Petsafe Eatwell automatische voerbak

Productrecensie Petsafe Eatwell automatische voerbak

chloe-petsafe-automatische-voerbak

Speciaal voor ons 1-jarig bestaan heeft Petsafe Ierland een Eatwell automatische voerbak aan ons ter beschikking gesteld om te verloten! Kijk op onze Facebookpagina voor de winactie, op 1 september 2019 maken we de winnaar bekend!

Zie je dit bericht nadat de verloting al is geweest? Niet getreurd! We hebben regelmatig leuke winacties op onze Facebookpagina, dus volg ons om op de hoogte te blijven!


Als je vaker leest op onze website, weet je dat wij altijd eerlijke productrecensies plaatsen. We laten je dan ook de voor- en nadelen weten van deze voerbak.

De Eatwell, wat is het?

De Eatwell van Petsafe is een automatische voerbak die werkt op batterijen.

Hoe werkt het?

Gedurende 5 dagen eten (1 portie per dag)

Je kunt het apparaat programmeren zodat je kat een keer per dag, gedurende 5 dagen, 1 portie brokjes kan eten. Dit heeft niet onze voorkeur. Wij vinden het niet in het belang van een kat om dit apparaat te gebruiken om je kat 5 dagen aan een stuk alleen te laten en hem op deze manier te voeren. Het is ook belangrijk dat je kat aandacht krijgt en in de gaten gehouden wordt als je weg bent. Schakel liever een goede kattenoppas aan huis in als je langer dan een of twee dagen van huis bent. ๐Ÿ˜‰

5 voermomenten per dag

De andere optie is om het apparaat zo in te stellen dat het 5x per dag open gaat en je kat dus 5 voermomenten heeft. Dat is de optie die wij aanbevelen voor dit apparaat. Meerdere kleine eetmomenten per dag past ook bij het natuurlijke eetgedrag van een kat.

Hoe gebruikt Chloe het?

Chloe is een ex-zwerfkittentje dat als kitten ondervoed is geweest. In haar kritieke socialisatiefasen was er honger, en dit gaat niet meer uit Chloe’s systeem. Elke dag weer is ze bang voor voedseltekort. Daardoor kan er niet onbeperkt voer voor haar staan. Ze eet dan enorme hoeveelheden ineens, of ze eet zo snel dat ze alles even hard weer overgeeft.

Het apparaat van Chloe is zo ingesteld dat het 5x per dag open gaat. Per compartiment heeft Marieke er een kleine portie brokjes in gedaan. Marieke vindt het een fijn gevoel dat ze een dagje van huis weg kan zijn en dat Chloe dan geen eten tekort komt.

Handig: dit apparaat kun je natuurlijk ook gebruiken om medicatie van je kat in te doen, eventueel verstopt in iets lekkers (klik hier voor tips). Misschien is het moeilijk te monitoren of je kat zijn medicijnen goed binnenkrijgt, als je medicatie in dit apparaat verstopt. Dat hangt van jouw kat af. Maar het is zeker een tip van de fabrikant die we je graag in overweging geven!

Batterijen

De batterijen zijn niet meegeleverd en het was even zoeken naar de maat, het zijn heel grote D-batterijen. Het apparaat is zuinig in gebruik. Volgens de fabrikant zouden de batterijen 6-12 maanden mee moeten gaan. Het scheelt natuurlijk ook of je een kwaliteitsmerk batterijen kiest. Marieke heeft haar eigen voerbak gekocht in november 2018 en eind augustus 2019 heeft ze de batterijen nog niet eens hoeven vervangen.

Automatisch

De voerbak werkt automatisch. Vooraf stel je eenvoudig de tijden in waarop je wil dat het apparaat gaat “draaien”. Je kunt op die manier vier maaltijden klaarzetten voor je kat. Want het 5e bakje staat natuurlijk bij de opening. ๐Ÿ˜‰

Geluid

Het apparaat maakt een geluid als de timer naar de gekozen tijd springt en het volgende compartiment naar de opening draait. Sommige katten kunnen hier in het begin erg van schrikken. Chloe was er al gauw aan gewend.

Inhoud

Er kan 230 gram voer in ieder compartiment. Minder kan natuurlijk ook!

Plastic

Het voerbakcompartiment is gemaakt van BPA-vrij plastic. Het nadeel van plastic is dat het geuren vasthoudt en dit kan voor katten onaangenaam zijn. Ons advies is dan ook het apparaat alleen te gebruiken voor brokjes en het regelmatig af te wassen met een niet-geurend afwasmiddel zoals Klok of Neutral.

Specificaties

specificaties-automatische-voerbak

Meer specificaties van het apparaat:

  • lichtgrijs plastic deksel
  • gebogen voorkant
  • afgeplatte achterkant (handig om tegen een muur aan te zetten!)
  • vaatwasmachinebestendig carrousel met 5 voervakken

Voordelen en nadelen van de automatische voerbak

Voordelen

 • katten met overgewicht of katten die schrokken kunnen zich niet over-eten
 • meerdere keren per dag kleine porties eten past bij het natuurlijke eetgedrag van de kat
 • als je een dag van huis weg bent, is er altijd eten voor je kat
 • makkelijk in gebruik
 • eenvoudig schoon te maken
 • de batterijen gaan lang mee, het apparaat is zuinig

Nadelen

Nadelen van dit apparaat zijn er ook:

 • de bakjes zijn erg diep. Dit is een logische keus van de fabrikant, er moet natuurlijk wel genoeg voer in ieder bakje van de carrousel kunnen. Het nadeel is dat de katten hun snorharen “stoten” aan de bakranden en dat is voor katten niet prettig
 • de voerbak is gemaakt van plastic, dit houdt geuren vast en dat kan voor een kat onprettig zijn
 • met dit apparaat kun je je katten niet apart voeren (het is niet beveiligd met een chip bijv.)
 • het apparaat is niet geschikt voor natvoer of rauw vlees
 • katten kunnen, met name in het begin, schrikken van het geluid. Ook Marieke’s visite snapt niet wat ze horen. ๐Ÿ™‚ De katten (en ook de visite) wennen er snel aan. Chloe heeft zelfs een positieve associatie met het geluid, het betekent namelijk: ETEN! ๐Ÿ™‚
 • de tijdsaanduiding is AM/PM. Dit is jammer, het was fijner geweest als er een 24-uursindeling in het Nederlands was geweest.

Eindconclusie van Chloe

Marieke heeft de automatische voerbak sinds november 2018 en gebruikt het dagelijks tot volle tevredenheid. Ook als ze gewoon thuis is, er zit altijd een klein beetje brokjes in ieder compartiment. Chloe is blij met de automatische voerbak van Petsafe. Dat ze er “snorhaarstress” van krijgt, weegt voor haar niet op tegen het voordeel dat er altijd een hapje brokjes voor haar klaar staat. Ze is gewend aan het geluid en met name als ze in de winter binnen slaapt, is dit voor haar een fijne trigger: er is weer eten (hoera!). Ook haar vrouwtje is erg blij met de voerbak. Met Chloe’s eetgedrag heeft Marieke er nu geen zorgen meer over dat Chloe zich over-eet en gaat overgeven. Ook geen zorgen dat Chloe zonder eten komt te zitten als Marieke een dagje van huis weg is.

Wat ons betreft een aanrader voor katten die brokjes eten!


Wil jij ook een automatische voerbak voor je kat?

Lijkt jou het ook superhandig, een automatische voerbak voor je kat? Bestel ‘m hier!


Reactie van Savannah op onze Facebookpagina:

“N.a.v. deze recensie van jullie heb ik er dit weekend eentje aangeschaft voor mijn kat Snow. Die wil non stop eten en zeurt dan ook non stop. Mijn andere kat heeft een voerbak op chip zodat Snow niet haar eten op kan eten. Ik werd er gek van dat ze 24/7 zat te miauwen en zeuren om voer.

Nu na een paar dagen snapt ze het apparaat al! Ongeveer een half uur voordat het volgende bakje opengaat gaat ze wel een klein beetje zeuren om eten, maar lang niet zo erg als voorheen. Super bedankt voor de aanbeveling van deze voerbak! ๐Ÿ˜€ Ik heb weer rust in huis. “

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!