opvang

Opvang

Helaas is het niet altijd mogelijk dat je kat bij jou blijft wonen en in dat geval is herplaatsing vanuit huis, zoals wij dat aanbieden, geen optie. Als je op zoek bent naar opvang van jouw kat (of katten) dan hebben wij daar ook mogelijkheden voor. Er zijn natuurlijk genoeg kattenpensions in Nederland, maar daar zijn wij geen voorstander van. Een kat is géén groepsdier en wij vinden het onwenselijk dat een kat in een ruimte wordt geplaatst met andere vreemde katten. Onderstaand vind je onze aanraders, pensions en hotels waar we 100% achter staan omdat zij de kat als diersoort respecteren en rekening houden met de natuurlijke behoeften van een kat. In deze hotels krijg je kat een eigen ruimte zonder andere, vreemde katten. Katten uit hetzelfde gezin die aan elkaar gehecht zijn, worden natuurlijk wel samen geplaatst in een kattenkamer.


Kattenkamer, opvang in huiselijke omgeving

spike-kattenkamer-opvang (1)
In 2019 was Spike bij Marieke in de opvang

Zowel Marieke als Karin hebben thuis kattenkamers ingericht waar katten kunnen worden opgevangen. Jouw kat of katten komen niet in contact met vreemde katten. Opvang in een kattenkamer is een goede oplossing voor een kortdurend verblijf. Doordat ze thuis verblijven, zijn ze ‘s nachts niet alleen in huis, zoals in een pension. Ook is het voor de katten prettig dat ze niet in een kooi zitten of in een ruimte moeten verblijven met vreemde katten.

Meer informatie over kortdurende opvang bij Marieke thuis in Cuijk

Bij kortdurende opvang kun je denken aan:

  • een verbouwing, waarbij het thuis blijven teveel stress met zich meebrengt voor je kat óf het risico bestaat dat de kat wil ontsnappen uit het lawaai en vermist raakt
  • een verhuizing of tijdelijk gebrek aan woonruimte
  • tijdelijk geen geschikt thuis of verblijf voor de kat
  • ziekte of een (geplande) ziekenhuisopname
  • een kort verblijf van de eigenaar buitenshuis
  • andere kortdurende situaties waarbij de kat niet thuis kan blijven wonen
  • overlijden van de eigenaar
  • niet kunnen zorgen voor de kat in het eigen huis

Opvang bij Marieke thuis kan variëren van 1 dag tot maximaal 2 weken. Neem gerust contact op voor overleg en de mogelijkheden.


Langdurige huiselijke opvang

Zoek je een oplossing voor een periode langer dan 2 weken? Dan is langdurige opvang bij Marieke thuis in Cuijk ook mogelijk. Sinds oktober 2019 heeft Marieke geen eigen katten meer en de opvangkat(ten) hebben dan ook toegang tot het gehele huis. In overleg met jou is het ook mogelijk je kat na een gewenningsperiode naar buiten te laten. Bij langdurige opvang betaal je als eigenaar zelf voer, kattengrit en eventuele dierenartskosten. Daarnaast is er een dagelijkse onkostenvergoeding van toepassing. Kijk hier voor de actuele tarieven.

Afstand en herplaatsing vanuit de opvang

Kan je kat niet bij jou thuis blijven wonen en ben je genoodzaakt je kat te herplaatsen? Dan is afstand doen van je kat aan Kattenherplaatsing.nl een mogelijkheid. Voor een vast, eenmalig bedrag schrijf je het eigendom van jouw kat(ten) over aan Kattenherplaatsing.nl Je kat komt in de opvang bij Marieke thuis waarna in alle rust – en in overleg met jou – wordt gezocht naar een passend nieuw thuis. Kijk hier voor de prijzen van afstand.

Uniek: opvang én herplaatsing van katten die plassen of sproeien in huis

Uniek is Marieke’s opvang van plassende en sproeiende katten. Marieke heeft door de jaren heen al heel wat plassende en sproeiende katten opgevangen in haar eigen huis. Met deskundige begeleiding van de kat, het juiste kattenbakmanagement en (indien nodig) de juiste voeding en supplementen is iedere kat in de opvang direct gestopt met plassen en sproeien. Alle opvangkatten zijn vervolgens succesvol herplaatst naar een nieuw thuis, waarna ze in hun nieuwe huis ook niet meer plasten of sproeiden!

Meer lezen over opvang in huiselijke omgeving? Klik hier.


Tarieven voor opvang

Ga naar de prijslijst voor de actuele tarieven.


Meer informatie over opvang bij Karin thuis in Nijmegen

banner-groot-karin-everraert-Kattenoppas-Nijmegen-team-kattenherplaatsing

Kijk op de website van Karin voor meer informatie over de mogelijkheden van opvang bij haar thuis of bel haar gerust. Karin Everraert ✆ 06-5273 2828


Opvang in een pleeggezin van Stichting Blijdschap voor de Dieren

Kan je kat tijdelijk niet bij jou thuis verblijven? Informeer dan bij Stichting Blijdschap voor de Dieren of zij een pleeggezin in jouw regio hebben waar je kat even terecht kan. Opvang bij een pleegadres is een landelijk hulpproject en bestaat uit vrijwilligers die bereid zijn om in hun eigen woonplaats te helpen met de verzorging van een huisdier. Dat kan ook aan huis! Je kunt een aanvraag voor opvang indienen via deze link.


De beste kattenpensions

Verblijf in een kattenpension is voor een kat bepaald geen vakantie. Het liefst blijft een kat in zijn eigen, vertrouwde omgeving. Is het toch nodig om je kat ergens onder te brengen? Bijvoorbeeld omdat je huis wordt verbouwd en je kat erg veel stress ondervindt van de herrie en de werklui? Informeer dan bij een van onderstaande kattenhotels. Van kattenpensions zoals deze zijn er nog maar heel weinig in Nederland. Dit zijn kattenhotels waar je kat een eigen ruimte krijgt zónder vreemde katten. Vaak kun je ook nog kiezen voor een kattenkamer met een aangrenzende buitenruimte. Dat is heel erg fijn als jouw kat gewend is om een frisse neus te halen. Wij bevelen onderstaande kattenhotels van harte aan. Kijk op de websites voor meer informatie. Wij willen deze lijst graag blijven aanvullen! Ken je een kattenpension of hotel waar je kat een eigen ruimte krijgt, zonder te hoeven omgaan met vreemde katten? Stuur ons dan een e-mail met je tip!


catsonly_logo-kattenhotel-kattenpension-kattenherplaatsing-nl

Cats Only kattenhotel is een prachtig kattenhotel in Gemert waar je kat een eigen kamer met buitenruimte krijgt! Er zijn ook speciale kamers voor binnenkatten, met uitzicht. Er verblijven géén honden in dit pension, ook dat is een groot voordeel.


kattenkeet-heino-logo-minikattenhotel-kattenherplaatsing-nl
Kattenkeet is een minihotel voor katten in Heino (Overijssel) waar je kat een eigen kamer met buitenren krijgt! Er verblijven géén honden in dit pension. Dat is voor je kat heel fijn!


De Katten Hoeve in Alphen (Gelderland) biedt ook de optie voor katten om een eigen kamer te krijgen.


 

dikketje-dap-speciale-opvang-medisch-kattenvoorlichting-kattenherplaatsing

Het katten zorghotel Eindhoven maakt deel uit van de dierenkliek Dikketje Dap en is een gespecialiseerde kleinschalige opvang voor de kat die (eventueel) medische zorg nodig heeft.
Katten zorghotel Dikketje Dap


Kattenpension Mijn Stekkie in Rijnsaterwoude (Zuid-Holland). Het staat niet vermeld op de website, maar katten kunnen hier een eigen kamer met buitenruimte krijgen. Zonder contact met vreemde katten!


poezenpension-de-merel-logo-natuurwinkel-kattenvoorlichting

Poezenpension & Natuurwinkel de Merel in Haelen, Limburg. Deze goede tip kregen we van een van onze klanten! Een prachtig pension waar je kat een eigen ruimte met buitenverblijf krijgt. Neem zeker eens een kijkje op de website!


Het Catshuys in Ermelo Gelderland, ook hier krijgen katten een eigen ruimte zonder die te hoeven delen met vreemde katten!


 

stichting-beertje-opvang-oude-zieke-katten-kattenvoorlichting-kattenherplaatsingStichting Beertje in Maarn biedt een thuis aan zieke katten in de laatste levensfase. Ook kun je terecht voor persoonlijk en praktisch advies.
Stichting Beertje
Facebook


Tips?

Heb je tips voor organisaties in Nederland die katten (tijdelijk) opvangen? Wij voegen ze hier graag toe! Stuur ons gerust een e-mail.