Categorieën
informatie
Juni is chipmaand!

Juni: Chipmaand!

Elk jaar organiseert het LICG in juni de Chipmaand. Er is bewust gekozen voor de maand juni omdat deze maand voorafgaat aan de vakantieperiode. Juist in deze periode blijken de meeste eigenaren hun huisdier als vermist op te geven.

Het LICG adviseert honden- en katteneigenaren om nog vóór de zomervakantie hun huisdier te laten chippen en registreren.

Controle van de registratie van je gechipte dier
Controleer bij een al geregistreerd dier ook of de registratie nog actueel is. Het komt helaas nog te vaak voor dat een huisdier wel geregistreerd is, maar dat mensen vergeten om aan de databank een wijziging van telefoonnummer of adres door te geven. De gevolgen kunnen heel naar zijn als een dier vermist raakt, de vinder van het dier heeft geen enkele mogelijkheid contact op te nemen met de eigenaar!

Op de website chipnummer.nl kun je controleren of je gegevens in het dossier van je gechipte dier nog kloppen.

Kortingsacties
Veel dierenartspraktijken, dierenspeciaalzaken, dierenpensions en dierenasiels doen ieder jaar weer mee met de Chipmaand, bijvoorbeeld door het organiseren van acties in juni.

Via deze website kun je per provincie bekijken
waar bij jou in de buurt speciale chipacties gehouden worden.

Chippen: niet alleen om je kat terug te vinden! Lees in de blog van Liesbeth Puts, kattengedragstherapeut, andere, handige en wellicht verrassende redenen om je kat te laten chippen!