Kees uit ‘s-Gravenzande heeft een thuis

Kees uit ‘s-Gravenzande heeft een thuis

herplaatsing-kater-kees-s-Gravenzande (2)


Update 20 december 2020: Kees heeft een nieuw thuis!

We kregen leuke reacties op Kees en dit zijn zijn nieuwe baasjes geworden!

“Lieve Kees, ik zie dat je op zoek bent naar een nieuw huisje. Wij zijn op zoek naar een knuffel kat, dus ik denk dat wij een match zijn! Wij zijn [x en x], we wonen in [x] en hebben net ons eerste huis gekocht. Hiervoor woonden we samen in een klein huurappartement, waar huisdieren eigenlijk niet mogelijk waren. Dus nu kan het eindelijk! We hebben een huis met een voor en achtertuin, dus je kunt bij ons lekker naar buiten als je daar zin in hebt. We hebben (nog) geen kattenluikje, dus we zullen de deur voor je opendoen als service! De tuin heeft een hoge schutting. Verder hebben we geen andere huisdieren en ook geen kinderen. We zijn net als jij gek op knuffels. Toen ik als kind nog bij mijn ouders thuis woonde hebben wij altijd poezen in huis gehad. [x] niet, maar hij is inmiddels aangestoken door mijn enthousiasme. We zouden het leuk vinden om een keertje langs te komen om je te zien. Wij zijn in de kerstvakantie helemaal vrij en ik zou dat een goede periode vinden om een nieuwe poes in huis te hebben, zodat we alle rust hebben om elkaar te leren kennen. We zouden eventueel dit weekend al kunnen. Liefs”

We vroegen ons af of de geïnteresseerden er in hun nieuwe buurt zicht op hadden hoeveel katten er wonen, omdat dat zo moeilijk is voor Kees. Zo lief wat ze toen hebben gedaan!

“Wij wonen er nu een maand. Onze buren hebben een poes, verder hebben we nog helemaal geen poezen in de buurt gezien. Als poezenliefhebber vallen ze me wel snel op als ze er zijn Ik heb net na je mail even de straat afgelopen, ik zie nergens kattenluikjes. Maar ik kan niet helemaal met aantallen zeggen hoe veel katten hier precies wonen.”

Op 20 december is Kees verhuisd en op 15 januari kregen we het fijne bericht dat het hartstikke goed gaat en dat de herplaatsing definitief is! We hopen nog een leuke update te plaatsen over hoe het met Kees gaat in zijn nieuwe thuis.


‘s-Gravenzande, 18 december 2020

Deze knappe vent heet Kees en hij woont in ‘s-Gravenzande. Hij ervaart helaas heel erg veel stress door de katten in de buurt en de baasjes kunnen dat niet voor hem wegnemen. Kees zoekt een rustig thuis waar hij helemaal opnieuw kan beginnen, het liefst in een fijne buurt waar niet zoveel katten wonen!

herplaatsing-kater-kees-s-Gravenzande (1)

Kees

 • leeftijd: 6 jaar
 • geboortedatum: 4 oktober 2014
 • gecastreerde kater
 • gechipt: ja
 • kleur: rood-wit
 • raskat: nee, zijn moeder was een Pers
 • binnen of buiten: ja, hij is heel graag buiten, maar de buurtkatten verpesten zijn buitenspeel-plezier
 • gewend aan kattenluikje: ja en nee, het kost hem allemaal nogal veel moeite, hij heeft liever dat de deur voor hem wordt open gedaan (welke kat wil het niet!) 🙂
 • maakt goed gebruik van de kattenbak: ja
 • gebruikt een krabpaal: ja, Kees is een beetje onzeker en krabt zijn nagels uit, zowel horizontaal als verticaal. Het is dus ook belangrijk dat je op strategische plaatsen in huis krabmogelijkheden voor hem maakt. Hij geeft ook veel kopjes om zijn geur achter te laten
 • gewend aan kinderen: ja, aan dochters van 15 en 18 jaar en dat gaat uitstekend. Hij ligt graag bij ze te slapen. ♥ Kleinere kinderen komen wel eens op visite en die negeert hij
 • gewend aan andere katten: nee, en buiten gaat dit heel erg vaak verkeerd (gevechten, stress, etc.). We zoeken voor Kees een thuis zonder andere katten en het liefst in een buurt waar weinig katten wonen
 • gewend aan honden: nee
 • gewend aan andere dieren: nee, niet meer sinds zijn jeugd. Hij komt van een boerderij, waar hij opgroeide met moeder en nestgenootjes, toen hij 10 weken oud was, kwam hij bij zijn baasjes wonen
 • lief naar mensen in het gezin: ja
 • wordt graag geaaid of geknuffeld: ja
 • komt op schoot: ja
 • laat zich optillen: ja
 • eenkennig of op zichzelf: nee
 • bang voor vreemde mensen: nee
 • speels: ja
 • dieetvoer: nee
 • medicijnen: nee
 • laatste datum van vaccinatie/inenting: 13 januari 2020
 • in bezit van dierenpaspoort: ja
 • voor het laatst behandeld tegen vlooien en wormen: december 2020
 • bijzonderheden of aandachtspunten over de gezondheid: nee
 • het uitgebreide dierenartsdossier is beschikbaar voor de nieuwe eigenaar. Dit gaat helemaal terug tot aan het begin!
 • reden van herplaatsing: Kees ervaart heel erg veel stress van de katten in de buurt, die ook in de tuin komen
 • te betalen door de nieuwe eigenaar: € 75,-
 • het overnamebedrag is bedoeld als donatie aan Kattenherplaatsing.nl ♥
 • spulletjes die de nieuwe eigenaar mee krijgt of kan overkopen:
  • kattenbak
  • transportmand
  • kattengrit
  • voer
  • andere spulletjes die bij Kees horen (in overleg)
 • woonplaats: ‘s-Gravenzande
 • er is sprake van een proeftijd van 1 maand. als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat Kees terug naar zijn baasjes en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis voor hem. Dat zou voor Kees echt vreselijk zijn om weer in dezelfde situatie terug te komen met die nare buurtkatten, dus we hopen in één keer de perfecte match voor hem te maken
 • we vinden het fijn als je de eigenaar gedurende de eerste maand na de verhuizing op de hoogte houdt van hoe het gaat met Kees. Sommige baasjes maken een groepsapp aan, anderen doen het via e-mail of telefonisch

Karakter en gedrag

De baasjes schrijven over deze mooie jongen:

“Kees is een aanhankelijke, vriendelijke graag in de buurt van mensen zijnde kat. Alle mensen die Kees kennen vinden dat hij lief en een hele mooie kat is.

Hij houdt ervan om in de zomer buiten te zijn en lekker in de zon te liggen.

Spelen vindt hij leuk maar schrikt vaak uit het spel, als hij denkt dat er een andere kat in de buurt is.

Af en toe heeft hij de kolder in zijn kop en vliegt door de tuin of huis heen en zit daarna om zich heen te kijken of er niets aan de hand is.

Slapen doet hij het liefst bij mijn dochters op de kamer maar in de avond / nacht is hij altijd beneden in de woning of als hij niet binnen wil komen, buiten (vaak in de zomer).”

Alles gedaan

De baasjes hebben werkelijk alles gedaan om het probleem thuis op te lossen. Kees kreeg langdurig Zylkène van de dierenarts (een voedingssupplement tegen stress).

De baasjes hebben een gediplomeerde kattengedragstherapeut in de arm genomen omdat ze wilden weten of ze zélf iets verkeerd deden, waardoor Kees zich zo ging gedragen. Dat zegt wel iets over hoe de baasjes in elkaar zitten en dat vinden wij echt geweldig, dat ze dit gedaan hebben voor Kees. ♥ De gedragstherapeut heeft wel nuttige adviezen gegeven, maar kan natuurlijk niet voorkómen dat er vreemde katten in de tuin komen. Kees wil zich verdedigen en dat is ook logisch, in zijn eigen territorium.

herplaatsing-kater-kees-s-Gravenzande (2)

Het is heel erg triest om te zien hoeveel stress hij ervaart. Hij is heel nerveus, geeft veel kopjes (katten die onzeker zijn in hun eigen thuis doen dat om zich te omringen met hun eigen geur, dan voelen ze zich veiliger). Hij is erg onrustig.

Alle katten die hem kwellen zijn in het rapport van de gedragstherapeut benoemd. De baasjes weten precies met wie hij problemen heeft. Dit is 2 jaar geleden al ontstaan toen hij een aantal conflicten had gehad met een vreemde, grote zwarte kater. In de nacht was Kees graag buiten en toen heeft hij een aantal “aanvaringen” met deze kater gehad. Het advies van de dierenarts was om de kater te vangen, en te kijken of hij een chip had. Dit lukte niet omdat de kater meestal ’s nachts zijn rondes door de buurt deed. Niemand uit de buurt wist van wie deze kater was. De kater volgen had weinig zin, omdat hij schuw was naar mensen en zich gelijk verstopte. Mogelijk had hij wel een eigenaar, want hij zag er goed verzorgd uit. De zwarte kater werd sinds dit jaar ineens niet meer gezien.

herplaatsing-kater-kees-s-Gravenzande-kruising-pers

Voor Kees is het er niet rustiger op geworden. In 2018 kwamen er nieuwe buren met twee katten en in de huizen achter Kees zijn ook mensen komen wonen met katten. Nóg meer katten dus, die door de buurt en de tuinen struinen… Kees is behoorlijk van slag door al die harige buren. Zijn eigen veilige dakterras voelt ook al niet meer fijn. De katten van de buren liggen natuurlijk op hun eigen dakterras en proberen ook wel eens een kijkje te nemen bij het terras van Kees. Dat is helemaal afgezet dus dat lukt gelukkig niet, maar Kees ziet de katten wel, onder de scheidingswand door. En dat is voor hem stressvol. 🙁

Hij is in de loop der tijd alleen maar banger geworden en schrikt nu ook van geluiden of onverwachte bewegingen als hij binnen is, en zo is hij nooit geweest. 🙁 De gedragstherapeut heeft ook geconcludeerd dat hij zich helemaal niet meer veilig voelt in zijn eigen omgeving. Een intens verdrietige situatie!

Gezondheid

Kees is prima gezond en heeft ieder jaar zijn vaccinaties gehad. Ontwormen en ontvlooien gebeurt ook volgens schema met kwaliteitsmiddelen van de dierenarts. Kees heeft maar één medisch aandachtspuntje: zijn gebit. De moeder van Kees was een volbloed Pers en dit ras heeft een wat zwakker gebit. Op advies van de dierenarts smeren de baasjes uit voorzorg zijn tandjes 3x per week in met speciale tandpasta voor katten. Dit laat hij prima toe.

Het uitgebreide dierenartsdossier en het rapport van de gediplomeerde kattengedragstherapeut is beschikbaar voor de nieuwe baasjes van Kees.

herplaatsing-kater-kees-s-Gravenzande-kruising-pers

Wat zoeken wij voor Kees?

We zoeken voor Kees een rustig thuis, in een buurt waar weinig katten wonen en waar al zeker geen vreemde katten de tuin in komen. Deze prachtige kater is een ontzettend lieve jongen die uitstekend kan opschieten met oudere kinderen (vanaf 7 jaar ongeveer).

herplaatsing-kater-kees-s-Gravenzande (3)

Interesse?

Wij zijn het best en het snelst bereikbaar via e-mail. Stuur een gemotiveerde mail met uitleg over je jezelf, je evt. gezin, je huis & tuin en natuurlijk wat je Kees kunt bieden. We horen vooral graag meer over jouw buurt, en of daar weinig katten wonen, zodat Kees er gelukkig kan zijn!

Door de drukte kan het een aantal dagen duren voordat we kunnen reageren, hoewel we reacties op de katten die een thuis zoeken natuurlijk voorrang geven op alle andere mails. 😉 Wij beantwoorden iedere mail! Denk je dat je geen reactie van ons ontvangen hebt? Controleer dan je map met ongewenste e-mail of je spambox.

herplaatsing-kater-kees-s-Gravenzande-kruising-pers

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!