opvang

Opvang

Helaas is het niet altijd mogelijk dat je kat bij jou blijft wonen en in dat geval is herplaatsing vanuit huis, zoals wij dat aanbieden, geen optie.

Als je op zoek bent naar opvang van jouw kat (of katten) dan hebben wij daar ook mogelijkheden voor. Er zijn natuurlijk genoeg gewone kattenpensions in Nederland, maar daar zijn wij géén voorstander van. Een kat is géén groepsdier en wij vinden het onwenselijk dat een kat in een groepsruimte wordt geplaatst met andere vreemde katten.

Onderstaand vind je onze aanraders, pensions en hotels waar we 100% achter staan omdat zij de kat als diersoort respecteren en rekening houden met de natuurlijke behoeften van een kat. In deze hotels krijg je kat een eigen ruimte zonder andere, vreemde katten. Katten uit hetzelfde gezin die aan elkaar gehecht zijn, worden natuurlijk wel samen geplaatst in een kattenkamer.


banner-klein-karin-everraert-Kattenoppas-Nijmegen-team-kattenherplaatsing

Kattenkamer, tijdelijke opvang in huiselijke omgeving

Karin heeft thuis twee kattenkamers ingericht (waarvan een met balkon!) waar katten tijdelijk kunnen worden opgevangen. Jouw kat of katten komen niet in contact met vreemde katten. Opvang in een kattenkamer is een goede oplossing voor een kortdurend verblijf. Doordat ze bij Karin thuis verblijven, zijn ze ‘s nachts niet alleen in huis, zoals wel het geval is in een kattenpension of kattenhotel. Ook is het voor de katten prettig dat ze niet in een kooi zitten of in een ruimte moeten verblijven met vreemde katten.

Meer informatie over opvang bij Karin thuis in Nijmegen

banner-klein-karin-everraert-Kattenoppas-Nijmegen-team-kattenherplaatsing

Kijk op de website van Karin voor meer informatie over de mogelijkheden van kortdurende opvang bij haar thuis of bel haar gerust. Karin Everraert ✆ 06-5273 2828


Opvang in een pleeggezin van Stichting Blijdschap voor de Dieren

Kan je kat tijdelijk niet bij jou thuis verblijven? Informeer dan bij Stichting Blijdschap voor de Dieren of zij een pleeggezin in jouw regio hebben waar je kat even terecht kan. Opvang bij een pleegadres is een landelijk hulpproject en bestaat uit vrijwilligers die bereid zijn om in hun eigen woonplaats te helpen met de verzorging van een huisdier. Dat kan ook aan huis! Je kunt een aanvraag voor opvang indienen via deze link.


De beste kattenpensions en hotels

Verblijf in een kattenpension is voor een kat bepaald geen vakantie. Het liefst blijft een kat in zijn eigen, vertrouwde omgeving. Is het toch nodig om je kat ergens onder te brengen? Bijvoorbeeld omdat je huis wordt verbouwd en je kat erg veel stress ondervindt van de herrie en de werklui? Informeer dan bij een van onderstaande kattenhotels. Van kattenpensions zoals deze zijn er nog maar heel weinig in Nederland. Dit zijn kattenhotels waar je kat een eigen ruimte krijgt zónder vreemde katten. Vaak kun je ook nog kiezen voor een kattenkamer met een aangrenzende buitenruimte. Dat is heel erg fijn als jouw kat gewend is om een frisse neus te halen. Wij bevelen onderstaande kattenhotels van harte aan. Kijk op de websites voor meer informatie. Wij willen deze lijst graag blijven aanvullen! Ken je een kattenpension of hotel waar je kat een eigen ruimte krijgt, zonder te hoeven omgaan met vreemde katten? Stuur ons dan een e-mail met je tip!


Stars Kattenzorg Kattenhotel in Nieuwveen (Zuid-Holland). Hier krijg je kat een eigen kamer met óf zonder buitenren. Er verblijven hier géén honden in het pension en dat is voor katten erg fijn.


kattenkeet-heino-logo-minikattenhotel-kattenherplaatsing-nlKattenkeet is een minihotel voor katten in Heino (Overijssel) waar je kat een eigen kamer met buitenren krijgt! Er verblijven géén honden in dit pension. Dat is voor je kat heel fijn!


De Katten Hoeve in Alphen (Gelderland) biedt ook de optie voor katten om een eigen kamer te krijgen.


dikketje-dap-speciale-opvang-medisch-kattenvoorlichting-kattenherplaatsing

Het katten zorghotel Eindhoven maakt deel uit van de dierenkliek Dikketje Dap en is een gespecialiseerde kleinschalige opvang voor de kat die (eventueel) medische zorg nodig heeft.
Katten zorghotel Dikketje Dap


Kattenpension Mijn Stekkie in Rijnsaterwoude (Zuid-Holland). Het staat niet vermeld op de website, maar katten kunnen hier een eigen kamer met buitenruimte krijgen. Zonder contact met vreemde katten!


poezenpension-de-merel-logo-natuurwinkel-kattenvoorlichting

Poezenpension & Natuurwinkel de Merel in Haelen (Limburg). Deze goede tip kregen we van een van onze klanten! Een prachtig pension waar je kat een eigen ruimte met buitenverblijf krijgt. Neem zeker eens een kijkje op de website!


Het Catshuys in Ermelo (Gelderland), ook hier krijgen katten een eigen ruimte zonder die te hoeven delen met vreemde katten!


Kattenhotel Catchy voor Schagen, Alkmaar en Heerhugowaard. Van een potentiële adoptant kregen we deze tip en we zijn hier heel blij mee! Kijk op de website bij ‘zomerhuisjes’ om de verblijven te bekijken waar jouw kat een eigen kamer met buitenruimte krijgt.


Op de website konden we het niet zo expliciet ontdekken, maar van een van onze klanten hebben we zéér positieve feedback gekregen over de kattenkamers die de Kattenburg in Berlicum (Noord-Brabant) ter beschikking heeft, waar de katten een eigen ruimte kunnen krijgen, zonder contact te hoeven hebben met vreemde katten. Er is wel een groepsverblijf aanwezig, maar een eigen kattenkamer is in dit kattenhotel dus ook mogelijk! Onze klant vond de begeleiding en verzorging van de katten heel erg goed. Informeer gerust bij de Kattenburg.


Kattenhotel van een gediplomeerde kattengedragstherapeut in Assen. De katten hebben hier géén buitenruimte tot hun beschikking, dus dit moet wel passen bij je kat.


stichting-beertje-opvang-oude-zieke-katten-kattenvoorlichting-kattenherplaatsingStichting Beertje in Maarn biedt een thuis aan zieke katten in de laatste levensfase. Ook kun je terecht voor persoonlijk en praktisch advies.
Stichting Beertje
Facebook


Tips?

Heb je tips voor organisaties in Nederland die katten (tijdelijk) opvangen? Wij voegen ze hier graag toe! Stuur ons gerust een e-mail.