Muppet krijgt een ervaren kattenbaasje!

Muppet krijgt een ervaren kattenbaasje!

muppet-herplaatsing-kat-kattenherplaatsing


Update 7 mei 2019

We vroegen aan de oorspronkelijke eigenaar van Muppet hoe het met hem gaat. Gelukkig ook hier weer goed nieuws!

Muppet woont inmiddels bijna 2 weken bij zijn nieuwe vrouwtje. Hij ligt graag bij haar op schoot en laat zich graag aaien. Hij heeft haar echter ook al een keer gepakt. Verder wil hij graag naar buiten en is het even afwachten hoe het zich verder ontwikkelt. Ze zou nog een fotootje sturen als Muppet naar buiten kon en lekker in haar tuintje zou liggen genieten van de zon. Dat wacht ik rustig af.

Hier is het rustig met gemengde gevoelens. Fijn dat er geen spanning meer is maar we missen de gezelligheid wel. Dat heeft wat tijd nodig.


Update 18 maart 2019

Dat was een heel grote verrassing dat we zo snel een serieuze reactie kregen op Muppet. Hij heeft een rugzakje dat hij meeneemt naar zijn nieuwe thuis, maar daar heeft deze mevrouw helemaal geen problemen mee! 🙂

We kregen een ontroerende reactie op Muppet en wat is het fijn dat dit zijn nieuwe thuis zal worden!

“Wat een mooi verhaal van Muppet.

Ik ben een ervaren katten liefhebber. Ik heb verschillende katten met gedragsproblemen gehad, getraumatiseerde en verstoten katten gehad. Ik heb wel belangstelling voor Muppet. Ik woon alleen in een rustige buurt, ben niet bang aangelegd en heb geduld om een kat (weer) zichzelf te laten worden. Ik kan goed inspelen op behoeften van katten en ze ook ‘laten’ als ze daar behoefte aan hebben. Overdag werk ik en voor de rest ben ik thuis. Ik heb een grote tuin.

Mijn kat is afgelopen maand overleden en ik wil wel graag een andere kat weer.

Ik hoor graag.”

En al snel kwam het fijne mailtje van het vrouwtje van Muppet dat hij gaat verhuizen!

“…We hebben afgesproken dat Muppet rond de Paasdagen naar haar verhuist. Dan heeft ze vakantie en kan Mup daar een goede start maken.
We hebben uitgebreid gesproken en dat klonk net zo prettig als haar eerste reactie.

Heel bijzonder: ik heb enkele jaren geleden – tijdens mijn opleiding – les van haar gehad. Als er iemand Muppet kan ‘lezen’, dan is zij het wel.
Ik kan me geen beter plekje voor Muppet wensen.

Zo blij, wat een fijn vooruitzicht!

Een snelle, optimale en fijne herplaatsing.
Dit wilde ik je toch graag even laten weten.”

Heel veel geluk, lieve Muppet! ♥


Zutphen, 7 maart 2019

Muppet is een prachtige kater van 7 jaar en hij zoekt een thuis omdat de relatie met zijn vrouwtje “duurzaam ontwricht” is, om het zo maar te zeggen. Omdat zij het heel moeilijk vind om zijn gedrag te lezen en te interpreteren, is ze bang voor hem geworden. Deze baasjes hebben alles uit de kast getrokken en een gediplomeerde Tinley-gedragsdeskundige ingeschakeld, maar het vrouwtje kan het simpelweg niet meer aan. Dat is misschien niet voor iedereen te begrijpen, maar we hopen dat onze lezers kunnen respecteren dat dit nu eenmaal zo is voor de baasjes. Het heeft hen heel veel tijd en moeite gekost om de knoop door te hakken en ze hebben het er erg moeilijk mee, maar in deze situatie, in dit thuis, valt geen verbetering meer te behalen. We zoeken voor Muppet een thuis bij een ervaren kattenbaasje dat lichaamstaal kan lezen en het gedrag van katten kan “voorspellen”. Een baasje dat niet bang is aangelegd en bij voorkeur ervaring heeft bij katten die wat moeilijker kunnen zijn in de omgang. Dat soort baasjes kennen we! Die vinden het een uitdaging om met een kat met een rugzakje aan de slag te gaan. Ben jij zo’n baasje? Lees dan gauw verder!

muppet-herplaatsing-kat-kattenherplaatsing (16)

 • Muppet
 • cypers (bruin-grijs-wit)
 • 7 jaar oud
 • gecastreerde kater
 • gechipt
 • komt los buiten
 • niet gewend aan kinderen
 • gaat niet goed om met de katten in huis
 • niet gewend aan honden of andere dieren

muppet-herplaatsing-kat-kattenherplaatsing (15)

Gedrag

Dit is een erg lieve kat. Hij kan hevig schrikken, bijv. als iemand niest. Ook als hij zijn energie niet kwijt kan, kan hij uithalen met zijn pootje. Het was een ENORME knuffelkater, nu is dat wat minder, waarschijnlijk door de stress die  hij ervaart.

Hij wil erg graag op schoot liggen. Bij zijn vrouwtje gaat dat gepaard met spanning omdat ze zijn gedrag niet kan inschatten.

Deze jonge kerel is energiek en erg slim. Zijn vrouwtje kamt hem regelmatig om te controleren op vlooien en ze heeft hem geleerd te focussen op een bakje als ze dat doet. Door erop te tikken met de kam, weet hij dat hij een snoepje krijgt. Zo kan hij probleemloos worden gekamd terwijl hij bezig is met het bakje. 🙂

muppet-herplaatsing-kat-kattenherplaatsing (14)

Andere katten

Muppet kan niet goed omgaan met zelfverzekerde katten. Tot 2015 heeft hij probleemloos samengeleefd met zijn broer.

poezen2012-muppet-snuzzle
Muppet en Snuzzle als kittens, wat een scheetjes!

Buiten kan hij goed omgaan met zachtaardige katten. Als je zelf een katje hebt met een zacht karakter dat niet probeert om Muppet te domineren, dan zou dit zeker een match kunnen zijn.

muppet-herplaatsing-kat-kattenherplaatsing (13)

Vreemde mensen

Deze kat is niet bang voor vreemde mensen. Het geluid van de brievenbus irriteert hem of hij schrikt ervan, en daarom slaat hij naar de brievenbus als de post wordt bezorgd.

muppet-herplaatsing-kat-kattenherplaatsing (12)

Speels

Dit kereltje is speels en speelt graag met een pingpongballetje, hengel, een propje aluminiumfolie en zelfs een stukje walnoot. 🙂 Op brokjes “jagen” vindt hij ook leuk. Jagen doet hij ook buiten, op muizen en heel af en toe een vogeltje.

muppet-herplaatsing-kat-kattenherplaatsing (11)

Onverwachte dingen

Dit mannetje houdt niet zo van onverwachte dingen. Bewegingen die naar hem toekomen en geluiden kunnen voor hem onprettig zijn waarop hij reageert met agressie. Zijn broertje is er niet meer en dat is enorm zwaar voor hem. En toen kwam er ook nog een kat met een groot ego in de buurt wonen, waar Muppet zich helemaal kapot aan ergert. Wie denkt die gast wel niet dat hij is? Muppet woonde hier éérst en nu paradeert die knaap hier door de wijk alsof het van hem is! Tssssk…! Als Muppet zich dan heeft zitten opwinden, is een hond wel eens de dupe. Hij woont nu aan een park en hij belaagt wel eens een hond vanuit de struiken.

muppet-herplaatsing-kat-kattenherplaatsing (10)

Gezondheid

Deze jongen is gezond en gebruikt geen medicatie of dieetvoer. In januari 2019 is hij nog gezien door de dierenarts en daar gevaccineerd, ontwormd en ontvlooid.

muppet-herplaatsing-kat-kattenherplaatsing (9)

Persoonlijk woord van zijn vrouwtje

“Ik ben al te lang te gestresst en bang vanwege het onvoorspelbare gedrag van Muppet. In 2015 en 2017 hebben we hulp ingeroepen van van een gediplomeerde Tinley-gedragsdeskundige (gegevens beschikbaar bij Kattenherplaatsing.nl). Het gedrag blijft terugkomen. Ik heb zelf een hoog stressniveau, ben heel prikkelgevoelig en moet alles op alles zetten om voldoende ontspanning te krijgen. Dit gaat niet meer. Ander thuis voor Mup zoeken is in 2017 niet gelukt. Daarna ging het weer een tijdje redelijk en we wilden ook zo graag dat het goed ging, maar we zijn altijd op onze hoede. Hij mag nu alleen nog in de woonkamer (zodat ik me verder in het huis veilig voel) en vrij naar buiten. Toen er onlangs sneeuw lag, leek zijn wereld te klein. Hij bleef toen veel binnen en zat veel voor de tussendeur te mauwen. Vervolgens schrok hij toen ik nieste. Daarna viel hij me aan, met zijn nagels in mijn bovenarm.

Mijn vriend wil benadrukken dat Muppet over het algemeen wel relaxed is, maar dat ik vooral direct in de stress schiet als Muppet te dicht bij mijn gezicht gaat zitten. Het grootste probleem zit ‘m dus in zijn schrikreacties op harde of onverwachte geluiden en dominante katers in de buurt.”

muppet-herplaatsing-kat-kattenherplaatsing (1)
Balletje-balletje spelen met Muppet 🙂 Er zaten brokjes in.

…En de reactie van zijn vrouwtje op de stress en angstgevoelens van Muppet. Wij hebben het vaker meegemaakt dat baasjes bang worden voor hun eigen kat, hoe gek dat misschien ook klinkt. We hebben respect voor deze baasjes dat ze alles geprobeerd hebben om het te laten werken thuis, maar nu erkennen dat de relatie tussen Muppet en zijn vrouwtje gewoon niet meer goedkomt. Muppet is niet blij en zijn vrouwtje ook niet. Dan is herplaatsing de logische weg. Een thuis waar hij helemaal opnieuw kan beginnen met iemand. Misschien wel met jou?

muppet-herplaatsing-kat-kattenherplaatsing

Wensen van Muppet

Deze adviezen komen uit het verslag van de gediplomeerde gedragsdeskundige die de baasjes in de arm genomen hebben.

 • géén boerderij of centrale kattenopvang, vanwege zijn gerichtheid op mensen, graag bij hen (liggen)
 • rustige gezinssituatie zonder (kleine) kinderen
 • ervaren katteneigenaar die geen angst heeft voor katten. Voedselverrijking, van zijwaarts/achteren aaien vindt Muppet fijn. Ligt graag in buurt of op schoot eigenaar als hij binnen is. Als hij gaat staren, hem afleiden door het gooien van een brokje of pingpongbal.
 • trainen om zijn angst voor geluiden te verminderen.
 • geen honden in zijn nieuwe thuis
 • geen zelfverzekerde katten in zijn nieuwe huis
 • Muppet moet naar buiten kunnen om zijn energie kwijt te raken en te kunnen jagen
 • reageert fel op geur van vlooienpipet, vlooienpil verborgen in Easy pill geven (eigenaar heeft geen ervaring met dit laatste)

muppet-herplaatsing-kat-kattenherplaatsingKosten verbonden aan de overname

De kosten verbonden aan de overname van deze mooie kat zijn € 45,-, te voldoen aan de eigenaar.

muppet-herplaatsing-kat-kattenherplaatsing
Muppet met zijn geliefde broer ♥ Sinds hij zijn broertje verloren is, gaat het minder goed met hem.

Proeftijd

Zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld geldt een proeftijd van één maand. Als het niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat Muppet terug naar zijn baasjes en dan gaan we opnieuw op zoek naar een thuis voor hem.

muppet-herplaatsing-kat-kattenherplaatsing (4)

De Muppetshow 🙂

 • Muppet
 • cypers (bruin-grijs-wit)
 • 7 jaar oud
 • gecastreerde kater
 • gechipt
 • komt los buiten en heeft dit ook nodig
 • niet gewend aan kinderen
 • gaat niet goed om met de katten in huis
 • kan eventueel bij een zachtaardige, niet-dominante kat worden geplaatst, maar is zeker niet noodzakelijk
 • niet gewend aan honden of andere dieren
 • zoekt een rustig thuis zonder (kleine) kinderen
 • we zoeken een ervaren kattenbaasje dat goed in staat is om kattentaal te lezen/te voorspellen
 • kan erg schrikken en dan uithalen
 • energieke kat die soms graag een spelletje speelt
 • wil erg graag knuffelen en op schoot liggen
 • intelligente kat die je goed dingen kunt leren met positieve trainingsmethoden
 • verslag van gediplomeerde kattengedragsdeskundige beschikbaar als je nog meer informatie zou willen
 • Muppet woont in Zutphen
 • de kosten verbonden aan de overname van deze mooie kat zijn € 45,-, te voldoen aan de eigenaar
 • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld geldt een proeftijd van één maand. Als het niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat Muppet terug naar zijn baasjes

Contact met de baasjes

Heb jij veel kennis en/of ervaring met katten en vind je Muppet een uitdaging? Kun jij goed kattengedrag lezen en kun je wel tegen een stootje? Ben je niet bang aangelegd en wil je deze mooie kater graag leren weer fijn kat te zijn, zonder stress en agressie? Neem dan gauw contact met ons op! We geven je dan de contactgegevens van zijn baasjes zodat je meer informatie kunt krijgen of kunt gaan kennismaken met Muppet. We kijken uit naar je bericht!

muppet-herplaatsing-kat-kattenherplaatsing (2)

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!