Pim en Sem hebben samen een thuis

Pim en Sem hebben samen een thuis


Update 1 januari 2020

De proeftijd van Pim en Sem is voorbij en waren heel benieuwd hoe het met ze gaat!

We kregen zowel van de oorspronkelijke eigenaar als van de nieuwe baasjes een fijne update. ♥

“Hoi Marieke,

Het is een hele geslaagde herplaatsing!

Het gaat boven verwachting goed. Dit is echt een gouden mandje voor ze.

Ook met Pim gaat het goed. Sem was zoals ik verwachte heel snel gewend en past zich zo aan. Maar Pim went veel sneller dan verwacht, hij lijkt zich erg op zijn gemak te voelen. En deze mensen zijn gewoon geweldig voor katten:)

Ook de aller beste wensen voor het nieuwe jaar!

Groetjes [x]”

Van de nieuwe baasjes kregen dit fijne bericht met leuke foto’s. 🙂

“Beste Marieke,

Jij ook een heel erg happy new year gewenst!

Wat ons betreft is het herplaatsingsproject van Sem en Pim helemaal geslaagd. Ze zijn erg gezellig voor ons en ze voelen zich volgens mij wel op hun gemakje in hun nieuwe home. ‘As we mail’ liggen ze dicht bij mijn bureau te slapen – vanmorgen hebben ze zichzelf moe gemaakt door als een paar dolle katjes de trap op en af te stormen, achter elkaar aan, heen en weer. Zoef, zoef! Gisteren hadden we veel visite en toen hebben ze zich ook voorbeeldig gedragen. Semmie heeft wel een uur lang gespeeld met een nichtje van bijna zes jaar – met die ‘hengel’ met de veertjes eraan. Onvermoeibaar! Pim is dan iets terughoudender, maar die laat zich echt supergraag borstelen. Hij zoekt ook steeds je gezelschap op, dat vind ik ook zo ontzettend knus. Het zijn heerlijke beesten – echt fijne nieuwe kattenvrienden. Ze houden zelfs onze zoon, – die heel erg van gamen houdt – gezelschap. Zie foto’s…

Veel groetjes,

[x]”


Update 2 december 2019: Pim en Sem zijn verhuisd!

Dit berichtje kregen we van de nieuwe baasjes. 🙂 We hopen aan het eind van de proeftijd nog een fijne update over ze te plaatsen!

“Hoi Marieke,

Gisteren zijn ze bij ons ingetrokken, de knappe katers Pim en Sem! Vooral Sem voelde zich meteen op zijn gemakje – hij is meteen helemaal relaxed. Zijn vriend Pim moet nog ff uit zijn schulp kruipen, maar dat komt vast goed, tzt.

Hierbij het officiële ondertekende formulier. Met dank voor de bemiddeling 🙂 “


Update 24 november 2019

Er heeft een heel fijne kennismaking plaatsgevonden en 30 november 2019 gaan Pim en Sem verhuizen naar hun nieuwe thuis! 🙂

We kregen deze update van de eigenaresse:

“Het kennismaken ging heel goed vandaag! Hele leuke, fijne mensen die ik Pim en Sem met een gerust hart toevertrouw. Ik denk dat we het niet veel beter zouden kunnen treffen.

Volgend weekend willen we ze gaan brengen. Ik zat even aan praktische dingen te denken zoals, het adres aanpassen dat is geregistreerd voor de chipnummers. Medische geschiedenis. Moet er nog wat officieels gebeuren wat betreft het overdragen naar nieuwe eigenaar. Verder nog dingen vergeten? Nog iets speciaals waar ik aan moet denken? Vaccinatieboekjes niet vergeten natuurlijk. 😉 En een aantal vertrouwde spulletjes.

Maak natuurlijk een lijstje en afspraken samen, maar misschien dat ik nog dingen vergeet. Ben erg blij dat we deze fijne mensen gevonden hebben, of nou ja, dat ze ons gevonden hebben!”

We vinden dit heel erg fijn om te horen! Dit hadden we nog als aanvulling:

“Het belangrijkste is het verhuisformulier dat ondertekend is door beiden. Dit is de enige wettelijke manier om een kat van eigenaar te laten veranderen (een chip is geen eigendomsbewijs, zoals vaak wordt gedacht). Aan het eind van de proeftijd nemen we met jullie beiden nog even contact op om te vragen of jullie het beschouwen als een geslaagde herplaatsing en in de tussentijd kunnen de nieuwe baasjes natuurlijk altijd bij ons terecht voor gratis advies“.


Zwolle, 30 oktober 2019

Deze mooie jongens zijn Pim en Sem! Pim is een prachtige rode huiskat en Sem is een Brits Korthaar zonder stamboom. Ze zoeken samen een thuis in verband met emigratie van hun vrouwtje. En hoewel het kan, je katten meenemen naar de andere kant van de wereld, zitten er nogal wat haken en ogen aan en hun vrouwtje kiest er liever voor een heerlijk nieuw thuis voor ze te vinden in Nederland. Laten we gauw alles vertellen over dit prachtige stel dat samen een thuis zoekt!


Pim

 • rode gecastreerde kater
 • 6 jaar
 • gechipt
 • hij komt oorspronkelijk uit een dierenasiel en we hebben schriftelijke toestemming gekregen om Pim te herplaatsen
 • Pim komt graag buiten in de tuin
 • hij gebruikt netjes de kattenbak
 • Pim is niet gewend aan andere katten, honden of andere dieren
 • aan kinderen is hij niet gewend
 • hij is dikke maatjes met zijn vriend Sem
 • Pim is erg lief
 • geaaid en geknuffeld worden vindt hij heel fijn, hij heeft wel even nodig om aan nieuwe mensen te wennen, maar als ze hem rustig benaderen dan kan hij echt genieten van een knuffelsessie
 • hij komt regelmatig op schoot of ligt lekker bij je. Hij vind het ook leuk om bij je op bed te liggen ♥
 • opgetild worden vindt hij niet zo heel fijn
 • het aaien van zijn buikje is strikt verboden. 🙂 Dat vindt hij écht niet fijn.
 • Pim is niet eenkennig
 • voor vreemde mensen is hij niet echt bang, als ze maar niet heel druk zijn
 • Pim is lekker speels
 • deze jongeman is gezond en gebruikt geen dieetvoer of medicatie
 • hij hoeft pas in september 2020 weer te worden gevaccineerd
 • Pim is onlangs preventief behandeld tegen wormen en vlooien

herplaatsing-pim-rode-kater-kattenherplaatsing

Het vrouwtje van Pim vertelt:

“3 jaar geleden ben ik met de katten naar mijn moeder in Zwolle verhuisd. Deze verhuizing had een aardige impact op Pim. Hij is erg stressgevoelig en gevoelig voor verandering. Zijn gedrag is iets veranderd sinds de verhuizing. Toen ik voor langere tijd vertrok naar het buitenland heeft het hem zo’n 6 weken gekost om aan de nieuwe situatie en aan mijn moeder te wennen en nieuwe rituelen te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld elke avond op schoot en lekker onder zijn kin/wang gekriebeld worden.

Ik heb bij zowel mijn broer als mijn partner gezien dat als ze te dichtbij komen of hem aaien zonder zijn toestemming hij blaast en soms uithaalt. Dit gebeurt overigens alleen als mensen (ik heb het bij niemand anders gezien dan mijn broer en partner) te veel in zijn ruimte zitten en erg aanwezig zijn. Hij is uiteindelijk goeie maatjes geworden met zowel mijn broer als mijn partner. Als je hem gewoon laat of hem in ieder geval even aan je hand laten snuffelen eerst, dan is alles prima.

Hij is heel aanhankelijk en zal erg aan zijn nieuwe eigenaar gehecht raken. Wat ook handig is om te weten, is dat Pim (volgens mijn moeder) wanneer ze het bed opmaakt naar haar handen springt en zijn nagels daarbij gebruikt. Ook dit is blijkbaar veranderd, hij deed dit eerder nooit. Ook niet het blazen en slaan.

Pim is een kat met veel energie en kan daarom soms gefrustreerd raken. Hij kan dit soms op Sem afreageren door op hem te gaan ‘jagen’. Vandaar ook de keuze om ze naar buiten te laten, Pim is sindsdien veel rustiger en tevredener.

Ik wil nogmaals zeggen dat zolang je weet hoe hem te benaderen en hem de tijd geeft aan je te wennen, hij echt een schat van een kat is, superlief. Hij is gewoon een wat angstigere en onzekere kat, maar ontzettend leuk en knuffelig als je eenmaal een band met hem hebt opgebouwd. Ik heb hem van kitten af aan en heb nooit problemen met hem gehad. Ik heb hem altijd rustig en respectvol benaderd, dit is hij dus ook gewend. Ook likt ie graag je hand als ‘ie eenmaal vriendjes met je is en je hem knuffelt. Ik denk dat dit wel alles is dat ik nog wilde zeggen als ‘bezorgde kattenmoeder’.”

Meer foto’s van Pim, klik op de foto voor een vergroting!


Normaal kattengedrag

Wat het vrouwtje van Pim beschrijft is normaal kattengedrag dat wij herkennen. Het advies van gediplomeerde deskundigen is om bij IEDERE kat die je niet kent, maar zeker bij onzekere katten, je vinger aan te bieden waar ze aan kunnen ruiken. De kat zou altijd degene moeten zijn die het initiatief neemt tot contact en knuffelen. Voor ons mensen is dat wel eens lastig, we zien een prachtige kat en die wil je dan aaien. Maar ook wij mensen zouden het niet fijn vinden als een vreemde op straat zomaar ineens aan je gaat plukken of je haar gaat aaien! Daar kun je het mee vergelijken. Ook wij mensen hebben tijd nodig voordat iemand in “onze persoonlijke cirkel” mag komen. Als je hierover nadenkt is er niets bijzonders aan dat een kat zo reageert!

Wil mijn kat geaaid worden?

Wie het interessant vindt om hier meer over te lezen: in dit artikel beschrijft de Vlaamse kattengedragsdeskundige Anneleen Bru hoe je het beste contact maakt met vreemde, maar ook met je eigen katten en hoe je kunt zien of ze geaaid willen worden op dat moment.


Sem

 • Brits Korthaar zonder stamboom
 • zwart-grijs tabby blotched kater
 • gecastreerd
 • 8 jaar
 • gechipt
 • Sem komt graag buiten in de tuin
 • hij gebruikt netjes de kattenbak
 • Sem is niet gewend aan andere katten, honden of andere dieren
 • aan kinderen is hij niet gewend
 • hij is dikke maatjes met zijn vriend Pim
 • Sem is erg lief
 • hij is wat op zichzelf, een kriebeltje onder zijn kin vindt hij heerlijk
 • Sem komt af en toe op schoot
 • hij laat zich wel optillen als hij er zin in heeft. Bij zijn vrouwtje blijft hij dan wel vaak zitten, maar niet altijd (het blijven katten, hè!) 🙂
 • eenkennig is hij niet en vreemde mensen vindt hij ook niet eng
 • spelen doet hij af en toe
 • deze jongeman is gezond en gebruikt geen dieetvoer of medicatie
 • hij hoeft pas in juni 2020 weer te worden gevaccineerd
 • Sem is onlangs preventief behandeld tegen wormen en vlooien

Sem’s vrouwtje vertelt:

“Sem is een rustige en makkelijke kat. Hij kletst graag, vooral als hij brokjes wil. Hij past zich snel aan in nieuwe situaties en is een vriendelijke kat naar iedereen. Als er veel mensen zijn, dan bekijkt hij de boel van een afstandje. Hij is niet bang aangelegd zal waarschijnlijk beter met andere katten samengaan dan Pim.”

Meer foto’s van Sem, klik op de foto voor een vergroting!


Wat zoeken wij voor deze mooie katten?

Voor deze mooie katten zoeken we een thuis zonder kinderen en zonder andere huisdieren, waar ze fijn kunnen buitenspelen. Een rustig huisje met (het liefst) een rustig koppel of een vrouw alleen, zou het best zijn voor dit stelletje. Sinds een paar maanden komen Pim en Sem buiten en lopen ze in de tuin rond en bij de buren. Ze blijven in de buurt en komen regelmatig terug naar huis. Een kattenluikje en een rustige buurt, of een achteraf-woning zou perfect zijn voor ze. Als het een drukkere buurt is, dan zou een kattenluik en een veilig afgezette tuin het beste zijn voor de katten.

Interesse?

Heb je interesse in dit prachtige setje en kun je ze bieden wat ze nodig hebben? Stuur ons dan een berichtje met uitleg over je gezinssamenstelling en woonsituatie en vertel ons waarom het gouden mandje voor Pim en Sem bij jou thuis staat. 🙂 We brengen je dan graag in contact met hun vrouwtje!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!