Jonge Poekie heeft een thuis!

Jonge Poekie heeft een thuis!

poekie-kattenherplaatsing


Update 1 oktober 2019

De proeftijd van Poekie zit erop en we waren heel erg benieuwd hoe het met hem gaat! We kregen een heel fijne update van de oorspronkelijke eigenaar en van de nieuwe baasjes van Poekie. <3

“Hallo Marieke,

We hebben regelmatig contact en ik heb het gevoel dat het een geslaagde herplaatsing is. Poekie wordt inmiddels buiten gewend en dat gaat goed. Ze nemen er ook echt de tijd voor en begeleiden hem goed en ook hun zoon.

Helaas heeft Poekie waarschijnlijk een eiwit allergie. We waren daar niet van op de hoogte, als hij langer bij ons was geweest, dan waren wij er ook zeker achter gekomen. Nu zijn we te veel bezig geweest met de katten aan elkaar te laten wennen. De nieuwe eigenaar maakt ons geen verwijt, maar ik vind het wel erg vervelend.

Heel raar ik mis hem toch wel een beetje, want het is een heerlijke knuffelkat..

Heel hartelijk dank voor de bemiddeling en bij Zooplus via jullie site bestellen we nu het voer voor onze andere kat. Ik weet niet hoeveel jullie krijgen, maar alle beetjes helpen.

Met Daya gaat het prima, ook zij wordt nu buiten getraind en ze heeft het hier helemaal naar haar zin. Bij ons blijft het bij 1 kat en doen we het Daya niet meer aan, hoe leuk ik het ook zou vinden.”

en de nieuwe baasjes schreven:

“Hallo Marieke,

Met Poekie gaat het goed! We zijn heel blij met Poek. Echt een gezellig mannetje die inmiddels al lekker naar buiten gaat en zelf weer terugkomt. Ik kan heerlijk met hem knuffelen.

Wel hebben we via de dierenarts ontdekt dat hij waarschijnlijk een allergie heeft voor een bepaald soort eiwit waardoor we nu aan het monitoren zijn welke voeding goed voor hem is middels ontlastingsonderzoek.

De voeding die hij nu krijgt lijkt goed te zijn. Over 1,5 week weer ontlastingsonderzoek.

Mijn zoontje is ook nog steeds heel blij met Poek. Wel moeten we hem nog steeds af en toe corrigeren en zijn excuses aan Poekie aanbieden. Poekie lijkt er gelukkig niet veel hinder van te hebben. Ook voor mijn man voelt het alsof Poek er helemaal bij hoort. We hebben nog regelmatig contact gehad. Dat was prettig.

Ik vind het dus een hele geslaagde herplaatsing. We zijn heel blij met hem!

Zie in de bijlage wat foto’s.”

Het lijkt erop dat de nieuwe baasjes een heel goede dierenarts met verstand van zaken getroffen hebben en dat is super! Voor de zekerheid hebben we ze de gegevens gegeven van Huidadvies voor Dieren. Dierenarts Kelly van Amersfort is een dierenarts die zich aan het specialiseren is in dermatologie en heel interessante artikelen schrijft op haar Facebookpagina.

Foto’s van Poekie in zijn nieuwe thuis – klik op de foto voor een vergroting


Update 3 september 2019

We kregen het verhuisbericht met een fijne update over Poekie! Tegen het eind van de proeftijd zullen we nog bij de eigenaar en bij de nieuwe baasjes informeren of zij het beschouwen als een geslaagde bemiddeling bij herplaatsing. 🙂

“Hierbij het verhuisbericht van Poekie. We hebben iedere dag App contact en sturen ze foto’s.

Poekie ziet er heel ontspannen uit en ze begeleiden hun zoontje goed. O)p een foto zie je het zoontje zitten spelen en Poekie ligt heerlijk op de grond in de buurt, ook ligt hij heerlijk bij haar op schoot. Ze zijn geloof ik erg blij met Poekie. We hebben goede hoop dat het goed gaat.

Onze Daya loopt momenteel ontspannen door het huis af en toe wel even alert, maar verder heel tevreden. Gisteren en vandaag is ze twee keer 20 min. vrij buiten geweest en dat vond ze heerlijk. Natuurlijk nog alert, maar niet angstig. Je ziet haar heerlijk weer opknappen.

Het is een goede beslissing geweest om Poekie te herplaatsen, al mis ik hem toch wel een beetje, want het is een schat van een kat, behalve voor Daya.

Het is goed zo.

Bedankt voor de bemiddeling”


Update 30 augustus 2019

Dat is snel gegaan! We kregen een heel fijne update van de baasjes van Poekie. Veel geluk bij je nieuwe baasjes, lieve Poekie!

“Zojuist is Poekie met een lief gezin meegegaan. Kattenbak, mandjes, speeltjes, voerbakjes, voer en entingsboekje met chipnummer alles is meegegaan. Het is goed zo, al is het toch heel moeilijk om hem weg te zien gaan en het hem niet kunnen vertellen wat er allemaal ging gebeuren. De ouders begeleidden hun zoontje goed en dat was erg prettig. Hopelijk gaat het goed. Poekie reageerde prima op hun zoontje en kroop niet weg. Was hij de aandacht van het kindje zat, dan liep Poekie weg en werd hij vriendelijk gecorrigeerd door zijn ouders en verteld waarom de kat dat deed. We hebben afgesproken dat ze ons op de hoogte zullen houden.

Bij ons is nooit een dier zomaar weg gedaan/gegaan. Ook dit is niet zomaar, maar toch moeilijk, want in die korte tijd was ik toch erg gek met hem.

Daya loopt nu argwanend te kijken, maar daar is zo vast snel overheen , als ze merkt dat hij ook buiten niet loopt en niet meer binnenkomt. Voor de zekerheid krijgt ze nog een paar dagen Zylkène.

Marieke bedankt voor alles en wat zijn wij “blij” dat het toch heel snel is gegaan en dat is zeker voor Daya beter.”


Woudenberg, 25 augustus 2019

Deze mooie jonge kat heet Poekie! Op 1 juli is hij 2 jaar geworden. Hij zoekt een thuis omdat het niet goed gaat met de andere kat in huis.

Historie van Poekie

De baasjes van Poekie benaderden ons enige tijd geleden met een noodkreet. De omgang tussen deze leuke jonge kater en de andere kat in huis is buitengewoon slecht. Ze vroegen of wij nog advies hadden en dat hadden we: een traject met een gediplomeerde kattengedragstherapeut. Dat advies hebben de baasjes meteen ter harte genomen, maar helaas was er maar één uitkomst: herplaatsing van een van de katten.

Slippers, dat was deze dag prachtig speelgoed 🙂

Hoe is het zo gekomen?

De historie van Poekie, het is een treurig verhaal.

In maart hebben de baasjes een ander huis gekocht. Poekie was van de eigenaren van het huis. Helaas werden de eigenaren van het huis met spoed in een zorginstelling geplaatst, waar hun kat niet mee naartoe kon. De buurvrouw heeft prima voor hem gezorgd. ’s Morgens kreeg hij eten en werd de kattenbak schoongemaakt en mocht hij naar buiten. ’s Avonds werd hij weer naar binnen gelaten en kreeg hij weer eten. Het huis was nog volledig ingericht, dus hij zat in zijn eigen omgeving. De buurvrouw had zelf al een poes van 16 jaar en die accepteerde Poekie niet in huis, anders was Poekie naar de buurvrouw gegaan.

Daya

De baasjes hadden al een poes, Daya. Een rustige dame van 6 jaar die nooit problemen had met andere katten. Ook in het kattenpension ging het altijd prima met andere katten samen. De baasjes hebben dan ook heel ruimhartig besloten om bij de overname van het huis ook de zorg voor Poekie op zich te nemen. De introductie van de katten hebben ze op de juiste manier aangepakt. Maar Poekie begon zich al snel thuis te voelen en hij voelde zich heel wat. En wat is er nou leuker als jonge vent, om dat rustige dametje te bespringen? Haar lekker laten schrikken, dat is erg grappig! Nou, dat vindt Daya dus helemáál niet grappig en ze is als de dood voor Poekie. Die rare jongeman met zijn wilde fratsen, dat zijn echt geen grappen, hoor. Ze vond een nieuwe schuilplaats onder het bed en kwam er nauwelijks nog onder vandaan. Het gevoelige meisje kan dit gedoe echt niet aan.

De baasjes hebben zich in alle mogelijke bochten gewrongen. De katten kregen Zylkène tegen angst en stress, een middel dat wij ook al jaren aanraden. Ook hebben ze een feromonen-verdamper in het stopcontact gedaan, helaas had dat geen resultaat. De baasjes zijn de katten al snel strikt gescheiden gaan houden om Daya haar rust te geven. Dat werkt goed, maar het is natuurlijk een onwerkbare situatie om je huis constant op te moeten delen en de katten beiden te geven wat ze nodig hebben. Als ze elkaar zien, reageren ze op elkaar. Zelfs door de ruit heen ervaren de katten veel stress van elkaar!

De baasjes vinden dit heel erg moeilijk. Poekie is een ontzettend lieve knuffelkat en ze hadden hem heel graag een forever home gegeven na alles wat hij heeft meegemaakt. Maar dit gaat ten koste van Daya. Ze zien geen andere mogelijkheid dan het herplaatsen van Poekie. Naar een fijn thuis zonder andere katten, waar hij lekker mag buitenspelen en waar hij zich niet hoeft te laten gelden.

Poekie

 • 2 jaar oud (geboren op 1 juli 2017)
 • gecastreerde en gechipte kater
 • hij komt graag buiten
 • Poekie gebruikt netjes de kattenbak
 • hij is gewend aan kinderen van alle leeftijden
 • hij woont op dit moment samen met een andere kat, maar dat gaat niet goed
 • om die reden zoekt hij een thuis zonder andere katten
 • Poekie is niet gewend aan honden of andere huisdieren
 • het is een erg lief katertje dat graag knuffelt
 • hij komt op schoot en laat zich zonder problemen optillen
 • dit mannetje is niet eenkennig en ook niet bang voor vreemde mensen
 • het kereltje is gezond en gebruikt geen medicijnen of speciaal voer
 • hij hoeft in juni 2020 pas weer te worden ingeënt
 • Poekie is netjes preventief behandeld tegen wormen en vlooien
 • zoals voor alle katten die via ons worden herplaatst, geldt een proeftijd van 1 maand. Mocht het bij jou thuis niet goed gaan, dan gaat Poekie terug naar zijn baasjes. We hopen dat dit niet nodig is en dat hij bij jou gelukkig wordt!
 • voor de overname van deze leuke jonge kater wordt een bedrag van € 50,- gevraagd, te voldoen aan de eigenaar
 • Poekie woont in Woudenberg

Interesse in deze leuke jonge kater?

Heb jij een fijn thuis waar Poekie veilig buiten kan spelen? Heb je zelf geen andere katten? Stuur ons dan gauw een berichtje en vertel ons wat over jezelf, je gezin en je thuissituatie. We brengen je dan graag in contact met de baasjes van Poekie!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!