Lucifer uit Vuren heeft een thuis

Lucifer uit Vuren heeft een thuis


Update 3 maart 2021: weer een geslaagde herplaatsing!

Ook op het vurige mannetje Lucifer kregen we tientallen reacties. Natuurlijk zochten we nieuwe baasjes die konden omgaan met zijn temperamentvolle karakter en zoals altijd kregen we helaas toch ook heel veel reacties van mensen die alleen maar keken naar zijn prachtige en schattige uiterlijk. Maar gelukkig waren er ook genoeg serieuze mensen bij die de tekst heel goed gelezen hadden en op 27 januari is het rode duiveltje naar zijn nieuwe thuis gebracht!

En nu de proeftijd voorbij is, hebben we ook even aan de nieuwe baasjes gevraagd hoe het met Lucifer gaat en toen kregen we ook nog leuke foto’s. 🙂

“Zoals beloofd hier een update. 🙂

Na een maand op proef was het voor ons duidelijk, het rode katertje heeft het naar zijn zin bij ons en wij ook met hem! Hij is pas 8 maanden, maar wat een grote kerel is het en aangezien hij het leuk vindt om naast je rechtop te zitten met allevier zijn poten naar voren of pootjes over elkaar, vonden we Karel (de Grote) een mooie naam voor hem!

De eerste dag heeft hij zich de hele dag verstopt maar de volgende dag won de nieuwsgierigheid het en begon het ontdekken, iedere dag weer een andere kamer. De kennismaking met onze hond Gijs is goed verlopen, beiden zijn jong en speels en geven elkaar de ruimte.

Inmiddels gaat hij ook naar buiten, het kattenluik begreep hij vrijwel meteen en de buitenwereld ontdekken is iets magisch! Dat je buiten nog harder en verder kunt rennen vindt hij ook een pluspunt. Tussendoor even kijken of de etensbak nog bijgevuld wordt en af en toe een beetje slapen op een van zijn gevonden rustige plekjes in huis. Hier wat foto’s van Karel, zoals je ziet is hij inmiddels buiten ook op zijn gemak!”

Heel veel geluk gewenst grote beer! 🙂

Foto’s van Lucifer/Karel in zijn nieuwe thuis (klik op de foto voor een vergroting)


Update 3 februari 2021: het gaat heel goed met Lucifer!

We kregen van de oorspronkelijke baasjes een fijne update. 🙂

“Met Lucifer gaat het zeer goed! De updates die ik mag ontvangen zijn fijn en geruststellend. Kopjes geven aan de hond, eet goed, gaat keurig op de bak, vergroot zijn wereld met de dag, is enorm nieuwsgierig en heeft zelfs op schoot gelegen bij zijn nieuwe vrouwtje! Hij krijgt alle tijd en ruimte om te wennen en doet veel indrukken op. We hadden niet beter kunnen wensen.

Voor onze katten is het een opluchting, ze komen weer binnen, lopen door het huis en zelfs weer kroelen / op schoot op de bank. Ze zijn rustiger en minder oplettend wanneer ze binnenstappen. De stress is bij hun weg en maken onderling ook geen ruzie meer…dat is ook veel, heel veel waard!

Hier is het nog steeds wennen, stil in huis en ik mis Lucifer enorm! Wat een hartzeer kun je hiervan hebben, er is geen moment dat ik niet aan hem denk. Daarentegen ook enorm dankbaar en opgelucht dat ons ventje het zo goed heeft!

Voor nu een foto die ik heb mogen ontvangen dat heertje duvel steengoed is in camoufleren haha

Hartelijke groet ♡”

lucifer-jong-kattenherplaatsing-kater


Update 27 januari 2021: Lucifer heeft een thuis!

Deze mensen zijn de nieuwe baasjes geworden van Lucifer!

“Beste Marieke en baasjes van Lucifer,

Ik heb zojuist het formulier op dierenasiels.com ingevuld maar zag dat in het verhaaltje bij Lucifer specifiek staat dat er het beste via de mail gereageerd kan worden, dus vandaar ook even een mailtje!

Wij geven Lucifer graag zijn nieuwe thuis! We wonen in het buitengebied in een vrijstaand huis met een grote tuin zonder kinderen! Door onze werkzaamheden zijn we vrijwel altijd thuis. We hebben een hond van 2,5 jaar die onze (rode) poes gewend is, helaas is zij na bijna 14 jaar overleden. We hebben altijd een kat in huis gehad, dus ervaring hebben we zeker en door onze grote tuin kan Lucifer na zijn wenperiode lekker zijn gang gaan!

We komen graag in contact om verder te spreken over Lucifer.

Hartelijke groet”

We gingen in gesprek want we hadden nog wat specifieke vragen:

“Hallo Marieke,

Bedankt voor je berichtje! Ik zag dat jullie heel wat reacties hebben gehad, zal niet meevallen om een selectie te maken!

Ja, we zijn bekend met positieve opvoedingsmethoden – onze hond hebben we een jaar geleden geadopteerd nadat hij in verschillende huizen heeft gewoond. Met heel veel geduld en vooral veel duidelijkheid bieden begeleiden we hem door zijn pubertijd. Het gaat heel goed met hem en hij heeft het enorm naar zijn zin! We hebben eerder een kater uit het asiel gehad, hij is 16 jaar geworden en ook onze vorige kat hebben we geadopteerd geweest en zij is bijna 14 geworden. Het is voor dieren heel belangrijk om zich thuis te voelen en de tijd te krijgen om te wennen. Daarna is duidelijkheid en routine ook een belangrijke zijn wij achter gekomen. Uiteindelijk wil ieder dier een veilig en comfortabel plekje (en een gevulde etensbak op zijn tijd)

Leuk dat je ons mailtje doorstuurt naar de baasjes van Lucifer.

Mochten we niks horen dan gaan we ervan uit dat ze een mooi plekje voor het kereltje hebben gevonden!

Groeten”

Op 27 januari 2021 werd hij naar zijn nieuwe thuis gebracht:

“Alles is goed verlopen. Wat een hartelijke en lieve mensen en wat een prachtig mooie omgeving, midden in het bos! Ze waren gelijk gecharmeerd van Lucifer, ze vonden hem al groot haha.

Ik heb alles van Lucifer meegegeven, zijn bak, speeltjes, bakjes, eten, grid, paspoort (dierenarts dossier via de mail gestuurd) en zij zelf hadden een mandje. Hij was al keurig op de bak geweest, een half uurtje na aankomst.

Niet bang, wel terughoudend maar de nieuwsgierigheid overwon.

We zijn ervan overtuigd dat dit zijn forever home wordt. Hij krijgt alle ruimte en tijd om te wennen, ze zijn echt lief voor hun dieren. Een warm welkom met koffie en ze houden me op de hoogte over hoe het gaat met Lucifer. Ik denk niet dat we een betere keuze hadden kunnen maken voor ons ventje.

Het zal me verbazen als dit geen match is, laat ik het daarop houden.

Ik heb heel hard zitten huilen in de auto op de terugweg, maar bedenk me ook wat u gezegd heeft en dat het voor alle partijen een gezondere situatie is zonder stress en dat bij ons de scherpe randjes er in de loop van de tijd afgaan….echter hoop ik oprecht dat we hier nooit meer voor komen te staan.

Ik houd u op de hoogte over hoe het gaat met Lucifer en dank voor de geweldige screening!”


Update: Lucifer is gereserveerd

Niet verrassend dat we tientallen reacties kregen op Lucifer…deze keer was het wél verrassend dat we zoveel serieuze reacties kregen van serieuze geïnteresseerden die hem ook kunnen bieden wat hij nodig heeft! Dat is voor de baasjes nog heel erg moeilijk, om dan een keuze te maken. We hebben meer dan voldoende goede reacties op Lucifer, dus we nemen geen nieuwe reacties meer aan. 😉


Vuren, 19 januari 2021

Dit knappe jonge ventje heet Lucifer en hij woont in Vuren. We zoeken voor dit kereltje van 7 maanden oud – tot enorm verdriet van de baasjes die hem gered hebben – een thuis zonder katten en zonder kinderen. Laten we gauw alles vertellen over dit knappe mannetje!

Lucifer

 • leeftijd: 7 maanden oud
 • geboortedatum: 5 juli 2020
 • gecastreerde kater
 • gechipt: nee
 • kleur: rood
 • raskat: nee
 • binnen of buiten: hij wil heel graag naar buiten kunnen in zijn nieuwe thuis
 • gewend aan kattenluikje: nee
 • maakt goed gebruik van de kattenbak: ja
 • gebruikt een krabpaal: hij krabt verticaal en horizontaal en het is belangrijk dat hij hier ook mogelijkheden voor krijgt in zijn nieuwe thuis. Soms vergrijpt hij zich aan de meubels, wat je daartegen kunt doen lees je hier
 • gewend aan kinderen: ja, maar dit gaat niet goed, dus we zoeken baasjes zonder kinderen en dus ook zonder kinderwens
 • gewend aan andere katten: ja, maar dit gaat niet goed, dus we zoeken een nieuw thuis zonder katten
 • gewend aan honden: ja en dit gaat heel goed! Hij zal zeker ook in een nieuw huis weer kunnen wennen aan vriendelijke honden die aan katten gewend zijn
 • lief naar mensen in het gezin: ja, maar op dit moment alleen naar zijn vrouwtje toe
 • wordt graag geaaid of geknuffeld: ja
 • mate van aandacht nodig: veel, het jonge mannetje heeft veel energie en we zoeken dan ook een thuis waar de baasjes actief met hem spelen en hem aandacht geven. Als je fulltime buitenshuis werkt is Lucifer niet de passende kat voor jou
 • komt op schoot: nee, hij ligt wel graag dicht tegen je aan
 • laat zich optillen: soms wel, soms niet
 • eenkennig of op zichzelf: nee
 • bang voor vreemde mensen: ja
 • we zoeken nieuwe baasjes met kattenervaring, die de opvoeding van Lucifer op een positieve manier voortzetten
 • speels: ja
 • dieetvoer: nee
 • medicijnen: nee
 • laatste datum van vaccinatie/inenting: 9 oktober 2020
 • in bezit van vaccinatieboekje of dierenpaspoort: ja
 • voor het laatst behandeld tegen vlooien en wormen: eind december
 • bijzonderheden of aandachtspunten over de gezondheid: nee
 • het dierenartsdossier is beschikbaar voor de nieuwe eigenaar
 • reden van herplaatsing: Lucifer gaat niet goed om met de katten en het kindje in huis
 • te betalen door de nieuwe eigenaar: € 100,-
 • het overnamebedrag is bedoeld voor: de baasjes en een deel daarvan willen ze graag doneren aan Kattenherplaatsing.nl ♥
 • spulletjes die de nieuwe eigenaar mee krijgt:
  • zijn kattenbak
 • woonplaats: Vuren (postcode 4214)
 • er is sprake van een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat Lucifer terug naar zijn baasjes en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis voor hem. Maar dat zou voor iedereen ontzettend moeilijk zijn, dus we hopen in één keer de perfecte match te maken!
 • we vinden het fijn als je de eigenaar gedurende de eerste maand na de verhuizing op de hoogte houdt van hoe het gaat met Lucifer. Sommige baasjes maken een groepsapp aan, anderen doen het via e-mail of telefonisch

lucifer-jonge-kater-vuren-kattenherplaatsing (3)

Karakter en gedrag

lucifer-jonge-kater-vuren-kattenherplaatsing (2)

De baasjes hebben ons heel veel goede informatie gegeven over karakter en gedrag van Lucifer:

“Hij verwelkomt je door op zijn rug te gaan liggen en wil dan graag over zijn buik geaaid worden, over zijn kop, onder zijn kin en stevig over zijn rug heen en weer. Maar als hij het zat is, dien je ook direct te stoppen anders hangt hij in je arm. Hij houdt iedereen continu in de gaten en ‘helpt’ graag bij je werkzaamheden / klussen. De stofzuiger vindt hij niks.

Lucifer is dol op water, hij zit het liefst in de wasbak of stapt na het douchen, de douche in.

Deze rode duvel is gek op eten! Brokken eet hij wel, maar zijn 2x / 3x daagse portie Gourmet Mousse Tonijn is toch wel zijn favoriet! Het lijkt wel of Lucifer altijd wel kan eten en zodra hij niet op tijd zijn eten heeft kan meneer ook behoorlijk chagrijnig worden.

Helaas en verdrietig genoeg hebben wij als gezin de keuze moeten maken om voor Lucifer een nieuw warm en hartelijk thuis te zoeken. En dan met name een thuis zonder andere katten en zonder kinderen, waar hij vrijuit kan lopen, rennen en spelen.

En een thuis waar hij op termijn misschien wel zijn wereld mag vergroten door naar buiten te gaan, want een jager is het zeker! We zijn aan het oefenen met een tuigje, temeer omdat wij onze andere vier katten dat ook zo aangeleerd hebben, wennen aan de omgeving, weten waar het goed en warm is binnen. Maar zodra we het tuigje omdoen laat Lucifer zich voor ‘dood’  neervallen. Je weet niet wat je ziet!

Lucifer is gecastreerd, in de hoop dat zijn gedrag ten opzichte van onze andere katten zou gaan veranderen. Maar bijna zes weken na zijn castratie zit er weinig tot geen verbetering in, waardoor de kattengroep hier ontwricht is.

We hebben Lucifer opgevangen omdat iemand hem met vier weken bij zijn moeder heeft weggehaald. We hebben hem grootgebracht met de juiste voeding (veel; hij leek wel uitgehongerd), aandacht en liefde in de hoop dat het allemaal wel zou goedkomen. Dit mocht, na een intensief socialisatietraject, allemaal niet baten.

De onverwachte aanvallen richting onze zoon, zijn allerminst leuk en vooral heel pijnlijk, waardoor er vaak apart geleefd moet worden om eenieder te beschermen en op tijd zijn of haar vrijheid te geven. Dit verdient niemand en geen enkel dier. Je moet je te allen tijde vrij voelen in het huis waar je leeft en/of wordt grootgebracht.

lucifer-jonge-kater-vuren-kattenherplaatsing (1)
Lucifer thuis, tussen de honden

Lucifer is gewend in de omgang met honden, wellicht dat hij in het begin zal moeten wennen aan zijn of haar nieuwe huisgenoot, maar daar voorzien wij geen problemen in. We hebben twee grote honden en hij laat ze gewoon met rust. Ligt soms tussen ze in en speelt met hun staarten.

Dit jonge mannetje moet nog verder op een positieve manier worden opgevoed en huisregels leren kennen in zijn nieuwe thuis. Hij is nu in de puberleeftijd. De baasjes leren hem nu het woord “nee”, met een bepaalde (lage stem en intonatie) weet hij dan dat hij ongewenst gedrag vertoont.

Lucifer is een heel mooie kater. Hij is gezond en speels en zichtbaar blij als hij je ziet. Hij is gezellig, loopt veel achter je aan en gaat tegen je aan liggen. Hij wil met regelmaat kroelen.”

Wat zoeken wij voor Lucifer?

De baasjes hebben het enorm moeilijk met de keuze om hun kereltje te herplaatsen. Ze willen zekerheid hebben dat hun mannetje goed terechtkomt. Een zorgvuldige screening van kandidaten maakt dan ook onderdeel uit van ons traject.

Het belangrijkste op een rij, dit zoeken we voor Lucifer:

 1. een huis zonder kinderen (en dus ook bij mensen zonder kinderwens!)
 2. een huis zonder katten
 3. honden die katten gewend zijn en er goed mee omgaan, zijn geen enkel probleem
 4. baasjes met kattenervaring die de opvoeding van Lucifer op een positieve manier voortzetten
 5. meer vrijheid/meer beweging (dus een eengezinswoning waar hij op termijn in de tuin kan spelen – of los naar buiten kan – omdat de omgeving veilig is)

Interesse?

Wij zijn het best en het snelst bereikbaar via e-mail. Liever niet bellen over de katten die een thuis zoeken! Stuur in plaats daarvan een gemotiveerde mail met uitleg over je jezelf, je huis en thuissituatie en natuurlijk wat je deze kat kunt bieden. Door de drukte kan het een aantal dagen duren voordat we kunnen reageren, hoewel we reacties op de katten die een thuis zoeken natuurlijk voorrang geven op alle andere mails. 😉 Wij beantwoorden iedere mail! Denk je dat je geen reactie van ons ontvangen hebt? Controleer dan je map met ongewenste e-mail of je spambox.

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!