Jonge Turkse Angora heeft een thuis

Jonge Turkse Angora heeft een thuis

phoenix-raskattenherplaatsing-turkse-angora-phoenix-nijmegen


Update 26 april 2020: de proeftijd is voorbij!

De proeftijd van Phoenix zit erop! Tijd voor een officieel berichtje dat we altijd doen, of de eigenaresse en de nieuwe baasjes het als een geslaagde herplaatsing beschouwen!

We kregen van de nieuwe baasjes leuke foto’s en een update:

“Goedemorgen Marieke,

Wij zijn heel blij met de komst van Phoenix in ons huis .

Wat een lieverd is het. Inmiddels kent hij t huis van boven tot onder. Hij vindt steeds weer nieuwe ligplekjes. Zijn favoriete plek is de tuin. Hij ligt graag achter de rozemarijn, onder de hortensia’s of onder het afdakje. Tussendoor rent hij achter een vlinder aan of probeert hij een mug of een vogel te vangen. Elke dag spelen we met een bal. Hij is een ware acrobaat en weet elke bal te vangen.

Wij genieten en hij ook.

De herplaatsing is zeker succesvol dankzij de informatie die zijn vorige baasje ons meegaf. Wij hebben regelmatig contact gehouden zodat zij ook weet dat t goed gaat met Phoenix.

Marieke, wij willen jou ook hartelijk bedanken voor je inzet. Zonder jou en je website was dit niet gelukt.”

Ook de oorspronkelijke eigenaresse is blij:

“Hoi Marieke,

De proeftijd zit er inderdaad alweer op! De tijd ging heel snel, maar ik wist al vanaf het begin dat Phoenix zich bij de nieuwe baasjes thuis zou gaan voelen. Aan het begin was het wat lastig, maar ze hielpen mij door regelmatig updates van Phoenix te sturen door middel van foto’s en filmpjes. En ik moet zeggen dat Phoenix zich heel snel heeft aangepast! En dat maakt mij heel blij; om te zien hoe hij nu zijn vrijheid heeft en lekker in de tuin kan spelen was precies wat ik voor hem wou.

Alsnog super bedankt om mij te helpen met de herplaatsing van Phoenix.

Met vriendelijke groet,”


Update 20 april 2020: Phoenix geniet!

Op 25 maart is Turkse Angora Phoenix verhuisd naar zijn nieuwe thuis. Gisteren kregen we deze leuke foto van zijn nieuwe baasjes!

phoenix-turkse-angora-tuin-nieuwe-thuis-kattenherplaatsing

Hallo Marieke,

We lachen heel veel om Phoenix. Hij is veel buiten in de tuin en geniet, net als wij. Door de coronacrisis werken wij thuis en dat is voor ons allemaal fijn. Hij krijgt veel aandacht en kan goed wennen. Groeten,


Update 25 maart 2020: Turkse Angora heeft een thuis!

Heel leuk dat we een match hebben kunnen maken tussen Phoenix en een van de serieuze geïnteresseerden op onze wachtlijst!

We hebben vaker contact gehad met deze fijne mensen en we vinden het heel erg leuk dat we ze nu blij hebben kunnen maken met een kat die bij ze past! Aan het eind van de proeftijd nemen we natuurlijk even contact op om te vragen of ze het beschouwen als een geslaagde herplaatsing.

“Hallo Marieke,

We hebben even geen contact gehad, maar dat is heel begrijpelijk door de laatste ontwikkelingen betreffende het coronavirus.

Wij zijn enthousiast over Phoenix, wat een lieverd. Wij zijn geen jong gezin, maar hebben wel heel veel liefde en aandacht te geven.  Wij spelen graag met hem en wij hebben een tuin die catproof kan worden door een paar simpele ingrepen. Mijn man is een ras doe-het-zelver die heel handig is. Phoenix zou veel aandacht krijgen en niets te kort komen. Wij werken op wisselende dagen, zodat Phoenix maximaal 8 uur op de maandagen alleen zal zijn. Voor de rest van de week zijn wij thuis. Misschien wil t baasje van Phoenix nadenken over ons aanbod.

Lieve groeten,”


Update 23 maart 2020: Phoenix is gereserveerd!

We hadden wel verwacht veel reacties te krijgen op deze mooie jonge kat met zo’n fantastisch karakter. We hebben heel erg veel serieuze en gemotiveerde reacties gekregen. ♥ Met een aantal geïnteresseerden is een kennismaking ingepland om te kijken wie het best past bij Phoenix. Zijn gouden mandje zit daar zeker tussen. 🙂 Wordt vervolgd!


Nijmegen, 21 maart 2020

Deze prachtige Turkse Angora van 11 maanden heet Phoenix. Zijn liefhebbende vrouwtje is een jonge studente die doet wat ze kan, maar ze vindt dat haar lieve Phoenix tekort komt. Ze zou graag zien dat hij in een levendig thuis komt te wonen waar hij ook veilig kan buitenspelen in een kattenren of catproof omheinde tuin.

phoenix-raskattenherplaatsing-turkse-angora-phoenix-nijmegen

Phoenix

 • Turkse Angora zonder stamboom
 • we hebben schriftelijke toestemming gekregen van de fokker om Phoenix te herplaatsen
 • rood-wit
 • 11 maanden oud
 • geboren op 8 april 2019
 • gecastreerde kater
 • Phoenix woont nu in een klein appartement. Zijn vrouwtje gaat met hem wandelen aan een tuigje. Dat vindt hij heel erg leuk. We zoeken voor Phoenix echter een thuis met een catproof omheinde tuin of kattenren, waar hij fijn en veilig kan buitenspelen
 • hij gebruikt netjes de kattenbak
 • Phoenix is niet gewend aan kinderen, maar we zouden hem graag plaatsen in een gezin met opgroeiende kinderen. Deze jongen houdt enorm van mensen en gezelligheid! Het is natuurlijk belangrijk (net als voor iedere kat) dat de kinderen respectvol met hem omgaan
 • deze jongen is niet gewend aan andere katten, maar een kater van ongeveer dezelfde leeftijd zou heel erg leuk voor hem zijn. Als je de introductie op de juiste manier aanpakt, dan is er grote kans dat ze vriendjes worden
 • Phoenix is niet gewend aan honden, maar gezien zijn leeftijd en karakter zal hij zeker nog kunnen wennen aan een “katvriendelijke” hondphoenix-raskattenherplaatsing-turkse-angora-phoenix-nijmegen
 • dit mooie mannetje is erg sociaal en vindt bezoek heel gezellig
 • aaien en knuffelen vindt hij heerlijk en je mag hem ook lang vasthouden
 • op schoot komen is niet zo zijn ding, maar naast je liggen en slapen vindt hij erg fijn
 • Phoenix laat zich zonder problemen optillen
 • hij is totaal niet eenkennig. Hij houdt van aandacht en praat veel ♥
 • speels is hij natuurlijk ook 🙂
 • Phoenix is gezond en gebruikt geen medicatie of dieetvoer
 • hij is helemaal niet kieskeurig met eten
 • in juli 2020 hoeft hij pas weer te worden gevaccineerd
 • in maart 2020 is hij nog netjes preventief ontwormd en behandeld tegen vlooien
 • aan de overname van Phoenix zijn kosten verbonden (€ 350,-), te voldoen aan de eigenaresse
 • Phoenix woont in Nijmegen
 • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing, geldt een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat Phoenix terug naar zijn vrouwtje en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis voor hem.

Reden van herplaatsing

Het liefhebbende vrouwtje van Phoenix is studente en woont in een kleine ruimte, waardoor hij de hele dag binnen moet zijn. Ze is vaak weg voor werk of stage en daardoor te weinig thuis. Ze vindt dit heel zielig voor Phoenix. Als ze thuis is, doet ze wat ze kan om hem aandacht en tijd te geven en ze wandelt dan ook met hem buiten aan een tuigje. Dat vindt hij erg leuk. Zijn vrouwtje vindt dit niet genoeg voor hem. Ze zou liever willen dat hij in een gezin kan opgroeien met kinderen. Ze heeft het erg moeilijk met deze beslissing en zoekt dan ook een fijn, gezellig, bedrijvig en liefdevol thuis voor haar mooie Turkse Angora. Deze jongen is heel makkelijk en kan zich goed aanpassen aan zijn omgeving. Hij is zindelijk en ’s avonds is hij vaak een beetje lui, dan slaapt hij veel. Het kan ook zijn dat hij niet weet wat hij anders moet doen, een leuke katervriend zou natuurlijk heel gezellig zijn om mee te spelen! Phoenix gehoorzaamt heel goed en hij is niet kieskeurig met eten. Zijn vrouwtje vindt hem een van de liefste katten die ze ooit heeft leren kennen. Phoenix is een sociale jongen en hij houdt van knuffels en kusjes. ♥

phoenix-raskattenherplaatsing-turkse-angora (2)

Over de Turkse Angora

De Turkse Angora is een van de oudste kattenrassen. Ze komen van oorsprong uit Turkije uit de stad Angora (het huidige Ankara).

De Turkse Angora is een actieve, levendige, nieuwsgierige, intelligente en sociale kat met een zacht karakter. Dit ras is tot op hoge leeftijd speels en ondernemend. Angora’s zijn graag in gezelschap van mens en/of dier. Dit sociale ras kan beter niet alleen worden gehouden. In het algemeen kunnen Turkse Angora’s het heel goed met andere dieren vinden. Lees hier meer over de geschiedenis, het karakter en de rasbeschrijving van de Turkse Angora.

Raskattenfilmpje van Cats 101

Bekijk hier een leuk filmpje van Cats 101 over de Turkse Angora.

Spulletjes

Voor Phoenix zou het fijn zijn als hij wat vertrouwde spulletjes mee krijgt naar zijn nieuwe thuis. De krabpaal is niet meer als nieuw maar die vindt hij wel heel erg fijn. Zijn kattenbak, voer en speelgoed krijgt hij ook mee.

Droom jij van zo’n prachtkat?

Phoenix is natuurlijk een prachtkat om te zien maar ook heeft hij alles mee in zijn karakter! Droom jij van een kat zoals hij? Heb je een gezellig gezin waar altijd wat te beleven is? Is jouw tuin volledig catproof omheind of heb je een mooie kattenren waar hij kan buitenspelen? Heb je zelf al een jonge kater of een hond en zou je je gezin graag uitbreiden met deze heerlijke vent? Neem dan gauw contact met ons op en vertel ons meer over je gezinssamenstelling, je huis en tuin en natuurlijk wat jouw thuis het allerbeste nieuwe thuis maakt voor onze Phoenix!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!