als een stekker. Ze vindt het heerlijk om buiten te spelen, maar in de drukke hoofdstad met veeeel katten per vierkante meter is het niet veilig voor haar. Territoriale katten hebben haar buiten aangevallen waardoor ze heel erg bang is geworden en niet meer naar buiten durft. En dat wil ze zoooo graag!

Ondanks dat er zoveel mogelijk met haar wordt gespeeld en geknuffeld, verveelt ze zich echt binnen en dit uit zich in het gefrustreerd bijten op spulletjes en meubels. Ook loopt ze miauwend, ‘met haar zieltje onder haar pootje’, door het huis. 🙁 Het gezin heeft gedaan wat ze kon om Gijsje gelukkig te maken, maar ze zouden willen dat ze méér konden doen. Gijs is zo ontzettend lief. Ze wil het liefst de héle dag spelen en knuffelen. Ze heeft nog nooit iemand gekrabd of gebeten.

Wat zoeken wij voor Gijsje?

We zoeken een thuis, liefst met een catproof omheinde tuin, waar Gijsje al gauw naar buiten kan. Het meiske heeft ruimte nodig, ze heeft energie voor 10 en wil lekker kunnen rennen en racen. Een (grote), veilige tuin zou haar ontzettend gelukkig maken. Ook wil ze graag een of meerdere andere katten om zich heen en bij voorkeur natuurlijk rassen met een soortgelijk temperament en van dezelfde leeftijd, zodat ze fijn met ze kan spelen. Zoals voor alle katten geldt dat het heel belangrijk is de introductie rustig en zorgvuldig aan te pakken, zodat ze ook echt vriendjes kan worden met haar nieuwe huisgenootjes. Hoe je dat doet lees je hier.

Baasjes moeten overdag en ’s avonds echt veel tijd en aandacht voor haar hebben, want ze wil heel erg veel knuffelen en op schoot zitten.

Ben jij het ideale baasje voor Gijsje?

Ben jij het ideale baasje voor Gijsje? Zijn de mensen in jouw gezin veel thuis, zodat Gijs weinig alleen is en erg veel aandacht krijgt? Heb je een fijn huis waar ze de ruimte heeft, lekker kan rennen en racen en heb je een of meerdere katten die ook jong en speels zijn? Heb je een fijne buitenruimte, of een veilig omheinde tuin waar ze naar hartenlust kan spelen? Neem dan meteen contact met ons op! Dan brengen we je in contact met de baasjes en kun je meer informatie vragen of gaan kennismaken met het mooie meisje.

gijsje-herplaatsing-noorse-boskat-raskattenherplaatsing-kattenherplaatsing

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!