Sammie heeft een buitenthuis

Sammie heeft een buitenthuis

herplaatsing-kat-sammie-kattenherplaatsing


Update 16 oktober 2019

De proeftijd van Sammie is voorbij! Hoe zou het met hem gaan?

We kregen al meteen een reactie van de oorspronkelijke baasjes en zijn nieuwe eigenaren stuurden ons ook nog een verhaaltje. 🙂

“Het gaat ontzettend goed met Sammie! Wij krijgen regelmatig een update en Sammie voelt zich al helemaal thuis. We zijn ontzettend blij dat Sammie zo’n fijn huis heeft gevonden en zijn hen dan ook zeer dankbaar. Jullie veel dank voor de bemiddeling!”

“Het gaat prima met Sammie, hij voelt zich hier prima thuis. Ik heb hem eerst 5 dagen binnen gehouden, hij wachten het eigenlijk rustig af, gaf hem wel de nodigde aandacht, maar toen kreeg hij de vrijheid, was wel een beetje eng, maar bleef mooi op het erf, hij kan altijd naar binnen als hij wil onder de dors deur hebben wij geen plank, (voor de ventilatie) en daardoor kan binnen en buiten komen.

Krijgt 2x per dag brokjes en gaar rundvlees uit een blik (wat ik ook aan onze hond geef) dat vind Sammie het aller lekkerst.

Een keer zag ik hem een paar uur niet, toen roepen en toen kwam Sammie van zolder af via een aluminium ladder zo gaat hij ook omhoog als hij dat wil.

Een foto stuur ik u nog toe. Wij zijn heel er blij met Sammie, het is een prima kat, ik denk dat hij hier ook tevreden is, gaat spinnen en kopjes geven, en wil ook graag even aangehaald worden.”


Update 8 september 2019

WOOHOO! Ook Sammie heeft niet lang hoeven wachten op een nieuw thuis. En wat een fantastisch buitenthuis krijgt hij!

Dit mailtje kregen we van een geïnteresseerde:

“Wij zoeken een gezonde gesteriliseerd poes of gecastreerde kater, voor op een boerderij, het beestje heeft een heel vrij leven, liefst een muizenvanger, wij hebben een hond en Friese paarden,

De bedoeling is dat hij buiten zijn behoefte doet, krijgt 2x per dag eten en mag in de stolp wonen, en kan dan ook zelf buiten komen.

De e.v.t. mensen mogen komen kijken bij ons. ( ik vond Sammie wel een leuke kater)”

En vandaag kregen we van de eigenaren van Sammie goed nieuws!

“Sammie heeft een huis gevonden! Wij zijn op de boerderij gaan kijken en hebben kennis gemaakt en hebben er een heel erg goed gevoel bij dus Sammie gaat bij hen wonen. Met gemengde gevoelens uiteraard want we zullen Sammie ook echt wel missen maar ik denk dat hij daar een heel fijn leven krijgt wat hem past. Kan ik de bijdrage voor Sammie naar jullie overmaken als donatie? Heel veel dank voor de bemiddeling en bemoedigende woorden. Ik wens jullie veel succes met jullie goede werk!”

Ontzettend lief dat het overnamebedrag voor Sammie aan ons wordt overgemaakt. Het grootste deel van onze werkzaamheden doen we gratis en vrijwillig, omdat we vinden dat iedereen toegang moet hebben tot juiste informatie en persoonlijk advies over katten. Een donatie is dan ook heel erg welkom!

Superbedankt lieve baasjes van Sammie en het ga je goed, lieve jongen. Het klinkt echt als een paradijs waar je komt te wonen en het past helemaal bij jou. Aan het eind van de proeftijd nemen we nog even contact op om te kijken hoe het met je gaat in je nieuwe buitenleven!


Ouderkerk aan de Amstel, 23 augustus 2019

Deze mooie jongen is Sammie! Hij is geboren op 25 augustus 2013 dus hij is bijna jarig en dan wordt hij 6 jaar. 🙂 De baasjes gaan verhuizen naar een appartement waar hij niet naar buiten zou kunnen en dat is niet in zijn belang. Deze vrije jongen geniet enorm van het buitenleven en dat wil hij ook graag in zijn nieuwe thuis, hij zoekt dus een buitenthuis!

Karakter en gedrag

Sammie is een kat met een heel eigen karakter. Hij beslist zelf wanneer hij naar je toekomt om een aai over zijn bol te halen of naast je te liggen. Maar als hij het zat is, dan laat hij dat duidelijk merken. Hij gaat graag zijn eigen weg en is op dit moment heel veel buiten. De kinderen in het gezin zijn nu tieners en daarom gaat het goed met Sammie, maar de baasjes denken dat hij het fijner vindt in een thuis zonder kinderen of ergens waar oudere kinderen wonen (ouder dan 10 jaar). Deze jongeman is een graag geziene gast in de buurt. Hij doet dutjes bij de buren in de tuin en dat vindt niemand een probleem. Als hij heerlijk heeft buiten gespeeld, dan komt hij binnen om te eten en wat bij te slapen en dan gaat hij weer op pad. Opgetild worden vindt hij echt niet fijn. Bang voor vreemde mensen is hij zeker niet! Hij gebruikt de kattenbak wel, maar eigenlijk alleen als het niet anders kan.

Kinderen?

Sammie zou geplaatst kunnen worden bij kinderen ouder dan 10 jaar, maar een thuis zonder kinderen is voor hem ook prima.

Andere katten en honden?

Sammie is gewend aan andere katten en aan honden. Als kitten is hij opgegroeid met een oudere kat en dat ging prima. Met de juiste introductie zal Sammie waarschijnlijk wel weer prettig kunnen samenleven met een andere kat. Hij leeft op dit moment samen met een hondje en dat gaat ook uitstekend.

Gezondheid

Omdat Sammie het helemaal niks vindt om opgetild te worden is hij al een tijdje niet bij de dierenarts geweest voor vaccinatie. De eigenaar gaat in de week van 26 augustus 2019 naar de dierenarts om hem te laten vaccineren en preventief te laten ontwormen en ontvlooien.

Wat zoeken wij voor Sammie?

Wij zoeken voor Sammie een baasje dat ervaring heeft met katten en hem in zijn waarde laat. Iemand met kattenervaring zal het zien wanneer hij het niet meer prettig vindt om aangehaald te worden. Mocht je deze knappe vent graag een thuis geven en vind je het moeilijk om zijn grenzen te leren herkennen, dan zijn baasjes bereid om bij te dragen in de kosten van een traject met een gediplomeerde kattengedragtherapeut,zodat je zijn gedrag beter kan leren kennen en hem beter zal leren “lezen”. Hoe geweldig is dat, dat de eigenaren dit voor Sammie willen doen!

Sammie

 • 6 jaar oud (geboren op 25 augustus 2013)
 • gecastreerd en gechipt
 • hij is vrij van vlooien en wormen
 • hij wordt in de week van 26 augustus gevaccineerd
 • hij gebruikt de kattenbak alleen als het moet (als hij langer binnen is), liever doet hij het fijn buiten
 • Sammie is een vrije geest die heel graag buiten speelt en hij heeft dit nodig in zijn nieuwe thuis
 • hij komt zelf wel een aai en knuffel halen of naast je liggen, maar als hij het zat is, dan geeft hij het aan
 • we zoeken een baasje met kattenervaring dat zijn gedrag zal kunnen lezen
 • mocht je al verliefd geworden zijn op deze mooie kater en wil je hem een thuis geven, maar vind je het moeilijk zijn gedrag te voorspellen? De baasjes zijn bereid bij te dragen in de kosten van een traject met een gediplomeerde kattengedragtherapeut, zodat je hulp krijgt bij het interpreteren van zijn gedrag en zijn persoonlijke grenzen
 • deze jongeman zoekt een thuis zonder kinderen of met al oudere kinderen (ouder dan 10 jaar)
 • hij is niet bang voor vreemde mensen
 • hij is gewend aan honden en katten
 • zoals voor alle katten die via ons worden herplaatst geldt 1 maand proeftijd. Gaat het om wat voor reden dan ook niet goed bij jou thuis, dan gaat Sammie terug naar zijn baasjes en dan zoeken wij opnieuw naar een thuis. Omdat hij zo graag wil buitenspelen en dat in zijn nieuwe thuis niet kan, hopen we natuurlijk dat we in één keer de gouden match maken met een nieuw baasje!
 • de kosten voor het overnemen van Sammie zijn € 45,- en de baasjes hebben ervoor gekozen dit te doneren aan Kattenherplaatsing.nl Omdat wij het grootste deel van onze dienstverlening gratis en vrijwillig doen, zijn wij daar heel erg blij mee!


Heb jij een fijn buitenthuis?

Heb jij al oudere kinderen of geen kinderen? Kun jij Sammie een fijn buitenthuis bieden? Neem dan gauw contact met ons op en vertel ons wat je deze leuke kater kunt bieden! We brengen je dan in contact met zijn eigenaar.

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!