Met hoeveel mensen kennismaken?

Met hoeveel mensen kennismaken?

2012-02-11-thomas-mooie-foto-snuit-gezicht

Soms komen er meerdere reacties van geschikte, serieuze geïnteresseerden op de katten die bij ons in de bemiddeling zijn voor herplaatsing. De baasjes vragen dan: hoe moet ik dat aanpakken?  Met wie moet ik gaan kennismaken? En met hoeveel mensen zal ik gaan kennismaken? Wat is wijsheid?


We raden doorgaans aan met 2 of 3 geïnteresseerden een kennismaking in te plannen. Om een voorbeeld te geven uit de praktijk: een eigenaar had met drie potentiële adoptanten een afspraak gemaakt voor kennismaking, nadat ze eerst prettig contact hadden gehad via telefoon en/of e-mail. En zo kan het lopen als een kattenbaasje drie afspraken inplant:

  1. de eerste kennismaking. De kat had geen klik met de eerste mogelijke adoptant die kwam kijken. De sociale poes die niet bang is voor vreemde mensen, vloog meteen naar boven en kwam niet meer kijken…Het kan gebeuren helaas. Erg jammer voor allemaal, maar het komt voor dat katten geen klik ervaren met mensen, net zoals dat bij mensen onderling gebeurt, bestaat dit ook bij honden, katten en paarden.
  2. De tweede kennismaking. De eigenaar en het gezin dat kwam kennismaken hadden een klik met elkaar én met de kat! Super dus, zou je zeggen! Op de terugweg naar huis kreeg een van de gezinsleden een ernstige allergische reactie. Het komt voor dat iemand niet weet dat hij of zij een kattenallergie heeft, maar er zijn ook individuele verschillen. Op de ene kat krijgt iemand dan wel een reactie en op een andere kat niet.
  3. De derde kennismaking – 3x is scheepsrecht? De 3e kennismaking kwam er niet. De geïnteresseerden hadden op meer katten gereageerd via andere kanalen en hadden besloten voor een andere kat te gaan.

Lees hier meer over kattenallergie en in dit artikel vind je meer informatie over hypoallergene kattenrassen.

Niet altijd meerdere kennismakingen

Natuurlijk hoef je niet altijd meerdere kennismakingen in te plannen. Als je direct enthousiast wordt van een mailtje of telefoontje van een geïnteresseerde en ook bij een kennismaking klikt het ook aan alle kanten, waarom zou je dan verder zoeken of nog meer kennismakingen inplannen?

kattenpootjes-voetjes-kattenpootje-kattenherplaatsing-fotograaf-nienke-flipsen

Help, meerdere geschikte kandidaten!

Ook krijgen we wel eens een “noodkreet” van een baasje dat met twee of drie mensen heeft afgesproken: help! Ze zijn allemaal geschikt! Wie moet ik nu kiezen? Dat is inderdaad heel lastig en het is helemaal niet fijn om iemand te moeten teleurstellen.

Herplaatsing is maatwerk

Herplaatsing is maatwerk en geen enkele situatie is hetzelfde. Vraag ons gerust om advies over jouw persoonlijke situatie. Voor de ene eigenaar kan het goed werken om drie kennismakingen in te plannen, terwijl het voor een ander beter werkt slechts met één stel kennis te maken en daarna pas weer verder te kijken. Met het risico natuurlijk dat de mogelijke adoptanten in de tussentijd een andere leuke kat vinden, als je ze direct afwijst.

Eerlijk en duidelijk

Het werkt in alle gevallen goed om eerlijk en duidelijk te zijn naar iedereen die interesse toont in jouw kat. Vertel aan alle mensen die reageren of je nog andere kennismakingen hebt ingepland en wanneer je verwacht een keuze te maken.

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!