Milo en Siep zijn verhuisd!

milo-en-siep-zoeken-samen-een-thuis

Milo en Siep zijn verhuisd!


Update 13 oktober 2019

Siep en Milo zijn op 10 september verhuisd naar hun gouden mandje. We waren benieuwd hoe het met ze gaat! De proeftijd is inmiddels voorbij en we kregen deze update van de oorspronkelijke baasjes. 🙂

“Wat we al dachten voordat ze gingen verhuizen, ze zijn bij zulke goede en lieve mensen terecht gekomen! We krijgen updates via de app en dat doet ons erg goed:) Het is stil in huis, maar te zien dat ze het zo naar hun zin hebben verzacht de pijn. We hadden niet kunnen hopen op zo’n geweldig nieuw huis voor ze♥️ Nogmaals heel erg bedankt voor je hulp bij het vinden van deze nieuwe baasjes!”


Update 17 september 2019

We wisten dat Siep en Milo in september zouden gaan verhuizen en we stuurden even een mailtje om te vragen of ze al waren verhuisd en hoe het gaat. 🙂

“Hoi Marieke,

Wat lief dat je eraan denkt. Ze zijn 10 september verhuisd en wij zijn daarna gelijk op vakantie gegaan. Ik wilde even wachten tot na de proeftijd om je te mailen (ook met het getekende verhuisformulier) We hebben erg goed contact met de nieuwe baasjes en het ziet er heel goed uit, geloof dat ze aardig beginnen te wennen. Alvast ontzettend bedankt voor al je hulp, zó fijn! In oktober mail ik je nog even!”


Update 27 juni 2019: goed nieuws! Milo en Siep gaan verhuizen!

We kregen een heel leuke reactie op Siep en Milo en er volgde al vlug een kennismaking. Na eerder contact was er ook ‘live’ een klik tussen de geïnteresseerden, de baasjes en de katten. 🙂 De perfecte baasjes voor deze katten bleken het te zijn! ♥ Ze hebben met z’n allen voor elkaar gekozen en Siep en Milo zijn gereserveerd om te gaan verhuizen in september, na de vakantie. Superfijn voor deze leuke katjes! We hopen t.z.t. een fijne update te plaatsen over hoe het met ze gaat.


Huizen, 20 mei 2019

Dit zijn Milo en Siep! Zij zoeken samen een thuis. En met heel veel moeite van de baasjes. “Ze zijn alles voor ons, net als onze kinderen”, vertelden ze. Het baasje is al jaren allergisch voor katten en voor huisstofmijt. Hij heeft daardoor chronische astma en gebruikt al jaren puffers. Maar deze helpen steeds minder goed en door de bijwerkingen van deze medicatie krijgt het baasje alleen maar méér klachten in plaats van minder. Ze hebben alles al geprobeerd om de klachten draaglijk te maken, maar zien geen mogelijkheden meer.

milo-en-siep-zoeken-samen-een-thuis

Geen smoesje

De baasjes zijn zich er heel wel van bewust dat allergie “smoes nummer 1 is” als het om het herplaatsen van katten gaat. Maar na de contacten die wij met hen hebben gehad, is ons wel duidelijk dat het hier niet om een smoesje gaat maar om een uitzichtloze situatie. Het verdriet is groot en deze lieve katten gaan alleen naar het allerbeste thuis. Laten we gauw alles over deze prachtige katten vertellen!


Milo

milo-en-siep-zoeken-samen-een-thuis

Milo is een 7-jarige gecastreerde en gechipte kater met een prachtig cypers-wit velletje. Het is een bijzonder lief ventje! Hij wordt graag geknuffeld en geaaid. Hij ligt het liefst bij je op schoot. Hij laat zich zonder problemen optillen. Bij vreemden kijkt hij even de kat uit de boom, maar net zo vaak komt hij een kopje geven. Hij komt heel graag buiten en is daar ook het meest speels, wat is er mooier dan een takje of een blaadje om mee te spelen? Leuker dan het speelgoed binnen! 🙂 Dit ventje is heel nieuwsgierig en hij loopt vaak achter je aan om te kijken wat je aan het doen bent. En als je ’s avonds neerploft op de bank, dan is hij erbij. ♥

Achterpootje

milo-en-siep-zoeken-samen-een-thuis

Drie jaar geleden is Milo aangevallen door de hond van de buren. Het was kantje boord, maar hij heeft het overleefd. Hij mist hierdoor een achterpootje. Maar denk niet dat hij een zielige gehandicapte kat is, hoor. Nee, nee! Hij kan dan misschien niet hoog springen, zoals op de vensterbank, maar hij kan wel op bed springen en dat doet hij ook. Hij vindt het heel erg fijn om naar buiten te kunnen kijken dus daar hebben de baasjes voor gezorgd. Via een tafeltje kan hij op de vensterbank komen. Hij hipt op zijn rechter achterpoot, maar rennen kan hij nog als de beste en dan zou je niet aan hem zien dat hij een pootje mist!


Siep

milo-en-siep-zoeken-samen-een-thuis

Siep is het broertje van Milo, 7 jaar. Ook hij is gecastreerd en gechipt. Siep heeft af en toe wat tijd en ruimte voor zichzelf nodig. Wanneer hij aandacht wil, dan komt hij zeker naar je toe en hij kan dan heerlijk knuffelen. ♥ Als het weer genoeg is geweest, dan loopt hij weg of dan geeft hij je een tikje als je te lang doorgaat met aaien. Maar soms houdt hij het een hele avond vol bij je op de bank en kan hij geen genoeg krijgen van het aaien! Als je hem optilt om bij je te zitten, dan gaat hij weg, hij laat zich natuurlijk niet de wet voorschrijven, hè? Bij je zitten doet hij natuurlijk als hij dat zelf wil! 🙂 Zijn lievelingsplek in huis is de badkamer met vloerverwarming. Daar op het kleedje slapen, hemels vindt hij dat. Hij is niet bang voor vreemde mensen. Hij kijkt een beetje de kat uit de boom en zal misschien weglopen, maar bang is hij niet. Buitenspelen is ook voor hem zijn lust en zijn leven. Al die beestjes overal, wat een avontuur! ’s Nachts is hij altijd binnen, hij houdt nu eenmaal van zijn warme, veilige slaapplaatsjes. ♥


Geen bijzonderheden

milo-en-siep-zoeken-samen-een-thuis-kattenherplaatsing

Eigenlijk zijn er verder geen bijzonderheden over de broertjes! Ze zijn goed gezond, eten graag brokjes en die mogen gewoon blijven staan. Geen van beiden over-eet zich, als ze genoeg hebben, laten ze het gewoon voor een ander moment staan. ’s Avonds krijgen ze natvoer en vooral Siep doe je daar een enorm plezier mee. Ze krijgen ook wel eens een stukje gekookte kip of vis, feest natuurlijk!

Zoals de meeste katten is de stofzuiger eng en vuurwerk met Oud & Nieuw is geen lolletje. Dan gaan ze schuilen in een kast. Stoer zijn ze wel, zodra het vuurwerk voorbij is, zijn zij weer de oude!

Grappig is wel om te vertellen dat ze verzot zijn op hondenstokjes van de Lidl. Dat is het lokmiddel om ze naar binnen te krijgen als het ’s avonds hun bedtijd is. ALLES doen ze voor die hondensnack! 🙂

Ze kunnen prima alleen thuis zijn, hoewel ze gek zijn op hun baasjes. Want als die thuiskomen van het werk, dan komen ze gelijk aanrennen. ♥

milo-en-siep-zoeken-samen-een-thuis-kattenherplaatsing


Broertjes

milo-en-siep-zoeken-samen-een-thuis-kattenherplaatsing-broertjes

Siep en Milo zijn broertjes en ze zijn altijd samen geweest. Het is geen klef stelletje, maar de baasjes denken wel dat het maatjes zijn en ze willen ze graag samen houden.


Huisdierenverzekering van HEMA

De broertjes zijn op dit moment verzekerd bij HEMA.

Overnamekosten

De overnamekosten voor Siep en Milo zijn € 75,- voor dit stelletje samen. Dit zijn de bemiddelingskosten die aan Kattenherplaatsing.nl zijn betaald voor het bemiddelen bij de herplaatsing. De baasjes willen een nieuw baasje liever nog geld bij geven als ze hun geliefde katten een fantastisch forever home zullen geven, maar ze begrijpen dat we mensen met minder goede bedoelingen moeten afweren. Zo werkt het helaas. Deze katten zijn alles waard voor de eigenaren en ze willen alleen serieuze reacties van mensen die hun liefste katjes een fantastisch thuis zullen geven.

Milo en Siep streepsgewijs

 • broertjes
 • Milo is cypers-wit
 • Siep is rood-wit
 • 7 jaar oud
 • gecastreerd
 • gechipt
 • ze hoeven pas eind augustus weer gevaccineerd te worden
 • ze gebruiken netjes de kattenbak
 • de gebroeders komen graag buiten, daar genieten ze enorm van
 • een tuin is dus echt een vereiste voor deze poezen
 • ’s avonds komen ze in ruil voor hun favoriete snack graag naar binnen
 • de kinderen in huis vinden ze een beetje eng en vooral Siep kan daar niet zo goed mee omgaan
 • oudere kinderen zijn waarschijnlijk geen probleem
 • ze zijn niet gewend aan honden of aan andere katten
 • de reden van herplaatsing is een erger wordende allergie van het baasje, de medicatie geeft na jaren steeds meer bijwerkingen
 • de broertjes zoeken samen een thuis
 • ze wonen in Huizen
 • voor het overnemen van Siep en Milo worden de bemiddelingskosten gevraagd (€ 75,-)

Ben jij ook helemaal verliefd geworden op Siep en Milo?

Ben jij, net als wij, helemaal verliefd geworden op Siep en Milo? Stuur ons dan gauw een berichtje en laat ons weten wat je deze geweldige broertjes kunt bieden! We brengen je dan graag in contact met de baasjes zodat je met deze lieve mannetjes kunt gaan kennismaken.


Meer mooie foto’s van de broertjes (klik op de foto’s voor een vergroting)

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!