Siberische kat heeft een thuis met aandacht

Siberische kat heeft een thuis met aandacht


Update 22 december 2019:  Rhaegar is verhuisd!

Uit de vele serieuze reacties op Rhaegar heeft de eigenaresse gekozen voor dit leuke stel. Rhaegar maakt het goed en we hopen nog een keer een update te plaatsen van de nieuwe baasjes!

“Goedenavond Dames,

Allereerst willen we graag even zeggen hoe zeer we blij verrast waren bij het ontdekken van jullie website. Want in het oerwoud aan goedbedoelde Facebook groepen en advertenties op bijvoorbeeld Marktplaats is het een verademing te zien hoe veel zorg en aandacht er hier besteed wordt aan het vinden van een nieuw huisje voor deze katten.

We mailen jullie in dit geval in verband met de advertentie voor Rhaegar. En wel met de vraag of jullie wellicht een match zien tussen ons en deze parmantige kater. Ik zal even toelichten wat ‘ons’ in dit geval behelst.

Wij, mijn vriend ik, kennen elkaar inmiddels 5 jaar en wonen sinds één jaar samen in onze woning. En kijken sinds een paar maanden rustig rond naar een herplaatser die op zoek is naar een hele fijne plek om te wonen. Ik werk overdag op locatie of lekker vanuit huis, mijn vriend is overdag veel thuis afgezien van een handjevol college’s die gevolgd moeten worden voor zijn studie. Dit betekend dat de kat maar weinig alleen hoeft te zijn.

In het huis, gelegen in een rustig gedeelte van van het centrum, heeft de kat meer dan voldoende ruimte en de hele dag wat te kijken door een van de ramen. In de zomer kan de kat in het gekoelde souterrain de warmte ontsnappen en bij lekker weer of sneeuw kan hij onder begeleiding gebruik maken van onze aangrenzende tuin. Dit door middel van bijvoorbeeld een kattenren. Wij Zijn absoluut niet op zoek naar een kat die zelfstandig de hort op gaat.

Goed om te vermelden is dat we bekend zijn met dit ras via directe familie en vrienden. We zijn ons bewust van de verantwoordelijkheden met betrekking tot de voeding, verzorging en het benodigde kattenmeubilair en zullen hierin kosten noch moeite sparen.

Afgezien van deze praktische details is het denk ik het belangrijkste dat we echt op zoek zijn naar een maatje en wij denken dat Rhaegar dat zeker zou kunnen zijn. We hebben allebei ruim de tijd om met hem te spelen, zijn vacht te verzorgen maar ook om hem lekker zijn eigen ding te laten doen.

Ik hoop dat we zo in eerste instantie de belangrijkste zaken hebben kunnen belichten en zo niet dan beantwoorden we je vragen graag (geef gerust een belletje). Mochten jullie en de eigenaresse een mogelijke match vinden dan horen we graag hoe de kennismaking verder in zijn werking gaat.

Met vriendelijke groet”


Update 16 december 2019

We hebben heel erg veel reacties gekregen op Rhaegar. Zoals zo vaak gebeurt bij raskatten, kregen we ondanks onze duidelijke tekst helaas veel reacties van mensen die reageren op zijn spectaculaire uiterlijk en de tekst niet gelezen bleken te hebben. Zij voldeden niet aan wat hij zocht en konden hem ook niet bieden wat hij nodig heeft. Maar gelukkig zaten er ook goede reacties tussen van mensen die wél serieus geïnteresseerd zijn en hem kunnen geven wat hij graag wil in zijn nieuwe thuis. De eigenaresse gaat nu verder met de serieuze geïnteresseerden en hopelijk zit daar een gouden mandje voor hem tussen. Rhaegar is dus besproken tot nadere kennismaking. 🙂


Haarlem, 2 december 2019

Een tijd geleden hebben we voor het eerst contact gehad met de eigenaresse van deze prachtige Siberische kat. Het vrouwtje heeft het ontzettend moeilijk gehad met de beslissing om haar lievelingen te herplaatsen. Toch vindt ze dat haar katten het verdienen om een thuis te krijgen met meer aandacht en dat is de reden dat we een thuis zoeken voor Rhaegar. We hebben toestemming gekregen van de fokker om deze mooie Sibeer te herplaatsen.

Rhaegar

 • Siberische kat met stamboom
 • black tabby blotched/white
 • we hebben schriftelijke toestemming van de fokker gekregen om hem te herplaatsen
 • 5 jaar oud
 • geboren in maart 2014
 • gecastreerde kater
 • Rhaegar komt op dit moment in een tuin met een kattenren en dat vindt hij fijn
 • een nieuw thuis met een veilig afgezet (catproof) balkon zou ook een optie voor hem zijn
 • deze prachtige jongen gebruikt netjes de kattenbak
 • hij is niet gewend aan kinderen. Hij kan wel worden geplaatst bij oudere kinderen
 • ook is hij niet gewend aan honden of andere huisdieren
 • hij leeft op dit moment samen met een poes en hij wil heel erg graag spelen met haar. We zouden voor Rhaegar graag zien dat hij een kattenvriend (kater) krijgt van ongeveer dezelfde leeftijd, die ook houdt van lekker veel spelen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk de introductie op de juiste manier aan te pakken, zodat de katten ook daadwerkelijk vrienden kunnen worden
 • knuffelen en geaaid worden vindt hij heerlijk
 • hij is niet eenkennig en ook niet op zichzelf
 • vreemde mensen zijn niet eng, hij is heel sociaal naar mensen die hij niet kent
 • het is een erg mensgerichte kat. Hij vind het gezellig om overal bij te zijn en bij betrokken te zijn en wil graag veel aandacht. We zoeken dan ook een thuis waar de baasje(s) genoeg tijd voor hem hebben
 • Rhaegar is heel speels
 • het is een gezonde kat
 • hij gebruikt geen medicatie of dieetvoer
 • deze jongen hoeft pas in februari 2020 weer te worden gevaccineerd
 • er wordt een overnamebedrag gevraagd van € 250,-, te voldoen aan de eigenaar
 • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld geldt ook voor Rhaegar een proeftijd van 1 maand, als het om wat voor reden dan ook niet goed zou gaan bij jou thuis, dan gaat hij terug naar zijn eigenaresse en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis voor hem
 • als Rhaegar bij jou komt wonen, dan krijg je zijn stamboom als de maand proeftijd voor beide partijen succesvol en naar tevredenheid is verlopen, je kunt het eigenaarschap dan op jouw eigen naam zetten
 • deze knappe kater woont in Haarlem

Andere katten

Rhaegar woonde samen met een Noorse Boskat poes, met wie hij niet close was. Deze Sibeer wilde heel graag spelen met zijn huisgenootje, maar zij wilde dat niet. Een betere combi zou zijn als hij een kattenvriend (kater) zou krijgen van ongeveer dezelfde leeftijd, die ook graag wilde spelletjes doet. Katers onderling begrijpen elkaar met spel vaak beter dan poezen en katers!

rhaegar-raskattenherplaatsing-kattenherplaatsing-siberische-kat

Persoonlijk woord

De eigenaresse heeft ook een persoonlijk woord toegevoegd bij de aanmelding van Rhaegar:

“Tot mijn grote verdriet kan ik hem niet meer de aandacht geven waarvan ik vind dat hij die verdient. Al langere tijd twijfel ik over herplaatsing. Mijn katten vertonen echt geen probleemgedrag of iets dergelijks, maar ik denk dat ze absoluut gelukkiger zullen zijn in een thuis waarbij er wat vaker iemand voor ze is. Ik hou ontzettend veel van ze en heb dus wel wat eisen aan het thuis waar ze dan heen gaan, bijvoorbeeld dat ze op een veilig balkon of in een omheinde tuin kunnen. Zeker niet vrij buiten lopen en dat er dus iemand is die wat meer thuis is dan dat ik ben.

Hij is geen kinderen gewend en kan best een beetje schrikkerig zijn, dus kleine kinderen werkt meestal niet zo goed (hij loopt er gewoon van weg). Hij heeft nog nooit naar iemand uitgehaald of iets dergelijks en heeft een heel zachtaardig karakter, als hij iets niet fijn vindt dan zal hij weglopen.

Als hij ergens bij komt liggen gaat hij al gauw met z’n buik omhoog liggen en hij vind het prima om over zijn buik geaaid te worden, als hij maar aandacht krijgt is het al gauw goed. 😉

Met oudere kinderen moet geen probleem zijn. Hij komt gezellig naast / half op / tegen je aan liggen en vind op schoot ook fijn maar omdat het een flinke jongen is (10 kilo!) past hij niet op iedere schoot, als hij past zal hij wel op schoot komen zitten.

Ik denk dat hij het meest gelukkig zal zijn in een huis waar hij naar buiten kan in een omheinde tuin, met mensen die veel thuis zijn (misschien een wat ouder stel of dame alleen) en eventueel ook een kattenmaatje die nog speels is. Ik denk dat als hij naar buiten kan in een omheinde tuin dat een kattenmaatje iets minder van belang is.”

Hypoallergene kat?

De Siberische kat is een van de kattenrassen die wordt gerekend tot de “hypoallergene rassen“. Een hypoallergene kat, dat bestaat natuurlijk niet. Je bent allergisch voor katten, of je bent het niet. 😉 En ook per ras en zelfs per kat verschilt het of je er een (heftige) reactie op krijgt. Als je allergisch bent voor katten en je droomt ervan om een kat te hebben, dan is het zeker het proberen waard met deze Sibeer. Maar maak wel heel goede afspraken met de eigenaresse en spreek eventueel een langere proeftijd af. Je kunt ook afspreken dat Raeghar altijd teruggaat naar de eigenaar als het niet goed gaat. Want ook per seizoen zou het kunnen verschillen hoeveel allergische klachten je ervaart, dus misschien is het dan een goed idee om dit sowieso af te spreken.

Interesse?

Heb je interesse in Raeghar? Heb je een fijn huis met een catproof omheinde tuin of een mooie kattenren? Of heb je een thuis met een veilig afgezet balkon? Heb je een leuke kattenvriend bij wie hij zou passen en met wie hij vriendjes zou kunnen worden? Ben je bereid de introductie van de katten op een verantwoorde, rustige manier aan te pakken? Heb je genoeg tijd en aandacht voor deze sociale kater en is het overnamebedrag voor jou geen enkel probleem? Neem dan gauw contact met ons op en vertel ons waarom het gouden mandje voor Rhaegar bij jou thuis staat! 🙂 Als er een match is tussen jou en Rhaeghar bij een persoonlijke kennismaking, dan volgt een huisbezoek bij jou thuis, door de eigenaar. Dit is ook wat wij kattenbaasjes altijd adviseren om te doen. Het is voor een baasje heel erg fijn om te zien waar zijn/haar kat terechtkomt en het is ook heel praktisch om bepaalde zaken te kunnen bespreken. Als ook het huisbezoek succesvol verloopt, kun je Rhaeger daarna in overleg gaan ophalen bij de eigenaar thuis, om hem zelf naar zijn gouden mandje bij jou thuis te brengen. 🙂

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!