Jonge Simba heeft een thuis

Jonge Simba heeft een thuis


Update 15 oktober 2019

De proeftijd van Simba is voorbij! Hoe zou het met hem gaan? We kregen een fijne update uit zijn nieuwe thuis, met leuke foto’s!

“Hallo Marieke,

Wij zijn allemaal ontzettend blij met Simba. Voor Snowy is het af en toe nog wat minder leuk doordat Simba nog erg speels is en daar heeft ze niet altijd zin in. Dan gaat zij lekker buiten spelen of naar boven de rust opzoeken.

Wij zijn ervan overtuigd dat het gewoon tijd nodig heeft en dat het goed komt samen.

Simba speelt ook graag met Lucky, de kat van de overburen. Soms lijkt het net een kattenopvang hier met 3 katten maar ze kunnen heerlijk samen ravotten onder de afgesloten overkapping.

Simba doet het goed naar ons idee. Hij is erg groot voor zijn 6 maanden. Aan zijn gedrag merk je nog goed dat hij jong is. Hij is nog ontzettend speels maar dat is zo leuk om te zien. Aan aandacht is er in ieder geval geen gebrek. Ook is het zo mooi om te zien dat hij na het spelen ook ontzettend moe is en dan heerlijk gaat slapen en dan ook helemaal van de wereld is.

Simba is een aantal keren aan een riempje buiten in de tuin geweest maar dat vindt hij nog erg spannend. De tuin wordt hier helemaal verbouwd dus wij durven het nog niet aan om hem alleen buiten te laten.

Dus wat ons betreft is het een geslaagde herplaatsing. Dank je wel hiervoor.”


De eigenaar stuurde ons ook nog een reactie:

“Goedemiddag

Mooi om te lezen en zien dat het goed met Simba gaat. Het was een paar dagen erg stil in huis maar ik ben blij dat hij een goede plek heeft gevonden waar hij de aandacht krijgt die hij nodig heeft.

Mijn dank daarvoor.”


Update 9 september 2019: dat ging wel heel snel voor jonge Simba! 🙂

We kregen erg veel reacties op lieve kleine Simba, waaronder van dit gezin.

“Via jullie site kom in net de oproep voor Simba tegen. Wij zijn al een tijdje op zoek naar een maatje voor onze poes van 2 jaar. Wij zijn een gezin van 4 (met twee volwassen kinderen) en onze poes. Zij woont sinds augustus vorig jaar bij ons. Haar baasje is naar het buitenland verhuisd dus hij zocht een nieuw huisje voor zijn dierbare kat. Wij zijn kennis gaan maken en de klik was er gelijk. Via de app hebben wij nog regelmatig contact met elkaar en van de zomer toen hij weer even in Nederland was is hij ook op visite geweest om weer even zijn geliefde kat te zien. Onze poes kan heel goed overweg met de kat van de overburen die dus ook regelmatig komt buurten. Zodoende weten wij dat zij het goed kan vinden met andere katten. Wij alle 4 zijn al helemaal weg van Simba dus voor ons is hij van harte welkom. Als er nog vragen zijn dan horen wij dat graag.”

En dit was onze reactie:

“Hartelijk dank voor je interesse in Simba en je goede uitleg over jullie thuissituatie! Wat leuk dat jullie al een herplaatser hebben en nog wel zo’n sociale kat. Desalniettemin is het altijd goed de introductie rustig aan te pakken, want een vreemde kat IN huis is voor veel katten toch best wel een dingetje in het begin. Hier lees je hoe je dat het beste kunt doen.

Ik geef jullie met alle plezier de contactgegevens van de eigenaar. […] Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik eerder vandaag al iemand heb doorverwezen naar het baasje van Simba. We laten het aan het baasje over met wie hij gaat kennismaken (misschien wel met jullie allebei) en welk thuis hij het beste vindt voor Simba.”

Later die dag hebben we nog twee serieuze geïnteresseerden doorgestuurd, allemaal met een goed gemotiveerd verhaal om Simba een gouden mandje te bieden. En daarna kwamen er nóg meer mails!

De keuze is gevallen op dit leuke gezin. Tegen het eind van de proeftijd nemen we nog een keer contact op met de eigenaar en met de nieuwe baasjes, of ze het beschouwen als een geslaagde bemiddeling bij herplaatsing.

De eigenaar van Simba bedankte ons voor de bemiddeling en zeer goede service. Leuk om te horen. 🙂


Breda, 7 september 2019

Simba is een knap katertje van pas 5 maanden oud. Hij zoekt een thuis omdat de situatie van zijn baasje helaas veranderd is door zijn werk. Het baasje is zo vaak van huis dat Simba niet de aandacht krijgt die hij verdient en nodig heeft.

Simba

 • rood-wit
 • kater
 • 5 maanden oud
 • gechipt
 • gecastreerd
 • hij komt nu buiten in de afgezette tuin en dat vindt hij heel fijn
 • Simba gebruikt netjes de kattenbak
 • hij is gewend aan kinderen van alle leeftijden
 • hij is gewend aan honden en dit gaat erg goed
 • andere dieren kent hij nog niet, maar gezien zijn leeftijd kan hij daar makkelijk aan wennen
 • een kattenmaatje van dezelfde leeftijd, om mee te spelen, voor hem zou heel erg fijn zijn. Als je de introductie op de juiste manier aanpakt is er de grootste kans op succes
 • Simba is een erg lief poesje dat graag knuffelt, wordt geaaid en op schoot komt
 • opgetild worden vindt hij geen probleem
 • hij is niet eenkennig
 • niet bang voor vreemde mensen
 • hij is lekker speels
 • het ventje is gezond en gebruikt geen medicijnen of dieetvoer
 • hij hoeft pas in juli 2020 weer gevaccineerd te worden
 • Simba is ontwormd en ontvlooid
 • het mannetje woont in Breda
 • voor het overnemen van dit katje wordt een bedrag gevraagd van € 40,-, te voldoen aan de eigenaar
 • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing geldt een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat Simba terug naar zijn baasje en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis.
 • de reden dat Simba een thuis zoekt is het werk van zijn baasje, door veranderde omstandigheden krijgt hij thuis niet de tijd en aandacht die hij verdient

Interesse?

Heb jij een of meer jonge katten? Misschien een hond? Kan hij bij jou veilig buiten spelen? Dan zou Simba het gezellig vinden bij jou! Stuur ons een berichtje met uitleg over je thuissituatie, gezinssamenstelling en wat jij dit katertje kunt bieden. We geven je dan de contactgegevens van zijn baasje!

Meer leuke foto’s van Simba – klik op de foto voor een vergroting

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!