Krabpalen en Klimbomen voor Katten

Krabpalen en Klimbomen voor Katten

krabpalen-klimbomen-kattenherplaatsing (3)

1 november 2018, door Marieke van de Weijer

De lezersvraag

We kregen een lezersvraag: hadden wij advies voor een krabpaal voor buiten (dus weerbestendig, hoewel de krabpaal onder een overkapping in de tuin komt te staan) voor twee katten die geen goede relatie met elkaar hebben. En het gaat ook nog om grote, zware raskatten. Er moeten om die reden minimaal 2 ligplaatsjes zijn en ook twéé schuilholletjes en de krabpaal moet dus stevig zijn!

Barth Put van Krabpalen en Klimbomen voor Katten nam vervolgens telefonisch contact met mij op voor persoonlijk advies op maat voor deze klant. Wat een fijne service! Hij stelde ons een aantal vragen met betrekking tot de wensen van de klant en hij gaf ons een aantal voorbeelden uit de praktijk.

krabpalen-klimbomen-kattenherplaatsing (2)

Heeft de wilg een kalmerende invloed op katten?

Bijzonder tijdens dit gesprek: een andere klant van dit bedrijf had een soortgelijke situatie met haar katten. In haar geval was de relatie tussen haar katten zelfs zó slecht, dat zij de huiskamer had verdeeld in twee gedeelten waar de katten niet bij elkaar konden komen. Zij zocht dan ook voor beide huiskamerdelen een krabpaal, zodat beide katten zo’n mooie handgemaakte klimboom zouden hebben. Deze mevrouw was erg verbaasd dat de relatie tussen de katten verbeterde nadat ze een handgemaakte krabpaal had gekocht en dat ze zelfs samen vreedzaam op de krabpaal lagen te slapen. Hoe kon dat? Deze klant is natuurgenezer en is erin gedoken. En wat blijkt? Bij paarden heeft de wilg een kalmerende invloed. In dat geval eten de paarden wilgentakken. Het zou kunnen dat de wilg ook een kalmerende invloed heeft op katten door de stof die erin zit, die gelijkenissen vertoont met een pijnstiller. Mogelijk ruiken de katten het gebruikte wilgenhout of komt de kalmerende stof vrij als ze krabben aan de krabpalen waarin ook wilg wordt verwerkt. Het zou interessant zijn als daar meer onderzoek naar zou worden gedaan, of de wilg een positief effect heeft op katten!

krabpalen-klimbomen-kattenherplaatsing (1)

Custom made krabpaal

In het prettige telefoongesprek heeft Krabpalen en Klimbomen de optie voor onze klant geboden om een custom made krabpaal te maken, speciaal voor zijn twee katten. Erg sympathiek dat de klant vervolgens niet verplicht is de krabpaal af te nemen als hij eenmaal klaar is! De klant krijgt een foto toegestuurd en kan dan besluiten. Als een krabpaal met natuurlijke materialen wordt gemaakt, is ieder ontwerp uniek en anders en dan kan het gebeuren dat het uiteindelijke design toch niet naar wens is. Geen probleem, dan is er geen afnameverplichting.

krabpalen-klimbomen-kattenherplaatsing-voorlichting-productrecensie

Advies op maat voor onze klant

Ik heb goede informatie gekregen om onze klant te kunnen adviseren over een krabpaal voor buiten voor zijn twee katten.

Neem vooral eens een kijkje op de website en neem ook gerust contact op met Krabpalen en Klimbomen voor Katten als je ook specifieke wensen hebt. De eigenaren van het bedrijf hebben zelf katten en denken vanuit de kat! Dat is bijzonder prettig. Wij mensen willen natuurlijk een mooi design voor in huis en sommige mensen willen een uniek pronkstuk, in plaats van een standaardkrabpaal. Dat de katten het een fijne krabpaal vinden, is het belangrijkst en wij vinden het dan ook heel fijn dat dit bedrijf daarover meedenkt en je goed adviseert!

Volg Krabpalen en Klimbomen voor Katten ook op Facebook en Instagram.

De foto’s

De foto’s zijn eigendom van Krabpalen en Klimbomen voor Katten. Ook bijzonder: een hangkrabpaal voor aan de muur!

krabpalen-klimbomen-kattenherplaatsing (4)

Heb je ook een vraag?

Heb je ook een vraag waarbij we je kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!