Noorse Boskat uit Castricum heeft een thuis

Noorse Boskat uit Castricum heeft een thuis

raskattenherplaatsing-frodo-noorse-boskat-castricum-kattenherplaatsing


Update 6 maart 2020: Frodo is gelukkig in haar nieuwe thuis!

We sturen aan het eind van de proeftijd altijd een mailtje aan de oorspronkelijke en nieuwe eigenaar of zij het beschouwen als een geslaagde herplaatsing. Deze zorgvuldige eigenaar was ons al voor! Het gaat heel goed met Frodo, ze is gelukkig in haar nieuwe thuis. 🙂

“Goedemorgen Marieke,

Het is vandaag precies 4 weken geleden dat Frodo bij ons is komen wonen.

Ze moest in het begin echt even wennen, maar het gaat steeds beter.

Ik werk vanuit thuis en dan zit ze heerlijk de hele dag langs me op haar eigen stoel te spinnen en vooral te slapen 🙂

We zijn er zo blij mee. Ik had met de eigenaresse afgesproken dat ik de overnamekosten voor Frodo rechtstreeks aan jullie zou overmaken. Dus bij deze is mijn vraag, of dat je het banknummer door wil geven dat maak ik het bedrag over.”


Frodo gaat verhuizen!

Frodo gaat verhuizen. 🙂 We kregen deze mail:

“Geachte lezer,
Wij zijn op zoek naar een noorse boskat. We hebben 10 jaar een noorse boskat gehad waar we helaas recent afscheid van hebben moeten nemen. Wij wonen in een klein dorp aan de rand dus achter ons veel ruimte en vrijheid waar onze kat ook vaak te vinden was. Ik heb 3 kinderen waarvan er 1 op kamers zit en de jongste 20 jaar is dus zijn eigenlijk gewoon volwassen. Het is wel zo dat we een Engelse basset hebben die altijd goed met onze kat overweg kon sliepen samen in een mand. Ik hoor graag of het eventueel mogelijk is of we deze prachtige kat kunnen kopen.”

En dit was onze reactie:

“Hartelijk dank voor je bericht en interesse in Frodo!

Ik weet niet of Frodo nog zal kunnen wennen aan een hond, maar het scheelt natuurlijk heel veel dat het een lieve hond is die al aan katten gewend is.

Misschien dat de eigenaresse het aandurft als jullie de introductie rustig aanpakken (zie bijlagen), zodat Frodo kan wennen aan de aanwezigheid van een hond.

Neem gerust contact met haar op om te overleggen hierover.”

Er heeft een succesvolle kennismaking plaatsgevonden en op 7 februari 2020 wordt Frodo naar haar nieuwe thuis gebracht. Aan het eind van de proeftijd hopen we een berichtje te kunnen posten dat ze helemaal op haar plek is in haar nieuwe thuis!


Castricum, 27 januari 2020

Deze prachtige Noorse Boskat heet Frodo en ze woont in Castricum. Ze woont nu in een rustige, groene omgeving waar ze heerlijk buiten kan spelen. Haar vrouwtje moet helaas verhuizen en in het nieuwe thuis zou Frodo niet meer fijn en veilig naar buiten kunnen. Dit wil de eigenaresse Frodo niet ontnemen, want ze geniet er intens van. Deze prachtige schildpad-dame is dan ook op zoek naar een fijne, rustige woonomgeving zonder of met heel weinig verkeer, waar ze ook weer veilig naar buiten kan.

raskattenherplaatsing-frodo-noorse-boskat-castricum-kattenherplaatsing

Frodo

 • Noorse Boskat met stamboom
 • zwart-schildpad
 • haar stamboomnaam is Perun’s C’est La Vie
 • we hebben schriftelijk akkoord van de fokker gekregen om Frodo te herplaatsen. Je kunt ook altijd bij de fokker terecht als je vragen hebt over Frodo en natuurlijk kun je ook altijd met je vragen terecht bij de eigenaresse en bij ons
 • 9 jaar oud
 • geboren op 1 mei 2010
 • gesteriliseerde poes
 • gechipt
 • Frodo komt erg graag in de tuin en daarbuiten, in de omgeving waar ze woont kan dat ook veilig, er is geen verkeer
 • ze gebruikt netjes de kattenbak, hoewel ze poepen het liefst buiten doet
 • deze mooie dame is niet gewend aan kinderen en we zoeken dan ook een thuis zonder kinderen
 • aan katten of andere huisdieren is ze ook niet gewend en we zoeken een thuis zonder andere katten en ook zonder honden of andere huisdieren
 • met de katten in de buurt heeft ze verder geen enkele problemen
 • geaaid en geborsteld worden vindt ze heerlijk
 • Frodo komt niet op schoot
 • ze laat zich zonder problemen optillen
 • de knappe meid is wat gereserveerd en bescheiden
 • bij vreemden stelt ze zich aanvankelijk wat gereserveerd op, later komt ze kijken naar vreemde mensen en laat ze zich ook aaien
 • spelen doet ze bij tijd en wijle nog graag, ze kan ineens een wilde bui hebben 🙂
 • Frodo heet geen eet-rem. Ze krijgt nu 2x per dag eten en dan gaat het bakje in één keer leeg
 • het is een gezonde poes
 • ze gebruikt geen dieetvoer en ook geen medicatie
 • Frodo hoeft pas in augustus 2020 weer gevaccineerd te worden
 • ze is altijd netjes preventief behandeld tegen wormen en vlooien, met pipetten van Stronghold
 • Frodo woont in Castricum
 • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing, geldt een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed zou gaan bij jou thuis, dan gaat ze terug naar haar vrouwtje en dan zoeken wij opnieuw naar een thuis. Een verhuizing is voor geen enkele kat leuk, dus we hopen natuurlijk dat ze maar één keer hoeft te verhuizen; direct naar haar gouden mandje!
 • aan de overname van Frodo zijn kosten verbonden; € 125,-. De eigenaresse heeft besloten dat ze dit wil doneren aan Kattenherplaatsing.nl Een ontzettend gul gebaar dat we enorm waarderen, want zoals je misschien weet, bestaat het grootste deel van onze werkzaamheden uit het geven van gratis advies en voorlichting over katten.

raskattenherplaatsing-frodo-noorse-boskat-castricum-kattenherplaatsing

Persoonlijk woord over Frodo

De eigenaresse heeft ook een persoonlijk woord geschreven over mooie Frodo.

“Frodo is een bescheiden poes met een heel lief karakter. Het is echt een goedzakje. Ze is huiselijk en zit graag voor het raam naar buiten te kijken. Enorm actief is ze niet.

Enkele maanden geleden heeft ze kennelijk een erg nare ervaring met kinderen gehad (wat precies weet ik niet), sindsdien is ze daar enorm bang voor. Ze wilde wekenlang niet naar buiten. Inmiddels durft ze dat wel weer, maar zodra Frodo kinderstemmen hoort wil ze onmiddellijk naar binnen. Haar wandelingetjes zijn nog steeds opvallend kort.

Frodo wordt graag geaaid en geborsteld; als ze eens een vervilte klit in haar vacht heeft, laat ze die rustig door mij uitpluizen. Ze ligt trouwens graag op haar rug, dat is ook wel grappig.

raskattenherplaatsing-frodo-noorse-boskat-castricum-kattenherplaatsing

Frodo heeft geen eet-rem. Ik voer haar ’s morgens droge brokjes, en ’s middags blikvoer; dat eet ze net als een hond in één keer op.

Als ik een paar dagen weg ben, zorgt de buurvrouw voor haar, bij langere afwezigheid gaat ze naar een klein kattenpension. Beide opties gaan uitstekend, ze past zich dus wel makkelijk aan.

Ik hoop dat Frodo bij lieve mensen terechtkomt in een rustige, groene omgeving waar ze haar wandelingetjes kan maken, en een beetje naar de vogeltjes kan mekkeren. Aan drukte en verkeer is ze niet of nauwelijks gewend.

In een gezin met (kleine) kinderen en meerdere huisdieren zal ze beslist niet kunnen gedijen.”

raskattenherplaatsing-frodo-noorse-boskat-castricum-kattenherplaatsing

Wat zoeken wij voor Frodo uit Castricum?

Voor deze Noorse Boskat uit Castricum zoeken we een heerlijk thuis zonder huisdieren en zonder kinderen. In een groene buurt, waar ze veilig kan buitenspelen. Dat kan een fijn huis in het buitengebied zijn, of een rustige woonwijk zonder (of met heel erg weinig) verkeer, want daar is ze niet aan gewend.

Interesse?

Heb je interesse in Frodo en kun je deze beeldschone dame bieden wat ze nodig heeft om ook in haar nieuwe huis gelukkig te worden? Neem dan gauw contact met ons op en vertel ons meer over je gezinssamenstelling, je huis en woonomgeving en alles wat je nog meer kwijt wil om te laten zien dat deze Noorse Boskat-dame bij jou het allerbeste thuis krijgt. 🙂

raskattenherplaatsing-frodo-noorse-boskat-castricum-kattenherplaatsing

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!