prijslijst

Voorlichting en persoonlijk advies op maat

Persoonlijk advies op maat over katten is gratis voor iedereen. Het is mijn hartenkwestie om dit te doen omdat ik vind dat iedereen recht heeft op feitelijke en juiste informatie over katten. Persoonlijk kattenadvies geef ik bij voorkeur via e-mail. Eventueel natuurlijk ook telefonisch.


Wachtlijst

Ben je op zoek naar een kat en wil je als eerste bericht krijgen als er een kat bij ons wordt aangemeld die aan jouw wensen voldoet? Meld je dan aan voor onze wachtlijst als je een kat zoekt (je staat gedurende 6 maanden in ons bestand). Hier kun je alles lezen over onze wachtlijst en je kunt je aanmelden door middel van dit formulier. Alle katten die in de bemiddeling komen voor herplaatsing match ik op persoonlijke wijze, waarbij ik rekening houd met al jouw wensen.

Inschrijving wachtlijst: € 15,- voor een periode van 6 maanden


Kattenherplaatsing

Ben je genoodzaakt je eigen kat te herplaatsen? Klik hier voor meer informatie en het aanmeldformulier. De tarieven voor het herplaatsen van je kat(ten), vanuit de veilige omgeving van jouw thuis, vind je onderstaand. Doorgaans is de bemiddelingstermijn van 3 maanden voldoende om voor iedere kat het perfect passende thuis te vinden.

Het invullen van het aanmeldingsformulier is vrijblijvend en verplicht je tot niets!
Vul gerust het aanmeldingsformulier in als je graag zou willen weten hoe ik de kans op herplaatsing inschat voor jouw kat.

Tarieven voor herplaatsing van katten vanuit de thuissituatie

Tarieven sinds september 2022, inclusief 21% btw

Herplaatsing vanuit huis, duur: 3 maanden

 1. eerste kat / 1 kat: € 125,-
 2. tweede en iedere volgende kat van hetzelfde gezin:
  € 75,-
 3. kittens tot 16 weken oud: € 50,- per kitten

Tarieven voor herplaatsing van raskatten vanuit de thuissituatie

Herplaatsing vanuit huis, duur: 3 maanden

 1. eerste raskat / 1 raskat: € 175,-
 2. tweede en iedere volgende raskat van hetzelfde gezin:
  € 150,-

Adopteren van een kat via Kattenherplaatsing.nl

 • Reageren op een kat die een thuis zoekt: GRATIS
 • Adoptiebedrag kat: variabel, kijk daarvoor in de advertentie van de kat

Voorlichting en persoonlijk advies is gratis

De oprichter van deze website, Marieke van de Weijer, heeft sinds 2003 ervaring op het gebied van kattenherplaatsing, het geven van kattenvoorlichting en persoonlijk advies op maat. Marieke heeft de afgelopen decennia honderden katten met succes herplaatst vanuit de thuissituatie. Marieke werkt nauw samen met gediplomeerde deskundigen en heeft een groot netwerk.

Samenwerkingspartner Karin Everraert heeft door haar werk als kattenoppas in Nijmegen al jaren praktijkervaring met katten. Daarnaast heeft ze verschillende studies gevolgd en is Karin gediplomeerd kattengedragsdeskundige (Tinley).

Marieke geeft gratis antwoord op al je vragen. Als je je kat gaat herplaatsen of je hebt deskundig gedragsadvies nodig, dan laten we je van tevoren duidelijk weten wat daarvan de kosten zijn.


Herplaatsen van katten

Kun je om wat voor reden dan ook niet meer voor je kat zorgen of ben je genoodzaakt een of meer van jouw katten af te staan? Wij bemiddelen bij het herplaatsen van katten vanuit jouw thuissituatie naar een nieuw thuis. We nemen voor iedere kat uitgebreid de tijd om een goede tekst te schrijven en die te voorzien van foto’s van de kat. We stellen de teksten zo op dat álle vragen die een geïnteresseerde heeft over een kat, beantwoord zijn.

Persoonlijk advies op maat voor de eigenaren én voor de nieuwe baasjes is gratis tijdens het hele traject en ook daarna kun je altijd bij ons terecht voor gratis deskundig advies. In deze prijslijst vind je de prijzen voor het herplaatsen van je kat(ten). Voor dit bedrag staat je kat (of katten) 3 maanden in ons bestand en doen we alles wat in ons vermogen ligt om een fijn thuis te vinden. We laten je van tevoren altijd weten hoe groot de kans is dat we jouw kat succesvol kunnen herplaatsen en we kunnen ook enigszins een inschatting maken van hoe lang dat gaat duren. Neem bij vragen gerust contact met ons op!


Geef je kat of kitten niet gratis weg

zoek-je-kittens-kattenherplaatsing-wachtlijst-kat-prijslijst

Geef je kat of kitten niet gratis weg! Zelfs niet als een bemiddeling bij herplaatsing via Kattenherplaatsing.nl verloopt. Veel mensen denken dat ze minder snel een nieuw thuis voor hun kat zullen vinden als ze geld vragen voor hun kat. Onze jarenlange ervaring is juist dat het vragen van een overnamebedrag alleen maar serieuze reacties oplevert van mensen, die goed hebben nagedacht over de aanschaf van een (nieuwe) kat. De kans op een succesvolle plaatsing is aanzienlijk groter als er een kostenplaatje aan de overname hangt. Mensen met kwade bedoelingen worden daardoor juist geweerd en zoeken wel verder op internet naar gratis katten en kittens. Er zijn alleen maar voordelen aan het vragen van een (symbolisch) bedrag voor je kat aan de nieuwe eigenaar. Vind je het moeilijk een bedrag te bepalen? Vraag aan de nieuwe eigenaar dan het door jou betaalde bemiddelingsbedrag terug. Voor raskatten is het gebruikelijk een (aanzienlijk) hoger bedrag te vragen. Als je het lastig vindt om geld te vragen voor je kat, kies er dan voor om een donatie te vragen aan de nieuwe eigenaar, te voldoen aan Kattenherplaatsing.nl. Deze optie kun je aanklikken op het aanmeldingsformulier.


De duur van de bemiddelingstermijn is 3 maanden.
Dit geldt zowel voor volwassen katten als voor kittens.


Betaalgegevens van Kattenherplaatsing.nl

Na jouw betaling gaan we actief aan de slag. Kijk hier voor alle betaalmogelijkheden.


Kijk hier voor meer informatie over het aanmelden van je kat voor herplaatsing