Op de wachtlijst voor een kat

Op de wachtlijst voor een kat

chloe-tuin-kat-poes-kattenherplaatsing-voorlichting-fotograaf-nienke-flipsen

We hebben een wachtlijst voor mensen die een volwassen kat zoeken. Onderaan dit bericht vind je een formulier om je vrijblijvend op onze wachtlijst te laten plaatsen. Dat wil zeggen dat je iedere kat van wie we denken dat het een match met jou zou kunnen zijn, mag weigeren.

Misschien vraag je je af of een wachtlijst in deze tijd nog wel nodig is. De laatste jaren kunnen de dierenasiels in heel Nederland de vraag naar opvang van katten niet aan. In de zomer puilen de asiels en opvangorganisaties uit met katten en kittens. Voor iedereen zou er in de dierenasiels en bij opvangstichtingen genoeg keuze moeten zijn voor een kat!

Wat is dan de reden dat onze klanten nog steeds graag gebruik maken van onze wachtlijst?

  • Op nummer één staat de afstand. Dierenasiels liggen altijd afgelegen (i.v.m. de Wet Geluidshinder onder andere) en zijn doorgaans zeer moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De meeste mensen die bij ons op de wachtlijst stonden en staan, zoeken een kat in hun directe omgeving, omdat zij niet beschikken over eigen vervoer of afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. We krijgen vragen uit heel Nederland van mensen, waar er een goede opvang is in hun buurt.
  • De tijd van het jaar. Ieder jaar in januari worden we overspoeld met vragen naar katten en kittens. Jonge plaatsbare kittens zijn er dan nog niet, die zijn er pas weer vanaf mei. Ook in de asiels zijn van januari tot mei (gelukkig!) heel weinig katten die en thuis zoeken. Maar als je op zoek bent naar een leuke kat, dan is het heel jammer dat je in deze tijd van het jaar niet kunt slagen!
  • Niet behendig met internet/hulp nodig bij de zoektocht. Het zal je misschien verbazen, want je bent nu bij ons op de website en je leest dit bericht. Er zijn nog steeds mensen in Nederland die geen internet gebruiken of zelfs niet eens een computer thuis hebben. Om die reden bellen zij ons met de vraag of wij een passende kat in ons bestand hebben. Zo niet, dan worden zij graag gebeld als er een kat wordt aangemeld die aan hun wensen voldoet. En wij zetten ook mensen met deze hulpvraag met alle plezier bij ons op de wachtlijst.
  • Specifieke wensen. We horen van veel klanten dat ze al langer op zoek zijn naar een volwassen kat, en onze website en dierenasiels al langere tijd in de gaten houden, maar nog niet hebben gevonden wat ze zoeken. Onlangs hebben mensen ons benaderd die al maanden op zoek waren bij de asiels naar een kat die goed kon omgaan met jonge kinderen. Dat soort katten bleken erg moeilijk te vinden. Uiteindelijk hebben ze via onze wachtlijst twee fantastische katten overgenomen die gewend waren aan jonge kinderen en daar goed mee konden omgaan.
  • Gemak. Veel mensen vinden het waarschijnlijk een plezierige bezigheid, om op zoek te gaan naar een nieuw huisgenootje. Er zijn ook mensen die op internet en op Facebook door de bomen het bos niet zien, zich overweldigd voelen bij een bezoek aan het asiel en dan maar moeilijk een keuze kunnen maken. Ook zulke klanten melden zich voor onze wachtlijst. Soms met heel specifieke wensen (een rode binnenkater tot 5 jaar oud) en soms met algemenere wensen. Ook deze zoekers zijn wij graag van dienst.

zoek-je-kittens-kattenherplaatsing-wachtlijst-kat

Vrijblijvend op onze wachtlijst

Ben je op zoek naar een leuke volwassen (ras-)kat en heb je ook zo je eigen redenen om op onze wachtlijst geplaatst te willen worden? Wij maken het met alle plezier voor jou in orde! Vul onderstaand zoekprofiel in om een leuke kat te adopteren.

Kosten van de wachtlijst

Omdat we ontzettend veel tijd, zorg en aandacht besteden aan het matchen van de kat(ten) die een thuis zoeken met de mensen op onze wachtlijst, vragen we daar een kleine vergoeding voor. Klik hier voor de actuele prijslijst. Voor het wachtlijstbedrag staan jouw gegevens gedurende 6 maanden op onze wachtlijst. Als er binnen dat half jaar een kat bij ons wordt aangemeld die in jouw zoekprofiel past, dan nemen we direct contact met jou op. Nog vóórdat de kat op de website wordt geplaatst! Je hebt om die reden dan ook “eerste keus”.

Betaling van de kosten

Het aanmeldformulier voor de wachtlijst kun je direct invullen op onze website. Na betaling kom je in ons actieve bestand en zullen we je direct benaderen als er een kat bij ons wordt aangemeld die in jouw zoekprofiel past.

Bankgegevens van Kattenherplaatsing.nl

Na jouw betaling gaan we actief aan de slag. Klik hier voor alle betaalmogelijkheden.

Garanties zijn er niet

Garanties zijn er niet. Het is mogelijk dat een kat die bij ons wordt aangeboden bij meerdere mensen op de wachtlijst past. We benaderen slechts een paar mensen tegelijkertijd en pas als we hun reactie hebben ontvangen, benaderen we de volgende mensen op onze wachtlijst. Wat het best past bij de kat is hierbij leidend. Maar ook als een kat helemaal is wat jij zoekt, kan het zijn dat er geen klik is met de eigenaar of dat er geen klik is met de kat op het moment dat je met de kat kennismaakt. Helaas kunnen we dus geen garanties geven, maar je kunt ervan op aan dat we onze uiterste best doen om katten en mensen op de wachtlijst zo zorgvuldig mogelijk te matchen. Het belang van de kat staat bij ons voorop!

Hoe lang duurt het voordat ik bericht krijg?

Wij nemen contact met je op als een kat bij ons wordt aangemeld die aan jouw wensen voldoet. Dit kan enige tijd duren, maar het kan ook heel snel gaan. We verwijzen je ook van harte naar asiels en kattenstichtingen in jouw eigen regio, als je niet lang wil wachten. Neem ook daarvoor gerust contact met ons op! Zeker in het geval van kittens, die niet zo vaak bij ons worden aangemeld, hebben we veel tips die we graag gratis aan je doorgeven.

Alleen een inschrijving voor de wachtlijst is bij ons tegen een kleine betaling. Persoonlijk advies op maat en voorlichting blijft gratis!

Ik heb in de tussentijd al een kat gevonden!

Heb je in de tussentijd al een leuke kat of kitten gevonden of is de kat die wij aanbieden toch niet helemaal wat je zoekt? Geen probleem! Onze wachtlijst is vrijblijvend en je kunt gerust aangeven als je geen interesse hebt. We vinden het fijn om een berichtje te krijgen als je niet meer op zoek bent naar een kat, zodat we je gegevens kunnen verwijderen. Het door jou betaalde bedrag voor de wachtlijst storten we niet terug als je zelf een kat vindt in de tussentijd of als we geen match voor je hebben kunnen maken in het half jaar waarvoor je betaald hebt.


Aanmeldingsformulier wachtlijst

Vind je het makkelijker om een formulier in te vullen, zodat je geen belangrijke wensen vergeet? Vul dan hieronder het formulier in om je aan te melden voor onze wachtlijst.


Aanmeldingsformulier wachtlijst
Ben je op zoek naar een kitten? Dan hoef je dit formulier niet in te vullen. Stuur ons een e-mail voor gratis tips!
Lengte van de vacht *
Heb je al ervaring met katten? *
Hoeveel katten heb je zelf al? *
Wat is het geslacht van jouw katten? *
Zoek je een maatje voor jouw kat of katten? *
Doorgaans werkt de match kater-kater (van ongeveer dezelfde leeftijd) het beste, of de combinatie poes-poes. Poezen spelen liever met spulletjes en speelgoed en katers willen juist graag met andere katten spelen.
Bijvoorbeeld konijnen, cavia's, kippen waar de kat mee in contact komt, etc.
Mag de kat straks bij jou op de slaapkamer komen? *
Wij adviseren kattenbaasjes altijd een bedrag te vragen voor hun kat, om handel in en misbruik van katten te voorkomen.
Op al onze activiteiten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid bij onjuist verstrekte informatie.
Let op! Begin nog niet met de betaling tijdens het invullen van dit formulier, dan wordt het formulier niet verzonden! Je krijgt na ontvangst een persoonlijke mail. Als je graag een Tikkie wil ontvangen voor de betaling, vul dat dan hier in.
Gebruik je een e-mailadres van Hotmail, Live of MSN? Dan komt ons antwoord terecht in de map met spam of ongewenste e-mail. Houd die map in de gaten. Als je zelf hebt ingesteld dat spam direct moet worden verwijderd, dan komt ons antwoord niet bij je aan! Krijg je binnen een paar dagen geen enkele reactie van ons? Dan is er iets niet goed gegaan met het verzenden van het formulier. Stuur dan even een mailtje aan contact@kattenherplaatsing.nl

Omdat blijkt dat niet iedereen de informatie leest over de wachtlijst, vind je de belangrijkste punten hier op een rij:

  • we doen erg veel moeite om de aangeboden katten te matchen met mensen op de wachtlijst
  • hiervoor vragen wij een kleine vergoeding
  • voor dit bedrag sta je een half jaar in ons actieve bestand
  • garanties dat er binnen 6 maanden na jouw inschrijving bij ons een kat wordt aangemeld die (exact) aan jouw wensen voldoet zijn er niet
  • we horen het graag als je in de tussentijd bent voorzien en niet meer op zoek bent naar een kat

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!