Kobus heeft een thuis zonder katten

Kobus heeft een thuis zonder katten!


Update 16 oktober 2019

We hebben aan de oorspronkelijke en aan de nieuwe eigenaar gevraagd hoe het gaat met Kobus en gelukkig gaat het heel goed!

“Het gaat gelukkig heel goed met Kobus bij zijn nieuwe baasjes. Hij loopt lekker in en uit via het kattenluik, en geniet van alle aandacht die hij als kat alleen krijgt.”

Van de nieuwe baasjes kregen we deze leuke reactie, natuurlijk werken wij graag mee aan een interview, hartstikke leuk! 🙂

“Hallo Marieke je vraagt hoe het met Kobus gaat en hoe wij de overplaatsing gevonden hebben. Wij en iedereen die Kobus meemaakt, gelooft dat het heel goed gaat met Kobus. Hij oogt heel gelukkig en is superlief. Na 10 dagen liep hij al in het bos (achter ons huis), hij komt als wij hem roepen, eet heel goed en wil graag op schoot zitten. Wij noemen Kobus ons cadeautje. <3 ZO LIEF is hij! We zijn heel tevreden over Kattenherplaatsing.nl en als medewerkster van de Dierenambulance gaan we binnenkort (als jullie dat goed vinden) contact opnemen om  een klein interview op te nemen voor ons donateursboekje.”


Update 8 september 2019

Wat fijn dat het zo snel gegaan is voor onze Kobus! ♥

We kregen vandaag een update van zijn vrouwtje.

“Gisteren is mevrouw [x] geweest met haar hond, en dat ging helaas niet zo goed. Vandaag is de andere belangstellende geweest, en dat was een echte match. Ik ga kobus komende dinsdag naar haar brengen. Dan vullen we samen ook het verhuisformulier in. Ik zal het bedrag van 45 euro dat zij aan mij betaalt naar jullie overmaken. Heel hartelijk dank voor jullie werk! Ik vind het echt fantastisch!”

En dat vinden wij ook! 🙂 Super dat Kobus zo snel een fijn thuis gevonden heeft en ontzettend attent dat wij het overnamebedrag van de nieuwe eigenaar krijgen. Het grootste deel van onze werkzaamheden doen we gratis, omdat we willen dat iedereen, ongeacht de grootte van zijn of haar portemonnee, toegang heeft tot informatie en persoonlijk advies over katten. Heel erg bedankt hiervoor!


Utrecht, 29 augustus 2019

Deze lieve jongen heet Kobus, een gecastreerde en gechipte kater van 8 jaar oud.

De eigenaresse heeft hem in 2016 geërfd van haar moeder. Je zult wel begrijpen dat Kobus heel speciaal voor haar is. Zijn vrouwtje had zelf al twee katten en eigenlijk heeft het nooit geboterd met Kobus en de andere katten. De oudste kat thuis is onlangs overleden en sindsdien gaat het helemáál slecht tussen Kobus en de andere kat. Van honden houdt hij wel! Zowel in zijn eerste thuis als in zijn thuis nu woont een hond en dat vindt hij erg leuk. Hij gaat zelfs mee als het vrouwtje de hond gaat uitlaten. 🙂

Deze leuke kater wil dus een thuis zonder andere katten, en misschien wel met een hond, of meerdere honden!

Karakter en gedrag

Kobus is naar mensen bijzonder lief en sociaal, en makkelijk in de omgang. En hoewel hij het heerlijk vindt om geknuffeld of geaaid te worden, hoef je niet van hem te verwachten dat hij urenlang naast je op de bank komt liggen. Daar heeft meneer het veel te druk voor. 🙂 Zijn eigenaresse had een boerderijtje met 6000 m2 grond. Nu woont hij in een grote stad, waar heel veel katten wonen. En ook buiten botst het wel eens met vreemde katten. Hij zou natuurlijk weer ontzettend graag in het buitengebied wonen of ergens waar hij flink kan struinen, waar niet zoveel katten op iedere vierkante meter wonen. 🙂 Maar zijn vrouwtje snapt wel dat dat een lastige vraag is.

Kobus heeft een schattige gewoonte: hij praat graag met je. Als je tegen hem praat, geeft hij antwoord!

Proeftijd

Voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing, geldt een proeftijd van 1 maand. Je snapt wel dat Kobus erg dierbaar is voor zijn vrouwtje, omdat hij van haar overleden moeder is geweest. Ze wil hem dan ook graag weer terug, als het om wat voor reden dan ook niet goed zou gaan bij jou thuis. Ook als dat na langere tijd is. Maar we hopen natuurlijk dat hij bij jou ongelofelijk gelukkig wordt en dat dat niet nodig is, want hij vindt de andere katten thuis echt niet leuk.

Kobus in het kort

 • cypers-witte kater
 • gecastreerd en gechipt
 • 8 jaar oud
 • Kobus weet hoe de kattenbak werkt maar doet het natuurlijk ook graag buiten
 • hij is niet gewend aan kinderen, omdat hij zo zachtaardig en sociaal is, zal het waarschijnlijk wel goed gaan met wat oudere kinderen (ouder dan 6 jaar)
 • honden vindt hij leuk
 • met andere katten samen gaat het niet goed, dus we zoeken een thuis zonder andere katten
 • andere huisdieren is hij niet gewend
 • het is een erg lieve kater, mensgericht maar toch zelfstandig
 • hij is behoorlijk actief en geen bankhanger 🙂
 • geaaid en geknuffeld worden vindt hij heel fijn
 • soms komt hij op schoot
 • opgetild worden vindt hij geen probleem
 • hij is niet eenkennig en vreemde mensen zijn niet eng, op straat loopt hij gewoon op mensen af om een knuffel te gaan vragen
 • hij vindt het heerlijk om buiten rond te struinen en bestrijkt dan een groot gebied, spelen binnen hoeft voor hem dan ook niet zo nodig
 • deze jongen is gezond en gebruikt géén medicatie of dieetvoer
 • hij is onlangs nog gevaccineerd, ontwormd en ontvlooid dus daar heb je geen omkijken naar voorlopig 🙂
 • Kobus woont in Utrecht
 • er geldt een proeftijd van minimaal 1 maand, maar ook na langere tijd kan hij terug naar zijn vrouwtje, als het om wat voor reden dan ook niet goed zou gaan bij jou thuis
 • aan de overname van Kobus zijn kosten verbonden: € 45,-, te voldoen aan de eigenaar

Interesse in Kobus?

Heb jij geen of al oudere kinderen (6+)? Heb jij geen katten, misschien wel een of meer honden? Woon jij lekker ergens rustig in het groen, of in het buitengebied, waar niet zo veel katten bovenop elkaar wonen? Hou jij van een zelfstandige kat die zijn gang gaat, maar toch heel graag knuffels komt halen? Dan is Kobus echt iets voor jou! Stuur ons gauw een berichtje met informatie over je thuissituatie, gezinssamenstelling en wat je Kobus kunt bieden. Dan brengen we je in contact met zijn vrouwtje!

herplaatsing-kobus-utrecht-kattenherplaatsing

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!