Paco zoekt niet meer

2018-08-12-herplaatsing-paco-kattenherplaatsing-nl (4)

Paco zoekt niet meer


Update 4 september 2020: hoe gaat het nu met Paco?

Paco was onze eerste officiële herplaatser! Marieke herplaatst al sinds 2003 met succes katten naar een nieuw thuis, maar pas sinds 2018 via haar eigen onderneming Kattenherplaatsing.nl En Paco was onze eerste herplaatser in deze hoedanigheid!

Hoe gaat het nu met Paco?

Zijn vrouwtje heeft deze toch wat moeilijk plaatsbare kat uiteindelijk zelf gehouden. Medisch mankeert hij van alles, waar we bij de herplaatsing ook heel eerlijk over zijn geweest.

Een groter probleem was dat ze hem gescheiden moest houden van de andere katten. Veel werk om hem toch bezig te houden en ook de andere katten nog te laten genieten van de kattenren, want het is een enorm energieke jongen. Een paar dagen geleden had ik zijn vrouwtje aan de telefoon en een wondertje is gebeurd: na al die tijd is hij vriendjes geworden met een van de poezen, een jonge meid. Superfijn voor hem! ❤️ Hij maakt het heel goed en krijgt thuis de beste medische zorg die hij nodig heeft. Veel geluk in je verdere leven, lieve Paco!


Update 10 februari 2019: Paco zoekt niet meer

Een enkele keer maken we dit ook mee. Een kat is dan (lange tijd) bij ons in de bemiddeling voor herplaatsing, en op het moment dat een verhuizing concreet wordt omdat een supergouden mandje zich meldt, heeft de eigenaar er slapeloze nachten van. Het is ook niet niks om afstand te moeten doen van je kat. En soms hebben mensen het traject bij ons nodig om dan alsnog te beseffen dat ze geen afstand kunnen doen van hun kat. Hoewel het voor het vrouwtje van Paco heel zwaar is om de komende jaren – zolang haar bejaarde katten er nog zijn – de katten strikt gescheiden te houden, heeft zij daar toch voor gekozen om het om die manier te blijven doen.

Zijn vrouwtje schreef ons:

Ik zou morgen een bezoek krijgen van een geweldige mevrouw uit Groningen die voor Paco zou komen kijken.

Ik heb het geannuleerd en heb besloten Paco te houden. De zielenband is te groot. Dus hij kan ook van de site nu. Sinds het telefoontje met deze mevrouw en de afspraak heb ik geen oog meer dicht gedaan en was alleen maar onrustig, verdrietig over het mogelijke komende afscheid. Ik heb eerlijk naar mezelf moeten kijken en moeten toegeven dat ik het niet kan, hem herplaatsen.

De onrust dat hij helemaal in Groningen zou zitten en die hele entourage en dan met zijn blaasgruis, etc. etc. ik kon het niet verdragen, en zag het ook niet voor me. Het was ook net alsof hij het voelde want hij werd 3x zo aanhankelijk…

We wensen Paco en zijn vrouwtje heel veel geluk voor de toekomst samen. ♥


januari 2019

We kregen een leuke update van zijn vrouwtje. Ze houdt hem strikt gescheiden van de andere, bejaarde katten omdat dat nu eenmaal niet goed gaat (en ook de reden is dat hij een thuis zoekt).

Paco is erg gesteld op regelmatig contact en ‘s nachts ligt hij helemaal opgekruld bij me onder de dekens. Hij wil echt graag naar buiten kunnen. We ‘voetballen’ tegenwoordig. Ik gooi propjes papier en hij keept ze terug of springt ernaar. Goed voor de beweging omdat hij sinds het bezoek aan het pension wel een beetje te dik is. 🙂


Nijmegen, september 2018

Dit beeldschone knaapje van 8 maanden oud heet Paco en hij zoekt een casa. 🙂

Zijn historie

Lieve mensen waren op vakantie in Spanje. En wat ze daar zagen? Een beeldschoon rood katje. Al 10 minuten zittend in een poephouding, terwijl er niets uit kwam! Kermend en miauwend van de pijn. 🙁 Een paar Nederlandse jonge idealisten, hebben zich over hem ontfermd en zijn naar de dierenarts gegaan. Zijn darmpjes bleken vol botjes en harde ontlasting te zitten, wat er niet uit kon. Via een crowdfundingproject hebben ze geld ingezameld voor Paco om hem te kunnen laten opereren in Spanje. De keus was: opereren of laten inslapen. Zij kozen voor het leven. ♥

Maar er bleek meer aan de hand. Op de scans die in Spanje werden gemaakt, bleken zijn heupjes ooit gebroken te zijn geweest (door een ongeluk of door mishandeling?) en verkeerd aan elkaar te zijn gegroeid.

Het was geen optie om hem achter te laten in Spanje nu hij was opgelapt. Hij zou daar weer aangewezen zijn op het vangen van wild, er zou niemand zijn om hem te voeren. En zonder goede voeding zou het probleem weer kunnen terugkomen. Met een busje ging het kereltje mee naar België. En uiteindelijk is hij door een lieve mevrouw uit Nederland opgehaald om in een fijne thuisomgeving verder aan te sterken en onderzocht te worden. Tot zover zijn historie!

Gezondheid

2018-08-12-herplaatsing-paco-kattenherplaatsing-nl-achterpootje

Zijn linker achterpootje is een beetje scheef gaan staan tijdens het herstel van die breuk. Het pootje wijst naar buiten. In Nederland zijn nieuwe foto’s gemaakt waar duidelijk op te zien is dat de breuk goed aan elkaar gegroeid is. Een nieuwe operatie heeft volgens de dierenarts geen zin en is ook absoluut niet nodig. Het ziet er misschien een beetje eng uit, maar het ventje weet zich hier uitstekend mee te redden! Hij heeft geen pijn en gebruikt ook géén pijnstillers.

Prognose

De dierenarts denkt dat Paco probleemloos oud kan worden, net als iedere andere kat. De prognose is dat hij mogelijk op hoge leeftijd last zal krijgen van artrose in zijn knie, door de afwijkende stand van zijn pootje. Toen Marieke dat hoorde van zijn vrouwtje dacht ze meteen aan wat Dr. Corbee op de de Felcan-kattendag van 2016 vertelde: 61% van de katten ouder dan 6 jaar heeft last van artrose. En bij katten ouder dan 14 jaar, zou dat 82% zijn. Artrose is dus sowieso al een kwaal die bij katten veel voorkomt en Paco is daar dan ook geen uitzondering op. Uiteraard kun je het medisch dossier van Paco digitaal inzien als je dat wil. Wij zijn volkomen eerlijk en open over al onze katten in de bemiddeling en dus ook over de medische historie van dit katje.

Hij kan alles

Paco kan alles wat een kat met vier “gewone” pootjes ook kan. Zoals elke jonge kat klimt hij overal op en springt zonder problemen. Zijn ‘kikkerpootje’ geeft geen motorische beperkingen voor hem.

paco-tuin-kattenherplaatsing-kat

Voeding

Het gaat hartstikke goed met hem. Hij heeft een aantal maanden speciale voeding voor zijn darmen gehad en dat is afgebouwd. Helaas bleek hij na urineonderzoek blaasgruis te hebben en hij zal nu blaasgruisvoer moeten eten. Zoals voor iedere kat is het advies hem kleinere hoeveelheden, verspreid over de dag te geven. Dus 4 à 5 keer per dag een kleine portie. Hij is erg gefocust op eten, gedrag wat je vaak ziet bij katten die een hongerperiode hebben doorgemaakt. In het begin dat hij bij zijn nieuwe vrouwtje was, at zelfs gekookte bonen uit een pan en vrat zelfs een tomaat aan! 🙂

Je kunt geen bak brokken klaarzetten waar hij doorlopend van kan eten, want hij zal alles ineens naar binnen werken. Dat is voor geen enkele kat goed. Als je al een kat hebt, zul je die ook apart moeten gaan voeren in porties. Dit is overigens aan te bevelen voor alle katten. Je kunt ook gebruik maken van een SureFeed, een voerbak met een chiplezer, waardoor de kat die toegang heeft tot de chipvoerbak zelf kan bepalen wanneer en hoeveel hij eet.

Gedrag

Hij is erg speels. Het lieve Spanjaardje is lief en aanhankelijk. Hij krijgt graag aandacht en vindt het fijn om op schoot of als een baby in je armen te liggen. Hij luistert als een hondje. 🙂 Genoeg aandacht krijgen is voor hem echt belangrijk en zijn vrouwtje denkt dat hij dan een vriend voor het leven zal zijn!

Binnen of buiten?

paco-tuin-kattenherplaatsing-kater

Paco heeft zichzelf waarschijnlijk in leven moeten houden met jagen. Hij was er goed in, er werden nogal wat botjes in zijn darmen gevonden van vogels en muizen. Hij kreeg die er toen met geen mogelijkheid meer uitgepoept. Zijn vrouwtje maakt zich zorgen of hij wel buiten kan spelen met zijn jachtgedrag. Zal hij weer verstopt raken als hij een vogel of een muis te pakken krijgt? Marieke heeft uitgelegd dat katten niet erg succesvol zijn in de jacht op vogels. Hoewel jagen bij katten los staat van een hongergevoel, krijgt dit mannetje nu natuurlijk goede voeding. In Spanje had hij dat niet. In een afgezette tuin zal hij ook minder vogels (kunnen) vangen dan wanneer hij vrij buiten loopt. Het zou heerlijk voor hem zijn als hij een nieuw thuis vindt met een afgezette tuin.

paco-tuin-kattenherplaatsing-kat

Andere katten

Het kereltje is jong en onbesuisd, wil veel spelen en daar zijn de oudere katten die er al wonen niet van gediend! Dit pubertje is pas toen hij in Nederland kwam gecastreerd en dit heeft hem al wat rustiger gemaakt dan hij was. Omdat de situatie thuis uit de hand liep met de andere katten, is hij tijdelijk naar een goed kattenpension gegaan. Ook daar moest hij uit de groep verwijderd worden omdat hij zich onmogelijk gedroeg. Paco kan dus helaas niet bij andere katten worden geplaatst. We beseffen dat dit zijn herplaatsing lastiger maakt, toch hopen we een fijn thuis voor hem te vinden waar hij kan floreren als enige kat, met alle aandacht van zijn nieuwe baasje(s).

Honden

Dit kereltje is opgevangen bij iemand met een hond en dat gaat goed.

Proeftijd

Zoals voor alle katten die wij herplaatsen geldt een proeftijd van één maand. Mocht het om wat voor reden dan ook niet goed gaan bij jou thuis, dan kan hij terug naar de mevrouw bij wie hij is opgevangen. Binnen de proeftijd krijg je dan ook nog het overnamebedrag teruggestort op je rekening. Zoals bij ons gebruikelijk is, wordt het dierenpaspoort van de kat na de proeftijd, als we de plaatsing beiden als succesvol beschouwen, overgeschreven op jouw naam.

Kosten verbonden aan de overname van deze Spanjool

Aan de overname van deze Spanjool 🙂 zijn kosten verbonden, omdat we alleen serieuze reacties willen van mensen die hem in hun huis en hart zullen opnemen en goed voor hem zullen zorgen. Voor alle onderzoeken bij de dierenarts zijn al behoorlijke kosten gemaakt en de dierenarts is zo goed geweest de röntgenfoto’s te sponsoren omdat hij het hartverwarmend vond dat een Nederlandse mevrouw dit kereltje liefdevol heeft opgenomen. De kosten van zijn castratie, voeding, verzorging, ontworming en ontvlooimiddelen en de vaccinatie berekenen we allemaal niet door! Voor Paco wordt slechts een tegemoetkoming in de kosten gevraagd van € 55,-.

Paco in een lista 🙂

 • naam: Paco (Indianennaam voor ‘een vrij man’)
 • rode kater
 • 1 jaar oud (geboren in januari 2018)
 • gecastreerd in Nederland
 • gechipt
 • hij krijgt een Nederlands paspoort mee 🙂
 • het zou voor hem heel fijn zijn een thuis te krijgen met een omheinde tuin. Als binnenkat of in een thuis met alleen een balkon zal hij zich waarschijnlijk teveel gaan vervelen met zijn Spaanse temperament. 🙂
 • Paco gebruikt netjes de kattenbak
 • hij is niet gewend aan kinderen
 • hij is gewend aan een hond en dit gaat goed
 • we zoeken een thuis voor hem zonder andere katten
 • het lieve mannetje knuffelt graag
 • hij is niet bang voor vreemde mensen
 • Paco is erg speels
 • het ventje is goed gezond, hij heeft een schoonheidsfoutje (kikkerpootje) waarmee hij goed oud kan worden net als iedere andere kat
 • hij gebruikt geen medicijnen
 • Paco heeft speciale brokken tegen blaasgruis
 • uiteraard is hij recent ontwormd en ontvlooid en hij is gevaccineerd
 • hij is opgevangen in de regio Nijmegen

Interesse in Paco?

Heb je interesse in Paco? Olé! Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van zijn vrouwtje.


Update november 2018

Onze Paco heeft onlangs een paar weken gelogeerd in een kattenpension omdat zijn vrouwtje genoot van een welverdiende vakantie. We kregen een verslagje!

Paco en het verblijf in een pension

 

Zonder enige vorm van angst stapte hij het reismandje uit en het binnenverblijf in. Hij stoof gelijk op het raam af, wat de doorgang bleek naar het buitenverblijf. Een ruim opgezet verblijf met boomstronken als krabpalen, bankjes en ander natuurlijk materiaal. Ook het binnenverblijf is ruim opgezet. s’ Nachts verblijft elk dier in zijn eigen afgesloten ruimte, waar water en een eigen mandje staat.

Paco moest naar een ander verblijf worden verplaatst. Hij ging niet goed om met de andere gasten. Hij had het vooral gemunt op de kleinere en meer timide katten.

De pensionhoudster vertelde dat hij graag buiten was in de ren. Toen ik hem kwam ophalen, heb ik hem een tijdje geobserveerd. Ik zag duidelijk dat hij niet gecharmeerd was van de ‘buren’ in de aangrenzende buitenren.

Dat is Paco, hij kan echt niet met of bij andere katten geplaatst worden. In het pension heeft hij het duidelijk goed gehad en was een pondje of 2 aangekomen.

Op de pensionhoudster is Paco ook verliefd geworden. Hij hing letterlijk in haar armen. Als een baby bijna. ♥ Het is een scheet van een kat die graag zelf bepaalt wanneer hij bij je komt liggen. Hij is daar ook duidelijk in en hangt dan soms met 2 pootjes op je schouder, zo lekker als hij dat vindt. ♥

Wie o wie wil deze lieve kater een gouden mandje geven?

Ben je tevreden Marieke’s voorlichting? Steun mij GRATIS en shop bij Zooplus!