Rumba uit Utrecht heeft een thuis

Rumba uit Utrecht heeft een thuis


Update 29 september 2019: Rumba heeft een thuis gevonden!

Ook op Rumba reageerden verschillende serieuze geïnteresseerden. Helaas hebben we ze moeten teleurstellen, want hun vrouwtje heeft via haar eigen oproep een thuis gevonden voor hem!

We kregen een update:

“Rumba heeft een nieuw huisje gevonden. Zonder tegenbericht gaat hij zaterdag 5 oktober 2019 verhuizen, ik ga hem dan brengen en dan gaat de maand proeftijd in. Hij gaat naar een huis zonder kinderen met omheinde tuin, ook lekker in de buurt van Utrecht. Katten mensen die houden van een dier met karakter en dat ook juist zoeken. Ze hebben kennis gemaakt met Rumba en dat klikte en ik heb er een goed gevoel over. Gemengde gevoelens natuurlijk maar ik ben er blij mee, had niet verwacht dat ik zo’n goed huisje zou kunnen vinden omdat hij al wat ouder is maar dat lijkt toch niet echt een probleem te zijn. Ik zal de mensen die hebben gereageerd ook nog even een bericht sturen dat Rumba “gereserveerd” is.”

Heel veel geluk lieve Rumba!


Utrecht, 20 september 2019

Deze prachtige 11-jarige kat met de mooie naam Rumba woont in Utrecht. Hij zoekt een thuis omdat hij niet goed om kan gaan met jonge kinderen. Laten we gauw alles vertellen over deze mooie man!

Een dansje met Rumba

 • gecastreerde kater
 • 11 jaar
 • gechipt
 • hij gebruikt netjes de kattenbak
 • hij is niet gewend aan andere katten, honden of aan andere huisdieren. Gezien zijn leeftijd is dat ook te moeilijk voor hem om daar nog aan te wennen
 • Rumba is een grote lieverd die graag op schoot komt en wordt geknuffeld
 • opgetild worden vindt hij geen probleem
 • hij is niet eenkennig of op zichzelf
 • bij vreemde mensen kijkt hij even de kat uit de boom, maar als ze wat lekkers hebben dan is hij meteen hun beste vriend 🙂
 • hij is nog erg speels en speelt heel graag met een touwtje, muisje of papiertje
 • Rumba is gezond
 • hij gebruikt geen medicatie of dieetvoer
 • voordat hij gaat verhuizen krijgt hij opnieuw zijn vaccinatie
 • hij is netjes ontwormd en ontvlooid
 • voor de overname van Rumba wordt een bedrag gevraagd van € 100,-, te voldoen aan de eigenaren
 • zoals voor alle katten die via ons een thuis zoeken, geldt voor Rumba een proeftijd van 1 maand. Mocht het om wat voor reden dan ook niet goed gaan bij jou thuis, dan gaat hij terug naar zijn baasjes en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis. Dit is natuurlijk niet fijn voor hem, dus wel hopen in één keer ‘De Gouden Krabpaal’ voor deze mooie jongen te vinden!

herplaatsing-kat-rumba-utrecht-kattenherplaatsing

Binnen of buiten?

Hij kan prima als binnenkat leven, dat doet hij al jaren, zijn eerste jaren op een appartement en sinds een jaar of 6 in een ruime eengezinswoning. In de buurt is veel verkeer en zijn veel andere katten waar hij ruzie mee maakt en daarom houden de baasjes hem binnen. Hij vindt het buiten wel fantastisch en ontsnapt met enige regelmaat ook uit open ramen en deuren! Om die reden raden de baasjes een appartement met klem af. Rumba weet ieder open raam te vinden en springt gerust van een balkon naar beneden en houdt hierin geen rekening met de hoogte! Ze moesten hem laatst nog uit de dakgoot vissen, hij was op zolder uit het Velux-raam gesprongen (best knap). 😉

Kinderen?

Als je het hebt over ‘fight or flight’, dan is Rumba er een in de categorie ‘fight’. Sommige katten die niks van kinderen willen weten, gaan weg of doen niets. Deze jongen laat duidelijk zien dat hij er niet van gediend is en gaat vervolgens eerst met zijn poot slaan en daarna bijten. Mensen en oudere kinderen die dit gedrag begrijpen, zien aankomen en herkennen, laten Rumba met rust. En dan is er niks aan de hand! De baasjes schatten in dat hij met oudere kinderen wel goed om zal kunnen gaan, die kun je uitleg geven over het gedrag van Rumba en hoe ze ermee om moeten gaan. We denken dan aan kinderen vanaf een jaar of 8. Een thuis zonder kinderen of kleinkinderen is natuurlijk uitstekend voor Rumba!

Persoonlijk woord van de baasjes

“Rumba is een lieve kat die ik al vanaf kitten heb. Hij is vrij groot, weegt 6,5 kilo maar heeft geen overgewicht. Het is een mooie kat om te zien en een echt gezelligheidsdier. Hij kan goed alleen zijn, en is verder heel makkelijk. Alleen is hij helaas geen fan van kleine kinderen. Met de tweede op komst gunnen we hem een thuis met meer vrijheid en ruimte.”

De Rumba dansen

Wil jij met deze knapperd de Rumba dansen? 🙂 Heb je geen, of al oudere (klein-)kinderen en geen andere huisdieren? Heb je een fijne tuin misschien? Neem dan gauw contact met ons op en vertel ons wat meer over jezelf, je gezin, je thuissituatie en je woonomgeving! Dan brengen we je in contact met zijn baasjes voor een kennismaking.

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!