Langdurige opvang of afstand

Langdurige opvang of afstand

spike-2e-dierenartsrekening-opvang-kattenherplaatsing-inzamelingsactie

Er kunnen verschillende situaties in je leven ontstaan waarbij je niet meer voor je kat kunt zorgen. Een goed kattenhotel is natuurlijk een heel goede optie. De kattenhotels en pensions die wij van harte aanbevelen, vind je op deze pagina.

Vooral als het gaat om langdurige opvang, is een kattenpension erg kostbaar. En als je afstand moet doen van je kat, is er eigenlijk geen andere optie dan het dierenasiel. Je weet dan niet waar je kat komt te wonen en hoe het met hem gaat, en dat vinden mensen niet zo fijn. Kattenherplaatsing.nl herplaatst katten vanuit de thuissituatie. In het geval van langdurige opvang of als je afstand moet doen van je kat, biedt Marieke ook de mogelijkheid om je kat in huiselijke omgeving op te vangen. Marieke zoekt dan in alle rust naar een geschikt nieuw thuis voor de kat (of katten).

poezen-katten-krabpaal-verrijking-kattenherplaatsing (1)

Prijzen

Kijk hier voor de prijzen (kijk bij langdurige opvang of bij afstand) van opvang.

kattenvoorlichting-fotos-poezen-jinn-lavendel

Verblijf in een echt thuis

Wat maakt het verblijf in een thuis fijn voor jouw kat?

 • Veel aandacht voor je kat; Marieke werkt vanuit huis en heeft dus veel tijd en aandacht voor jouw kat.
 • Rust in een prikkelarme omgeving; iedere opvangkat begint zijn verblijf in de kattenkamer. Vooral overprikkelde, gestresste, angstige of agressieve katten komen hier heerlijk tot rust. Ze hoeven niets en mogen alles, in hun eigen tempo. Als ze er zelf aan toe zijn, krijgen ze toegang tot de rest van het huis. In de opvangkamer is alles aanwezig: water, voer, meerdere kattenbakken, krabpalen, speelgoed, etc. De katten die Marieke heeft opgevangen, zijn hun kattenkamer gaan beschouwen als hun veilige plek, en zochten hun veilige kamer altijd weer op als ze rust wilden of ergens bang van waren geworden.
 • Verrijking; alles voor de katten is in huis aanwezig. Meerdere krabpalen met hoge, veilige ligplekjes en uitkijkposten, schuilholletjes, speelgoed met kattenkruid, veilige, eetbare planten, vier kattenbakken verspreid door het huis, activity boards (als de kat dat wil), speeltunnels en nog veel meer. Lees hier meer over verrijking voor katten.hoge-ligplankjes-uitkijkposten-katten-kattenvoorlichting-tuin-verrijking
 • de katten die door de jaren heen bij Marieke in de opvang zijn geweest, gingen in principe niet naar buiten. Ze vonden het heerlijk om urenlang naar buiten te kijken, de mooie tuin en bosrijke omgeving gaven de katten veel prettige prikkels (en zeker de vogeltjes die in de tuin komen eten). 🙂 Een enkele opvangkat kon wel onder toezicht buiten spelen omdat ze genoeg hadden aan de fijne tuin en niet probeerden over de schutting te klimmen. Als jouw kat langer dan 4 weken in de opvang verblijft en jij ermee akkoord gaat, dan kan je kat ook veilig los naar buiten. Marieke woont in een verkeersluwe wijk (30 km-zone) met alleen bestemmingsverkeer.

sproeien-kat-buiten-struik-kattenherplaatsing-voorlichting

Uniek: opvang van plassende en sproeiende katten

Het is een heel lastig probleem als je kat plast of sproeit. We geven altijd eerst tips om het probleem thuis op te lossen, want de meeste baasjes willen hun kat helemaal niet kwijt, maar ze willen dat dit gedrag stopt. Het is belangrijk altijd eerst een medische oorzaak voor het plassen of sproeien te laten uitsluiten door de dierenarts. Ook is het aan te bevelen een gediplomeerde kattengedragsdeskundige in te schakelen om de oorzaak te achterhalen. Dit maakt ook de kans op een succesvolle herplaatsing groter, omdat we dan weten in wat voor soort thuis de kat moet worden geplaatst, zonder dat hij daar nog gaat plassen en sproeien.

Dat Marieke plassende en sproeiende katten thuis opvangt is zeker uniek te noemen. Normaal gesproken kunnen baasjes met een plassende of sproeiende kat alleen terecht bij het dierenasiel, want niemand wil een kat die plast of sproeit. Organisaties willen een plassende of sproeiende kat niet hun opvang. Door Marieke’s jarenlange praktijkervaring en natuurlijk ook scholing, kan zij de perfecte omgeving en verzorging bieden waardoor katten stoppen met plassen en sproeien. Een stressvrije omgeving zonder andere katten en correct kattenbakmanagement zijn hier de belangrijkste redenen voor.

spike-herplaatsing-witte-kat-kattenherplaatsing-profielfoto

Succesvolle herplaatsingen van voorheen plassende en sproeiende katten

Alle katten die Marieke heeft opgevangen met een plas- of sproeiprobleem, zijn er bij in de opvang mee gestopt. Daarna zijn ze succesvol herplaatst, waarna ze in hun nieuwe thuis ook nooit meer geplast en gesproeid hebben. Marieke heeft zelfs een keer een kat opgevangen die poepte in huis (zonder medische oorzaak). Ook deze kat heeft in de opvang nooit buiten de bak gepoept en is succesvol herplaatst. In het nieuwe thuis was de kat ook zindelijk. Keer op keer blijkt dat wanneer de oorzaak van het plassen of sproeien wordt weggenomen, dit leidt tot succesvolle herplaatsingen. Voor de baasjes heel erg fijn dat ze weten bij wie hun kat terecht is gekomen. Veel baasjes hebben nog contact met de nieuwe eigenaar en vinden het prettig om te horen hoe het met hun kat gaat.

luna-raskattenherplaatsing-rustig-thuis-gezocht

Voorwaarden voor opvang

Er zijn natuurlijk ook voorwaarden voor het opvangen van een kat in huiselijke omgeving:

 • je kat is gecastreerd/gesteriliseerd
 • je kat is ingeënt (minder dan 1 jaar geleden)
 • jouw kat is behandeld tegen vlooien en wormen
 • in het geval van plassen, sproeien of een gedragsprobleem (zoals agressie), is door de dierenarts een medische oorzaak uitgesloten
 • het medisch dossier van je kat vraag je op bij je eigen dierenarts en stuur je vooraf via e-mail naar Kattenherplaatsing.nl
 • de kosten maak je vooraf over via een bankoverboeking
 • je geeft toestemming voor herplaatsing van je kat (uiteraard houdt Marieke je op de hoogte!)
 • zowel bij langdurige opvang als bij afstand teken je een schriftelijke overeenkomst waarin alle afspraken zijn vastgelegd

luna-raskattenherplaatsing-rustig-thuis-gezocht

Meer weten?

Wil je graag meer weten of overleggen wat in jouw geval de beste optie is voor jouw kat of katten? Neem gerust contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Meer foto’s van Marieke’s huis en tuin (klik op de foto voor een vergroting)

Ben je tevreden Marieke’s voorlichting? Steun mij GRATIS en shop bij Zooplus!