Ragdoll Juul heeft een ervaren kattenbaasje

Ragdoll Juul heeft een ervaren kattenbaasje

herplaatsing-juul-ragdoll-kattenherplaatsing-raskat


Update 13 december 2019

We waren benieuwd hoe het met Juul zou gaan! We stuurden even een mailtje aan zijn oorspronkelijke eigenaresse en het gaat heel goed met hem!

“Heey Marieke ik was even helemaal opgeslokt door werk maar kom nu weer boven water Vond je berichtje lief, betrokken. Het gaat heel goed met Juul! Hij en zijn nieuwe baasje zijn dikke mik. Zij heeft alle tijd en de perfecte situatie om goed met hem om te gaan. Voor mij is het gemis nog wel zwaar maar ik had geen betere oplossing kunnen bedenken. Ik weet zeker dat sites zoals die van jou voor heel veel dieren voorkomen dat ze in het asiel belanden.”

Super om te horen, Juul, heel veel geluk gewenst voor jou en je nieuwe vrouwtje!


Update 22 november 2019

Juul is vandaag verhuisd! Het is nog even een klein beetje spannend of hij zal aarden in zijn nieuwe thuis, mocht dat om wat voor reden dan ook niet zo zijn, dan komt hij weer actief bij ons in de bemiddeling. En anders hopen we natuurlijk aan het eind van de proeftijd een fijne update te plaatsen over hoe het met Juul gaat!


Update 18 november 2019

Juul is besproken tot nadere kennismaking!


Amsterdam, 15 november 2019

Deze beeldschone Ragdoll zonder stamboom heet Juul! Deze 5 jaar oude kater zoekt tot groot verdriet van zijn vrouwtje een ervaren kattenbaasje omdat hij thuis teveel stress ervaart. Laten we gauw alles vertellen over mooie Juul!

Juul

 • Ragdoll zonder stamboom
 • 5 jaar oud (geboren op 1 mei 2014)
 • gecastreerde kater
 • Juul heeft nu een thuis met alleen een balkon, een veilig omheinde tuin zou hij ook heel fijn vinden. Een erf of een plek in het buitengebied waar hij kan rondscharrelen en jagen zou voor hem ook fijn zijn (bijvoorbeeld een boerderij)
 • dit mannetje heeft ruimte nodig. Het is geen echte buitenkat, maar hij moet wel zijn ei kwijt kunnen en prikkels kunnen opdoen, en lekker kunnen jagen buiten
 • hij gebruikt netjes de kattenbak
 • deze jongen gaat goed om met andere katten en zou heel graag een kattenvriend willen in zijn nieuwe thuis, een kater van ongeveer dezelfde leeftijd, die geen moeite heeft met wilde spelletjes 🙂
 • hij zoekt een rustig thuis zonder kinderen
 • Juul is niet gewend aan honden of aan andere dieren
 • het kereltje is erg lief en aaien en knuffelen vindt hij heerlijk (hij laat het wel weten wanneer je het niet goed doet of het genoeg is) 🙂
 • hij is gek op aandacht
 • Juul heeft gezonde prikkels nodig (tips voor verrijking voor katten vind je hier)
 • hij komt graag op schoot, het liefst zit hij de hele dag bovenop je ♥
 • opgetild worden is geen probleem voor hem
 • Juul is niet eenkennig in het gezin
 • vreemde mensen zijn een beetje eng. Hij stapt er wel op af, maar ervaart wel spanning, met name bij mannen
 • deze jongeman is gezond
 • hij heeft lichte artrose aan zijn heupen. Volgens de dierenarts is dit geen enkele reden tot zorg, alleen is het beter als hij niet teveel hoog springt en klimt (bijv. tegen schuttingen op klimt). Hij krijgt voor de zekerheid een homeopathisch pijnstillend middel
 • hij hoeft pas in november 2020 weer te worden gevaccineerd
 • hij krijgt op dit moment goed voer en de eigenaresse zou het heel fijn vinden als hij kwaliteitsvoer zou blijven krijgen. Wat goede brokken zijn vind je via deze link en informatie over goede kattenvoeding in het algemeen vind je in ons eigen artikel (klik hier)
 • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing, geldt ook voor deze mooie kater een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat Juul terug naar zijn vrouwtje en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis
 • aan de overname van deze knapperd zijn kosten verbonden; € 75,-, te voldoen aan de eigenaar

Historie

Juul komt oorspronkelijk uit Spanje. Wat daar precies gebeurd is weten we niet. Mogelijk is hij mishandeld of geschopt. Hij houdt de voeten van mensen altijd goed in de gaten (mensenhanden soms ook) en vooral mannen met schoenen zijn spannend voor hem.

Karakter en gedrag

Juul is in zijn normale doen een lieve sul. Een ontzettende knuffelkat die het liefst de hele dag op schoot ligt. Ook hij is gevoelig en veranderingen vindt hij lastig. De baasjes zijn thuis aan het verbouwen en dat vond meneer natuurlijk helemaal niks. Al die herrie en dat vieze stof in je neus, bah. Hij werd er gestresst van. Vreemde kerels ook overal, wat hebben die te zoeken in zijn huis? Wegwezen jullie! En iedere keer dat er zo’n vent komt, moet hij ergens apart in een kamertje gaan zitten. Belachelijk! Dat die mannen weggaan, zeg, het is toch zeker zijn huis! Hij werd er toch zo kwaad van. Hij had al van alles geprobeerd. Ze indringend aanstaren om te zorgen dat ze weg zouden gaan. Dat hielp niet. Ze vonden hem wel eng, hoor, als hij ze zo aan zat te kijken. Maar ze bleven wel rotzooi maken in zijn huis steeds. Toen het hem allemaal teveel werd, heeft hij een van die werkmannen eens even laten voelen dat hij er niet gediend is. Hem mooi in zijn been gegrepen. Net goed! Nu zou hij die werkman wel mooi verjaagd hebben, dacht hij zo. Maar het ergste was dat de klusser gewoon weer terugkwam om NOG MEER herrie te maken! Wat moet je ermee als kat? Helemaal over de flos was ‘ie en toen reageerde hij zich maar af op zijn vrouwtje. En dit is echt helemaal niks voor Juul. 🙁 Het is hem allemaal teveel geworden. De verbouwing, geen kant uit kunnen, steeds opgesloten worden in een kamertje, BAH!

Natuurlijk is dat niet de reden dat Juul zomaar wordt herplaatst. Zijn vrouwtje heeft gedaan wat ieder goed kattenbaasje zou doen: een gediplomeerde kattengedragstherapeut inschakelen. Prachtig natuurlijk, een aardige mevrouw die op visite kwam, veel aandacht voor hem had en zelfs een heel rapport schreef. Alleen maar over hem. Zo hoort het natuurlijk, zo’n kat als hij hoort in de schijnwerpers te staan. 🙂 Maar ja, in die schrijfsels staat wel dat Juul niet gelukkig is thuis en dat moet hij helaas ook toegeven. Hij wil meer ruimte om zijn gang te kunnen gaan, een balkonnetje is toch echt niet genoeg. En hoe lief hij ook is voor kinderen, kleine kinderen zijn toch wel een beetje druk en ze nemen ook nog vaak vriendjes mee. Nog meer herrie. Houdt hij niet van. Hij wil gewoon rust aan zijn hoofd. En heeeel veel aandacht, lekker veel op schoot liggen bij een lieve eigenaar die niet bang is als hij gaat zitten staren. Hij vindt dat gewoon grappig om mensen indringend aan te kijken, om te zien hoe ze reageren.

Zijn nieuwe baasje of vrouwtje krijgt het mooie rapport over hem mee. Staan allemaal interessante dingen in. 🙂 We zoeken een nieuwe eigenaar die veel ervaring heeft met katten en zorgvuldig om kan gaan met zijn gevoeligheid.

herplaatsing-juul-ragdoll-kattenherplaatsing-raskat

Gezondheid

Juul is gezond en gebruikt geen medicatie. Hij heeft lichte artrose aan zijn heupen. Volgens de dierenarts is dit geen enkele reden tot zorg, alleen is het beter als hij niet teveel hoog springt en klimt (bijv. tegen schuttingen op klimt). Op dit moment krijgt hij een homeopathisch pijnstillend middel voor het geval dat hij toch enig ongemak ervaart van de lichte artrose in zijn heupjes. Ook de dierenarts vindt het belangrijk dat deze kater kwaliteitsvoeding krijgt. Wat goede brokken zijn vind je via deze link en informatie over goede kattenvoeding in het algemeen vind je in ons eigen artikel (klik hier).

Binnen of buiten?

Juul is nu een binnenkat en hij kan alleen op het balkon. Het is wel aan hem te merken dat hij meer ruimte nodig heeft en we zouden hem ontzettend graag een thuis gunnen waar hij gezonde prikkels op kan doen. Hoewel hij zo graag onder de mensen is dat hij veel binnen is, vindt hij het wel fijn om te jagen en een frisse neus te halen. Een gewone woonwijk met tuinen en veel schuttingen is niet zo geschikt voor hem, het is beter voor zijn heupjes als hij niet steeds gaat klimmen.

Andere katten

Juul heeft nu een kattenvriendinnetje op wie hij verzot is. Hij speelt nogal lomp en jaagt ook achter haar aan. Dat vindt zij dan natuurlijk minder leuk. Liever zouden we Juul geplaatst zien bij een kater van dezelfde leeftijd, die ook wel houdt van lekker wild spel.

Proeftijd

Zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing geldt ook voor deze mooie kat een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat Juul terug naar zijn vrouwtje en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis. We hopen natuurlijk dat we in één keer de goede match weten te maken voor Juul en daarom zullen we de reacties op deze mooie jongen ook kritisch beoordelen. Rust en een nieuwe start is belangrijk voor hem, na wat hij heeft meegemaakt.

Overnamekosten

Aan de overname van deze prachtige Ragdoll zijn kosten verbonden: € 75,-, te voldoen aan de eigenaar.

Interesse?

Heb je interesse in deze prachtvent? Heb je een grote tuin, een erf, een boerderij of een andere plek waar hij veilig kan buitenspelen en lekker kan jagen? Heb je genoeg tijd om hem veel aandacht te geven? Is jouw thuis rustig en is er geen verbouwing of verhuizing op komst? Ben je niet bang aangelegd en heb je voldoende kattenervaring om Juul op de beste manier te begeleiden? Heb je geen kinderen en ook geen kinderwens? Dan past Juul misschien wel bij jou! Stuur ons een mailtje met uitleg over je thuis- en woonsituatie, je gezinssamenstelling, je ervaring met katten en vooral: wat jij Juul te bieden hebt en waarom zijn platina mandje bij jou thuis staat. 🙂 We zien je berichtje heel graag tegemoet!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!